Všechny ingredience (kromě 1 vejce) vložím do pekárny a na hodinu zvolím program těsto. Po hodině dám těsto na pomoučený vál - pozor, je dost řídké -... více o Měkké škvarkové placky pro lenochy - zadělávané v pekárně
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při dušení nekroutily, osolíme je, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí. Naklepávat je nemusíme, ale... více o Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Kachní prsa očistíme, kůži pokrájíme do mřížky, z obou stran osolíme a opepříme. Jablka a hrušky oloupeme a odstraníme jádřince. Pokud ovoce nemá... více o Kachní prsa s ovocem
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Zapékací mísu nebo remosku vymažeme olejem z naložených sušených rajčat (nebo máslem), dno vyložíme vrstvou... více o Italské zapékané brambory
Špagety dáme vařit do osolené vody. Připravíme si žloutky, parmezán a pepř které pořádně smícháme dohromady. Nakrájíme si na kostičky slaninu, kterou... více o Špagety Carbonara
Plátky kotlety silné cca 1 cm po stranách nařízneme na několika místech, opepříme a lehce potřeme z obou stran česnekovou pastou. Plátky nenaklepáváme... více o Šťavnatá česneková kotleta
Na malém množství oleje si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit na kolečka pokrájenou klobásu. Po osmažení klobásy... více o Pikantní zelí s klobáskou
Na tuku osmažíme cibuli dozlatova, ke které ke konci smažení přidáme rozvonět i jemně nasekaný česnek. Přisypeme na nudličky pokrájené zelí, osolíme,... více o Česnekové nudle se zelím - nejen příloha
Vydlabanou neloupanou dýni a oloupaný celer pokrájíme na kostky, očištěný pórek a mrkev na kolečka. Vše dáme do zapékací misky, osolíme, přidáme... více o Pečená dýně se zeleninou a masovými kuličkami
Z kapustových listů seřízneme nožem silnější stvoly. Pak není nutné kapustové listy spařovat a balit se nám do nich bude lehce. Mleté maso dáme do... více o Rajské kapustové závitky
Dýni přepůlíme, vydlabeme měkký semínkový střed a ostrým nožem do ní uděláme hluboké zářezy, které nesmíme dokrojit. Je dobré si udělat například z... více o Plněná dýně (harmoniky / vějířky) mletým masem
Z hovězího masa dle vlastního výběru si vytvoříme plát (nebo jej rovnou koupíme), vyšší části plátu rozklepeme opatrně přes fólii. Plát osolíme,... více o Hovězí roláda s houbovou omáčkou
Brambory uvařte ve slupce do poloměkka, oloupejte je a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Vložte ji do vývaru a chvíli... více o Bramborový salát s cibulí
Do hrnce dejte hlavu a ostatní kusy kapra. Přidejte jednu cibuli ve slupce, jednu oloupanou mrkev, dvě oloupané petržele a celer. Vsypte koření,... více o Rybí polévka se smetanou
Do mísy vlijte šálek teplé vody a přisypte droždí. Přimíchejte cukr, vejce, jogurt, vanilkovou esenci, citronovou kůru a sůl. Postupně vmíchejte mouku... více o Panettone
Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem, přidejte špetku soli, mleté ořechy a nakonec vmíchejte hladkou mouku. Vypracujte těsto a nechte 24 hodin... více o Rohlíčky s rumovou polevou
Jako první si důkladně omyjeme brambory, a osolíme si vodu ve které je budeme vařit. Dáme je vařit tak, aby nebyly úplně uvařené protože je budeme... více o Francouzské Brambory
Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na... více o Filety s koprovým přelivem
Na lžíci sádla nebo oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Následně přidáme osmažit i na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu, ke které ke... více o Dušená kapusta na slanině
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi lehce dozlatova. Po částečném zchladnutí je přesypeme do mísy. Drobně pokrájený pórek... více o Pečené knedlíky
Na trošce tuku si osmažíme drobně pokrájenou slaninu s cibulí lehce dozlatova. Přidáme mleté maso a dále smažíme. Míchání a rozdělení masa od sebe nám... více o Zapékané brambory (těstoviny) s kapustovou směsí
Na malém množství oleje osmažíme mírně osolené libové vepřové mleté maso, ke kterému přidáme osmažit na plátky pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou... více o Mletá směs s nudlemi
Velké brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce doměkka. Nerozvařit. Po uvaření scedíme, necháme zchladnout, rozpůlíme, patrně vydlabeme do "lodiček",... více o Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím
Kuřecí maso (obojí) rozdělíme na menší díly, stehenní řízek s kostí, paličky... Díly z uzeného kuřete vložíme do pekáčku, zapékací mísy nebo remosky... více o Smetanové duo kuře
Vařené brambory a vejce oloupeme a pokrájíme na kostičky nebo nudličky, zelí překrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. Vše... více o Bramborovo-zelný salát
Maso vybereme dle vlastní chuti (vepřové, drůbeží...), pokrájíme na plátky, nejlépe o velikosti dlaně, naklepeme a po stranách nakrájíme, aby se při... více o Řízečky v chlebové strouhance
Studenou čokoládu nasekejte najemno. Smíhejte mouky, přidejte hnědý cukr a sůl. Ručně smíchejte s olejem a poté i rychle s mlékem. Vmíchejte čokoládu... více o Kokosové cukroví s čokoládou
Obě mouky smíchejte s droždím a špetkou soli. Zahřejte mléko s máslem a rozpusťte v něm cukr. Promíchejte s moučnou směsí a uhněťte hladkou kouli.... více o Sušenky s kakaovými boby
Smíchejte obě mouky se lžicí maca, droždím a solí. Ve druhé míse utřete máslo s cukrem a vejcem, přidejte pomerančový extrakt a směs přilijte k moukám... více o Měkké koláčky s kandovaným zázvorem sypané macou
Zdobíme dle chuti a fantazie. Na sladko ochuceným tvarohem, nutelou, marmeládou, ovocem... nebo jen obalíme ve skořicovém cukru... Na slano zdobíme... více o Teplé jednohubky na slano i sladko
Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a necháme nasucho osmažit dozlatova v hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Po osmažení slaninu bez... více o Žampionový krém se slaninou
V misce prošlehejte citronovou šťávu s olejem, solí a pepřem. Filety naskládejte kůží dolů do mísy a zalijte připravenou marinádou. Přes noc nechte... více o Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě
Máslo rozpusťte v hrnci a orestujte na něm nadrobno nakrájený celer, mrkev a cibuli. Překryjte zeleninu pokličkou z pečícího papíru a restujte na... více o Kaštanová polévka
Máslo nakrájejte na kostky a přidejte všechny ostatní ingredience. Vypracujte hladké a pevné těsto. To zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na... více o Galetka s rebarborou a malinami
Upečte česnek na pastu. Palici podélně rozřízněte, pokapejte olejem a pečte při 180 °C asi 30 minut dozlatova. Česnek díky pečení ztratí trochu... více o Grilovaný lilek Badrijani
Řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1 x 1 cm. Rozložte ji do pekáčku, osolte, opepřete, přidejte snítky tymiánu a zakápněte olejem... více o Rump steak a quinou s červenou řepou
Játra očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na větší kousky. Z pomerančů ostrým nožem okrájejte slupku a dužninu nakrájejte na kolečka. Granátové... více o Salát s játry, pak choi a ovocem
Cibuli pokrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na olivovém oleji. Přidejte rýži, dvě minuty ji restujte, podlijte vínem, nechte odpařit alkohol a... více o Risotto s chřestem
Na talíře rozdělte špenátové listy, očištěné a pokrájené ředkvičky a avokádo nakrájené na plátky. Čedar nastrouhejte nahrubo. Do misky rozklepněte 2... více o Omeleta s čedarem
Bílý chřest zbavte dřevnatých konců, oloupejte po celé délce, pokrájejte na menší kousky a dejte do hrnce. Zalijte vývarem tak, aby byl všechen chřest... více o Chřestová polévka s pestem
Bulgur zalijte vodou, aby sahala asi 1 cm nad něj, osolte a přiveďte k varu. Vařte 10 minut, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.... více o Bulgurový salát s tofu
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na zhruba lžíci sádla osmažit dosklovata. Poté přidáme na kostky pokrájené maso, které osolíme a opepříme. Když se... více o Vepřový perkelt s tarhoňou
Oloupané, nejlépe moučné brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy společně s česnekem, přidáme vejce, na kousíčky pokrájená očištěná játra a... více o Bramboráčky s játry
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata na klínky nebo plátky pokrájenou cibuli, ke které dáme osmažit i na nudličky pokrájený česnekový bok nebo... více o Žampionová směs s játry
Rozpalte gril a opečte na něm všechny papriky (ty do salátu i na zálivku) ze všech stran, dokud se neobjeví černé puchýřky. Pak papriky vložte do mísy... více o Cuketový salát s omáčkou z grilovaných paprik
Rozpalte gril. Mleté maso vložte do mísy a přidejte najemno nasekanou cibuli, petržel a propasírovaný česnek. Přidejte vejce, strouhanku a římský kmín... více o Kofty s tzatziki
Rozpalte gril. Všechny ingredience na zálivku rozmixujte, dokud se nespojí a zálivka nezíská hustou konzistenci. Na pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a... více o Grilovaný salát Caesar
Batáty oloupejte, nakrájejte na hranolky, v míse důkladně promíchejte s olivovým olejem a solí. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v... více o Rybí burger a batátové hranolky
Papriky opečte na grilu nebo v troubě tak, aby slupka zčernala. Dejte je na pár minut zapařit do igelitového sáčku a poté oloupejte a zbavte semínek.... více o Vegetariánský burger se sýrem halloumi
Rýži důkladně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad rýži. Přiklopte, přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte.... více o Sushi burger