Omyté listy z různých druhů salátu natrháme nebo pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájenou předvařenou...
více o Listový salát s řepou a česnekovým dipem
Předvařenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno do mísy s česnekem, přidáme vejce, sůl, pepř, bylinky, promícháme a zahustíme strouhankou ze dvou...
více o Burgery nebo karbanátky z červené řepy
Očištěnou zeleninu pokrájíme na slabší nudličky. Zelí dáme do mísy, osolíme a promneme silou v dlaních, aby pustilo šťávu. Pak přidáme mrkev a řepu,...
více o Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou
Brambory použijeme menší, nebo střední, které přepůlíme, případně rozčtvrtíme a dáme na dno pekáčku nebo remosky. Mírně osolíme a okořeníme dle...
více o Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Mouku smícháme v míse s citronovou kůrou, cukry, solí a práškem do pečiva. Do středu uděláme dolíček, do kterého rozdrobíme droždí, přilijeme trošku...
více o Babiččin nadýchaný závin bez kynutí
Zeleninu očistíme a omyjeme. Zelí, papriku a mrkev pokrájíme na nudličky, cibuli najemno a rajčata na menší kostičky.
Zelí dáme do mísy, osolíme a v...
více o Barevný zelný salát se zeleninou
Vepřové plátky libovější krkovičky (nebo kýty, plece, karé) po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Z obou stran osolíme, opepříme,...
více o Gazdovské paprikové plátky s houbami
Plec pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným česnekem a zakapeme olejem. Promícháme a dáme do rozehřátého papiňáku (nasucho, bez...
více o Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
Do misky dáme zakysanou smetanu. Dále vložíme okurek a cibuli nastrouhanou na hrubém struhadle, prolisovaný česnek, lák z okurek, lžičku kečupu,...
více o Tatarka ze zakysané smetany
Brambory použijeme malé, nebo střední, které přepůlíme. Nové brambory a brambory s pěknou nestrupatou slupkou nemusíme loupat, stačí je pořádně pod...
více o Makrela (ryba) pečená na bramborách
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný česnek, velmi jemně pokrájenou cibuli a trošku vývaru nebo mléka. Vše...
více o Sekaná roláda se slaninovou smaženicí
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a necháme ho krátce rozvonět.
Přidáme předem uvařenou řepu pokrájenou na...
více o "Kroupoto" Kroupy s řepou (dýní)
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na dozlatova osmažené cibuli na jemně pokrájeném špeku.
K osmaženému masu přidáme zpěnit...
více o Masový guláš s řepou
Z teplého mléka, droždí a cukru založte kvásek a nechte jej vzejít. Poté přisypte mouku a špetku soli a vypracujte hladké těsto. nechte ho na teplém...
více o Buchty na páře
Hrách propláchněte, zalijte vodou a nechte přes noc nabobtnat. Slijte vodu a zalijte ho novou tak, aby sahala 3-4 cm nad povrch. Uvařte do měkka, asi...
více o Husa v šouletu II
Dýni očistíme, vydlabeme a pokrájíme na kostky nebo hrubě nastrouháme. Dýni nemusíme loupat.
V kastrólu rozpustíme máslo, na kterém dýni, kterou jsme...
více o Nastavovaná kaše z dýně
Zelí a mrkev nakrouháme nebo pokrájíme na tenké nudličky do mísy. Přidáme špetku soli, osladíme dle chuti cukrem nebo medem a v dlaních promačkáme,...
více o Zelný salát nejen s hroznovým vínem
Cibuli pokrájíme na plátky nebo klínky, slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a použít můžeme dle chuti kromě slaniny i uzené maso, zbylé pečené...
více o "Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
Klobásky pokrájíme na kolečka a dáme na pánev osmažit. Pokud nejsou moc tučné, přidáme trošku oleje. K osmaženým klobásám přisypeme na plátky či...
více o Klobásová směs s hlívou
Troubu rozehřejte na 180°C. Formu vymažte máslem.
Mouku přesijte do mísy a přisypte sůl a prášek do pečiva. V mixéru utřete máslo s herou a cukrem....
více o Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920
Do misky dáme nahrubo posekaný špenát zbavený stonků, rozklepneme vejce a přidáme sůl a pepř podle chuti. Pořádně rozmícháme.
V pánvi s nepřilnavým...
více o Omeleta s čerstvým špenátem a sýrem
Fenykl nakrouhejte na mandolíně na tenké plátky. Jablko zbavte jádřince, ředkvičky umyjte a obojí pokrájejte na tenké nudličky. Vše promíchejte se...
více o Fenyklový salát s jablkem a parmskou šunkou
Čočku uvařte na skus, sceďte a propláchněte studenou vodou. Ředkvičky umyjte a pokrájejte na kolečka. Umytou okurku podélně rozkrojte, lžičkou...
více o Čočkový salát s ředkvičkami a fetou
Sušená rajčata pokrájejte na kousky, cherry rajčátka na půlky, cibuli na kolečka. V míse vše promíchejte s fazolemi, rukolou a lísky bazalky.
Všechny...
více o Fazolový salát s rajčaty
Kuskus nasypte do rozehřátého hrnce, krátce nasucho orestujte a zalijte dvojnásobným množstvím vody. Nechte přejít varem, přiklopte a stáhněte z ohně....
více o Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Makrely (cca 2 x 250 gramů) opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do bříšek vložíme plátky z jednoho většího stroužku česneku a lístečky tymiánu...
více o Makrela na zelenině
Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a...
více o Bezmasý guláš z hlívy
Steak nechte alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Chřestu odlamte dřevnaté konce a dejte ho na 3 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte...
více o Chřestový salát s hovězím steakem
Smícháme obě mouky se solí a práškem do pečiva.
Máslo s oběma cukry ušleháme do pěny. Pak do ní zašleháme celé vejce.
Vmícháme mouku a nakonec...
více o Sušenky s kousky čokolády
Květák rozeberte na růžičky a povařte 5 minut v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat. Růžičky obalujte v osolené mouce,...
více o Smažený květák s domácím dipem
Uzené maso vařte asi 30 minut, nechte trochu zchladnout a natrhejte.
Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, vymačkejte všechnu tekutinu....
více o Bramborové wrapy s uzeným
Droždí dejte do misky, přidejte 200 ml teplé vody a prošlehejte, až se dokonale rozpustí. Mouku nasypte do kuchyňského robotu spolu s cukrem, špetkou...
více o Vepřo knedlo do ruky
Cibuli pokrájejte na půlkolečka a orestujte na pánvi na troše oleje. Buřty rozkrojte podélně na půlky a do horní strany udělejte zářezy. Přidejte k...
více o Buřty na pivu v briošce
Filety důkladně nasolte, dejte do pekáče, zakryjte fólií a uložte na 3 dny do lednice. Sůl vytáhne z ryby vodu a její maso se zpevní.
Připravte si...
více o Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Cibuli pokrájejte nadrobno a restujte na troše oleje, přidejte nadrcený česnek a fazole i s nálevem. Ochuťte špetkou chilli a duste, dokud se...
více o Tacos s fazolemi
Na sádle osmahneme cibulku a česnek, namočíme si houby cca na 15 minut do misky s vodou, aby nabobtnaly. Když máme cibulku a česnek dozlatova, tak...
více o Poctivá bramboračka
Do mísy dáme tvaroh, vejce a smícháme, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, skořici, mouku, krupičku a smícháme. Přilijeme lžíci oleje a pár lžic...
více o Švestkové knedlíky
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujte a...
více o Masové koule zapečené v rajčatech
Květák uvařte doměkka, nastrouhejte najemno, dejte do utěrky a důkladně vyždímejte všechnu vodu. Dejte do mísy, přidejte vejce, nastrouhaný parmazán a...
více o Květákový quiche s rajčaty
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Špekáčky pokrájíme podélně na 4-6 výsečí, špek na menší kostičky, slaninu na širší nudličky,...
více o Dušené vepřové á la ražničí
Postup je jako na klasické bramboráky. Brambory, cibuli a česnek očistíme a nastrouháme na hrubo v robotu. Potom přidáme do mísy klobásy nakrájené na...
více o Pečený bramborák
Kuřecí maso z prsních nebo stehenních řízků pokrájíme na malé kousky a dáme do misky.
Přidáme drobně pokrájenou lahůdkovou cibulku ( i se zelenou natí...
více o Kuřecí placičky s hlívou
Kuřecí maso z prsních nebo stehenních řízků si pokrájíme na malé kousky a dáme do misky. Přidáme vejce a plnou (do kopečka) lžíci na kostičky...
více o Barevné kuřecí placičky
Omyté a vypeckované blumy rozpůlíme a vložíme do hrnce
Přidáme nasekaný česnek, pokrájené chilli papričky a přilijeme trochu vody
Přivedeme do varu a...
více o Čatní z červených blum
Na rozpálený olej na pánvi dáme maso. Snažíme se otáčet aby bylo ze všech stran. Jakmile maso je hotové (dle zkušeností) vyndame jen maso a šťávu...
více o Česká vepřová čína
Droždí rozdrolíme ve vlažné vodě a přidáme lžičku cukru, necháme vzejít kvásek. Do kvásku přidáme zbytek vlažné vody a olej. Všechnu mouku promícháme,...
více o Domácí chléb