Maso naklepeme pod folií, opepříme, osolíme a zakápnem olivovým olejem. Šalotku nakrájíme nadrobno. Rajčata a maso necháme v celku. Šalotku osmažíme... více o Rajčatová omáčka s masem k těstovinám
Nejprve si připravím "nádivku". Jsou jí obyčejná játra na cibulce. Tedy osmahnu cibulku, dokud nezesklovatí. Přidám jemně nakrájená drůbeží játra,... více o Maminčiny kuřecí závitky
Stehna naporcujeme na menší části, paličky nakrojíme podélně po kosti, osolíme a ochutíme bylinkami a necháme odležet na dvě hodiny. Do pekáče... více o Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách
Očištěné kuře naporcujeme (můžeme nechat i celé), osolíme a naskládáme do pekáče na větší kusy pokrájenou a jemně osolenou mrkev, pokrájenou cibuli,... více o Kuře na bylinkové mrkvi
Kuře očistíme, naporcujeme (můžeme péct i v celku) a osolíme. Porce kuřete dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a celer (cca 600 gramů), případně i... více o Celerové kuře
Cibuli, česnek a 10 dkg anglické slaniny pokrájíme najemno. Točeňák nastrouháme. Všechno promícháme s mletým masem, přidáme vejce, strouhanku a... více o Pánská bábovka
Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a dáme na dno vymazaného pekáče. Do mísy si nasypeme okapané zelí, které ochutíme česnekem (4... více o Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí
Maso pokrájíme na slabé nudličky nebo na kostičky, osolíme a okořeníme dle chuti a na hlubší pánvi s trochou rozpáleného oleje ho zprudka za občasného... více o Fazolkovo-masová směs - rychle a chutně
Do hrnce nasypeme rýži, přidáme sůl a kari dle chuti, zalijeme vodou a dle návodu vaříme za občasného promíchání doměkka. Mezitím si krátce spaříme v... více o Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně
Sklenici rýže nasypeme do hrnce, přisypeme kari a sůl dle chuti, přilijeme vodu dle návodu na obalu rýže a vaříme podle uvedeného času doměkka za... více o Fazolková rýže - (nejen) příloha
Mouky smícháme v míse s citronovou kůrou, solí, vanilkovým cukrem a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme krupicový cukr a rozdrobíme droždí,... více o Jidáše - sádlové
Mouku v míse smícháme se solí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme krupicový cukr, rozdrobíme droždí a... více o Jidáše - drobenkové
V míse smícháme mouky, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr krupici a rozdrobíme droždí, které... více o Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Mouky smícháme se solí a citronovou kůrou v míse, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a nasypeme vanilkový cukr. Přilijeme polovinu... více o Jidáše - medové
Mouku nasypeme do mísy a smícháme se solí, vanilkovým cukrem a kůrou. Uprostřed pak uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr krupici, rozdrobíme droždí... více o Máslové mini bochánky (mazance) - drobenkové
Tvarohová náplň: tvaroh v misce smícháme s cukrem, pudinkem a nastrouhanou mrkví. Mouky smícháme s vanilkovým cukrem, solí, kůrou v míse. Uprostřed... více o Mini bochánky (mazance) - plněné
Mouku nasypeme do mísy a smícháme se špetkou soli, krupicovým a vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj... více o Bramborové mini bochánky (mazance)
Mouky smícháme v míse se špetkou soli a citronovou kůrou, uprostřed uděláme hlubší důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme cukry a zalijeme... více o Mini bochánky (mazance) - cukrové
Baby mrkev nejprve krátce povaříme v osolené vodě pak scedíme a necháme na cedníku oschnout a vychladnout. Maso pokrájíme na nudličky. Do větší misky... více o Baby karotka s masovými nudličkami - nakládaná minutka
Na pomoučněném stole vyválíme plát těsta, kterým vyložíme dno vyššího plechu (i do okrajů). Na těsto nasypeme a rovnoměrně rozetřeme náplň umíchanou z... více o Slaný koláč (nejen) s brokolicí
Domácí chléb, jehož pořizovací cena je asi 15 Kč. K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně 8 hodin. Proto je vhodné si těsto... více o Chléb pečený v kastrolu
Maso pokrájíme na nudličky či kostky a dáme do mísy k očištěné na silnější plátky či slabší hranolky pokrájené zelenině. Vše zakápneme troškou oleje a... více o Tandoori masová směs s kořenovou zeleninou
Oloupané vychladlé brambory nastrouháme do mísy, přidáme vejce, osolíme a promícháme, zasypeme pokrájenou tukovou vekou, kterou do brambor zapracujeme... více o Bramborové knedlíky s vekou
Nasekané 2 limetové listy a všechny ostatní přísady na kari pastu zpracujte na pastu v robotu, mixéru či hmoždíři. Ve velkém rendlíku rozehřejte olej... více o Kuřecí kari s limetkovými listy, citronelou a mangem
Maso (vepřové) pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme. Kuřecí řízky můžeme zmenšit na... více o Jogurtové kořeněné řízky z trouby
Nejprve nastrouháme brambory. Musí být vařené a vychládlé, pokud jsou vařené z předchozího dne, lépe se s nimi pracuje. K nastrouhaným bramborám pak... více o Bramborové dalamánky dle Ládi Hrušky
Nakrájenou a očištěnou zeleninu dáme do hrnce, přidáme oloupaná a odjadřincovaná, rovněž pokrájená, jablka. Přisypeme cukr, přilijeme ocet a dodáme... více o Domácí kečup dle Ládi Hrušky
Cibulku si rozkrájíme najemno a zpěníme ji na másle. Až nám cibulka zesklovatí a lehce zezlátne, přidáme do hrnce trojuhelníčky taveného sýra. Hned... více o Polévka z taveného sýra dle Ládi Hrušky
Láďa Hruška předvedl v tv jak na domácí máslo. Příprava je více než snadná a výsledek stojí opravdu za to! Smetanu si musíme v první řadě pořádně... více o Domácí máslo dle Ládi Hrušky
Na sádle zesklovatíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájené maso a necháme zatáhnout. Teprve pak osolíme, opepříme a přidáme... více o Vepřové nudličky dušené v paprice
Hladkou mouku, mléko, droždí, vejce a špetku soli, společně řádně promísíme. Vypracujeme lepkavé těsto, které ponecháme chvíli kynout v míse. Láďa... více o Jahodové maxi knedlíky dle Ládi Hrušky
Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku... více o Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Kořenovou zeleninu očistíme, pokrájíme na kostičky a necháme v osolené vroucí vodě krátce povařit, pak ji scedíme a dáme do mísy, kam přidáme... více o Špecle s kořenovou zeleninou
Panenku nakrájejte na silnější plátky - 2,5 - 3 cm. Osolte, opepřete a posypte troškou sušeného tymiánu. Slaninu podélně rozkrojte na poloviny. Každou... více o Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři
Zeleninu i zralé mango omyjte a nakrájejte na vámi preferované kousky (nudličky/plátky/kostičky). Na pánev dejte trošku olivového oleje a osmažte... více o Osvěžující salát s mangem a tofu
Brambory oloupejte a omyjte. Nakrájejte na velmi tenké plátky (2-3 mm). Mně to šlo krásně keramickým nožem, určitě použijte dostatečně ostrý nůž nebo... více o Bylinkové bramborové věžičky
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme dno pekáčku, posypeme pokrájenou očištěnou brokolicí, nasekaným česnekem, pokrájenou... více o Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Rozehřejte troubu na 180°C. Brokolici rozeberte na růžičky a dejte na plech (může být vyložený pečícím papírem). Pokapejte 2 lžícemi oleje a posypte... více o Brokolice pečená s česnekem a citronem
Tato směs kořené se nejlépe hodí na fajitas a masem plněné tortilly. Můžete ji však použít i na čínu, restovanou zeleninu apod. Koření by mělo mít... více o El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas
Ve větším kastrolu rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Potom přidejte mrkev, společně 2–3 minuty restujte, dochuťte... více o Marocká harira
Maso pokrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a promícháme v pekáči s nastrouhaným zázvorem, česnekem a pokrájenou cibulí. Přidáme na... více o Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony
Plátky krkovice mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nezkroutily. Osolíme je a ochutíme sušeným nebo nasekaným čerstvým... více o Houbovo-tymiánová krkovička
Uzená stehna dáme povařit na páře na cca 30 minut, pak necháme částečně zchladnout, maso obereme od kostí a pokrájíme. Těstoviny uvaříme dle návodu v... více o Uzená stehýnka se zelím a těstovinami
Oloupané stroužky česneku a zázvor nakrájíme najemno, očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky. Citronovou trávu stlačíme plochou stranou nože a... více o Asijská hovězí líčka
Rozehřejte troubu na 170°C. Plec nakrájejte na 5 cm kostky. Osolte, opepřete a vetřete česnek. Ve větším kastrolu přiveďte k varu bourbon s cibulí,... více o Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší
Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakrájejte kuře na kostky a naložte je do marinády alespoň na půl hodiny. Nakrájenou cibulku, kešu a... více o Indické kuře Tikka Masala
Na těsto si smícháme vodu, mouku, olej, špetku soli a půl balíčku prášku do pečiva. Těsto rozválíme a dáme na velký plech. Ohřejeme rajčatovou pasatu... více o Pizza se žampiony a vejcem
1. Brambory oloupejte, nakrájejte a vařte v osolené vodě doměkka. Rozšlehejte vajíčko s cream cheese (nebo zakysankou), lehce osolte a dejte zatím... více o Mini Shepherd´s Pies
V míse smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek a sůl. Udělejte (tyčovým mixérem nebo i vidličkou) jemné pyré z banánu a vody. Rozšlehejte k nim vejce a... více o Banánové vafle s javorovým sirupem
Bulgur opláchněte a vařte dle návodu (pokud jste návod vyhodili - v lehce osolené vodě na mírném ohni vařte 12-15 minut, ochutnejte, zda vám takto... více o Kari bulgur se zeleninou a kuřecím