Na tento recept, jak Láďa Hruška upozornil, musíme použít tvaroh pouze v pozlátkovém obalu! NE TEN Z VANIČEK.
A zde je jednoduchý postup:
Celé dvě...
více o Domácí pivní sýr dle Ládi Hrušky
Mléko nalijeme do vyšší mísy nebo menšího hrnce, přidáme vejce, mouku a kypřidlo a dobře promícháme. Pak vmícháme kukuřici, drobně pokrájenou uzeninu,...
více o Lívanečky (placičky) nejen s kukuřicí
1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky (většinou dělám z polohrubé), můžeme ještě trochu...
více o Zelňáky na plech
Láďa Hruška předvedl v tv opravdu skvělý recept - tzv.bábovku pro masožravce, jak sám nazval.
A jak tuto sekanou připravíme?
Nejprve si rozkrájíme...
více o Sekaná dle Ládi Hrušky
Troubu dáme předehřát na 180°C.
Slaninu a cibuli nakrájíme najemno, nejdříve opražíme slaninu, pak přidáme cibuli a smažíme tak dlouho, aby cibule...
více o Sekaná s hořčičnou krustou
Tyto knedlíky se připravují v mikrovlnce, proto zvolte již dopředu vhodnou nádobu. Láďa Hruška použil bábovkovou formu.
Do nádoby nakrájíme jeden a...
více o Houskový knedlík dle Ládi Hrušky
Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Kuře omyjte a naporcujte. Pak ho stačí jen posypat oblíbeným kořením (např. grilovací koření), přidejte sůl, a kuře...
více o Kuře ve svítku
Vejce nastrouháme na hrubším struhadle do mísy, přidáme jemně pokrájenou cibuli a salám, majolku (dle hustoty), pomazánkové máslo, sůl, pepř, vše...
více o Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem
Nadrobno pokrájený uzený špek necháme na pánvi nebo v kastrolu vysmažit. Přidáme na silnější plátky pokrájené žampiony a osmažíme je dozlatova za...
více o Jednoduché smetanové žampiony na špeku
Na trošce tuku osmažíme dorůžova cibuli, ke které přisypeme osmažit pokrájené špekáčky nebo Gothaj, případně paprikovou klobásu... Po osmažení přidáme...
více o Bramborový guláš s baby karotkou
Měkký tvaroh (lepší je kostka než vanička) smíchejte s pivem a uvedeným kořením. Uzavřete sklenice a nechte při pokojové teplotě zhruba 5 dní vyzrát....
více o Pivní sýr dle časopisu F.O.O.D.
Předehřejte troubu na 200°C. Omyjte jahody a pokrájejte je na větší kousky. Do velké mísy prosejte mouku, cukr, sodu, kypřící prášek a sůl. V menší...
více o Jahodové koláčky
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme za občasného promíchání. Před...
více o Dušené maso se žampiony
Oloupaná vejce pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli a okurky, osolíme, opepříme, přidáme majolku a dobře promícháme....
více o Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty
Lučinu a pomazánkové máslo dáme do mísy a vyšleháme dohladka. Pak přidáme drobně pokrájenou okurku, kterou jsme nejprve oloupali, podélně rozkrojili a...
více o Jednoduchá vajíčková pomazánka s okurkou
Maso a hlívu pokrájíme na nudličky. Maso osolíme a okořeníme dle chuti, promícháme a necháme na talíři nebo v misce krátce odležet.
Mezitím si můžeme...
více o Hlíva s přírodním masem - minutka
Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Když uvidíte na dně bublinky, utvořte pomocí vařečky vír. Vajíčko rozklepněte do hrnku a opatrně vlejte do hrnce. Po...
více o Salát s vajíčkem
Maso naklepeme pod folií, opepříme, osolíme a zakápnem olivovým olejem. Šalotku nakrájíme nadrobno. Rajčata a maso necháme v celku. Šalotku osmažíme...
více o Rajčatová omáčka s masem k těstovinám
Nejprve si připravím "nádivku". Jsou jí obyčejná játra na cibulce. Tedy osmahnu cibulku, dokud nezesklovatí. Přidám jemně nakrájená drůbeží játra,...
více o Maminčiny kuřecí závitky
Stehna naporcujeme na menší části, paličky nakrojíme podélně po kosti, osolíme a ochutíme bylinkami a necháme odležet na dvě hodiny. Do pekáče...
více o Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách
Očištěné kuře naporcujeme (můžeme nechat i celé), osolíme a naskládáme do pekáče na větší kusy pokrájenou a jemně osolenou mrkev, pokrájenou cibuli,...
více o Kuře na bylinkové mrkvi
Kuře očistíme, naporcujeme (můžeme péct i v celku) a osolíme. Porce kuřete dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a celer (cca 600 gramů), případně i...
více o Celerové kuře
Cibuli, česnek a 10 dkg anglické slaniny pokrájíme najemno. Točeňák nastrouháme.
Všechno promícháme s mletým masem, přidáme vejce, strouhanku a...
více o Pánská bábovka
Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a dáme na dno vymazaného pekáče. Do mísy si nasypeme okapané zelí, které ochutíme česnekem (4...
více o Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí
Maso pokrájíme na slabé nudličky nebo na kostičky, osolíme a okořeníme dle chuti a na hlubší pánvi s trochou rozpáleného oleje ho zprudka za občasného...
více o Fazolkovo-masová směs - rychle a chutně
Sklenici rýže nasypeme do hrnce, přisypeme kari a sůl dle chuti, přilijeme vodu dle návodu na obalu rýže a vaříme podle uvedeného času doměkka za...
více o Fazolková rýže - (nejen) příloha
Mouky smícháme v míse s citronovou kůrou, solí, vanilkovým cukrem a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme krupicový cukr a rozdrobíme droždí,...
více o Jidáše - sádlové
Mouku v míse smícháme se solí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme krupicový cukr, rozdrobíme droždí a...
více o Jidáše - drobenkové
V míse smícháme mouky, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr krupici a rozdrobíme droždí, které...
více o Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Mouky smícháme se solí a citronovou kůrou v míse, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a nasypeme vanilkový cukr. Přilijeme polovinu...
více o Jidáše - medové
Mouku nasypeme do mísy a smícháme se solí, vanilkovým cukrem a kůrou. Uprostřed pak uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr krupici, rozdrobíme droždí...
více o Máslové mini bochánky (mazance) - drobenkové
Tvarohová náplň: tvaroh v misce smícháme s cukrem, pudinkem a nastrouhanou mrkví.
Mouky smícháme s vanilkovým cukrem, solí, kůrou v míse. Uprostřed...
více o Mini bochánky (mazance) - plněné
Mouku nasypeme do mísy a smícháme se špetkou soli, krupicovým a vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj...
více o Bramborové mini bochánky (mazance)
Mouky smícháme v míse se špetkou soli a citronovou kůrou, uprostřed uděláme hlubší důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme cukry a zalijeme...
více o Mini bochánky (mazance) - cukrové
Na pomoučněném stole vyválíme plát těsta, kterým vyložíme dno vyššího plechu (i do okrajů).
Na těsto nasypeme a rovnoměrně rozetřeme náplň umíchanou z...
více o Slaný koláč (nejen) s brokolicí
Domácí chléb, jehož pořizovací cena je asi 15 Kč. K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně 8 hodin. Proto je vhodné si těsto...
více o Chléb pečený v kastrolu
Maso pokrájíme na nudličky či kostky a dáme do mísy k očištěné na silnější plátky či slabší hranolky pokrájené zelenině. Vše zakápneme troškou oleje a...
více o Tandoori masová směs s kořenovou zeleninou
Oloupané vychladlé brambory nastrouháme do mísy, přidáme vejce, osolíme a promícháme, zasypeme pokrájenou tukovou vekou, kterou do brambor zapracujeme...
více o Bramborové knedlíky s vekou
Maso (vepřové) pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme. Kuřecí řízky můžeme zmenšit na...
více o Jogurtové kořeněné řízky z trouby
Nejprve nastrouháme brambory. Musí být vařené a vychládlé, pokud jsou vařené z předchozího dne, lépe se s nimi pracuje.
K nastrouhaným bramborám pak...
více o Bramborové dalamánky dle Ládi Hrušky
Nakrájenou a očištěnou zeleninu dáme do hrnce, přidáme oloupaná a odjadřincovaná, rovněž pokrájená, jablka. Přisypeme cukr, přilijeme ocet a dodáme...
více o Domácí kečup dle Ládi Hrušky