Kachnu důkladně očistíme a den předem nasolíme uvnitř i na povrchu.
Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme dozlatova nasucho opéct do trouby nebo v...
více o Kachna s nádivkou z remosky
Kachnu důkladně očistíme a dobře osolíme na povrchu i uvnitř. Takto připravenou ji necháme přes noc odležet.
Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky...
více o Kachna se žemlovo-zeleninovou nádivkou
Brambory uvaříme ve slupce, vaříme cca 20 minut. Necháme vychladnout.
Mrkev, petržel a celer oškrabeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme...
více o Bramborový salát s Rákosníčkem
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozšťoucháme.
Během vaření si na rozpuštěném másle osmažíme na kolečka pokrájené světlé (bílá a...
více o Bramborové placičky s máslovými cibulkami
Na oleji osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli, ke které přisypeme na plátky pokrájený řapíkatý celer a dále smažíme, za občasného promíchání do...
více o Zeleninová polévka s černou čočkou
Na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou papriku a pokud budeme používat uzeninu, tak i tu.
Po osmažení přidáme krátce...
více o Bramborovo-zeleninový guláš
Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer,...
více o Koprová omáčka v netradičním pojetí
Oloupané, pokrájené brambory dáme uvařit do osolené vody doměkka.
Během vaření si na kousku másla osmažíme dosklovata světlé (bílé a světle zelené),...
více o Šťouchané brambory s jarní cibulkou
Z plátku chleba vyřízneme střed (střídku), který vyjmeme a na pánvi s troškou rozpáleného oleje dáme oba kusy chleba, střídku i neporušenou kůrku...
více o Volské oko v chlebu
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit naklepané, osolené a opepřené plátky masa, které jsme po...
více o Celerové hovězí
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za...
více o Vepřové maso s petrželí
Nakládané perličkové cibulky vložte do vyšší nádoby přilijte trochu láku. Ve vodní lázni nebo na pařáčku spařte na měsíčky pokrájenou šalotku a...
více o Hry s cibulkami
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, na které následně osmažíme na kostky či nudličky pokrájené plecko, které osolíme a...
více o Česneková plec se žampiony
Kachní prsa očistíme, kůži na nich šikmo pokrájíme ostrým nožem na mřížku, osolíme, opepříme a na talířku necháme cca 30 minut odpočinout při pokojové...
více o Kachní prsa s ovocem
Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit do osolené vody. Ke konci, až budou brambory téměř uvařené, vložíme do hrnce i růžičky brokolice (nemusí být...
více o Šťouchané brambory s brokolicí
Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou šunku a nasekaný česnek, ty také krátce osmažíme a pak přisypeme hrubě...
více o Bramborovo-houbová strouhaná polévka
Na kousku rozehřátého másla si osmažíme drobně pokrájené uzené maso s kuličkami nového koření a bobkovým listem.
Pak přidáme na větší kusy pokrájené...
více o Kyselica (zelňačka) s černou čočkou
Z droždí, mléka a cukru si necháme vzejít kvásek, který pak přidáme do mísy k mouce a změklému máslu. Přidáme vejce, sůl a vypracujeme hladké těsto,...
více o Makový (ořechový) závin od Lidušky
Troubu předehřejte na 160 °C, plech vyložte pečícím papírem. Smíchejte suché suroviny a potom suroviny tekuté. Rozprostřete na plech.
Uhlaďte povrch a...
více o Hrušková granola
V malé misce část vody rozmícháme s cukrem, droždím a trochou mouky a kvásek necháme asi 20 minut kynout. Do mísy na těsto dáme mouku, vodu, olej a...
více o Bulky se sýrem, solí nebo semínkem
Drobně pokrájenou cibuli s paprikou smícháme s tence krájeným řapíkatým celerem, na kostičky pokrájeným pevným zralým rajčetem a pokrájeným rybím...
více o Salát (nejen) z černé čočky
Filety osušíme, osolíme a na hodinku je necháme odležet v marinádě, kterou jsme umíchali z jogurtu, hořčice, rozetřeného česneku a nasekaných lístků...
více o Bylinkové jogurtovo-hořčicové filé
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct...
více o Portobello s hermelínem
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky...
Špenátový protlak ...
více o Portobello se špenátem
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct...
více o Portobello s uzenou mozzarellou
Na pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujte doměkka na kostičky nakrájenou dýni a jemně nasekanou cibulku, asi 15 minut. Poté vmíchejte sádlo,...
více o Pomazánka z husího sádla a dýně
Máslo vyšlehejte s cukrem a postupně s vejci a vanilkou. Vmíchejte mouku a kůru. Těsto zabalte do fólie a dejte do ledničky.
Těsto rozdělte na 10 dílů...
více o Čokoládové tartaletky
Sušené ovoce namočet do 100 ml vína a nechte alespoň půl hodiny bobtnat. Důkladně očistěte pomerančovou kůru a odkrojte z ní blánu. Pak ji na 2 minuty...
více o Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Všechny ingredience očistíme a pokrajíme. Dáme do větší mísy, vše osolíme, opepříme, přidáme tymián a olivový olej. Dobře promícháme a předáme do...
více o Pečená vepřová plec s bramborem
Omytý špenát vložíme do mísy, rozkrájené ředkvičky také, osolíme a opepříme, přidáme olivový olej, promícháme a přidáme natrhanou mozzarellu. Ozdobíme...
více o Špenátový salát s mozzarellou
Dvě hodiny předem namočte švestky do koňaku zředěného vodou Nabobtnají a změknou. Maso rozřízněte na tenký plát a lehce ho naklepejte. Osolte ho z...
více o Krůtí roláda pečená se švestkami
Troubu zahřejte na 180°C a připravte si náplň. Rozinky nechte nabobtnat ve 200 ml cidru. Oloupaná jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kousky a za...
více o Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Prsa omyjte, osušte a kůži opatrně nařežte do mřížky. Z obou stran osolte a opepřete. Položte je kůží dolů na suchou rozpálenou pánev, nechte pustit...
více o Kachní prsa a bramborové suflé
Filety nakrájejte na podélné pásy a odložte do ledničky. Osušte je, osolte a opepřete. Filety protáhněte v mouce a její zbytek opatrně oklepejte. Z...
více o Ryba se špenátem a máslem
Nasekanou šalotku zpěňte na rozehřátém sádle. Orestujte nakrájená játra a poduste je - můžete maličko podlít vodou. Do jater přidejte lístky z 1...
více o Zaječí parfait s želé z granátového jablka
Maso rozřízněte na velký plát a naklepejte přes mikrotenový pytlík. Nadrťte směs koření.
Na másle zpěňte nasekanou cibuli a nakrájené žampiony, oříšky...
více o Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jedná se o slovenskou pochoutku. Vezmeme si kuřecí prso, které očistíme a rozdělíme na dvě části, z kterých za pomocí paličky na maso uděláme dva...
více o Cigánská pečienka
Připravíme si misku, do které dáme celé balení taveného sýru (je jedno jaký, záleží na vás - může být i ochucený)
Oloupeme si česnek. Množství dle...
více o Rychlá česneková pomazánka
Na malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit drobně pokrájená očištěná játra a nohy ze žampionů, která...
více o Játrové portobello
Cibuli pokrájíme na kostičky a osmažíme na sádle či oleji dozlatova. Přidáme na kostičky pokrájené, osolené a opepřené maso dle vlastního výběru a za...
více o Paprikový guláš s řapíkatým celerem
Vinnou klobásu smotáme do dvou šneků, které zpevníme párátky a obalíme v hladké mouce.
Brambory a česnek nastrouháme na jemném struhadle do mísy,...
více o Vinná klobása v bramboráku
Vinnou klobásu smotáme do menších šneků, které zajistíme párátky, nebo ji pokrájíme na cca 10-ti centimetrové dílky. Pak obalíme v hladké mouce.
Vejce...
více o Vinná klobása v těstíčku z podmáslí
Na rozpuštěném másle osmažíme malou, hrubě nastrouhanou mrkev, ke které přidáme osmažit do povadnutí i na kolečka pokrájený pórek a vše následně...
více o Květákovo-pórková polévka
Z trochy mléka, droždí, lžičky cukru a mouky zaděláme kvásek a necháme vykynout.
Poté vmícháme žloutky, rozpuštěné máslo, trochu teplého mléka, sůl,...
více o Koblihy "Čtyrky"
Námi vybrané maso pokrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli na drobně pokrájeném špeku osmažíme doslovata, přidáme připravené nudličky...
více o Zázvorové nudličky s hlívou
Vychlazený ledový salát (polovinu hlávky) pokrájíme na kostičky nebo nudličky a dáme do mísy.
Do kelímku se zakysanou smetanou nastrouháme česnek,...
více o Ledový salát jako příloha