Rýži uvaříme dle návodu. Já ráda k jejímu vaření používám MV troubu (s dvojnásobným množstvím vody a špetkou soli na 15 minut - dle výkonu MVT).
Dále...
více o Rýže po italsku
Očištěný a na růžičky rozebraný květák 5 minut povařte. Sceďte a zprudka orestujte na 2 lžících oleje dozlatova.
Přidejte proprané fazole, nadrobno...
více o Salát s fazolemi, čekankou a květákem
Hovězí jazyk přiveďte k varu a seberte pěnu ze sražených bílkovin. Stáhněte plamen a přidejte očištěnou zeleninu a koření. Vařte do změknutí.
V...
více o Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Do mouky přidejte špetku soli a 2 vejce. Smíchejte a pomalu přidávejte 100 ml vody. Vypracujte měkké vláčné těsto a nechte ho chvilku odpočinout.
Maso...
více o Knedlíčky s vepřovým
Brambory uvařte ve slupce, poté oloupejte a rozmačkejte. Vložte je do robotu, přidejte sůl, zakysanou smetanu, žloutky a umíchejte.
Z bílků vyšlehejte...
více o Smetanovobramborová paštika
Stehna rozdělíme v kloubu na dvě části. Kuřecí díly osolíme, zaprášíme ze všech stran jak uzenou, tak i sladkou paprikou a necháme maso alespoň hodinu...
více o Baskické kuře
Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou...
více o Dušené kuře (králík) nejen na víně
Pohanku propláchneme, zalijeme vývarem asi centimetr nad pohanku a dle návodu uvaříme cca 12 minut doměkka společně s nastrouhaným nebo nasekaným...
více o Hlíva s pohankou
Kuskus nasypeme do misky, zalijeme dle návodu vroucím vývarem (vodou) a necháme zakrytý nabobtnat.
Pokrájenou cibuli necháme maličko zezlátnout na...
více o Kuskus s hlívou
Jablko ostrouháme a nakrájíme na kolečka. Jádro vydloubneme. Kolečka dáme do mísy a zamícháme s půl lžičkou skořice.
V míse smícháme vejce, máslo a...
více o Jablkové lívance
Pohanku a proso namočte večer předem do vody.
Datle nakrájejte najemno, zalijte rýžovým mlékem, přidejte kokosovou smetanu, koření a špetku soli....
více o Kaše s pistáciemi
Quinou zalijte 2 hrnky vody a přiveďte k varu. Plamen stáhněte na minimum a nechte pozvolna probublávat asi 20 minut, doměkka. Jablka očistěte a...
více o Kaše z quinoy s jablky
Vločky nasypte do hluboké pánve, zalijte mlékem a přidejte špetku soli. Přiveďte k varu a 4–5 minut nechte probublávat, pak 2 minuty odstát.
Banán...
více o Ovesná kaše s banánem
Do mísy dáme mléko ,mouku ,vejce, sůl a důkladně rozmícháme aby tam nezůstali hrudky.
těsto necháme odpočinout.
Na pánvi rozehřejeme máslo a potom...
více o Vynikající lívance
Kuskus zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat dle návodu na obalu.
Fazolky pokrájíme na kratší kousky a ve vroucí osolené vodě krátce uvaříme ...
více o Fazolkový kuskus
V hrnci rozpusťte máslo a osmažte na něm najemno nakrájenou šalotku. Přisypejte rýži, kterou nijak neproplachujte a promíchejte s šalotkou. Následně...
více o Risotto s medvědím česnekem
Vejce rozšlehejte v misce vidličkou nebo metličkou, osolte, opepřete a přidejte hrst nasekaných listů medvědího česneku. Směs nalijte na mírně...
více o Vaječná omeleta s medvědím česnekem
Listy medvědího česneku umyjte a nasekejte najemno. Máslo nechte změknout do pokojové teploty a pomocí šlehače nebo ruční metly utřete společně s...
více o Máslo s medvědím česnekem
Mouku prosejte do mísy a promíchejte s droždím. Uprostřed udělejte důlek, přidejte 4 lžíce oleje a 300 ml vlažné vody a zadělejte těsto, pokud...
více o Plněná focaccia se šunkou
Okurku omyjte, odřízněte špičky a nakrájejte na dlouhé podélné plátky, dobře to půjde třeba škrabkou na sýr. Řapík celeru nakrájejte na tenké plátky,...
více o Křupavý salát se šunkou
Troubu zapněte na 180 °C. Cuketám odkrojte konce a připravte si 8 čtverců alobalu. Cukety zakápněte olejem z hroznových jadérek (nejlépe s naloženými...
více o Zapečené cukety se šunkou a sýrem
Vodu, žloutek, ocet a sůl vyšlehejte a důkladně propracujte s moukou a tukem. Těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v ledničce, ideálně přes noc....
více o Kremrole paní Čermákové
Kuřecí maso osolíme, okořeníme a osmažíme na malém množství rozpáleného oleje ze všech stran dozlatova. Po osmažení maso necháme zchladnout, pokrájíme...
více o Drůbeží salát II.
Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky...
více o Houbové roštěnky
Do mísy prosijeme oba druhy mouky a smícháme se solí.
Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme droždí a cukr.
Zalijeme teplým pivem a necháme pár...
více o Pivní pečivo
Příprava Masa: Minimálně hodinu před začátkem vaření naložíme maso do směsi koření: 1 lžíce kurkumy, pepř, kardamon, hřebíček, koriandr, skořice,...
více o Phall (nepálivý)
1.Do mísy přesypeme mouku, přidáme sušené droždí, sůl, kmín a semínka podle chuti. Směs promícháme.
2. Přilijeme vodu s octem a opět promícháme.
3....
více o Chléb bez hnětení
Oškrábeme brambory a dáme je do hrnce s osolenou vodou a dáme vařit.
Nachystáme si řízky, vejce, mouku a strouhanku. Řízky obalíme takto: Vejce, Mouka...
více o Kuřecí řízek s brambory
Polovinu mléka mírně ohřejte a rozmíchejte v něm vanilkový cukr a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte obě mouky....
více o Kynutý koláč s tvarohem
Z kýty nakrájejte šest plátků masa, zbytek umelte dohromady se špekem.
Do mletého masa přidejte jemně nasekanou petrželku, špetku soli a pepře a...
více o Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Kuřecí skelet dejte do hrnce a zalijte asi třemi litry studené vody. Přidejte cibuli, česnek, sůl a koření a přiveďte k varu.
Vařte odklopené 50 minut...
více o Krupičná polévka se zeleninou
Připravte polevu. Moučkový cukr smíchejte s citronovou šťávou a v ledničce nechte trochu ztuhnout. Z mouky prozatím odložte stranou 1 lžíci. Mouku...
více o Citronovoborůvková bábovka
V míse smíchejte třtinový cukr, mouku, skořici, máslo, ořechy a rozinky. Prsty vypracujte drobenku. Nechte ji v ledničce odpočinout a ztuhnout,...
více o Brusinková bábovka s drobenkou
V hluboké míse vyšlehejte máslo se žloutky, cukr a citronovou kůru do světlé pěny. Přidejte tvaroh a citronovou šťávu. Do druhé mísy prosejte mouku,...
více o Tvarohovojablečná bábovka
Očištěnou rybu osolte, opepřete, posypte kmínem a osmažte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Ke konci posypejte celým kmínem. Podávejte s...
více o Okoun na másle a kmínu
Očištěné filety osolte a opepřete, vložte do pečicího papíru, přidejte lístky šalvěje, snítky tymiánu, citron nakrájený na měsíčky, cherry rajčátka....
více o Candát v papilotě
Pstruha očistěte, osolte a opepřete. Z toastového chleba odkrojte kůrky a rozkrájejte ho na co nejmenší kostičky. Smíchejte je se smetanou a olejem,...
více o Pstruh s bylinkovou krustou
Maso dejte do mísy s nadrceným česnekem, kořínky koriandru, pepřem, rybí omáčkou, 1 lžící třtinového cukru, chilli i solí a vše pořádně promíchejte....
více o Kai tod taucheo
Ingredience na posyp promíchejte a misku odložte. Kuřecí řízky uprostřed silné části nařízněte (opatrně, ať je neproříznete) a otevřete jako knihu,...
více o Taiwanské voňavé kuře
Podmáslí smíchejte se lžičkou soli, tabaskem a vším kořením. Stehna rozdělte na horní masitou část a paličku. Naložte do podmáslí, přiklopte a nechte...
více o Smažené kuře po jižansku
Kuře osušte a celé je rozporcujte na menší kousky. Olivový olej smíchejte s citronovou šťávou, vínem, jemně nasekaným česnekem, jemně nakrájenou...
více o Kotopoulo Tiganito Marinato
Kuřecí maso očistěte od blan a tuku a nakrájejte na větší kousky. Smíchejte se solí, pepřem, rýžovým vínem, česnekem a zázvorem. Nechte při pokojové...
více o Sladké kuře Dakgangjeong
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme na menší kousky a ve vroucí osolené vodě povaříme vše cca 2 minuty. Pak scedíme a necháme...
více o Gratinovaná brokolice
Houby dáme do hrníčku, zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat.
Pro lepší chuť pohanky může pak vodu z hub přidat k propláchnuté pohance, kterou...
více o Houbová pohanka - pohankový kuba
Pohanku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme dle návodu na obalu vývarem (lze jen vodou) a vaříme cca 12 minut doměkka. Lze jí vařit i kratší dobu a...
více o Pohanka se slaninou a fazolkami
Maso okořeníme dle vlastní chuti, osmažíme ze všech dozlatova stran na trošce rozpáleného oleje a necháme zchladnout. Maso pokrájíme na malé kousky a...
více o Drůbeží koktejl / salát
Nakrájíme si cibuli na malinko větší kousky. Na pánev dáme olej a necháme rozehřát. Poté přidáme cibulku a necháme ji zlehka osmahnout.
Když nám...
více o Kuřecí se smetanou a špenátem
Kuskus dáme do misky, přidáme lžíci bylinkového oleje z naložených sušených rajčat a zalijeme vařící vodou dle návodu. Kuskus necháme nabobtnat, pak...
více o Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Nejprve si namarinujeme maso - sůl, pepř, paprika mletá sladká i pálivá, KARI, trochu česneku a upečeme v předehřáté troubě na 180°C, podlijeme a pak...
více o Rizoto ,,co dům dal"