Piniové oříšky opečte nasucho na pánvi. Rajčata nakrájejte na kousky a s ostatními ingrediencemi vložte do mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud se...
více o Pesto ze sušených rajčat
Avokádo rozřízněte ostrým nožem napůl a odstraňte pecku. Pomocí lžíce vydlabejte dužninu. Všechny ingredience s výjimkou chilli papriček vložte do...
více o Avokádové pesto
Rukolu omyjte a důkladně osušte. Všechny ingredience vložte do mixéru a mixujte dohladka. Hotové pesto ochutnejte a je-li potřeba, přidejte sůl....
více o Rukolové pesto
Špenátové listy omyjte a důkladně osušte. Všechny ingredience vložte do mixéru a mixujte dohladka. Hotové pesto ochutnejte a pokud je potřeba,...
více o Špenátové pesto
Žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky smíchejte s ricottou, moukou a máslem. Promíchejte a přidejte nasekanou pažitku, osolte...
více o Ricottové lívance s avokádovým dipem
Papriky naskládejte na plech a dejte do trouby pod gril. Grilujte na maximum tak, aby slupka zčernala. V průběhu grilování občas otočte, aby se...
více o Salát z grilované zeleniny
Krajíce chleba zastříkněte olivovým olejem, pokrájejte na proužky a opečte na pánvi se všech stran dokřupava.
Čekanku pokrájejte na nudličky,...
více o Salát se sázenými vejci
Hrášek rozmrazte, šalotky a cukety nakrájejte na kolečka, dejte vařit těstoviny. Ty sceďte a trochu vody z nich uchovejte.
Na pánvi na troše oleje...
více o Linguine s cuketou, hráškem, fetou a mátou
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, osolíme,okořeníme dle chuti a společně s drobně pokrájenými žampiony (já použil portobello) osmažíme na minimálním...
více o Kuřecí pomazánka se žampiony
Mleté maso dáme do mísy, přidáme hrstičku studené vody, vejce, sůl, pepř, tymián, rozetřený česnek (nesmí přehlušit chuť sekané, jen mírně dochutit),...
více o Sekaná svíčková
Vařené brambory, nejlépe moučné, rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme. Tresku či filet z jiné, námi vybrané ryby osolíme a osmažíme na trošce oleje,...
více o Bramborovo - rybí krokety
Rybí filety dle vlastního výběru, nejlépe čerstvé, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme krátce odležet.
Mezitím si pokrájíme...
více o Přírodní rybí filety se zeleninou
Silnější plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem. V rozpálené pánvi s...
více o Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Na kousku másla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme do jejího povadnutí, kdy přidáme...
více o Kapustová polévka s nočky z vinné klobásy
Základem je těsto ze sušenek TUC. Sušenky rozmixujte v mixéru a přidejte máslo a jedno vajíčko. Takto připravené těsto natlačte do formy a dejte péct...
více o Quiche s parmskou šunkou
Všechny suroviny si asi hodinu předem vytáhněte z lednice, aby měly pokojovou teplotu a pečicí formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. V mixéru...
více o Cheesecake se slaným karamelem
V mlýnku na maso pomeleme na jemno brambory, okurek a cibuli.
Přidáme perlu, sýr, hořčici a vše pečlivě v míse rozetřeme. Nakonec dle chuti osolíme,...
více o Bramborová pomazánka na chlebíčky
Připravíme si ingredience. Avokáda rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Plátky avokáda klademe na Knäck Snacky. Obalíme natenko nakrájenou parmskou šunku....
více o Avokádový Party Knäck Snack
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které...
více o Bylinkové hovězí se zeleninou
Z hovězího masa (krku nebo podplečí) ukrojíme plátky cca 2 - 4 cm široké, podle toho, do jaké "míry", chceme mít plátky propečené. U nás nefrčí rare ...
více o Pepřový hovězí krk na másle
Mleté maso dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané zelí, které jsme překrájeli na kratší kousky, nastrouhaný česnek a studené vařené brambory (klidně...
více o Zelníky - karbanátky se zelím
Vykostěné čerstvé filety bez kůže pokrájíme na hranolky o síle cca 1 - 1,5 cm, které necháme marinovat v kašičce umíchané z jemně strouhaného zázvoru,...
více o Rybí hranolky z tresky
Na trošce oleje nebo sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu na kostičky nebo nudličky a dosmažíme vše...
více o Zelná polévka s chlebem
Filety bez kůže z tmavé tresky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ty pak na kousku másla osmažíme z obou stran lehce dozlatova.
Smažené filety...
více o Treska se smetanovým přelivem
Brambory nastrouháme do větší mísy nahrubo, přidáme nastrouhaný sýr, slaninu pokrájenou na kostičky, nastrouhaný česnek dle chuti, vejce, hladkou...
více o Bramborová nádivka dle Zd. Trošky
Z droždí, lžičky cukru, trošky mouky a mléka připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Změklé máslo pak vyšleháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a...
více o Panettone
Natrhané saláty dáme do mísy, pokapeme cca lžičkou oleje, promícháme, osolíme, opepříme a opět promícháme.
K salátům přidáme natrhanou nebo na...
více o Salát se šunkou a vejci
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při dušení nekroutily, osolíme je, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí. Naklepávat je nemusíme, ale...
více o Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Kachní prsa očistíme, kůži pokrájíme do mřížky, z obou stran osolíme a opepříme.
Jablka a hrušky oloupeme a odstraníme jádřince. Pokud ovoce nemá...
více o Kachní prsa s ovocem
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Zapékací mísu nebo remosku vymažeme olejem z naložených sušených rajčat (nebo máslem), dno vyložíme vrstvou...
více o Italské zapékané brambory
Špagety dáme vařit do osolené vody.
Připravíme si žloutky, parmezán a pepř které pořádně smícháme dohromady.
Nakrájíme si na kostičky slaninu, kterou...
více o Špagety Carbonara
Plátky kotlety silné cca 1 cm po stranách nařízneme na několika místech, opepříme a lehce potřeme z obou stran česnekovou pastou. Plátky nenaklepáváme...
více o Šťavnatá česneková kotleta
Na malém množství oleje si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit na kolečka pokrájenou klobásu. Po osmažení klobásy...
více o Pikantní zelí s klobáskou
Na tuku osmažíme cibuli dozlatova, ke které ke konci smažení přidáme rozvonět i jemně nasekaný česnek. Přisypeme na nudličky pokrájené zelí, osolíme,...
více o Česnekové nudle se zelím - nejen příloha
Z kapustových listů seřízneme nožem silnější stvoly. Pak není nutné kapustové listy spařovat a balit se nám do nich bude lehce.
Mleté maso dáme do...
více o Rajské kapustové závitky
Z hovězího masa dle vlastního výběru si vytvoříme plát (nebo jej rovnou koupíme), vyšší části plátu rozklepeme opatrně přes fólii. Plát osolíme,...
více o Hovězí roláda s houbovou omáčkou
Brambory uvařte ve slupce do poloměkka, oloupejte je a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Vložte ji do vývaru a chvíli...
více o Bramborový salát s cibulí
Do hrnce dejte hlavu a ostatní kusy kapra. Přidejte jednu cibuli ve slupce, jednu oloupanou mrkev, dvě oloupané petržele a celer. Vsypte koření,...
více o Rybí polévka se smetanou
Do mísy vlijte šálek teplé vody a přisypte droždí. Přimíchejte cukr, vejce, jogurt, vanilkovou esenci, citronovou kůru a sůl. Postupně vmíchejte mouku...
více o Panettone
Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem, přidejte špetku soli, mleté ořechy a nakonec vmíchejte hladkou mouku. Vypracujte těsto a nechte 24 hodin...
více o Rohlíčky s rumovou polevou
Jako první si důkladně omyjeme brambory, a osolíme si vodu ve které je budeme vařit. Dáme je vařit tak, aby nebyly úplně uvařené protože je budeme...
více o Francouzské Brambory
Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na...
více o Filety s koprovým přelivem
Na lžíci sádla nebo oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Následně přidáme osmažit i na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu, ke které ke...
více o Dušená kapusta na slanině