Kachnu důkladně očistíme a den předem nasolíme uvnitř i na povrchu. Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme dozlatova nasucho opéct do trouby nebo v... více o Kachna s nádivkou z remosky
Kachnu důkladně očistíme a dobře osolíme na povrchu i uvnitř. Takto připravenou ji necháme přes noc odležet. Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky... více o Kachna se žemlovo-zeleninovou nádivkou
Kachnu nebo husu, kterou jsme pekli například k nedělnímu obědu a celou ji nedojedli, použijeme k výrobě tohoto rychlého pokrmu. Maso obereme od kostí... více o Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky
Brambory uvaříme ve slupce, vaříme cca 20 minut. Necháme vychladnout. Mrkev, petržel a celer oškrabeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme... více o Bramborový salát s Rákosníčkem
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozšťoucháme. Během vaření si na rozpuštěném másle osmažíme na kolečka pokrájené světlé (bílá a... více o Bramborové placičky s máslovými cibulkami
Z mouky, mléka, vejce a soli umícháme řidší těsto. Pak přidáme rohlíky nakrájené na kostičky a pořádně promícháme. Těsto můžeme klidně připravovat... více o Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché
Na oleji osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli, ke které přisypeme na plátky pokrájený řapíkatý celer a dále smažíme, za občasného promíchání do... více o Zeleninová polévka s černou čočkou
Na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou papriku a pokud budeme používat uzeninu, tak i tu. Po osmažení přidáme krátce... více o Bramborovo-zeleninový guláš
Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer,... více o Koprová omáčka v netradičním pojetí
Oloupané, pokrájené brambory dáme uvařit do osolené vody doměkka. Během vaření si na kousku másla osmažíme dosklovata světlé (bílé a světle zelené),... více o Šťouchané brambory s jarní cibulkou
Z plátku chleba vyřízneme střed (střídku), který vyjmeme a na pánvi s troškou rozpáleného oleje dáme oba kusy chleba, střídku i neporušenou kůrku... více o Volské oko v chlebu
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit naklepané, osolené a opepřené plátky masa, které jsme po... více o Celerové hovězí
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za... více o Vepřové maso s petrželí
Nakládané perličkové cibulky vložte do vyšší nádoby přilijte trochu láku. Ve vodní lázni nebo na pařáčku spařte na měsíčky pokrájenou šalotku a... více o Hry s cibulkami
Na másle (oleji) si osmažíme na nudličky pokrájenou mrkev a celer dorůžova, ke které přidáme krátce osmažit protlak. Přilijeme trošku vody (vývaru),... více o Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, na které následně osmažíme na kostky či nudličky pokrájené plecko, které osolíme a... více o Česneková plec se žampiony
Kachní prsa očistíme, kůži na nich šikmo pokrájíme ostrým nožem na mřížku, osolíme, opepříme a na talířku necháme cca 30 minut odpočinout při pokojové... více o Kachní prsa s ovocem
Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit do osolené vody. Ke konci, až budou brambory téměř uvařené, vložíme do hrnce i růžičky brokolice (nemusí být... více o Šťouchané brambory s brokolicí
Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou šunku a nasekaný česnek, ty také krátce osmažíme a pak přisypeme hrubě... více o Bramborovo-houbová strouhaná polévka
Na kousku rozehřátého másla si osmažíme drobně pokrájené uzené maso s kuličkami nového koření a bobkovým listem. Pak přidáme na větší kusy pokrájené... více o Kyselica (zelňačka) s černou čočkou
Z droždí, mléka a cukru si necháme vzejít kvásek, který pak přidáme do mísy k mouce a změklému máslu. Přidáme vejce, sůl a vypracujeme hladké těsto,... více o Makový (ořechový) závin od Lidušky
Troubu předehřejte na 160 °C, plech vyložte pečícím papírem. Smíchejte suché suroviny a potom suroviny tekuté. Rozprostřete na plech. Uhlaďte povrch a... více o Hrušková granola
V malé misce část vody rozmícháme s cukrem, droždím a trochou mouky a kvásek necháme asi 20 minut kynout. Do mísy na těsto dáme mouku, vodu, olej a... více o Bulky se sýrem, solí nebo semínkem
Drobně pokrájenou cibuli s paprikou smícháme s tence krájeným řapíkatým celerem, na kostičky pokrájeným pevným zralým rajčetem a pokrájeným rybím... více o Salát (nejen) z černé čočky
Černou čočku propláchneme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou a vaříme v neosolené vodě cca 25 minut pod poklicí. Vody nedáváme... více o Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha
Filety osušíme, osolíme a na hodinku je necháme odležet v marinádě, kterou jsme umíchali z jogurtu, hořčice, rozetřeného česneku a nasekaných lístků... více o Bylinkové jogurtovo-hořčicové filé
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct... více o Portobello s hermelínem
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky... Špenátový protlak ... více o Portobello se špenátem
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct... více o Portobello s uzenou mozzarellou
Na pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujte doměkka na kostičky nakrájenou dýni a jemně nasekanou cibulku, asi 15 minut. Poté vmíchejte sádlo,... více o Pomazánka z husího sádla a dýně
Máslo vyšlehejte s cukrem a postupně s vejci a vanilkou. Vmíchejte mouku a kůru. Těsto zabalte do fólie a dejte do ledničky. Těsto rozdělte na 10 dílů... více o Čokoládové tartaletky
Sušené ovoce namočet do 100 ml vína a nechte alespoň půl hodiny bobtnat. Důkladně očistěte pomerančovou kůru a odkrojte z ní blánu. Pak ji na 2 minuty... více o Vepřová panenka plněná sušeným ovocem
Všechny ingredience očistíme a pokrajíme. Dáme do větší mísy, vše osolíme, opepříme, přidáme tymián a olivový olej. Dobře promícháme a předáme do... více o Pečená vepřová plec s bramborem
Omytý špenát vložíme do mísy, rozkrájené ředkvičky také, osolíme a opepříme, přidáme olivový olej, promícháme a přidáme natrhanou mozzarellu. Ozdobíme... více o Špenátový salát s mozzarellou
Dvě hodiny předem namočte švestky do koňaku zředěného vodou Nabobtnají a změknou. Maso rozřízněte na tenký plát a lehce ho naklepejte. Osolte ho z... více o Krůtí roláda pečená se švestkami
Troubu zahřejte na 180°C a připravte si náplň. Rozinky nechte nabobtnat ve 200 ml cidru. Oloupaná jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kousky a za... více o Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Prsa omyjte, osušte a kůži opatrně nařežte do mřížky. Z obou stran osolte a opepřete. Položte je kůží dolů na suchou rozpálenou pánev, nechte pustit... více o Kachní prsa a bramborové suflé
Filety nakrájejte na podélné pásy a odložte do ledničky. Osušte je, osolte a opepřete. Filety protáhněte v mouce a její zbytek opatrně oklepejte. Z... více o Ryba se špenátem a máslem
Nasekanou šalotku zpěňte na rozehřátém sádle. Orestujte nakrájená játra a poduste je - můžete maličko podlít vodou. Do jater přidejte lístky z 1... více o Zaječí parfait s želé z granátového jablka
Maso rozřízněte na velký plát a naklepejte přes mikrotenový pytlík. Nadrťte směs koření. Na másle zpěňte nasekanou cibuli a nakrájené žampiony, oříšky... více o Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jedná se o slovenskou pochoutku. Vezmeme si kuřecí prso, které očistíme a rozdělíme na dvě části, z kterých za pomocí paličky na maso uděláme dva... více o Cigánská pečienka
Připravíme si misku, do které dáme celé balení taveného sýru (je jedno jaký, záleží na vás - může být i ochucený) Oloupeme si česnek. Množství dle... více o Rychlá česneková pomazánka
Na malém množství oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit drobně pokrájená očištěná játra a nohy ze žampionů, která... více o Játrové portobello
Cibuli pokrájíme na kostičky a osmažíme na sádle či oleji dozlatova. Přidáme na kostičky pokrájené, osolené a opepřené maso dle vlastního výběru a za... více o Paprikový guláš s řapíkatým celerem
Vinnou klobásu smotáme do dvou šneků, které zpevníme párátky a obalíme v hladké mouce. Brambory a česnek nastrouháme na jemném struhadle do mísy,... více o Vinná klobása v bramboráku
Vinnou klobásu smotáme do menších šneků, které zajistíme párátky, nebo ji pokrájíme na cca 10-ti centimetrové dílky. Pak obalíme v hladké mouce. Vejce... více o Vinná klobása v těstíčku z podmáslí
Na rozpuštěném másle osmažíme malou, hrubě nastrouhanou mrkev, ke které přidáme osmažit do povadnutí i na kolečka pokrájený pórek a vše následně... více o Květákovo-pórková polévka
Z trochy mléka, droždí, lžičky cukru a mouky zaděláme kvásek a necháme vykynout. Poté vmícháme žloutky, rozpuštěné máslo, trochu teplého mléka, sůl,... více o Koblihy "Čtyrky"
Námi vybrané maso pokrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli na drobně pokrájeném špeku osmažíme doslovata, přidáme připravené nudličky... více o Zázvorové nudličky s hlívou
Vychlazený ledový salát (polovinu hlávky) pokrájíme na kostičky nebo nudličky a dáme do mísy. Do kelímku se zakysanou smetanou nastrouháme česnek,... více o Ledový salát jako příloha