Cibulku si rozkrájíme najemno a zpěníme ji na másle. Až nám cibulka zesklovatí a lehce zezlátne, přidáme do hrnce trojuhelníčky taveného sýra. Hned...
více o Polévka z taveného sýra dle Ládi Hrušky
Láďa Hruška předvedl v tv jak na domácí máslo. Příprava je více než snadná a výsledek stojí opravdu za to!
Smetanu si musíme v první řadě pořádně...
více o Domácí máslo dle Ládi Hrušky
Na sádle zesklovatíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájené maso a necháme zatáhnout. Teprve pak osolíme, opepříme a přidáme...
více o Vepřové nudličky dušené v paprice
Hladkou mouku, mléko, droždí, vejce a špetku soli, společně řádně promísíme. Vypracujeme lepkavé těsto, které ponecháme chvíli kynout v míse.
Láďa...
více o Jahodové maxi knedlíky dle Ládi Hrušky
Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku...
více o Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Kořenovou zeleninu očistíme, pokrájíme na kostičky a necháme v osolené vroucí vodě krátce povařit, pak ji scedíme a dáme do mísy, kam přidáme...
více o Špecle s kořenovou zeleninou
Zeleninu i zralé mango omyjte a nakrájejte na vámi preferované kousky (nudličky/plátky/kostičky).
Na pánev dejte trošku olivového oleje a osmažte...
více o Osvěžující salát s mangem a tofu
Brambory oloupejte a omyjte. Nakrájejte na velmi tenké plátky (2-3 mm). Mně to šlo krásně keramickým nožem, určitě použijte dostatečně ostrý nůž nebo...
více o Bylinkové bramborové věžičky
Rozehřejte troubu na 180°C. Brokolici rozeberte na růžičky a dejte na plech (může být vyložený pečícím papírem). Pokapejte 2 lžícemi oleje a posypte...
více o Brokolice pečená s česnekem a citronem
Tato směs kořené se nejlépe hodí na fajitas a masem plněné tortilly. Můžete ji však použít i na čínu, restovanou zeleninu apod.
Koření by mělo mít...
více o El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas
Ve větším kastrolu rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Potom přidejte mrkev, společně 2–3 minuty restujte, dochuťte...
více o Marocká harira
Maso pokrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a promícháme v pekáči s nastrouhaným zázvorem, česnekem a pokrájenou cibulí. Přidáme na...
více o Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony
Plátky krkovice mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nezkroutily. Osolíme je a ochutíme sušeným nebo nasekaným čerstvým...
více o Houbovo-tymiánová krkovička
Uzená stehna dáme povařit na páře na cca 30 minut, pak necháme částečně zchladnout, maso obereme od kostí a pokrájíme.
Těstoviny uvaříme dle návodu v...
více o Uzená stehýnka se zelím a těstovinami
Oloupané stroužky česneku a zázvor nakrájíme najemno, očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky. Citronovou trávu stlačíme plochou stranou nože a...
více o Asijská hovězí líčka
Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakrájejte kuře na kostky a naložte je do marinády alespoň na půl hodiny.
Nakrájenou cibulku, kešu a...
více o Indické kuře Tikka Masala
Na těsto si smícháme vodu, mouku, olej, špetku soli a půl balíčku prášku do pečiva. Těsto rozválíme a dáme na velký plech.
Ohřejeme rajčatovou pasatu...
více o Pizza se žampiony a vejcem
1. Brambory oloupejte, nakrájejte a vařte v osolené vodě doměkka. Rozšlehejte vajíčko s cream cheese (nebo zakysankou), lehce osolte a dejte zatím...
více o Mini Shepherd´s Pies
V míse smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek a sůl. Udělejte (tyčovým mixérem nebo i vidličkou) jemné pyré z banánu a vody. Rozšlehejte k nim vejce a...
více o Banánové vafle s javorovým sirupem
Bulgur opláchněte a vařte dle návodu (pokud jste návod vyhodili - v lehce osolené vodě na mírném ohni vařte 12-15 minut, ochutnejte, zda vám takto...
více o Kari bulgur se zeleninou a kuřecím
Plec pokrájíme na větší kostky, které potřeme zázvorem, osolíme a dáme do pekáčku s nasekaným česnekem a pokrájenou cibulí. Vše trochu podlijeme a...
více o Pečená plec (nejen) s jablky
Filety osolíme, zaprášíme paprikou (lze i pálivou) a obalíme v mouce. Takto připravené filety osmažíme na trošce rozpáleného oleje ze všech stran, po...
více o Filety (nejen) se zeleninou
Osolené a okořeněné kuře můžeme upéct celé nebo naporcované, případně upečeme stehna či čtvrtky. Pečeme doměkka a dolatova, v pekáči s pokrájenou...
více o Kuře se špenátovou omáčkou
Na jemně pokrájeném špeku nebo na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájené houby, nasekaný česnek a za občasného...
více o Špecle s houbovou smaženicí
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené houby, které za občasného promíchání smažíme na středním plameni....
více o Houbovo-smetanové špecle
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme houby (hlíva, žampiony, hřiby...), které jsme si předem pokrájeli na plátky a...
více o Bylinkovo-houbové špecle
Filety pokapeme citronovou šťávou a necháme cca 10 minut odležet, pak je osušíme, osolíme a poprášíme paprikou. Pokud máme rádi pikantnější chuť,...
více o Paprikové filety
Nejdřív připravte kvásek:
Do zadělávací mísy nasypte sušené droždí a zalijte ho 100 ml vlažného mléka, přidejte cukr, 100 g mouky, rozmíchejte a...
více o Domácí houstičky ze sušeného droždí
Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Pak přeřízněte podélně napůl. Předvařte v osolené vodě asi 8 minut. Pak nařízněte...
více o Pečené brambory
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme (i přes sebe) dno vymazaného pekáčku. Omytý a okapaný špenát naskládáme na vrstvu...
více o Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Na tento recept musíme použít absolutně čerstvé květy.
Na chvilku je ponoříme do studené vody a pak necháme okapat na čisté utěrce.
Mezitím si...
více o Řízky z černého bezu dle Ládi Hrušky
Do misky si vyklopíme tvaroh, přidáme krupičku, vejce, kypřící prášek, sůl, cukr a citronovou kůru. Vypracujeme poctivé těsto. Těsto pak rozválíme na...
více o Tvarohové knedlíky dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si chřest rozkrájíme na malé kousky. V hrnci na polévku rozpustíme máslo a přisypeme lžíci hladké mouky. Lehce zasmažíme. Pak přidáme...
více o Chřestová polévka dle Ládi Hrušky
Začneme tím, že si připravíme kvásek, a to v odlité části piva, které můžeme trošku ohřát v mikrovlnce, opravdu jen trošku a do něj nadrobíme droždí....
více o Pivní preclíky dle Ládi Hrušky
Nejprve dobře očistíme všechny brambory. Nožem do nich poté utvoříme zářezy, Láďa Hruška doporučoval tak 3 milimetry od sebe. Nesmí se nám podařit...
více o Čarodějnické brambory dle Ládi Hrušky
Směs z mletého masa můžeme připravit v podstatě stejně tak, jak jsme zvyklí při přípravě karbanátků nebo sekané, podle tradičních osvědčených...
více o Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem
Plátky masa naklepeme, pokud použijeme kuřecí řízek, nejprve ho prořízneme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek. Plátky osolíme, do jejich...
více o Sýrovo-jablečné měšce (kapsy)
Kuřecí řízky prokrojíme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek, který přes igelit naklepeme. Jiný druh masa pouze naklepeme. Na plátek naklepaného...
více o Hermelínové měšce (kapsy)
V misce rozmícháme mascarpone s majolkou (nebo zakysanou smetanou), přidáme okapaného tuňáka (množství cca150 gramů, dle chuti), bílou jemně...
více o Tuňáková pomazánka s mascarpone
Uvařené těstoviny dle návodu scedíme a dáme do mísy (nebo pokrájené vařené oloupané brambory). Přidáme vepřové nebo hovězí maso ve vlastní šťávě,...
více o Zapečené těstoviny / brambory s masem
Kapustičky krátce povaříme v osolené vodě (2-3 minuty, dle velikosti), pak scedíme a větší přepůlíme. Maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a...
více o Masové kari s kapustičkami
Brambory pokrájíme na slabé plátky. Polovinou plátků vyložíme dno tukem vymazaného pekáčku. Na brambory nasypeme pokrájené kapustičky s klobásou,...
více o Gratinované brambory (nejen) s kapustou
Brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků zaplníme dno máslem nebo olejem vymazaného pekáčku, na které nasypeme trochu čerstvě nasekaného...
více o Gratinované brambory (nejen) s fenyklem