Kuskus nasypeme do misky a zalijeme dle návodu na obalu buď horkým vývarem nebo vodou a necháme nabobtnat pod pokličkou.
Zeleninu volíme z více druhů:...
více o Kuskus se zeleninou a tuňákem
Z oleje, citronové šťávy i kousků citronové kůry (postačí pár hoblinek žluté kůry) nasekaného česneku a bylinek vymícháme v hlubokém talíři marinádu,...
více o Losos (nejen) v bylinkách
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte očištěná a na malé kousky nakrájená játra. Osolte, opepřete, přidejte kmín a krátce orestujte....
více o Sekaná s kuřecími játry
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu a na kostičky nakrájené papriky. Nechte vychladnout.
Krůtí prsa namelte najemno,...
více o Krůtí sekaná s paprikou
Maso smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, vejcem, nadrobno nakrájeným rohlíkem namočeným ve smetaně, osolte a opepřete.
Šunku rozmixujte s lučinou a...
více o Sekaná s šunkovou pěnou
Na oleji orestujte jemně nasekanou cibuli, přidejte houby a nasekaný česnek, osolte, opepřete, přidejte kmín a opékejte.
Až houby změknou, přidejte...
více o Sekaná s houbami a špenátem
Na sádle orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, ještě opečte s klobásou nakrájenou na kolečka a mrkví pokrájenou na nudličky.
Nakrájejte...
více o Pekelné dršťky
Očištěné dršťky dejte vařit, po 30 minutách je sceďte, vraťte do hrnce a zalijte novou vodou. To udělejte 3x, aby se důkladně propraly.
Vařte do...
více o Dršťková polévka I.
Dáme vařit fazole ve vývaru (lépe je nechat napučet přes noc) a vaříme do změknutí.
Na rozpálenou pánev s olejem dáme orestovat na hrubo nakrájenou...
více o Míšovy fazole v tomatu
Dršťky nakrájejte na proužky o velikosti přibližně 2 x 5 cm, ochuťte kmínem, tymiánem, majoránkou, solí a pepřem. V misce smíchejte vejce s pivem,...
více o Obalované dršťky
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme do růžova na rozpáleném oleji. Mrkev a tuřín okrájíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Zeleninu krátce...
více o Farmářská polévka
Maso ze všech stran osolíme, opepříme, a připravíme omáčku. Horčici prošleháme s medem, worčestrovou omáčkou a olejem. Směsí potřeme maso a pečeme při...
více o Krkovička pečená na medu a hořčicí
Čerstvě vyškvařené škvarky pomeleme nebo jen větší díl a část pouze rozmačkáme vidličkou, aby v pomazánce více vynikly. Dáme je do misky, přidáme...
více o Jednoduchá škvarková pomazánka
Množství kuskusu v poměru k hotové špenátové směsi záleží čistě na každém individuálně. Někdo má rád kuskus sušší, jiný zase krémovější, takže se při...
více o Špenátový kuskus
Brambory a pastinák očistěte a nakrájejte na kostičky. Uvařte v osolené vodě do poloměkka a sceďte.
V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm krupici....
více o Pórková polévka se slaninou I.
Maso zalijte vodou, přidejte koření, přiveďte k varu, snižte teplotu a zvolna vařte. Lžící průběžně sbírejte pěnu.
Po 30 minutách přidejte na kostičky...
více o Ukrajinský boršč
Já dělám těsto v pekárně na chleba-pokud nemáme uděláme těsto klasickým způsobem.Pokud máme tedy pekárnu tak by tam měl být i program na těsto....
více o Italské těsto a výborná pizza
Listové těsto rozválíme na středně tenký plát.
Posolíme solí, podle chuti posypeme sýrem, nebo kmínem, lze ponechat i pouze posolené, nebo použít...
více o Snadné slané sušenky
Nejdříve si připravíme odpalované těsto..tzn. Do hrnce dáme vařit vodu s máslem a špetkou soli. Až začne voda vřít, přidáme pomalu mouku za stálého...
více o Věnečky podle Valiky
Do mléka rozklepneme vejce, přidáme cukry, mouku a kypřidlo a dobře promícháme a vytvoříme středně husté těsto (hustější než na palačinky), které...
více o Jahodové lívanečky II.
Výběr masa záleží na chuti každého, stejně tak i doba smažení. Někdo rád "rare" někdo úplně propečený a někdo dá zase přednost vepřovému před hovězím...
více o Steak s houbovým přelivem
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě a scedíme. Krabí tyčinky nakrájíme na kostky, nemusíme rozmrazovat. Kousek pórku nakrájíme na...
více o Špageti s omáčkou z krabích tyčinek
Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a zprudka orestujte na oleji. Vyjměte a dejte stranou. Do hrnce vsypte slaninu a orestujte. Přidejte mrkev...
více o MOJE HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU
Mléko ohřejte a v polovině rozmíchejte cukr s droždím.
Na teplém místě nechte vzejít kvásek, asi 5 minut.
Ve zbytku teplého mléka rozpusťte na malé...
více o Slaná trhaná buchta
Pokud máte krůtí stehno, vykostěte jej. Změklé máslo smíchejte s bylinkami, česnekem, solí a pepřem.
Vmáčkněte krůtě pod kůži a rozprostřete po celé...
více o Pečená krůta s čočkovým salátem
Maso zalijte asi 2,5 l vody.
Přidejte jednu očištěnou mrkev, celer, petržel, částečně nakrojenou celou cibuli, koření a lžičku soli. Přiveďte k varu....
více o Česnečka s hovězím
Smíchejte sůl, pepř, cukr, hořčičné semínko, bobkový list, nové koření, koriandr a sušený česnek. Pokud nemáte sušený, použijte třený čerstvý česnek....
více o Vepřová panenka s cibulí a jablky
Nakrájejte cibuli a zelí na tenké plátky, osolte a nechte odležet ideálně 24 hodin v chladu. Vymačkejte přebytečnou tekutinu, přendejte zeleninu do...
více o Pizza se zelím a kozím sýrem
Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky, osolte a zakápněte 2 lžičkami medu.
Poté přidejte na plátky nakrájené okurky, na nudličky nakrájenou 1 snítku...
více o Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem
V hrnci rozpalte 4 lžíce oleje.
Maso nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a ze všech stran je opečte, aby se dobře zatáhlo.
Přihoďte na...
více o Dalamánek s trhaným krůtím v pivní šťávě
Omyté a osušené kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme. Po zatažení maso osolíme, opepříme a přidáme na drobno nakrájený pórek. Pokračujeme...
více o Vynikající těstovinový salát se špenátem
Zralé avokádo oloupeme, vyndáme pecku a dáme do mixéru. Trošku osolíme, opepříme, přidáme 4 - 6 lžic Hellmann’s majonézy a rozmixujeme. Mezitím si...
více o Valentýnský avokádový sendvič
1. Z obou plátků chleba vykrojte za pomocí srdcového vykrajovátka srdíčko. Rozpalte si pánev a na suché pánvi opečte chleba z jedné strany.
2. Do...
více o Valentýnský snídaňový toast
Kapustu nakrájejte na větší kousky. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
Šalotku nasekejte najemno, nadrťte stroužek česneku, část slaniny...
více o Dušená kapusta se slaninou
Nejprve připravte smaženky. Máslo s vodou přiveďte k varu. Do velké mísy (nebo robota) prosejte mouku se solí. Pomalu za stálého šlehání metlou...
více o Mandlové kakao se smaženkami
Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Jarní cibulky překrojte na 4 kusy. Ve velkém hrnci zalijte 2 litry vody cukr, sůl, zázvor, oloupaný česnek a...
více o Kuře pošírované se zázvorem
Troubu zapněte na 170 °C.
Na dno koláčové formy rozprostřete pečicí papír a na něj rozetřete med.
Rozložte na dno 8 koleček ananasu a doprostřed...
více o Obrácený koláč s ananasem
Uvaříme si jasmínovou rýži a čočku (každé zvlášť).
Mezitím si rozpálíme olej ze sušených rajčat na pánvičce a opečeme na něm jarní cibulku a česnek....
více o Rychlovka do práce s nádechem Asie
Cibuli nakrájíme na hrubo a začneme jemně restovat na 2/3 rozpuštěném másle (nejlepší je restovat co nejpomaleji a nejdéle) až do zlatovo-hněda. Poté...
více o Tmavá cibulová polévka
Do pekáčku si dáme na dno olej a poklademe nakrájenou cibuli na kolečka. Kuřecí prsa si rozkrájíme na 4 řízky, osolíme,opepříme a položíme na cibuli....
více o Dodinčin hrnec
Troubu zapněte na 175 °C.
Čokoládu nasekejte a nechte rozpustit ve vodní lázni.
Máslo vyšlehejte s oběma cukry a semínky z vanilkového lusku do pěny....
více o Mandlové sušenky s čokoládou
Do mouky zapracujte vejce, nakrájené studené máslo a vinný ocet. Rychle vypracujte těsto a ve fólii uložte do chladu.
Oloupané brambory nakrájejte na...
více o Sýrový páj
Cibuli nakrájejte najemno a v hrnci zpěňte na oleji.
Přidejte prolisovaný česnek.
Mrkev nakrájejte na kostičky a přisypte i s kořením. Orestujte ji,...
více o Mrkvový krém
Brambory rozčtvrťte a uvařte v osolené vodě. Slijte a nechte okapat.
Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte s ořechy. Troubu rozehřejte na 220 °C....
více o Brambory v krustě s ořechy
Brambory nakrájejte a uvařte.
Na oleji nechte zesklovatět 1 cibuli nakrájenou na kolečka a 2 rozpůlené cibule, přisypte brambory a žampiony (větší...
více o Brambory s volským okem
Den předem si připravte krém. Zahřejte šlehačku a horkou ji nalijte na nalámané ledové kaštany. Až se kaštany rozpustí, vymíchejte dohladka a...
více o Čokoládové éclairs
Nudle uvařte v osolené vodě.
Brokolici rozdělte na růžičky, mrkev nakrájejte na plátky, cibuli a papričku zbavenou semen na kolečka.
Čínské zelí...
více o Nudle Bami Goreng
Rýži uvařte podle návodu.
Jemně nasekejte chilli, v hmoždíři najemno nadrťte hřebíček a skořici. Cibuli nakrájejte na kolečka, česnek najemno. V hrnci...
více o Kachna na kari
Cibuli, česnek, zázvor a citronovou trávu nasekejte nadrobno a s chilli a olejem rozmixujte na pastu. Skořici, hřebíček a badyán nasucho orestujte v...
více o Hovězí maso rendang