Předehřejte si troubu na 180 °C. Květák očistěte, rozeberte na malé růžičky a rozmixujte je v mixéru zhruba do podoby "rýže". Rozprostřete květák na... více o Květáková pizza
Nejprve utřeme česnek se solí a bylinky nasekáme najemno. Vše pak smícháme spolu s olivovým olejem, citronovou šťávou, trochou nastrouhané citronové... více o Omáčka chimichurri ke grilovanému masu
Čerstvého pstruha nejprve vyfiletujeme. Nožem nařízneme rybu těsně za prsní ploutví kolmo až k páteři. Ostřím nože pak sjedeme po páteři jedním... více o Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou
Každé kuře nejprve naporcujeme na čtyři části a dáme do velké mísy. Marinádu připravíme z nasekaného česneku, nakrájených chilli papriček, sladké... více o Grilované kuře a la parrilla
Mrkve důkladně omyjeme, zbavíme všech nečistot, osušíme, dáme do velké mís, bohatě zalijeme olivovým olejem a zasypeme natrhanými lístky čerstvého... více o Spálené mrkve s bryndzou a mátou
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce povařit do osolené vody. Poté scedíme a necháme okapat. Po částečném zchladnutí pokrájíme na menší kusy. Na... více o Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Slaninu pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky, které osmažíme buď nasucho nebo na lžičce másla (dle tučnosti slaniny). Po osmažení odebereme... více o Květáková polévka se slaninou
Rybí maso používáme čerstvé nebo rozmrazené, bez kostí a bez přidané vody. Maso rozmixujeme v kutru, přidáme vejce, osolíme a okořeníme pepřem a... více o Rybí karbanátky s jarní cibulkou
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné máslo a mléko, přisypeme mouku s kypřidlem a solí a vše dobře promícháme. Do těsta nasypeme... více o Třešně v těstě (nejen) z remosky
Vepřové maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme dle chuti. Oloupané cibule pokrájíme a osmažíme na sádle dosklovata. Poté přidáme... více o Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme a promícháme. Přidáme protlak a povaříme cca 30... více o Italský rajčatový krém s vaječnými obláčky
Nejprve si nakrájíme kuřecí maso na kostičky (čím větší, tím lépe se budou obalovat). Rozšleháme 2 vajíčka, přidáme do nich barbeque omáčku a hnědý... více o BBQ Stripsy
Sojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z nich pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso... více o Sojový salát se sýrem a zeleninou
Shiitake houby pokrájíme na nudličky, šalotku na klínky, česnek nasekáme nadrobno. Na trošce oleje si osmažíme dosklovata šalotku, ke které přidáme... více o Shiitake omáčka
Vařené oloupané zchladlé brambory nastrouháme nebo rozšťoucháme, přidáme vejce, dochutíme solí, česnekem a promícháme. Dle moučnatosti brambor... více o Bramborové šišky se slaninou
Oloupaná jablka nakrájejte na kolečka. V pánvi zalijte máslo javorovým sirupem a citronovou šťávou. Zahřívejte, až směs začne probublávat. Stáhněte z... více o Obrácené žitné koláčky
Mouku prosejte se solí. 110 ml vlažné vody prošlehejte s vejci a mlékem. Přidejte mouku a míchejte dohladka. Nechte aspoň 30 minut odležet v lednici.... více o Notthinghamský jablečný puding
Mouku, nadrcené sušenky a sůl prosejte na pracovní plochu. Přidejte na kousky nakrájené studené máslo a vypracujte drobenku. Postupně přidejte 5–6... více o Jablečno-mandlový koláč
Jablka nakrájejte na tenké plátky. Nechte zkaramelizovat se 2 lžícemi másla a moučkovým cukrem. Duste, dokud se nerozvaří na pyré. Troubu zapněte na... více o Jablkový koláč s drobenkou
Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Ten pak přidejte k ostatním surovinám, vypracujte těsto a nechte ho kynout na teplém... více o Kynutý koláč s lesním ovocem
Z mouky, másla, cukru, žloutku a špetky soli vypracujte hladké těsto. Dejte ho na půl hodiny do chladu. Tvaroh ušlehejte spolu se zakysanou smetanou,... více o Tvarohovo-nektarinkový koláč
Smícháme kečup s worcestrovou omáčkou, citronovou šťávou a dalšími ingrediencemi a naložíme do marinády předem uvařená žebra. Necháme naložené přes... více o Marináda na žebra
Okurku oloupeme a nastrouháme posypeme troškou soli a necháme vykapat přebytečnou vodu. Mezitím si očistíme česnek a smícháme se zakysanou smetanou.... více o Okurkový salát se zakysankou
Maso očistíme, naklepeme. Poté nasolíme z jedné strany a z druhé strany okořeníme grilovacím kořením. Kdo chce může i popepřit. Na připravné maso... více o Plněné kuřecí rolky ve slanině
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Během vaření těstovin si na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou slaninu dozlatova, ke které následně... více o Cuketové těstoviny se slaninou
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté.... více o Bramborové šišky s ořechovou strouhankou
Jako první musíme uvařit černou čočku, nudle a houby. Kuřecí maso nakrájíme na opravdu hodně slabé plátky (pokud přes ně bude vidět, nic tím nezkazí),... více o Polévka Machi
Slijte dohromady ocet a olej. Najemno nakrájejte petrželovou nať, kapary, cibulku, bazalku, kerblík, estragon a pažitku. Vše přimíchejte do oleje s... více o Bylinkovo-octová marináda
Suché suroviny promícháme, přidáme zbytek surovin a znovu promícháme, posypeme chléb moukou, přikryjeme a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové... více o Kvalitní domácí chléb
Všechny ingredience smíchejte a marinádou potírejte maso nebo klobásky průběžně při grilování. Nakonec jednou potřete i po vyndání z grilu.... více o Pivní marináda na grilování
Smícháme pivo, kečup a citrónovou šťávu. Česnek rozmačkáme, cibuli nakrájíme a oboje přimícháme do tekuté směsi. Následně přidáme zbytek ingrediencí,... více o Brazilská marináda
Do prosáté mouky přidáme sůl a vejce. Droždí rozpusťte v teplé vodě, přidejte k mouce a postupně přilévejte horkou vodu a vypracujte hladké těsto.... více o Knedlíky s lesním ovocem
Máslo rozpusťte v menším kastrůlku, vmíchejte citrónovou šťávu, přidejte bazalku, tymián, pepř a osolte. Maso se do marinády snažte naložit vždy den... více o Italská marináda
Křídla omyjte a osušte. V hmoždíři nebo mixéru zpracujte ancovičky s česnekem na pastu. Postupně přilévejte olej a citrónovou šťávu. Opepřete a podle... více o Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Paličky omyjte, osušte a lehce opepřete i osolte. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a nasekejte.Na pánvi rozehřejte 2 lžíce... více o Kuře tandoori
Všechny ingredience pořádně promíchejte, dejte do vakuově uzavíratelného sáčku a do něj vložte naporcované kuře nebo lososa tak, aby bylo maso obalené... více o Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa
Dejte fíky do misky, zalijte dvěma šálky vroucí vody a nechte je nasáknout zhruba po dobu 5 minut. Slijte fíky a rozmixujte společně s balsamikovým... více o Univerzální fíková barbecue marináda
Nejlépe použijte čerstvou šťávu z pomerančů. Česnek prolisujte. Rozmarýn nasekejte. Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte. Maso se do... více o Pomerančová marináda s rozmarýnem
Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte. Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp.... více o Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Špagety dáme vařit podle návodu do osolené vody s trochou oleje. Cibuli nakrájíme najemno, rukolu oplachneme a trochu pokrájíme. Cibulku osmahneme na... více o Rychlá večeře
Brambory dobře omyjeme, pozdní vykartáčkujeme a dáme vařit do osolené vody téměř doměkka. Po uvaření scedíme, necháme částečně zchladnout a opatrně... více o Zapečené mačkané brambory
Vyprané listy salátů necháme okapat, natrháme a pokapeme troškou citronové šťávy smíchané s necelou lžící oleje. Přidáme na špalíky pokrájený a krátce... více o Salát (nejen) s chřestem a vejci
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou slaninu s na kolečka pokrájenou mrkví a následně i nasekaný česnek. Poté vše zaprášíme moukou, krátce... více o Brokolicová polévka (nejen) se slaninou
Mladou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy i se slupkou. Pokrájíme si uzené maso na jemno a sýr nastrouháme na struhadle. Je jedno, zda... více o Uzené cuketové placičky
Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli s kuličkami nového koření a bobkovým listem. Přisypeme na nudličky... více o Bílá polévka z hlívy a fazolí
Kroupy uvaříme, cibuli oloupeme, nakrájíme a osmažíme na sádle dozlatova. Uzenou rolovanou plec nakrájíme na kostičky. Brambory a česnek oloupeme,... více o Bramborovo-kroupová baba
Jarní cibulku nasekáme na jemni. Povolené máslo smícháme s ostatními surovinami a necháme ztuhnout v chladu v misce nebo zabalené do válečku v alobalu... více o Bylinkové máslo s jarní cibulkou
Špek s cibulí pokrájíme na kostičky a dáme společně osmažit dosklovata. Hovězí maso osolíme, opepříme a vložíme osmažit ze všech stran ke špekové... více o Rozmarýnové hovězí na špeku
Troubu zahřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a soli ušlehejte pevný sníh, žloutky utřete s 1 lžící... více o Sladká vaječná roláda Švýcarka
Několik dnů předem připravte kvas. K vločkám a mouce rozdrobte chleba a směs zalijte vodou. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Nechte 3 až 5 dnů... více o Polský velikonoční bílý boršč