Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Papriky očistěte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky...
více o Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a důkladně vymačkejte rukou, abyste se zbavili přebytečné vody. Osolte, opepřete a vmíchejte 1 vejce.
Na...
více o Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Z vepřového paprikového laloku sundáme kůži, kterou necháme následně v polévce vyvařit. Tučnější část odkrojíme a necháme nasucho vyškvařit v...
více o Zelňačka s paprikovým lalokem
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky a dáme do mísy, kam přidáme zázvor, česnek, hřebíček, skořici a chilli. Vše promícháme se lžící oleje a necháme...
více o Nakládané masové kostky dušené na cibuli
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Brokolici rozeberte na růžičky, košťál oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte...
více o Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Troubu předehřejte na 180 °C. Do poloviny mléka namočte chléb. Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, kari, kurkumou, rozinkami,...
více o Jihoafrické bobotie s rozinkami
Z droždí, vody a cukru vytvořte základ pro kvásek, který nechte vzejít na teplém místě. Vzniklý kvásek promíchejte s moukou, solí a olejem. Do těsta...
více o Pizza bolognese
Do bambusového sítka vložte nejprve část přes noc namočené a vyprané rýže, hned vedle ní pokrájené chilli papričky, osolené a opepřené mleté maso,...
více o Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Batáty oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Slijte a propasírujte přes cedník s většími oky.
Ochuťte solí, pepřem a muškátovým...
více o Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Den předem nakrouhejte zelí na nudličky, osolte a promačkejte rukama. Zakryjte fólií a uložte do ledničky.
Ve slané vodě uvařte květák, musí zůstat...
více o Pikantní květákový salát
Uvařenou quinou osolte a promíchejte s drceným česnekem a načechrejte vidličkou.
Dýni a brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené...
více o Quinoa s dýňovým pyré
Jablka dobře omyjte, rozpulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Zakápněte je citronovou šťávou a dejte do mísy.
Bagetu nalámejte na...
více o Salát s jablky a kadeřávkem
V míse smíchejte mouku, sůl, cukr, rozdrobené droždí, vodu, bílek, smetanu ke šlehání a 115 g změklého másla. Vařečkou nebo v robotu s hákem krátce...
více o Cronuty
V misce rozetřete droždí s cukrem. Přidejte polovinu mléka, lžíci mouky a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Zbylé suroviny, kromě másla, krátce...
více o Donuty s borůvkovou polevou
Den předem si připravte krém. Mléko přiveďte k varu. Žloutky prošlehejte zvlášť s cukrem, vanilkovým extraktem a moukou. Naběračkou přilijte část...
více o Koblihy s vanilkovým krémem
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou šalotku dosklovata. Přidáme pokrájené osolené, opepřené a mírně pokmínované maso, které za občasného...
více o Dušené vepřové maso s kedlubnou
Oloupaná vejce a řepu nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lučinu, hořčici, sůl a pepř.
Vše...
více o Vajíčková pomazánka s řepou
Zelí a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky. Zeleninu promícháme se solí (dal jsem dle vlastní chuti, množství nebylo uvedeno), ale nemačkáme...
více o Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Červenou řepu s česnekem nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme oloupaná nastrouhaná vejce, zakysanou smetanu nebo jogurt, osolíme,...
více o Vajíčková pomazánka s červenou řepou
Rajčata a jarní cibulku umyjte a nakrájejte na kousky. Nasekejte koriandr a promíchejte vše spolu s dresinkem a fazolemi mungo.
Dresing: smíchejte...
více o Zeleninový salát s klíčky
Kroupy propláchneme a zhruba na dvě hodiny namočíme do studené vody. Pak je uvaříme doměkka ve slané vodě a scedíme.
Na oleji nebo sádle osmažíme...
více o Kroupové zelí
Cibule si očistíme, nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji, přidáme odblaněná, umytá a nakrájená játra na kousky, necháme zatáhnout, lehce...
více o Kachní játra na cibulce s hranolkami
Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, které dáme do mísy, přidáme hrubě nastrouhanou Nivu, jemně nastrouhaný česnek, na slabá kolečka pokrájenou...
více o Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které následně přidáme osmažit drobně pokrájenou červenou papriku a poté i nasekaný...
více o Těstoviny (nejen) s tuňákem II.
Sojové kostky uvaříme dle návodu na obalu buď v zeleninovém vývaru, nebo ve vodě ochucené sojovou omáčkou. Poté scedíme, vymačkáme z nich přebytečnou...
více o Sojové výpečky (vrabci)
Na oleji či másle osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme krátce rozvonět i jemně nasekaný česnek.
Následně přihodíme k cibuli...
více o Těstoviny (nejen) s tuňákem
Růžičky brokolice nebo květáku povaříme krátce v osolené vodě a poté necháme okapat. Povaříme klidně i oloupaný košťál z brokolice, který pokrájíme na...
více o Brokolice / květák v sýrovém těstíčku
Nejprve si z libovějšího debrecínského špeku nebo slaniny sundáme kůži a poté ho pokrájíme na nudličky, které necháme nasucho osmažit v rozpálené...
více o Špenát s debrecínským špekem nebo slaninou
Čočku propláchneme a necháme alespoň 1 hodinu máčet ve vodě, poté scedíme. V hrnci rozpálíme máslo na střední teplotu. Přidáme cibuli a restujeme do...
více o Čočková polévka
K natrhanému salátu přidáme cibulku, zchladlou slaninu, vejce, osolíme, opepříme a zlehka promícháme a můžeme podávat jako lehkou svačinu či večeři....
více o Salát Little Gem s vejcem a slaninou
Kuřecí nebo králičí očištěné maso pokrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a na malém množství oleje osmažíme za občasného promíchání ze všech...
více o Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Vychlazený očištěný salát natrháme na menší kousky a dáme do mísy, kde ho zakapeme olejem.
Přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájenou šunku a sýr...
více o Salát se šunkou a sýrem
Vajíčka si rozkvedláme v misce, osolíme. Krajíce chleba si rozkrojíme na půl (máme 4 půlky). Rozpálíme olej na pánvičce, obalíme chleba ve vajíčku a...
více o Obložený chleba ve vajíčku
Vepřové maso v celku nasolíme, opepříme a okmínujeme, zabalíme a dáme odležet nejlépe přes noc do chladna.
Na trošce sádla (oleje) osmažíme pokrájenou...
více o Vepřové v kapustě
Na pánvi s kouskem másla osmažíme drobně pokrájenou slaninu, cibulky, papriku, česnek a žampion. Přidáme vařené špagety (například ty, které nám zbyly...
více o Špagetová omeleta
Vychlazený salát pokrájíme na osminky nebo ho natrháme na menší kusy a pokapeme lehce olejem.
Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí, mírně osolíme,...
více o Little Gem s hořčicovým přelivem
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme přes noc uležet v lednici. Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou na proužky. Po chvilce přidáme...
více o Vepřová kýta na kousky s omáčkou a rýží
Ze sardinek důkladně vymačkáme šťávu, vyjmeme páteř, dáme do mísy a vyšleháme s máslem. Přidáme hořčici a sůl a znovu šleháme.
Přidáme nadrobno...
více o Rybí pomazánka
Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a...
více o Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Žampiony nakrájíme na čtvrtky, cibuli na měsíčky a slaninu na kostičky. Gnocchi uvaříme dle návodu.
Do hluboké pánve dáme vyškvařit slaninu a škvarky,...
více o Gnocchi se žampiony
Postup je jako na klasické bramboráky. Brambory nastrouháme na hrubo na struhadle nebo v robotu, šunku nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme přes...
více o Bramborák do trouby
Máslo, majonézu, sýr, hořčici a sůl důkladně promícháme. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájená vejce nebo nastrouhaná na...
více o Vajíčková pomazánka
Nejprve si připravíme Pico de Gallo. Nakrájíme rajčata, cibuli a jalapenos na drobno a smícháme. Přidáme rozmačkaný stroužek česneku. Zamícháme a...
více o Hovězí quesadilla
Nasekáme cibuli, kapustu nakrájíme na větší kousky, petržel na kostičky.
Ve větším hrnci osmažíme dozlatova cibuli na sádle, zasypeme lžičkou kmínu a...
více o Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Nejprve si dáme uvařit na skus růžičky brokolice do hrnce s pařáčkem a s troškou vody, které následně necháme zchladnout.
Vejce a sýr (já použil...
více o Brokolicová pomazánka
Stehna vykostíme, kůži očistíme, maso rozložíme na prkénko kůží dolů a do vyšších částí masa uděláme ostrým nožem zářezy.
V mističce si smícháme cca...
více o Kořeněné kuřecí steaky