• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl

Sůl

Podobné ingredience

  • Alpská bylinná sůl
  • Bylinková sůl
  • Celerová sůl
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

120 minut
Hovězí tokáň

Hovězí tokáň

Maso nakrájíme na nudličky. V kastrolu na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a orestujeme ho ze... více o Hovězí tokáň

30 minut
Chimichanga

Chimichanga

Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme kuřecí maso. Do této směsi přidáme nakrájenou papriku a... více o Chimichanga

Foie gras

Foie gras

Připravte si vychlazená kachní nebo husí foie gras. Lžící z povrchu seškrábněte blanku a rozřízněte je tak, aby vám vznikly dva laloky. Poté odstraňte... více o Foie gras

120 minut
Ječné oplatky, základní recept

Ječné oplatky, základní recept

Umlít vyprané kroupy šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody, na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Příprava krup viz níže. Ohřát vodu do začátku... více o Ječné oplatky, základní recept

50 minut
Vyběhlík

Vyběhlík

V mléce rozšlehejte vejce a osolte. Vmíchejte mouku, cukr a skořici. Těsto vlijte do máslem vymazané formy a pokryjte je švestkami. Upečte dozlatova v... více o Vyběhlík

60 minut
Italské rizoto s mořskými plody

Italské rizoto s mořskými plody

Na olivovém oleji a 2 lžících másla zpěním opravdu jemně pokrájenou šalotku. Přidám rýži arborio a lehce opražím. Rýži arborio postupně zalévám bílým... více o Italské rizoto s mořskými plody

60 minut
Bramborový krém

Bramborový krém

Brambory oloupeme a nakrájíme na velké kousky, které uvaříme téměř doměkka v osolené vodě v hrnci tak, aby voda dosahovala do poloviny výšky brambor -... více o Bramborový krém

20 minut
Harissa pasta

Harissa pasta

Sušené papričky zalijeme vroucí vodou a necháme je chvíli nabobtnat. Mezitím na suché pánvi chvilku prohodíme suché koření, aby se rozvonělo. Vodu z... více o Harissa pasta

50 minut
Kuřecí Tikka Masala

Kuřecí Tikka Masala

Maso pokrájejte na kousky a smíchejte s jogurtem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kořením (masalou, římským kmínem, kurkumou a... více o Kuřecí Tikka Masala

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

Na těsto si promícháme mouku se solí a v míse ji zalijeme vroucí vodou. Vařečkou umícháme kompaktní těsto, které prohněteme ještě ručně, aby bylo... více o Gyoza knedlíčky

30 minut
Cibulové chutney

Cibulové chutney

Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na kousky a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, třtinový cukr, med... více o Cibulové chutney

90 minut
Empanadas

Empanadas

Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Rozdrobíme máslo a prsty vytvoříme drobenku. Postupně přidáváme po lžících... více o Empanadas

45 minut
Dim Sum knedlíčky

Dim Sum knedlíčky

V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte najemno nakrájené zelí, prolisovaný česnek a zázvor. Restujte asi 6 minut a poté přendejte do mísy.... více o Dim Sum knedlíčky

60 minut
Gruzínské chačapuri

Gruzínské chačapuri

Do zahřátého mléka rozdrobíme droždí a promícháme. Přidáme hladkou mouku a vejce. Ohřejeme máslo, aby změklo, a poté jej přidáme k ostatním surovinám.... více o Gruzínské chačapuri

60 minut
Loupáky - nejlepší

Loupáky - nejlepší

Z droždí, lžičky cukru a trochy teplého mléka necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, teplé mléko a nakonec přidáme změklé... více o Loupáky - nejlepší

95 minut
Obložený chlum, základní recept

Obložený chlum, základní recept

Jáhly vyprat 3-4x v čisté vodě, ve sklenici se šroubovacím víčkem, pak scedit přes sítko. V hrnci se silnostěnným dnem ohřát 300 ml nové vody, přidat... více o Obložený chlum, základní recept

50 minut
Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na hladkou mouku (pevnější výsledek... více o Chalva indická semolinová, základní recept

70 minut
Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže. Ovesnou směs v 0,5 l nádobě zalít... více o Fufu-ovesný valoun, základní recept

25 minut
Pizza se špenátem, slaninou a vejcem

Pizza se špenátem, slaninou a vejcem

Cibule překrojíme napůl a pak nakrájíme na plátky (půlkolečka). Osmahneme ji zprudka na oleji až do hněda - udělá dobrou chuť. Před koncem přidáme na... více o Pizza se špenátem, slaninou a vejcem

80 minut
Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody, na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže. Ohřát vodu... více o Ovesné placky prosté, základní recept

70 minut
Hrachové pulmentum naruby, základní recept

Hrachové pulmentum naruby, základní…

Umlít kroupy ve šrotovníku, nebo je utlouct v hmoždíři. Lze umlít do zásoby. Krupici namočit ve vodě 2,5 - 12 hodin ve sklenici se šroubovacím víčkem.... více o Hrachové pulmentum naruby, základní recept

95 minut
Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept

Hrachový kucmoch s jáhlami, základní…

Žlutý hrách namočit na 4,5-12 hodin do 0,35 l sklenice se šroubovacím víčkem s vodou. Jáhly vyprat 3-4x v čisté vodě, ve sklenici se šroubovacím... více o Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept

90 minut
Vánoční bábovka

Vánoční bábovka

Do mísy prosejeme mouku smíchanou se solí, přidáme cukr, rozdrobené droždí, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Až vzejde kvásek,... více o Vánoční bábovka

60 minut
Chuťovka z cukety

Chuťovka z cukety

Cuketu neloupeme, jen ji očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Papriky zbavíme semínek a... více o Chuťovka z cukety

30 minut
Pražská polévka

Pražská polévka

Nakrájenou cibuli necháme 12 minut odležet. Poté ji na sádle zpěníme, přidáme nakrájenou klobásu a opečeme. Přidáme mrkev, orestujeme a poté zasypeme... více o Pražská polévka

6 minut
fermentované zelí  (a la Kimchi)

fermentované zelí (a la Kimchi)

Nedovolím si to nazvat Kimchi , ale chutná to rozhodně lépe než většina kupovaných "kimchi" v supermarketech. Variantu z bílého zelí jsem okoukala... více o fermentované zelí (a la Kimchi)

60 minut
Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na olivovém oleji. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho lehce opečeme. Přidáme najemno nasekaný česnek,... více o Cuketové lasagne

Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem

Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem

Čokoládu nasekáme na menší kousky a dáme do mísy. Přisypeme oba druhy mouky, cukr, sůl, jedlou sodu, prášek do pečiva a kakao a vše promícháme.... více o Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem

40 minut
Krémová chřestová polévka

Krémová chřestová polévka

Z omytého chřestu odlomíme zdřevnatělé konce. Chřest nakrájíme na menší kousky a několik hlaviček si dáme stranou na ozdobu. Cibuli nasekáme najemno.... více o Krémová chřestová polévka

20 minut
Slaný karamel

Slaný karamel

V rendlíku rozpustíme cukr na světle hnědý sirup. Smetanu zahřejeme a ještě horkou ji nalijeme do cukrového rozvaru. Necháme provařit, aby ve směsi... více o Slaný karamel

20 minut
Náplň do tortill 2

Náplň do tortill 2

Rýži uvaříme dle návodu. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na plátky se solí. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a... více o Náplň do tortill 2

15 minut
Ředkvičkový salát III.

Ředkvičkový salát III.

Ředkvičky očistěte, omyjte, nakrájejte na kostičky a nasypte do mísy. Přidejte nasekanou čerstvou petrželku a pažitku, olivový olej a citronovou šťávu... více o Ředkvičkový salát III.

Chřestové Caprese

Chřestové Caprese

Troubu předehřejte na 200 °C. Chřest omyjte, odřízněte dřevnaté konce stonků a rozložte je vedle sebe na půlku plechu vyloženého papírem na pečení.... více o Chřestové Caprese

60 minut
Zebra koláč

Zebra koláč

Z mouky, soli a nakrájeného másla uděláme drobenku. Pak postupně přiléváme vodu a zpracováváme těsto. Na lehce pomoučeném válu ho rozválíme na kolo a... více o Zebra koláč

30 minut
Uzená kuřecí polévka

Uzená kuřecí polévka

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájené maso z vykostěného kuřecího stehna. Posypeme mletou paprikou a lehce... více o Uzená kuřecí polévka

180 minut
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept

Kukuřičný vdolek kynutý, základní…

Smíchat mouku, sůl a 45 ml vody dohromady pro nasáknutí mouky (asi 20 minut). Zamíchat vidličkou vejce. V 95 ml teplé vody rozmíchat cukr a kvasnice.... více o Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept

90 minut
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept

Dosa indická falešná (palačinka),…

Mixérem zjemnit rýži na krupici, nebo umlít na šrotovníku. Následně namočit rýži do 160 ml vody na 0,5-8 hodin. Hrách namočit zvlášť na 5-8 hodin.... více o Dosa indická falešná (palačinka), základní recept

110 minut
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept

Kukuřičný svítek (smaženec), základní…

Smíchat kukuřičnou mouku s vejci, vodou. Nechat odležet 20-60 minut přikryté. Po nasáknutí mouky osolit, přidat ocet a rozpuštěné máslo (šmolc, ghee).... více o Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept

70 minut
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto)…

Namočit ječné kroupy (vel. 7-10) na 2,5-12 hodin do 0,35 l sklenice. Nejvhodnější je sypat kroupy do vody, nebo otočit namočené kroupy ve skledici s... více o Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

110 minut
Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

Krupicový svítek pěnový (smaženec),…

V míse 1-1,2 l zalít krupici vroucí vodou, nechat odstát zakryté 7 minut. Poté vmíchat žloutky a sůl. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na... více o Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

110 minut
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept

Špaldový šmorn (trhanec), základní…

V míse 1-1,2 l smíchat mouku, sůl, skořici, rozpuštěné máslo, žloutky a vodu. Nechat odstát 15 minut. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na... více o Špaldový šmorn (trhanec), základní recept

30 minut
Caesar salát

Caesar salát

Rozehřejte velkou pánev, osolte a opepřete kuřecí prsa a následně je opékejte dozlatova. Nechte na pár minut vychladnout a následně maso nakrájejte na... více o Caesar salát

80 minut
Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept

Pohanková kaše (falešná houbová),…

Do 0,5 l sklenice namočit světlou pohanku na 2 - 3 hodiny do studené vody 300 ml. Vylít namočenou pohanku do hrnce, vymýt sklenici zbytkem vody. Vařit... více o Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept

80 minut
Slaná krupicová kaše s hrachem, základní recept

Slaná krupicová kaše s hrachem,…

Hrách namočit sypáním do studené vody na 5 - 12 hodin ve sklenici se šroubovacím víčkem. Vyprat 2 x, jednou v nové vodě a sbírat pěnu z hladiny.... více o Slaná krupicová kaše s hrachem, základní recept

90 minut
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept

Vodová ančka (žitná kaše), základní…

1 hodinu před vařením smíchat mouky v 0,25 l nádobě. V 0,5 l nádobě v 300 ml studené vody kvedláním rozmíchat z mouk záklechtku. Mouky samy skoro... více o Vodová ančka (žitná kaše), základní recept

80 minut
Sladká kaše (krupicová pěna), základní recept

Sladká kaše (krupicová pěna),…

Do 0,7 l sklenice namočit krupici na 20 minut do studené vody (460 ml). Pro lepší výsledek namočit 2 - 3 hodiny. Vylít namočenou krupici do hrnce se... více o Sladká kaše (krupicová pěna), základní recept

120 minut
Koláčky

Koláčky

Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, přidáme změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme cca 1/2 hodiny odpočinout v ledničce... více o Koláčky

30 minut
Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater

Cibuli osmažíme na oleji do zlatova a přidáme játra. Mezitím utřeme česnek se solí a rozemeleme koření najemno. Když jsou játra dobře propečená,... více o Paštika z kuřecích jater

15 minut
Majolka

Majolka

Do misky dáme žloutky, hořčici a trochu soli. Poté dobře prošleháme a tenkým pramínkem postupně přiléváme polovinu množství oleje. Dávkujeme za... více o Majolka

20 minut
Snadná hermelínová pomazánka

Snadná hermelínová pomazánka

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hermelín a vejce nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno. Salám nakrájíme na malé... více o Snadná hermelínová pomazánka

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 380
  • Další stránka

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Poslední sledované recepty

63
Dýňová tortila
Dýňová tortila
46
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
23
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
22
Jednoduchý boršč z Podkrkonoší
Jednoduchý boršč z…
21
Těstovinový salát Caprese
Těstovinový salát Caprese

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Nedávno navštívené recepty:

Napoleon řezy Avokádová pasta Tvarožník II.
Rychlý, levný oběd Tvarohový dortík Pařížský dort Eli
Jablečný piškot (korpus) Hlíva s rýží Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem
"Párkrole" - párkové kremrole Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony Cuketová směs se slaninou

Další doporučené ingredience:

Strouhaný křen Strouhaný parmazán Středozemní dressing Střídka Studená voda
Studentská pečeť Suchar Suché sherry Suchý led Suchý salám
Sultánky Sumach Sunar Sunarka Suroviny na oblohu
Sushi rýže Sušená cibule Sušená jablka Sušená máta Sušená nať
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact