Mouku prosejte do mísy a promíchejte s droždím. Uprostřed udělejte důlek, přidejte 4 lžíce oleje a 300 ml vlažné vody a zadělejte těsto, pokud...
více o Plněná focaccia se šunkou
Okurku omyjte, odřízněte špičky a nakrájejte na dlouhé podélné plátky, dobře to půjde třeba škrabkou na sýr. Řapík celeru nakrájejte na tenké plátky,...
více o Křupavý salát se šunkou
Troubu zapněte na 180 °C. Cuketám odkrojte konce a připravte si 8 čtverců alobalu. Cukety zakápněte olejem z hroznových jadérek (nejlépe s naloženými...
více o Zapečené cukety se šunkou a sýrem
Vodu, žloutek, ocet a sůl vyšlehejte a důkladně propracujte s moukou a tukem. Těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v ledničce, ideálně přes noc....
více o Kremrole paní Čermákové
Kuřecí maso osolíme, okořeníme a osmažíme na malém množství rozpáleného oleje ze všech stran dozlatova. Po osmažení maso necháme zchladnout, pokrájíme...
více o Drůbeží salát II.
Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky...
více o Houbové roštěnky
Do mísy prosijeme oba druhy mouky a smícháme se solí.
Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme droždí a cukr.
Zalijeme teplým pivem a necháme pár...
více o Pivní pečivo
Příprava Masa: Minimálně hodinu před začátkem vaření naložíme maso do směsi koření: 1 lžíce kurkumy, pepř, kardamon, hřebíček, koriandr, skořice,...
více o Phall (nepálivý)
1.Do mísy přesypeme mouku, přidáme sušené droždí, sůl, kmín a semínka podle chuti. Směs promícháme.
2. Přilijeme vodu s octem a opět promícháme.
3....
více o Chléb bez hnětení
Oškrábeme brambory a dáme je do hrnce s osolenou vodou a dáme vařit.
Nachystáme si řízky, vejce, mouku a strouhanku. Řízky obalíme takto: Vejce, Mouka...
více o Kuřecí řízek s brambory
Polovinu mléka mírně ohřejte a rozmíchejte v něm vanilkový cukr a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte obě mouky....
více o Kynutý koláč s tvarohem
Z kýty nakrájejte šest plátků masa, zbytek umelte dohromady se špekem.
Do mletého masa přidejte jemně nasekanou petrželku, špetku soli a pepře a...
více o Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Kuřecí skelet dejte do hrnce a zalijte asi třemi litry studené vody. Přidejte cibuli, česnek, sůl a koření a přiveďte k varu.
Vařte odklopené 50 minut...
více o Krupičná polévka se zeleninou
Připravte polevu. Moučkový cukr smíchejte s citronovou šťávou a v ledničce nechte trochu ztuhnout. Z mouky prozatím odložte stranou 1 lžíci. Mouku...
více o Citronovoborůvková bábovka
V míse smíchejte třtinový cukr, mouku, skořici, máslo, ořechy a rozinky. Prsty vypracujte drobenku. Nechte ji v ledničce odpočinout a ztuhnout,...
více o Brusinková bábovka s drobenkou
V hluboké míse vyšlehejte máslo se žloutky, cukr a citronovou kůru do světlé pěny. Přidejte tvaroh a citronovou šťávu. Do druhé mísy prosejte mouku,...
více o Tvarohovojablečná bábovka
Očištěnou rybu osolte, opepřete, posypte kmínem a osmažte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Ke konci posypejte celým kmínem. Podávejte s...
více o Okoun na másle a kmínu
Očištěné filety osolte a opepřete, vložte do pečicího papíru, přidejte lístky šalvěje, snítky tymiánu, citron nakrájený na měsíčky, cherry rajčátka....
více o Candát v papilotě
Pstruha očistěte, osolte a opepřete. Z toastového chleba odkrojte kůrky a rozkrájejte ho na co nejmenší kostičky. Smíchejte je se smetanou a olejem,...
více o Pstruh s bylinkovou krustou
Maso dejte do mísy s nadrceným česnekem, kořínky koriandru, pepřem, rybí omáčkou, 1 lžící třtinového cukru, chilli i solí a vše pořádně promíchejte....
více o Kai tod taucheo
Ingredience na posyp promíchejte a misku odložte. Kuřecí řízky uprostřed silné části nařízněte (opatrně, ať je neproříznete) a otevřete jako knihu,...
více o Taiwanské voňavé kuře
Podmáslí smíchejte se lžičkou soli, tabaskem a vším kořením. Stehna rozdělte na horní masitou část a paličku. Naložte do podmáslí, přiklopte a nechte...
více o Smažené kuře po jižansku
Kuře osušte a celé je rozporcujte na menší kousky. Olivový olej smíchejte s citronovou šťávou, vínem, jemně nasekaným česnekem, jemně nakrájenou...
více o Kotopoulo Tiganito Marinato
Kuřecí maso očistěte od blan a tuku a nakrájejte na větší kousky. Smíchejte se solí, pepřem, rýžovým vínem, česnekem a zázvorem. Nechte při pokojové...
více o Sladké kuře Dakgangjeong
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme na menší kousky a ve vroucí osolené vodě povaříme vše cca 2 minuty. Pak scedíme a necháme...
více o Gratinovaná brokolice
Houby dáme do hrníčku, zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat.
Pro lepší chuť pohanky může pak vodu z hub přidat k propláchnuté pohance, kterou...
více o Houbová pohanka - pohankový kuba
Pohanku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme dle návodu na obalu vývarem (lze jen vodou) a vaříme cca 12 minut doměkka. Lze jí vařit i kratší dobu a...
více o Pohanka se slaninou a fazolkami
Maso okořeníme dle vlastní chuti, osmažíme ze všech dozlatova stran na trošce rozpáleného oleje a necháme zchladnout. Maso pokrájíme na malé kousky a...
více o Drůbeží koktejl / salát
Nakrájíme si cibuli na malinko větší kousky. Na pánev dáme olej a necháme rozehřát. Poté přidáme cibulku a necháme ji zlehka osmahnout.
Když nám...
více o Kuřecí se smetanou a špenátem
Kuskus dáme do misky, přidáme lžíci bylinkového oleje z naložených sušených rajčat a zalijeme vařící vodou dle návodu. Kuskus necháme nabobtnat, pak...
více o Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Nejprve si namarinujeme maso - sůl, pepř, paprika mletá sladká i pálivá, KARI, trochu česneku a upečeme v předehřáté troubě na 180°C, podlijeme a pak...
více o Rizoto ,,co dům dal"
Do hrnce si dáme olej a necháme ho rozpálit. Potom přidámé nakrájenou cibuli, pórek, mrkev, nakrájené brambory na kostičky, hrách, čočku, fazole (bílé...
více o polévka "co dům dá"
Na rozpuštěném sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli se slaninou dosklovata. Ke konci také přidáme osmažit i na kolečka pokrájenou čabajku. Zaprášíme...
více o Kyselica (zelňačka) s čabajkou
Příprava majonézy: Do "válce" nalijeme slunečnicový olej, přidáme žloutky, hořčici, špetku soli a pepře a zakápneme octem.
Tyčový mixér ponoříme až na...
více o Francouzský dresing
V podstatě postupujeme jako u jakéhokoliv guláše. Filety si nakrájíme na menší kousky. Na oleji opražíme cibulku do zlatova. Dáme filety chvilku...
více o Rybí guláš
Nakrájíme hlívu na menší části. Cibuli nakrájíme na kostičky. Dáme smažit na olej. Pak vložíme hlívu necháme smažit s cibulkou pak přidáme zelí a...
více o Vege segedýn
Prosejte mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici a pro barvu i kurkumu. Psyllium smíchejte se 7 lžícemi vody a 2 lžícemi oleje a nechte 5 minut...
více o Cizrnový chlebíček
Troubu zapněte na 175 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
Prosejte mouku se špetkou soli, práškem do pečiva a kořením. Rozpuštěný kokosový olej...
více o Dýňové sušenky s čokoládou
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na 1 cm tlustá kolečka. Rovnoměrně zakapejte lžící alkoholu. Mouku prosejte se solí a skořicí, potom...
více o Smaženky s calvadosem
Prsa zbavte tuku, osolte a přes noc je naložte do marinády smíchané z vína, 3 lžic medu, tymiánu a drceného česneku. Na 1 lžíci oleje nechte osušené...
více o Medová kachna na kapustě
Růžičky kapusty rozpulte, vyřízněte z nich košťály a sloupněte asi 2 vnější lístky (čím kvalitnější růžičky, tím méně odpadu). Asi 15 minut je povařte...
více o Nákyp z růžičkové kapusty
Troubu zapněte na 140 °C. Bezé připravte z uvedeného množství bílků a cukru, držte se obecných rad pro bezé. Nakonec stěrkou opatrně vmiste 2x prosáté...
více o Čokoládové pusinky z bezé
Troubu předehřejte na 150 °C. V dokonale odmaštěné míse začněte šlehat při střední rychlosti bílky pokojové teploty se špetkou soli. Teprve když...
více o Žampiony z pusinek
V kastrolu na rozehřátém oleji zprudka orestujte maso. Přidejte jemně nasekanou cibuli s česnekem a pokrájenými chilli papričkami zbavenými semen.
Asi...
více o Krůtí chilli con carne
Rozehřejte lžíci oleje a orestujte jemně nasekanou cibuli. Přidejte mrkev a drcený česnek, osolte, opepřete a 2 minuty provařte. Fazole s citronovou...
více o Placičky z bílých fazolí
rách přeberte, důkladně propláchněte a namočte přes noc do vody. Ze všech surovin umíchejte marinádu. Maso osolte, opepřete a potřete olejem, naložte...
více o Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré
Fazole den předem namočte, pak je propláchněte a uvařte doměkka. Sceďte.
Do krémové konzistence rozmixujte s tahini, drceným česnekem, petrželkou,...
více o Filet mignon a fazolový humus
Čočku namočte, propláchněte a v osolené vodě uvařte. Oloupanou dýni a řepu nakrájejte na malé kostky. Na dvou pánvích zahřejte po lžíci oleje, na...
více o Čočkový salát se zeleninou
Hrášek a nakrájený celer povařte 4 minuty ve vodě, malé kostky brambor uvařte do poloměkka. Nasekanou cibuli nechte zesklovatět na rozehřátém oleji....
více o Hrášková Frittata
Propláchnutou čočku 8 minut povařte. Rozehřejte ghí a nechte na něm rozvonět kurkumu, koriandr a kmín. Nechte zesklovatět nasekanou šalotku, přidejte...
více o Dhal s mušlemi