Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo, vymačkejte přebytečnou vodu. Přidejte vejce, mléko, mouku, majoránku, kmín, přepasírovaný česnek a na... více o Žampionové bramboráčky
Troubu rozehřejte na 200 °C. Očištěný celer a mrkev nastrohejte najemno a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Zakápněte olivovým olejem,... více o Pomazánka z pečeného celeru
Nakrájejte na kousky slaninu, nasekejte cibuli a v pekáči obojí orestujte dozlatova. Vložte osolenou a opepřenou kachnu, přidejte koření a přiklopte... více o Kachna s rozinkovým zelím
Šalotku nasekejte nadrobno a nechte jí na másle zeskovatět. Přidejte na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujte ji dozlatova, zaprašte... více o Kaldoun s játrovými knedlíčky
Přes noc naložte suroviny. Stehna osolte, opepřete, okmínujte. Přidejte 2 lžíce sádla a dejte přiklopené péct při 180 °C. Asi po 1,5 hodině odklopte a... více o Husa v šouletu
Hovězí kosti vložte do většího hrnce a naplňte vodou. Přiveďte k varu a vařte 8 minu, dokud nahnědlá pěna nevyplave na povrch hladiny. Poté slijte a... více o Vietnamská polévka
Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky... více o Hovězí po burgunsku
Na másle nebo na oleji osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které přidáme osmažit očištěná, pokrájená, osolená a opepřená játra. Po... více o Játra s kari jablky
Cizrnu slijte, česnek rozeberte na stroužky a oloupejte ho, všechny ingeredience kromě soli a vejce rozmixujte nahrubo. Osolte podle chuti. Směs... více o Kuličky bez masa - Falafel
Jazyk uvařte doměkka, oloupejte a nakrájejte na plátky. Rozpusťe máslo a nechte zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Orestujte s moukou. Postupně... více o Křenová omáčka s jazykem
Připrave si těsto. Prosejte mouku se solí. Vidličkou do mouky zapracujte na kousky nakrájené máslo. Pak přidejte žloutek rozmíchaný ve studené vodě a... více o Páj plněný pórkem
Na sádle orestujte nasekanou cibuli, přidejte na menší kousky nakrájené maso, osolte a nechte zatáhnout. Podlijte vínem a redukujte při nižší teplotě,... více o Hovězí líčka s kari omáčkou
Namleté maso vytvarujte na čtyři stejně velké kulaté placky ve tvaru burgeru vysoké 1,5 cm. Nechte v chladu uležet. Připravte si omáčku. Nasekanou... více o Burger s fat cat omáčkou
Jablka oloupejte a nastrouhejte. Smíchejte se skořicí a cukrem. Suché ingeredience promíchejte a postupně do nich přimíchejte ingeredience tekuté. Na... více o Jablkovo - skořicové cupcakes
Dýni nakrájejte na kousky a upečte doměkka v troubě. Rozmixujte na pyré a přidejte ostatí ingredience. Naplňte košíčky a pečte v troubě při 175 °C... více o Dýňové cupcakes
Obě mouky prosejte do mísy. Přidejte oba cukry a promíchejte. Mléko ohřejte nesmí být horké. Do poloviny vmíchejte dvě lžíce sypké směsi, rozdrobte... více o Posvícenské koláčky I.
Odvažte a odměřte si všechny ingredience. Mléko mírně ohřejte. Odeberte polovinu a do ní přidejte vanilkový cukr a rozdrobte droždí. Rozmíchejte a na... více o Jablkové koblihy se skořicí
Rozinky propláchněte horkou vodou, zalijte rumem a nechte nabobtnat. Žloutky, cukr a máslo utřete do světlé pěny. Smetanu s kostkami cukru mírně... více o Staročeské hnětýnky
Brambory s cibulí oloupeme a nakrájíme na plátky. Vejce rozklepneme do mísy, rozmícháme se smetanou a osolíme. Na pekáč s vyšším okrajem dáme olej,... více o Chalupářské filé
Z kapusty si opatrně odloupneme vrchní listy, které krátce spaříme v osolené vodě a poté necháme okapat. Musí jen povadnout, ale zůstat by měly pružné... více o Kapustové měšce na zelenině
Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na menší sousta. V pánvi rozpálíme olivový olej a vložíme kuřecí kousky, připáde cca půl balení ďábelského... více o Kuřecí fajitas
Jablka neloupeme, jen opatrně odstraníme jádřince a vydlabeme dužinu. Měla by nám vzniknout jakási jablečná "skořápka" silná cca centimetr, kterou... více o Jablka plněná zelnou směsí - příloha
Kuřecí prsíčka prokrojíme, ale nedokrojíme. Vznikne nám větší plátek, který přes fólii naklepeme, jemně osolíme, opepříme, poklademe tence krájeným... více o Kuřecí "Matteo" roládky
Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme s mletým masem, solí, pepřem, strouhankou a vejci. Rozprostřeme na slabou vrstvu na alobal. Poklademe plátky sýra... více o Domácí plněná roláda z mletého masa
Kuřecí prsíčko si osolíme a opepříme a dáme na rozpálenou pánev s kapkou oleje. Opečeme z obou stran. Po opečení necháme vychladnout a pak nakrájíme... více o Kuřecí salát ke svačině (pomazánka)
Brambory grenaille uvaříme a nakrájíme na větší kousky, přidáme nakrájený kopr najemno, salátovou okurku rozpůlíme, vyndáme vnitřek, nakrájíme na půl... více o Mistrovský bramborový salát
Bagety nakrájejte na plátky a osmažte na oleji z obou stran do zlatova. Osušte je od přebytečného oleje. Jarní cibulku nasekejte na drobno a smíchejte... více o Bruschetty s rajčatovou salsou a delikátním sýrem
Tuřín oloupeme a pokrájíme ho na zhruba stejně velké kostičky, které uvaříme doměkka - na skus, v osolené vodě s trochou citronové šťávy nebo octa ... více o Tuřínový salát (na způsob bramborového)
Drůbeží (já použil kuřecí) srdíčka, žaludky a játra dobře očistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Pokud chceme dobu pečení urychlit, doporučuji... více o Drůbeží výpečky
Korpusy rohlíčků: Bílky a krystalový cukr vyšlehat nad párou v tuhý sníh. Jemně vmícháme namleté ořechy, pokud je řídké, tak dohustíme strouhankou ... více o Plněné ořechové rohlíčky
Zapékací plech vymažeme slabě sádlem nebo máslem. Poklademe plátky cibule a pórku. Maso naklepeme, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti, prudce... více o Zapečené brambory s kuřecím masem a červenou řepou
V misce si vyšleháme na kašičku vejce s česnekem, zázvorem a kari kořením, kterou dle chuti osolíme, přilijeme pivo (případně jinou námi vybranou... více o Dýňové placičky II.
Nejdříve si nakrájejte kuřecí maso na plátky. Pokud nemáte k dispozici pravý vývar na pho polévku, stačí když budete mít vývar zeleninový nebo kuřecí.... více o Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou
Cibuli pokrájíme najemno a necháme spolu s lžící nasekaného zázvoru zesklovatět na oleji. Přidáme nasekaný česnek a kari. Chvíli mícháme. Zalejeme... více o Kuřecí kari s mangem a rýží
Smícháme si mouky, 2 vejce, vodu a sůl. Vypracujeme těsto, kteé necháme cca 30 mnut odpočinout. Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka,... více o Špaldovo-žitný jablečný závin
Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastrouhanou nebo na kostky nakrájenou dýni Hokkaido. Chvíli... více o Krémová polévka z dýně hokkaido
Nejdříve si dám vařit rýži- jasmínovou výhradně v rýžovaru. Cca půlku pekingského zelí nakrájím na proužky a dám na pár minutek povařit, jen malinko... více o Hovězí šuej ču
Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Dáme do pekáčku, do kterého jsme dali před tím na dno trošku vody (opravdu jen trochu). Maso... více o Vepřové kostky s pepřovou omáčkou
Maso naklepeme z obou stran ho osolíme a opepříme. Na pokud možno teflonové pánvi zr ychla necháme z obou stran zatáhnout maso. Na maso přiložíme... více o Vepřové po francouzsku
Čočku vařím bez namáčení, vaříme ji sice trošku déle, ale do hodiny máte hotovo. Vaříme do změknutí, v průběhu vaření doléváme vodu, aby byla čočka... více o Čočka na kyselo s vejcem
Na másle si osmahneme hladkou mouku, zalejeme mlékem, či vodou a mícháme do zhoustnutí. Přidáme najemno nastrouhaný křen, povaříme a dochutíme solí a... více o Křenová omáčka s vejcem
Polovinu tofu si rozmixujeme s trochou vody. Na pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou na kostičky cuketu s rajčaty. Osolíme a přidáme... více o Tofové lasagne
Polovinu brambor uvařte a nechte zchladnout. Zbylou polovinu syrových brambor oškrábejte, nastrouhejte najemno, osolte a vymačkejte z nich vodu.... více o Bramborové drbáky
Toustový chléb nakrájejte na kostičky a nechte ho přes noc vyschnout. Ráno ho prolijte mlékem a nechte nasáknout. Na másle orestujte nakrájenou cibuli... více o Špekové knedlíky
Na sádle orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolte, 2 minuty restujte a pak zalijte... více o Červené zelí s jablky
Kuřecí porce zbavíme kůže, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji či másle. Osmažené porce vyndáme stranou, do výpeku... více o Dušené kuře (králík) s cizrnou
Očištěné václavky či bedly pokrájíme na nudličky cca 4-5 mm silné a dáme je do misky. Zaprášíme je kořením, přidat můžeme i sušenou majoránku, mírně... více o Houbové škvarky z václavek či bedel
Husu ze všech stran - i zevnitř - nasolte, pokmínujte a zevnitř potřete majoránkou. Dovnitř vožte jednu housku. Husu položte prsy dolů do pekáče ... více o Nejlepší svatomartinská husa
Husu vykostěte. Chléb nakrájejte na kostky a nechte ho přes noc vyschnout. Na másle opečte cibulku, přidejte chléb, petržel, mléko, kaštanové pyré,... více o Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Na másle osmažíme dorůžova nastrouhaný celer s mrkví. Pak přidáme čerstvé očištěné pokrájené houby a dále smažíme do jejich změknutí. Poté přidáme... více o Bramboračka - houbovačka