Cibuli pokrájíme najemno a necháme spolu s lžící nasekaného zázvoru zesklovatět na oleji. Přidáme nasekaný česnek a kari. Chvíli mícháme. Zalejeme...
více o Kuřecí kari s mangem a rýží
Smícháme si mouky, 2 vejce, vodu a sůl. Vypracujeme těsto, kteé necháme cca 30 mnut odpočinout.
Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka,...
více o Špaldovo-žitný jablečný závin
Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastrouhanou nebo na kostky nakrájenou dýni Hokkaido. Chvíli...
více o Krémová polévka z dýně hokkaido
Nejdříve si dám vařit rýži- jasmínovou výhradně v rýžovaru.
Cca půlku pekingského zelí nakrájím na proužky a dám na pár minutek povařit, jen malinko...
více o Hovězí šuej ču
Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Dáme do pekáčku, do kterého jsme dali před tím na dno trošku vody (opravdu jen trochu). Maso...
více o Vepřové kostky s pepřovou omáčkou
Maso naklepeme z obou stran ho osolíme a opepříme. Na pokud možno teflonové pánvi zr ychla necháme z obou stran zatáhnout maso. Na maso přiložíme...
více o Vepřové po francouzsku
Čočku vařím bez namáčení, vaříme ji sice trošku déle, ale do hodiny máte hotovo. Vaříme do změknutí, v průběhu vaření doléváme vodu, aby byla čočka...
více o Čočka na kyselo s vejcem
Na másle si osmahneme hladkou mouku, zalejeme mlékem, či vodou a mícháme do zhoustnutí. Přidáme najemno nastrouhaný křen, povaříme a dochutíme solí a...
více o Křenová omáčka s vejcem
Polovinu tofu si rozmixujeme s trochou vody. Na pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou na kostičky cuketu s rajčaty. Osolíme a přidáme...
více o Tofové lasagne
Polovinu brambor uvařte a nechte zchladnout. Zbylou polovinu syrových brambor oškrábejte, nastrouhejte najemno, osolte a vymačkejte z nich vodu....
více o Bramborové drbáky
Toustový chléb nakrájejte na kostičky a nechte ho přes noc vyschnout. Ráno ho prolijte mlékem a nechte nasáknout.
Na másle orestujte nakrájenou cibuli...
více o Špekové knedlíky
Na sádle orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolte, 2 minuty restujte a pak zalijte...
více o Červené zelí s jablky
Kuřecí porce zbavíme kůže, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji či másle. Osmažené porce vyndáme stranou, do výpeku...
více o Dušené kuře (králík) s cizrnou
Očištěné václavky či bedly pokrájíme na nudličky cca 4-5 mm silné a dáme je do misky. Zaprášíme je kořením, přidat můžeme i sušenou majoránku, mírně...
více o Houbové škvarky z václavek či bedel
Husu ze všech stran - i zevnitř - nasolte, pokmínujte a zevnitř potřete majoránkou.
Dovnitř vožte jednu housku. Husu položte prsy dolů do pekáče ...
více o Nejlepší svatomartinská husa
Husu vykostěte.
Chléb nakrájejte na kostky a nechte ho přes noc vyschnout.
Na másle opečte cibulku, přidejte chléb, petržel, mléko, kaštanové pyré,...
více o Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Na másle osmažíme dorůžova nastrouhaný celer s mrkví. Pak přidáme čerstvé očištěné pokrájené houby a dále smažíme do jejich změknutí. Poté přidáme...
více o Bramboračka - houbovačka
Česnek oloupeme a rozmačkáme. Všechny ingredience přidáme do jogurtu a promícháme.
Můžeme podávat k masu, zeleninovým i těstovinovým salátům....
více o Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Na 4 porce potřebujete: 400 g červené čočky, 1,5 litru zeleninového vývaru nebo vody, 1 větší cibuli, 2 střední mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1...
více o Lahodná polévka z červené čočky
Do olejem vymazané zapékací mísy nasypeme pokrájenou cibuli a část pokrájených hub. Na ty pak položíme dvě porce naklepaného, osoleného a opepřeného...
více o Houbové plátky na smetaně
Očištěné zelí si pokrájíme na slabé nudličky a dáme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, nastrouhaný česnek a sůl dle chuti. Promícháme a necháme v...
více o Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně
Máslo nechte změknout, rozmíchejte v něm citronovou šťávu, posekané bylinky, rozdrcený česnek, sůl a pepř. Udělejte z něj 4 válečky a ty nechte v...
více o Kyjevský řízek
Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli.Čokoládu a ořechy posekáme na menší kousky a přidáme je do těsta...
více o Americké čokoládové cookies II.
Těsto na cca 12 langošů.
Jogurt smícháme s moukou, osolíme, přidáme prášek do pečiva.
Vypracujeme rukama hladké těsto a dáme do lednice na půl hodiny...
více o Domácí langoše
Předehřejte si troubu na 180´C. Formu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte...
více o Mrkvový dort Pedro
Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo sádle dorůžova, přidáme pokrájené a dle chuti osolené, opepřené a okmínované maso, které za občasného...
více o Plec pečená (nejen) se zelím
Steaky (filety) očistíme, osušíme a potřeme marinádou, kterou jsme si v hlubokém talíři umíchali z citronové šťávy, soli a pepře (dle chuti), oleje,...
více o Rybí steak
- Troubu si rozehřejeme na 170°C
- V míse si rozšleháme všechny tekuté ingredience (máslo, med, vejce a cukr).
- Pak přimícháme všechny sypké a znovu...
více o Medové sušenky
Cizrnu necháme v teplé vodě alespoň 6 hodin a dáme vařít (cca 45 minut). Cibuli na pánvi osmahneme, přidáme sekaná rajčata, povařenou měkkou cizrnu,...
více o Moje cizrna
Hlívu si očistíme, odkrojíme nožičky, které můžeme použít do polévky, guláše, pod maso... a kloboučky ochutíme směsí, umíchané ze soli, pepře, papriky...
více o Řízky z hlívy
Cibuli a slaninu pokrájíme na drobno a dáme osmažit na rozpálenou pánev s troškou oleje dosklovata. Pak přidáme cuketu pokrájenou na silnější...
více o Cuketová směs se slaninou
1. Z mouky, oleje, krémového sýru, špetky soli a lžíce medu vypracujeme důkladně těsto. Z těsta vytvoříme kouli a zabalíme do potravinářské fólie a...
více o Dietické Vánoční rohlíčky
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, mírně osolíme, opepříme a dáme do mísy. Řapíkatý celer pokrájíme na slabší měsíčky a dáme k masu. Přidáme...
více o Masová minutka s řapíkatým celerem
Králíka naporcujeme, osolíme a poprášíme kořením Tandoori Masala. Porce králíka dáme na očištěnou a na kostičky (kolečka) pokrájenou, mírně osolenou...
více o Králík na zelenině s tandoori kořením
Bílé fazole necháme dle návodu namočit ve vodě (ideálně den předem).
Červenou řepu rozkrájíme na drobné kostky, vložíme na pekáček, osolíme a opepříme...
více o Chilli polévka
Brambory důkladně omyjeme a každou zvlášť zabalíme do alobalu.
Naskládáme na mřížku trouby a pečeme 45min.
Do upečeného bramboru lehce bouchneme pěstí...
více o Brambory pečené v alobalu s dresinkem
Jako první si připravíme těsto. Smícháme mouku, 2 lžíce cukru, špetku soli, Heru a 8 lžic vody a zapracujeme na těsto. Rozdělíme na 2 silnější placky...
více o Tradiční jablečný koláč
1. Z 300g těsta vyválíme kulatý plát o 2 cm větší než koláčová forma
2. Plát dáme do formy vypláchnuté vodou a propícháme ho vidličkou
3. Těsto...
více o Mámin sýr-šunkový koláč
1. Všechny ingredience kromě oleje smícháme. Vznikne řídké těsto.
2. Sběračku těsta smažíme na oleji (na fotografii jsou lívance).
3. Podáváme se...
více o Babiččiny palačinky
Kuřecí prsa osolíme, okořeníme a necháme půl hodinky odležet. Pak si je na rozpálené pánvi s trochou oleje osmažíme dozlatova s obou stran. Nejprve...
více o Kuřecí prsíčka se žampiony
1. Nakrájíme kuřecí prso na nudličky a osolíme.
2. Na pánev dáme rozpustit máslo a na něm osmažíme dozlatova.
3. Až budou nudličky zlaté, nalijeme...
více o Smetanová omáčka se špenátem
Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme...
více o Kančí guláš - staročeský
Očištěné, nasolené a okořeněné kuře položíme do pekáče na pokrájenou velkou cibuli, poklademe plátky másla, podlijeme troškou vody, zaklopíme a dáme...
více o Kuře pečené s jablky
Cuketu (mladou cuketu není nutné loupat) a uzené maso (150 - 200 gramů) nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Na jemném struhadle nastrouháme do...
více o Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem
Na másle s olejem si osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Osmaženou zeleninu následně posypeme moukou, přidáme nastrouhaný česnek a za...
více o Květáková bramboračka
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli. Poté přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso, které osmažíme dozlatova za občasného promíchání....
více o Křenová plec na smetaně