Do mísy dáme 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polotučného mléka, dávám vždy o trošku více mléka než mouky, jedno vejce, ale není nutné, balíček...
více o Hrnkové palačinky
Oloupané cibule pokrájíme na klínky, slaninu na nudličky či kostičky a na trošce oleje smažíme za občasného promíchání do zesklovatění cibule. Pak...
více o Fazole (nejen) se slaninou
Kuřecí srdíčka důkladně očistíme, opláchneme ve studené vodě, dáme do hrnce, osolíme, zalijeme vroucí vodou a to jen tolik, aby byla ponořená a vaříme...
více o Kuřecí srdíčka - pečená
Utřeme do hladka změklé máslo a cukry, poté přidáme vajíčko a opět zamícháme. Do malé nádobky dáme sůl se sodou a rozpustíme v cca 5ml horké vody....
více o Čokoládové cookies
Nakrájím suroviny na kolečka. Do rozehřátého hrnce dám přibližně 2 lžíce olivového oleje a přidám jarní cibulku ( nekrájím na jemno) a rovnou přidám...
více o Minestrone
Brambory si nakrajíme na měsíčky. V míse promícháme se solí a olejem. Vysypeme na pečící papír a pečeme dozlatova. Podáváme se zeleninou jako přílohu...
více o Jednoduché pečené brambory
Do hrnce dáme trochu oleje, nasypeme rýži . Osmahneme tak, aby rýže zbělala, poté zalijeme vroucí vodou z konvice. Vodu osolíme a vaříme 10 - 15 min....
více o Dobré rizoto
Dáme si vařit rýži. Mezitím si nakrájíme cibuli na nudličky a dáme na pánev osmahnout. Kuřecí maso si nakrájíme také na nudliičky, osolíme, opepříme,...
více o Rychločína
V hrnci osmahneme cibulku, a přidáme fazole v rajčatové omáčce z konzervy. Okořeníme např. chiili vločkami, granulovaným česnekem, osolíme. Přidáme...
více o Fazole z konzervy
Dáme si vařit těstoviny v osolené vodě na 15 min.
Cibulku na kostičky si osmahneme na pánvi.
Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky, osolíme,...
více o Kuřecí maso s těstovinami
Maso nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo. Z paprik odstraňte semínka a nakrájejte je na tenké proužky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na...
více o Jehněčí tikka
Rozehřejte ghí a opečte na něm rýži. Zalijte ji vodou tak, aby byla ponořená na šířku prstu, osolte a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 15 minut...
více o Rýžové koláčky
Připravte marinádu. Promíchejte drcený česnek, pepř, zázvor a jogurt. Kuře rozčtvrťte, naložte do marinády a nechte alespoň 2 hodiny odležet v...
více o Kuře na pepři s rajčaty
Čočku propláchněte. Mrkev nakrájejte na kostičky, cibuli s česnekem nasekejte najemno, zázvor nastrouhejte.
Vše opékejte na rozehřátém oleji, dokud...
více o Čočková polévka s kokosovým mlékem
Mouku prosejte s cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli. Vejce vyšlehejte do pěny a zašlehejte máslo. Střídavě s mlékem zapracujte suchou směs....
více o Belgické vafle
Mouku, cukr a vejce prošlehejte s mlékem a špetkou soli, nechte alespoň 15 minut odstát.
Rozpálenou pánev potřete máslem a za pomalého kroužení na ni...
více o Špaldové palačinky
Jablka očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Promíchejte s citronovou šťávou, kořením a třtinovým cukrem.
Polovinu mléka smíchejte s krupicí a...
více o Krupicová kaše s jablky
Lososa vložte na 15 minut do mrazáku. Estragon utřete nahrubo v hmoždíři a smíchejte se lžící oleje.
Šalotky nakrájejte na tenké plátky, vypeckované...
více o Lososový tatarák s avokádem
Cibuli nakrájejte najemno. Kapustičky nakrájejte na čtvrtiny, celer na kousky. Část másla rozpusťte ve větším hrnci a zpěňte na něm cibuli. Přidejte...
více o Krém z růžičkové kapusty
Troubu předehřejte na 160 °C, dno formy vyložte pečicím papírem, okraje bohatě potřete máslem.
Rozinky namočte do calvadosu.
Oloupaná jablka...
více o Jablečný chlebík
Kuřecí nebo krůtí maso pokrájíme na nudličky a osolíme. Mouky smícháme s libovolným kořením, které máme v oblibě a s ledovou vodou (cca 1,5 dl)...
více o Kuřecí nudličky v tempuře
Do kuřecích prsou prokrojíme opatrně hluboké kapsy, které naplníme plátky mozzarely a směsí z drobně pokrájených rajčat a italské uzeniny, ke které...
více o Kuřecí řízky (kapsy) po italsku
Do pekáčku naskládejte všechny ingredience kromě fety, zakápněte olivovým olejem a důkladně promíchejte.
Pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180...
více o Olivy s ginem
Do pečicí nádoby vložte omyté vepřové maso, přidejte rozmarýn, sůl, pepř, rozpůlené stroužky česneku a nakonec vmíchejte sádlo a trochu vody.
Troubu...
více o Vepřové na rozmarýnu a pepři
1 Bílou čokoládu rozpusťte a vmíchejte do ní smetanu – připravíte si tak jednoduchou ganache. Tu nalijte do mělkých silikonových formiček a nechte...
více o Malinová pusa
Bulgur uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Nastrouhejte bramboru a řepu, spařte špenát. Vše důkladně promíchejte. Zahustěte moukou, osolte,...
více o Bulgurové placky s červenou řepou
Troubu zapněte na 200 °C.
Otevřené ústřice vyskládejte na plech a 1 minutu pečte, pak z nich vylijte přebytečnou tekutinu.
Zasypejte je strouhaným...
více o Zapečené ústřice
Nasekanou petržel a bazalku smíchejte s utřeným česnekem, nadrobno nasekanými filety ančoviček a kapary. Dochuťte octem, cukrem, citronovou šťávou a...
více o Hovězí steak se salsou verde
Avokáda oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte propláchnutou cizrnu, tahini i drcený česnek a vše dobře rozmixujte.
Dochuťte solí, pepřem a...
více o Placky s humusem z avokáda
Maso osolte a opepřete a orestujte na oleji z obou stran dozlatova, po vychladnutí nakrájejte na tenké plátky.
Celer nastrouhejte najemno, zakápněte...
více o Celerový sendvič s kuřecím masem
Řepu rozmixujte nebo najemno nastrouhejte.
Troubu zahřejte na 180 °C, formu vymažte olejem a vysypte kokosem. Mouku smíchejte s práškem do pečiva,...
více o Bábovka z červené řepy
Maso zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v troubě při 200 aC.
Opláchněte od přebytečné bílkoviny a v hrnci zalijte vodou. Přidejte pórek, rajče...
více o Hovězí vývar
Kořenovou zeleninu nastrouhejte nahrubo, osolte a opepřete, zakápněte olejem a dejte péct do předem rozehřáté trouby na 180 aC, asi 30 minut.
V hrnci...
více o Zeleninový vývar
Naporcovanou slepici zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v předem rozehřáté troubě na 200 °C, asi 30 minut.
Poté maso a zeleninu opláchněte od...
více o Slepičí vývar F.O.O.D.
Uzená žebra zalijte vodou a přiveďte k varu.
Po 5 minutách je sceďte a přilijte novou vodu. Přidejte mrkev, cibuli, česnek, petrželku a koření a...
více o Uzený vývar
Den předem namočte do vody fazole.
V osolené vodě je vařte doměkka asi 40 minut.
Na sádle krátce orestujte nakrájené brambory, zalijte vývarem,...
více o Fazolová polévka F.O.O.D.
Hrušky oloupejte spolu s jablky a nakrájejte na kostky o velikosti asi 1 x 1 cm. V kastrolu je zalijte vodou a vařte spolu s kořením asi 25 minut....
více o Hrušková bryja s plackami
Králíka rozporcujte, osolte, opepřete a spolu s česnekem a olejem naložte nejlépe přes noc.
Uzený bok nakrájejte na kousky, nadrobno nasekejte cibuli...
více o Beskydský králík
Maso odblaňte, osolte, opepřete a vložte s česnekem, očištěnou mrkví a s polovinou porce másla do vakuovacího sáčku. Vakuujte a poté vložte do sous...
více o Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Uzený špek nakrájejte na kostičky, 50 g si dejte stranou, zbytek vsypte do kastrolu. Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte do kastrolu. Restujte, až...
více o Kotlety plněné kysaným zelím
Vepřové podélně uprostřed nařízněte. Naklepejte ho tak, aby bylo všude stejně silné. Uprostřed okmínujte, plát osolte a opepřete.
Na pánvi na oleji...
více o Bůčková roláda s nádivkou
Na sádle orestujte nasekanou cibuli a kostky uzeného.
Vmíchejte nakrájenou plec, osolte, opepřete a orestujte. Podlijte vodou, zredukujte, zaprašte...
více o Segedínský guláš - F.O.O.D.
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny.
Do...
více o Koblihy s kořeněným cukrem
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do...
více o Koblížky plněné krémem
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do...
více o Koblihy s polevami
Těsto. V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do...
více o Pečené koblihy s džemem
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do...
více o Základní těsto na koblihy
Do kastrolu dáme vařit vodu s kořením a solí. (Koření a sůl dle chuti) Když je voda ve varu,nasypat vločky a 2 minuty za stálého míchání vařit,...
více o Karbanátky s ovesných vloček
Ryby opláchněte, nakrájejte na zhruba 5 cm dlouhé kousky a vysušte.
Makrely osolte, opepřete, přidejte sójovou a rybí omáčku a olej. Nechte zhruba...
více o Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě