Nakrájenou rebarboru smíchejte s jahodami, cukrem a citronem a nechte odležet. Smíchejte vločky, mouku, všechny cukry, sodu a sůl.
Prsty zapracujte...
více o Jahodovorebarborový sypaný koláč
Rebarboru smíchejte s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou. Na mírném ohni vařte 5–10 minut doměkka.
Na omáčku ušlehejte žloutky. V kastrůlku smíchejte...
více o Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Troubu předehřejte na 170 °C, formu vymažte a vysypte.
Prosejte mouku. Bílky vyšlehejte se solí do řidší pěny, přisypte cukr a ušlehejte do pevného...
více o Piškotový koláč s jahodami
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, protlak či pyré, nasekaná rajčata, bylinky dle chuti a vodu (lze přidat trochu červeného...
více o Bolognese (boloňské) karbanátky
Na oleji či másle si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli. K té přidáme osmažit na hrubo nastrouhanou mrkev. Osmaženou mrkev zaprášíme kari...
více o Mrkvová polévka s řapíkatým celerem
Květák (brokolici) rozebereme na růžičky, ze kterých odstraníme co nejvíce košťálu, které krátce (dle velikosti růžiček) povaříme v osolené vodě cca 1...
více o Grilovaný květák (brokolice)
Na rozpuštěném másle necháme osmažit hrubě nastrouhanou mrkev, kterou po osmažení posypeme hrubou moukou a ještě krátce za stálého míchání osmažíme....
více o Květáková polévka s česnekovými výhonky
Nakrájíme mozzarelu na plátky nebo zda chcete na kousky.
Já si ji vždy krájím na kousky protože si ji dělám jako salát.
Do mixéru dáme bazalku, olej,...
více o Mozzarella s bazalkovým pestem
Brambory oloupeme a celé vložíme do remosky s pokrájenou cibulí (můžeme přidat nasekaný stroužek česneku). Kuřecí stehna rozdělíme na menší díly -...
více o Kuře na bramborách z remosky
Hovězí maso (může být zadní i přední) osolíme a na rozpuštěném másle s olejem ho ze všech stran zprudka osmažíme. Poté podlijeme vodou, oslíme a...
více o Třešňová omáčka
Mascarpone dáme do misky a dle potřeby přidáme tolik smetany, abychom vymíchali krémovou konzistenci (hustotu), která nám vyhovuje. Do mascarpone...
více o Pomazánka se sušenými rajčaty
Rajčata pokrájíme a dáme do mísy, přisypeme okapané fazole, drobně pokrájenou cibuli a okurky. Osolíme, opepříme a zakápneme troškou octa a promícháme...
více o Rajčatový salát s fazolemi
Z omytých a okapaných česnekových výhonků odstraníme "pacibulky" a pokrájíme je na kratší kousky. Ty pak dáváme do částech do mixéru, přidáme sůl dle...
více o Pasta / pesto z česnekových výhonků
Kapary propláchněte a namočte do čisté vody, aby se uvolnila sůl. Slávky očistěte pod tekoucí vodou. Otevřené vyhoďte. Na pánev nalijte olej a...
více o Spaghetti cozze e capperi con pomodorini
Houby dám do kastrůlku, zaliju asi půllitrem vody a nechám chvíli povařit. Do velkého hrnce dám vařit všechnu zeleninu a 1,5 litru vody. Přidám...
více o Tradiční bramboračka podle Dity P
Fusilli uvařte v osolené vodě. Česnek oloupejte a nakrájejte. Rajčata omyjte a nakrájejte na kousky.
Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek...
více o Fusilli s ricottou
Příprava perkeltu: Cibulku oloupejte a nasekejte nadrobno. V hrnci rozpusťte sádlo. Cibulku zpěňte na rozehřátém sádle. Vepřové maso nakrájejte a...
více o Vepřový perkelt s nokedly
Příprava omáčky: Cibuli oloupejte, nakrájejte a rozdělte na dvě poloviny. V hrnci rozehřejte olej. Přidejte jednu polovinu cibule, zpěňte ji a ochuťte...
více o Smetanový hrášek s fašírkou
Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Hlívu pokrájíme na nudličky, nožičky na tenké plátky a přidáme jí k cibuli. Nejprve jí krátce zprudka...
více o Rizoto s hlívou
Rajčata dejte asi na dvacet minut do mrazáku. Pak je nakrájejte na co nejtenčí plátky. Přidejte pokrájený celer a hoblinky parmazánu.
Ve sklenici...
více o Rajčatové carpaccio
V robotu zpracujte mouku, cukr, sůl a máslo na hrubou drobenku. Smetanu trochu ohřejte, rozdrobte do ní droždí a rozmíchejte. Přidejte žloutek a...
více o Máslové loupáčky
Maso nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1,5 cm. Nejprve krájejte takzvaně po vlákně a pak napříč. Pro tuto úpravu, kdy je chuť masa opravdu...
více o Gulášová polévka
Maso rozdělte na 4 díly.
Prošpikujte je slaninou tak, aby byla vidět z obou stran, ochuťte a zprudka opečte na sádle dozlatova.
Cibuli nakrájejte na...
více o Hovězí karabáček na světlém pivu
Maso obalte v tlučeném pepři a zprudka ze všech stran opečte na oleji.
Připravte si marinádu z piva, medu a zázvoru. Dochuťte slabě solí (pokud...
více o Zauzená vepřová panenka
Maso osolte, opepřete a zprudka orestujte na másle. Pak ho vložte do vakuových sáčků, každou porci zvlášť.
Do každého sáčku dejte část výpeku...
více o Krůtí prsa s karotkou a fazolkami
V 250 ml teplé vody za stálého míchání rozpusťte máslo a přidejte špetku soli. Pak přisypte mouku a míchejte 4 až 5 minut tak, že se těsto lehce...
více o Kuličky s jahodovou omáčkou
Těstoviny uvařte tzv. na skus v dostatečném množství osolené vody, do které je dobré přidat trošku olivového oleje.
Kuřecí maso nakrájejte na kousky a...
více o Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Cibuli a česnek oloupeme. Papriku nakrájím. Přidáme koření a vše společně rozmixujeme v marinádu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky cca 3 cm široké....
více o Kuřecí špízy Jirky Babici
Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem a špetkou soli, přidáme rozpuštěné vlažné máslo a vejce a vypracujeme těsto. Vysokou dortovou formu vymažeme...
více o Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici
Maso ze všech stran osolíme a okmínujeme, vložíme ho do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme, dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme zhruba 90 minut...
více o Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Surimi tyčinky necháme rozmrazit a rozbalíme jednotlivé tyčinky z folie.
Plát listového těsta rozložíme a nakrájíme na 16 proužků o šířce cca 2-3 cm....
více o Surimi tyčinky v kabátě z listového těsta
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, až změkne, přidáme 2 lžíce hladké mouky a zalijeme vodou, vsypeme fazole a necháme vařit. Po 30 minutách...
více o Fazolová polévka s domácími flíčky
Řepu očistěte škrabkou a nakrájejte na hodně tenké plátky.
Nastrouhejte a vymačkejte kořen zázvoru (z asi 3cm špalíku).
Ocet svařte s cukrem, přidejte...
více o Carpaccio z červené řepy
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova.
Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel, žloutky a...
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Mleté krůtí maso smíchejte v míse se strouhankou, nasekanými jarními cibulkami, citrónovou čťávou, nasekanou bazalkou, sójovou omáčkou, nasekaným...
více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova.
Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel, žloutky a...
více o Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha
Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přidejte jeden oloupaný stroužek česneku a polovinu petržele, opepřete a...
více o Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
Do silnějších plátků libovější krkovičky si opatrně prokrojíme hlubší kapsy a opatrně přes fólii mírně naklepeme. Krkovičku osolíme, opepříme,...
více o Plněná krkovička
Máslo s olejem rozpustíme v nepřilnavém hrnci, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání jí osmažíme na světlou jíšku.
K té pak přilijeme smetanu...
více o Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Silnější plátky krkovičky lehce naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme, opepříme.
Cibule oloupeme,...
více o Segedínská krkovička
Rukolu v cedníku spařte vroucí vodou, nechte prochladnout, vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny a rozmixujte dohladka (tyčovým mixérem nebo sekáčkem)....
více o Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +.
Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř...
více o Kološvárské zelí z remosky
Čistou bazalku buď rozmixujeme s olejem na pyré nebo ji utřeme v hmoždíři nejlépe s troškou hrubozrnné soli, aby to šlo lépe a nebo si dáme práci a na...
více o Bazalková pasta / pesto
Ředkvičku s jarní cibulkou (i část zelené natě) a okurkou pokrájíme na tenké plátky, kdy okurkové plátky můžeme ještě přepůlit. Z rajčete vybereme...
více o Polníčkový salát se zeleninou