Mléko (pokojová teplota) nalijeme do hrnce a rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, vejce, vanilkový cukr, rum, kakao, mouku a vše dobře... více o Kakaové lívanečky
Stehna máme z kuřete na grilování většinou nejraději, protože jsou šťavnatá. Ale jelikož se díky kostem musejí grilovat déle, aby se dostatečně... více o Grilovaná kuřecí stehna
POZN.: Je to velmi rychlé, doporučuji předem vše nakrájet, rozpustit masox, mléko + mouka, vše dopředu, pak to půjde velmi rychle ;) Rozpálíme si... více o Čína s kuřecím masem
Začneme tím, že si oloupeme a nakrájíme brambory na kostky. Omyté vložíme do hrnce, který do poloviny naplníme vodou. Dáme na plotnu na nejvyšší... více o Jihočeská kulajda od maminky
Vepřové maso si nakrájíme na kostky, řádně osolíme, opepříme, zakápneme olejem, promícháme v misce a připravíme si cibuli. Nakrájíme nadrobno. Cibuli... více o Vepřový gulášek z kýty
Připravíme si nadrobno cibuli, kousek porku, žampiony. Kuřecí prsíčka na nudličky osolíme, opepříme v misce, zakápneme olejem a necháme chvilinku... více o Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony
Oškrábané brambory nakrájím na plátky. Máme-li nové brambory, stačí je důkladně omýt, loupat nemusíme. Stejně tak si nachystáme rajčata, nakrájíme na... více o Zapečené brambory s květákem a rajčaty
Brambory už máme uvařené a vychlazené, pokud ne, počkáme až se uvaří a následovně vychladí. Zatím si můžeme připravit směs dle uvedených ingrediencí,... více o Kostky na tabu
Svaříme si asi 17% solný lák. Jeden litr vody svaříme se 170 gramy soli, v našem případě dvojnásobné množství. Do solného roztoku přidáme pepř, nové... více o Máčáky hradeckého ukrutníka
Nejdřív necháme 2 kusy Tilapie romzrnout. Až na nich nebude led,můžeme si na pánvičce nechat rozpustit margarín či máslo,poté vlijeme půl šálku vody.... více o Výborná ryba Tilapie na másle (dietní varianta)
Nejdříve si nakrájím hovězí maso na opravdu tenké plátky (cca 0,5 cm) a ještě rozkrájíme na délku 3-4 cm. Jednotlivé kousky zlehka obalím ve škrobu,... více o Hovězí maso s bambusem a houbami
Na oleji osmahneme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli s utřeným česnekem, poté přidáme nastrouhané okurky, podlejeme požadovaným množstvím vody a... více o Okurková polévka smetanová
Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na větší růžičky. Do širšího kastrolu dáme vařit vodu, osolíme a do vařící vkládáme růžičky květáku košťálem... více o Květákové řízky
Tuto vynikající polévku bude milovat váš manžel (a pokud jste muž, pak si můžete tuto dobrůtku uvařit a podávat kamarádům na oběd u piva - Kamarádi... více o Domácí polévka "masožravka"
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé a sypké) a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme na pomoučenou plochu, lehce propracujeme,... více o Zelné chlebové placky
Nejdříve si uvaříme rýži, kterou pak necháme vychladnout. Nakrájíme si všechny ingredience a smícháme dohromady. Osolíme a opepříme podle chuti. Salát... více o Rýžový salát s krabem
Mléko (né z lednice, pokojová teplota či vlahé) smícháme s rumem, cukry, solí a droždím. Pak přisypeme mouku, dobře promícháme, vytvoříme hustější... více o Třešňové lívanečky II.
Do hrnce na rozpuštěné máslo s olejem dáme na větší kusy pokrájený květák (brokolici), na kostky pokrájenou papriku, na hranolky pokrájenou kedlubnu ... více o Dušená zelenina - rychle a chutně
Nachystáme si špagety, přivedeme vodu k varu, osolíme a vložíme těstoviny. Nachystáme si všechna rajčata a pokrájíme je na čtvrtky. Česnek dáme do... více o Těstoviny po Italsku
Tenhle recept je nejlepší zábava pro děti! Sama jsem to dělala se segrama a hodně sme se nasmály :D Jen jediná nevýhoda je, že ta příprava trvá... více o Chobotničky ze špaget
Očistíme si zeleninu a nakrájíme na kolečka pórek, mrkev a petržel. Cibuli nakrájíme na jemno. Do hrnce si necháme rozpustit máslo a olej. Poté hned... více o Hráškovo pórkový krém
-Nastrouháme si očištěný celer a 2 mrkeve (pozn.: nejlépe na hrubé straně struhadla). Zbylou mrkev si nakrájíme na kolečka. Na malé kostičky si... více o Vločková polévka (zeleninová)
Zelí i s nálevem dáme do větší mísy. Přidáme scezený hrášek, na kostičky pokrájenou cibuli a tatarku. Vejce nastrouháme najemno a přidáme do směsi.... více o Salát z červeného zelí s hráškem
Omytá pevná zralá rajčata pokrájíme a dáme do mísy. Použít můžeme různé druhy a barvy (cherry, hruštičky, soudkové...). Přidáme drobně nasekaný česnek... více o Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Chleba zbavíme kůrky. Do misky chleba nadrobíme a zalijeme mlékem. Musí být s chleba být tzv. hmota. Přebytečné mléko vylejeme. Dále si nastrouháme... více o Chlebové karbenátky č. 2.
1.Oloupeme si kedlubnu, mrkev a česnek. 2.Nastrouháme vše do misky. 3.Nakrájíme na drobno petrželku, kterou vložíme do misky. 4.Osolíme, opepříme a... více o Kedlubnová placka
Na vál vysypeme hrubou mouku (případně namíchat s polohrubou), do důlku uprostřed vyklepneme vejce, osolíme ho a přidáme tvaroh (nebo bílý jogurt) a... více o Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky
Do masa dle vlastního výběru (vepřové, drůbeží) uděláme hluboké kapsy, pak přes fólii maso naklepeme, do kapes vyložíme sušenou šunku (1,5 - 2 plátky)... více o Šunkové kapsy se špenátem
Příprava : Kuřecí stehna omyjeme a z obou stran osolíme, dáme do pekáče a připravíme si zálivku. Do hrníčku vymačkáme šťávu z citronů a prolisujeme do... více o Výborné provensálské kuře
1. Z mouky, oleje, vody a soli (přidáváme postupně) ručně vypracujeme vláčné nelepivé těsto. 2. Necháme chvíli odležet a mezitím si připravíme... více o Pizza z celozrnné mouky
Brambory rozkrájíme na čtvrtky, osolíme a posypeme sladkou paprikou, upečeme v troubě. Zatímco se brambory pečou, nakrájíme zeleninu na tenčí plátky,... více o Kuřecí prsa na čerstvé zelenině
zralé avokado rozpůlím, vyhodím pecku a nakrájím na mřížky, vydloubnu ze slupky do mísy, http://www.humr.cz/tipito/jak-se-kraji-avokado/ přidám 3-4... více o avokado dip
Omyté maso si nakrájíme na nudličky, smícháme je se sojovou omáčkou a solamylem. Nudličky vložíme do pánve a restujeme. Mezitím si nakrájíme na tenké... více o Vepřové nudličky se zeleninou
Žampiony pokrájíme podle toho, jak je máme velké: na půlky, čtvrtky nebo měsíčky. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájené... více o Jednoduchá žampionová směs
Očištěná prsa pokrájíme na delší a širší hranolky, které mírně osolíme, ochutíme nasekanými bylinkami (tymián, petrželka, libeček...) nebo rozetřeným... více o Šunková prsa se žampiony
Cibuli pokrájíme na drobno a na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje jí osmažíme dorůžova. Pak přidáme pokrájené maso na kostky, které jsme osolili... více o Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Osmažíme na oleji na hrubo nakrájenou cibuli dozlatova, osušíme kuchyňským papírem, necháme vychladnout. V míse promícháme všechny sypké suroviny.... více o Pivní chléb s cibulí
Mléko rozmícháme s vejci, moukou, kypřidlem, solí a kořením dle chuti. Pak přimícháme, nastrouhaný česnek (tím nemusíme šetřit), jemně pokrájenou... více o Lívanečky s česnekovými výhonky
Nejprve si oškrábeme nebo jen kartáčkem očistíme pod tekoucí vodou malé nové brambory, které dáme uvařit do osolené vody. Maso pokrájíme na kostičky... více o Masová směs s česnekovými výhonky a brambůrky
Oloupané brambory (nejlépe moučnější) a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, drobně pokrájené česnekové výhonky, dle chuti osolíme a... více o Bramboráčky s česnekovými výhonky
Chleba nakrájíme na plátky, potřeme sádlem se škvarky nebo škvarkovým sádlem, osolíme, posypeme pokrájenou naťovou cibulkou a pokapeme tekutým... více o Pepanovy chleby k pivu
Pokrájené maso na kostky osolíme, dáme do pekáče na pokrájené cibule, ochutíme pepřem, kmínem česnekem a zázvorem. Vše promícháme, podlijeme a cca 60 ... více o Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Z naporcovaného kuřete sundáme kůži, maso osolíme a osmažíme v pekáči na rozpuštěném másle s troškou oleje ze všech stran. Maso po osmažení vyndáme... více o Kuře (králík) v pikantní omáčce
Z kuřecího masa odstraníme kůži, osolíme ho, opepříme a osmažíme na másle zesklovatělé cibuli. Pak přidáme nasekaný česnek, pokrájený špenát,... více o Špenátové kuře (králík)
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 60 minut. Po... více o Rajský lilek - zdravě a chutně
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 60 minut. Po... více o Česnekový lilek - zdravě a chutně
Maso pokrájíme na delší silnější hranolky, které opepříme, osolíme, posypeme nasekanými nebo natrhanými bylinkami, zakápneme jemně olejem a necháme... více o Bylinková prsa v šunce
Mouku v míse smícháme se solí, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a uprostřed uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, přidáme moučkový cukr a... více o Kynutá skořicová bábovka
Špenát dobře očistíme. Namočíme do studené vody a několikrát propereme, vodu vyměňujeme. Nakonec propláchneme tekoucí vodou. Do vroucí vody vhodíme... více o Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá
Na rozpuštěné máslo nasypeme vícedruhovou směs zeleniny a na kolečka pokrájené párky. Smažíme dorůžova, pak přidáme nasekaný česnek, klidně více,... více o Zeleninová polévka (nejen) s čočkou