Rajčata dejte asi na dvacet minut do mrazáku. Pak je nakrájejte na co nejtenčí plátky. Přidejte pokrájený celer a hoblinky parmazánu.
Ve sklenici...
více o Rajčatové carpaccio
V robotu zpracujte mouku, cukr, sůl a máslo na hrubou drobenku. Smetanu trochu ohřejte, rozdrobte do ní droždí a rozmíchejte. Přidejte žloutek a...
více o Máslové loupáčky
Maso nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1,5 cm. Nejprve krájejte takzvaně po vlákně a pak napříč. Pro tuto úpravu, kdy je chuť masa opravdu...
více o Gulášová polévka
Maso rozdělte na 4 díly.
Prošpikujte je slaninou tak, aby byla vidět z obou stran, ochuťte a zprudka opečte na sádle dozlatova.
Cibuli nakrájejte na...
více o Hovězí karabáček na světlém pivu
Maso obalte v tlučeném pepři a zprudka ze všech stran opečte na oleji.
Připravte si marinádu z piva, medu a zázvoru. Dochuťte slabě solí (pokud...
více o Zauzená vepřová panenka
Maso osolte, opepřete a zprudka orestujte na másle. Pak ho vložte do vakuových sáčků, každou porci zvlášť.
Do každého sáčku dejte část výpeku...
více o Krůtí prsa s karotkou a fazolkami
V 250 ml teplé vody za stálého míchání rozpusťte máslo a přidejte špetku soli. Pak přisypte mouku a míchejte 4 až 5 minut tak, že se těsto lehce...
více o Kuličky s jahodovou omáčkou
Těstoviny uvařte tzv. na skus v dostatečném množství osolené vody, do které je dobré přidat trošku olivového oleje.
Kuřecí maso nakrájejte na kousky a...
více o Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Cibuli a česnek oloupeme. Papriku nakrájím. Přidáme koření a vše společně rozmixujeme v marinádu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky cca 3 cm široké....
více o Kuřecí špízy Jirky Babici
Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem a špetkou soli, přidáme rozpuštěné vlažné máslo a vejce a vypracujeme těsto. Vysokou dortovou formu vymažeme...
více o Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici
Maso ze všech stran osolíme a okmínujeme, vložíme ho do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme, dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme zhruba 90 minut...
více o Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Surimi tyčinky necháme rozmrazit a rozbalíme jednotlivé tyčinky z folie.
Plát listového těsta rozložíme a nakrájíme na 16 proužků o šířce cca 2-3 cm....
více o Surimi tyčinky v kabátě z listového těsta
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, až změkne, přidáme 2 lžíce hladké mouky a zalijeme vodou, vsypeme fazole a necháme vařit. Po 30 minutách...
více o Fazolová polévka s domácími flíčky
Řepu očistěte škrabkou a nakrájejte na hodně tenké plátky.
Nastrouhejte a vymačkejte kořen zázvoru (z asi 3cm špalíku).
Ocet svařte s cukrem, přidejte...
více o Carpaccio z červené řepy
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova.
Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel, žloutky a...
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Mleté krůtí maso smíchejte v míse se strouhankou, nasekanými jarními cibulkami, citrónovou čťávou, nasekanou bazalkou, sójovou omáčkou, nasekaným...
více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova.
Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel, žloutky a...
více o Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha
Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přidejte jeden oloupaný stroužek česneku a polovinu petržele, opepřete a...
více o Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
Do silnějších plátků libovější krkovičky si opatrně prokrojíme hlubší kapsy a opatrně přes fólii mírně naklepeme. Krkovičku osolíme, opepříme,...
více o Plněná krkovička
Máslo s olejem rozpustíme v nepřilnavém hrnci, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání jí osmažíme na světlou jíšku.
K té pak přilijeme smetanu...
více o Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Silnější plátky krkovičky lehce naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme, opepříme.
Cibule oloupeme,...
více o Segedínská krkovička
Rukolu v cedníku spařte vroucí vodou, nechte prochladnout, vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny a rozmixujte dohladka (tyčovým mixérem nebo sekáčkem)....
více o Nadýchané domácí noky s rajčatovou omáčkou
Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +.
Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř...
více o Kološvárské zelí z remosky
Čistou bazalku buď rozmixujeme s olejem na pyré nebo ji utřeme v hmoždíři nejlépe s troškou hrubozrnné soli, aby to šlo lépe a nebo si dáme práci a na...
více o Bazalková pasta / pesto
Ředkvičku s jarní cibulkou (i část zelené natě) a okurkou pokrájíme na tenké plátky, kdy okurkové plátky můžeme ještě přepůlit. Z rajčete vybereme...
více o Polníčkový salát se zeleninou
Z bílků, špetky soli a části cukru vyšleháme tuhý sníh. Zvlášť ušleháme žloutky se zbylým cukrem a horkou vodou. Do vzniklé žloutkové pěny přidáme...
více o Čokoládový dort s kandovaným ovocem
Kuřecí díly si očistíme a nasolíme. Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy - kolečka, klínky, kostky... rajčátka necháme celá. Zeleninu nasypeme...
více o Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře nasolíme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli a slaninu s nasekaným česnekem a bylinkami dle chuti. Podlijeme troškou vody, zaklopíme a...
více o Fazolkové kuře
Vychlazenou oloupanou okurku pokrájíme na kostičky nebo nastrouháme na plátky a dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný česnek dle chuti, sůl, čerstvě...
více o Skyr okurkový salát
Na korpus použijte ideálně svou oblíbenou směs granoly. Můžete si ji jednoduše připravit doma, bude mnohem lepší a zdravější než běžné zapékané müsli...
více o Skyr snídaňový koláč
Nejlépe v zapékací míse (můžeme jí pak dát rovnou do trouby) smícháme ingredience na marinádu - jogut, koření, worcetrovo omáčku a rajský protlak. Do...
více o Naložená kuřecí křídla
Lasagne si vždy předem namočím- ať to jsou jakékoli.
Namelu maso s česnekem osolím, nastrouhám cuketu
namleté maso a cuketu hodím do hrnce osmahnu na...
více o Šťavnaté Lasagne
Vepřové maso zvolíme dle vlastní chuti. Maso dle druhu buď pokrájíme na plátky (ty naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se teplem nekroutily) nebo...
více o Vepřové s pepřovou omáčkou
Řapíkatý celer používáme zásadně čerstvý, křehký a křupavý. Pro starší, který je gumový a povadlý tu není prostor, protože bychom ho po tepelné úpravě...
více o Grilovaný řapíkatý celer
Fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme a vyměníme za vývar. Fazole uvaříme do měkka.
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem....
více o Trenčanské párky s fazolí
Mléko smíchejte s vejci, cukrem a solí. Postupně vmíchejte mouku.
Hotové těsto nechte hodinu odpočinout v chladu. Poté rozehřejte olej na pánvi a...
více o Palačinky s Pribináčkem a ovocem
Chřest můžeme použít zelený i bílý, ale bílý nejdřív oloupeme a až pak předvaříme v osolené vodě cca 5-6 minut. Scedíme a necháme oschnout a...
více o Chřest v tempuře smažený
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale musíme nejprve oloupat. Chřest dáme na cca 5 minut povařit do osolené vody, poté slijeme a...
více o Chřest smažený v trojobalu
Vývar zvolíme dle vlastní chuti, kdo se spokojí s bujónem, klidně i ten může použít, ale uzený nebo ovarový vývar je nejlepší a hlavně budeme mít do...
více o Česneková polévka (česnečka) s pohankou
Oddělíme žloutek od bílků. Žloutek, mléko, vločky a sůl smícháme (já přidávám ještě skořici).
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh vmícháme do připravené...
více o Lívanečky z ovesných vloček
600 g mouky smícháme s celým balíčkem prášku do pečiva a lžičkou soli. V druhé misce smícháme olej se zakysanou smetanou. Ve třetí misce ohřejeme 200...
více o Domácí (plněné) rohlíky