Cibuli oloupeme a nakrájíme. Cuketu očistíme a nakrájíme na třísky. Petrželku omyjeme a nakrájíme.
Olej rozpálíme a osmahneme cibuli. Přidáme cukety,...
více o Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli
Cibuli oloupeme a nakrajíme. Papriku omyjeme, rozčtvrtíme a odpeckujeme. Nakrajíme na 1cm nudličky.
Na pánvi rozpálíme olej a na středním ohni...
více o Paprikovo-olivová omáčka na špagety
Špenát očistíme, omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme. Sezamová semínka osmahneme na oleji.
Do mixeru dáme špenát, semínka, česnek, olivy, kozí sýr,...
více o Špagety se špenátovým pestem
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Naskládáme je na talíř střídavě na sebe, posypeme bazalkou, oreganem, osolíme a pokapeme olivovým olejem....
více o Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese
Bílý chléb osmahneme, nadrobno nakrájená rajčata s česnekem, petrželí a olivovým olejem promícháme, osolíme.
Posypeme tím chléb....
více o Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
Hermelín rozkrojíme a dáme do něj zeleninu. Osolíme, opepříme, můžeme přidat případně i jiné koření. Sýry spojíme a dáme na toast. Zabalíme do alobalu...
více o Zapečený hermelín
Na pánvi rozehřejeme olej a rozpustíme máslo. Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na oleji s máslem osmahneme.
Pokud budeme...
více o Grilovaná kuřecí prsíčka
Špenát očistíme a v trošce vody povaříme. Potom jej nasekáme na malé kousky. Špenát smícháme se sýrem, bílou omáčkou, vmícháme bílky a okořeníme....
více o Špenátový koláč II.
Cibuli najemno nakrájíme a zpěníme. Brambory oloupeme a nakrájíme. Cibuli posypeme trochou červené papriky, přidáme brambory a smažíme. Potom to...
více o Brambory na kyselo II.
Kuřecí křidélka a rozebraný květák dáme do misky. Víno rozmícháme s protlakem a kuře s květákem v něm necháme asi 2 hodiny naložené. V misce...
více o Voňavá kuřeci křidélka s květákem
Vařený květák rozmačkáme, přidáme polohrubou mouku, mléko, sůl, pepř, muškátový květ, vše promícháme a tvoříme plačicky. Smažíme na pánvi z obou stran...
více o Květákové placičky V.
Lilky nakrájíme na plátky asi 6 mm silné a osmažíme je na pánvi po obou stranách.
V kastrolu zpěníme na másle a olivovém oleji cibuli, přidáme rajčata...
více o Fettucine po sicilsku
Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme lilky, osolíme a opepříme.
V míse rozšleháme vajíčka a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a natrhané lístky...
více o Vaječná omeleta s lilky
Špenát omyjeme a dáme do velkého kastrolu. Osolíme, přidáme olivový olej, půl sklenky vody, přikryjeme poklicí a necháme 5 minut vařit.
Špenát...
více o Štrůdl se špenátem
Cukety omyjeme, odkrojíme konce, podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky asi 3-4 mm silné.
V kastrolu rozpálíme olivový olej, přidáme protlačený...
více o Testoviny s cuketami
Uvařenou a na kousky nakrájenou brokolici rozmixujeme, přidáme ementál, parmazán, rozmíchaná vejce, osolíme a opepříme.
Směs nalijeme do misky či...
více o Nákyp z brokolice II.
Na oleji spražíme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme na kostky nakrájané brambory, podlejeme vodou, osolíme, okořeníme podle chuti a dusíme dokud...
více o Sýr Granadír Marš
Salátovou okurku oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Následně z ní velmi důsledně vymačkáme všechnu vodu.
Bílý jogurt dáme do vybrané nádoby a...
více o Tzatziki
Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci.
V pánvi na cibulce podusíme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme. Přidáme malé kostičky šunky, nasekané stroužky...
více o Provensálské nudle
Řízky lehce naklepeme, potřeme slabě olejem a posypeme grilovacím kořením a solí. Necháme uležet a grilujeme nebo opečeme na teflonové pánvi.
Loupané...
více o Kuřecí řízky s broskvovou omáčkou
Listové těsto vyválíme, vykrájíme kolečka a polovinu jich potřeme vejcem, posypeme solí a kmínem. Druhou polovinu potřeme pouze vejcem.
Pečeme na...
více o Slané pečivo s náplní
Kuře i s kostmi rozporcujeme na menší kousky. Osolíme, obalíme v Solamylu a fritujeme 20 minut při 175 °C. Mezitím připravíme omáčku. Sojovou omáčku ...
více o Fritované kuře
1. uvařit široké nudličky v hrnci (celé balení cca 300g)
2. vedle na pánvi na větší cibulce podusit 6 žampionů + osolit + opepřit + 15dkg šunky na...
více o Provensálské nudličky
Maso osolíme, opepříme, pečeme na oleji kůží dolů, ke konci pečení maso obrátíme a kůži odstraníme.
Čekanku zkaramelizujeme - máčíme ve směsi másla a...
více o Kachní prsa s čekankou a omáčkou
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby a orestujeme( dusímeú. Přidáme červenou papriku a sůl. Vedle smícháme smetanu...
více o Aniččina houbová omáčka
Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme v přisolené vodě téměř do měkka. Přidáme drobně nakrájenou zeleninu, rozetřený česnek, na másle zpěněné sekané...
více o Zeleninová polévka III.
V míse smíchejte žloutky z vajec, cukr, mléko, máslo a sůl. Vmíchejte mouku s práškem do pečiva, sekané ořechy a hustou pěnu z bílků.
Ve waflové formě...
více o Ořechové wafle
Maso dobře naklepeme, pepř vtlačíme do masa a na rozpáleném oleji dobře opečeme po obou stranách. Maso vyjmeme, vložíme jemně nasekanou cibuli a máslo...
více o Biftek Chateaubriand
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme (nechladíme) a přidáme trochu másla. Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme...
více o Těstoviny v nivové omáčce
Osmažíme cibuli do zlatova. Přidám maso a restuji tak dlouho, až ztratí růžovou barvu. Přidám nasekaná rajčata, nakrájenou papriku a kožení. Dusíme...
více o Chilli con carne VIII.
Změklé máslo, tvaroh a pivní sýr vložíme do mixéru, zalijeme pivem a rozmixujeme. Připravenou pomazánku mažeme na kostičky tmavého chleba a podáváme...
více o Krkonošská tvarohová pomazánka
Kuře naporcujeme, porce potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a na oleji opečeme doměkka.
Připravíme omáčku: nastrouháme cibuli, česnek, okurku a...
více o Kuře po bulharsku
Kuře naporcujeme, porce vykostíme, obalíme v mouce a ušlehaných vejcích se solí, pepřem, trochou mouky a 4 lžícemi strouhaného parmazánu. Smažíme na...
více o Kuře Florentin
Kuře naporcujeme a porce kuřete marinujeme 2-3 hodiny ve směsi cherry, drobně nakrájené cibule, koření, sójové omáčky, zázvoru, soli a cukru. Před...
více o Kuře Ča pa-kchuaj
Na rozpáleném oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a zvolna pečeme.
Připravíme omáčku...
více o Kuře Marengo
Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme. Na 1/3 másla osmažíme drobně krájenou cibulku dorůžova, přidáme papriku a ihned zalijeme vařící vodou. Vložíme...
více o Kuře na paprice
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením a každou porci zakapeme citrónovou šťávou a olejem. Necháme asi 2-3 hodiny marinovat....
více o Grilované kuře kari
Kuře rozdělíme na půlky a páteř odstraníme. Opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí. Dáme na pekáč, poklademe vločkami másla, podlijeme trochou...
více o Kuře na kaparech
Kuře naporcujeme, osolíme a porce po všech stranách opečeme na oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájený celer, necháme zpěnit a když zhnědne, přidáme...
více o Kuře po myslivecku
Uvařenou slepici vykostíme, maso nakrájíme na proužky. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme chilli a papriku. Přidáme maso a za...
více o Slepice na chilli
Zelí nakrájíme najemno, brambory oloupeme a nakrájíme, zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubé nudličky, cibuli nakrájíme na kostičky a vše dáme...
více o Moravská chábovice
Tyčinky jemně pokrájíme a smícháme se smetanou a sýrem, nadrobno nakrájenou cibulkou a majonézou. Zakapeme citronem a podle chuti dosolíme.
Je...
více o Krabí pomazánka II.
Kuře naporcujeme na čtvrtky, porce osolíme, opepříme, posypeme hladkou moukou a klademe do pekáče (naplněného vodou nebo vývarem tak, aby sahala do...
více o Kuře na rozmarýnu
Kuře osolíme, opepříme, protkneme rozmarýnem a proužky česneku. Na kostičky nakrájenou slaninu na pekáči vyškvaříme a na ni položíme kuře. Ze všech...
více o Selské kuře
Připravíme si pastu z taveného sýra, jemně nakrájených bylinek. Směsí uvnitř potřeme kuře, zvenčí potřeme máslem a pečeme dozlatova.
Příloha: brambory...
více o Francouzské kuře