Vejce vyšleháme s cukry a solí, přilijeme rum, olej a kefír, přisypeme mouku s citronovou kůrou a sodou. Vymícháme těsto, které bude lepivější a... více o Kefírové vdolky s parádou
Zapékací mísu, pekáček nebo remosku vyložíme pečícím papírem. Na dno naskládáme na silnější plátky pokrájené brambory, na které rozprostřeme na tenká... více o Prezidentské řízky na bramborách
Jemně nastrouhaný sýr smícháme v míse s taveným sýrem dle chuti a šunkou nadrobno pokrájenou. Dle požadované hustoty pak přidáme majonézu, případně ji... více o Sýrová pomazánka se šunkou
Vejce vyšleháme s cukrem, solí a rumem do pěny. Přilijeme mléko, přisypeme mouku s kypřidlem a dochutíme skořicí nebo citronovou kůrou dle chuti.... více o Ovoce v těstíčku
Brambory nastrouháme na jemno do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, česnek, sůl a koření dle vlastní chuti, stejně jako na klasické. Pokud chceme použít... více o Bramboráky s mletým masem
Očištěnou čerstvou rybu pokrájíme na menší díly, které osolíme. Vejce vyšleháme s kukuřičným škrobem, sezamem, zázvorem a česnekem na kašičku, kterou... více o Ryba v sezamovém těstíčku
Předehřejte troubu na 150 °C. Do misky dejte ovesné vločky, mandle, kokos, lněná semínka, sůl a skořici. Nalijte med, kokosový olej a vanilkový... více o Domácí granola s mandlemi a medem
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte tři kulaté dortové formy máslem a vysypte moukou. V míse míchejte mouku, cukr, kukuřičný škrob, kakao, jedlou... více o Red velvet dort
Na pánvi orestujeme na troše olivového oleje česnek rozkřuplý plochou stranou nože. Přidáme špenátové listy a smetanu a počkáme, až listy na pánvi... více o Slaný závin se špenátem a sýrem feta
Předpříprava kolene: koleno očistíme a vložíme zhruba na 45-50 minut povařit do osolené vody se třemi rozmáčknutými stroužky česneku a kořením dle... více o Cikánské koleno
Kotletu si připravíme nejlépe den předem, kdy do ní tenkým ostrým nožem uděláme na několika místech hluboké vpichy, do kterých zasuneme špalíčky... více o Špikovaná pečeně po italsku
Na jemně pokrájeném špeku si osmažíme lehce dozlatova, drobně pokrájenou cibuli. K té následně přisypeme na silnější plátky pokrájený řapíkatý celer,... více o Celerové zelí
Vejce vyšleháme se solí, přidáme olej, mléko a téměř 300 gramů mouky. Vše promícháme na hustější kašičku, kterou necháme stát asi 15-20 minut odstát.... více o Hop do vody - přílohové noky
Na pánvi necháme roztopit trochu sádla z výpeku (nebo másla, oleje), na kterém osmažíme dozlatova pokrájené vařené brambory z předešlého víkendu na... více o Skvělá povíkendová večeře
Ingredience rozmícháme tak, aby vzniklo hladké řídké těsto. Mouku je dobré přidávat postupně. Na rozpálenou pánev s trochou oleje nalijeme plnou... více o Těsto na palačinky
Sépie omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po stranách těla odkrojíme tuhé průsvitné okraje. V hlavové části najdeme a vykrojíme tuhou část ve středu... více o Grilovaná sépie s citronem
Vepřové maso z plece si pokrájíme zhruba na čtvrtkilové až třiceti dkg. špalíky, které osolíme, opepříme a pokmínujeme. Na dno pekáčku nasypeme na... více o Trhaná vepřová plec
V misce rozšleháme vejce s mlékem, špetkou soli, skořicí, muškátového oříšku a vanilkového extraktu. Plátky chleba v této směsi namočíme a necháme... více o French toast
Vejce rozšleháme v misce s mlékem, špetkou soli a skořicí. Jednotlivé plátky vánočky nebo mazance obalujeme v připravené vaječné směsi a vždy necháme... více o Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Mouky nasypeme do mísy, přidáme citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobíme... více o Kynutý koláč s jablečnou náplní
Máslo pokrájíme na kostky a smícháme v míse se žloutky, moukou a cukrem. Přidáme špetku soli, těsto rukama zpracujeme a dáme v potavinové fólii do... více o Jablečný koláč na plech s drobenkou
Kuřecí maso použijeme klidně zbylé z předešlého oběda či večeře, nebo si maso okořeníme, osolíme a tepelně upravíme dle vlastní chuti a poté pokrájíme... více o Kuřecí salát s vejci
Silnější plátky masa opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme. Tím tak vytvoříme hlubší kapsy, které opatrně naklepeme (nemusíme, pokud nemáme plátky... více o Zabijačkové řízky v chlebové strouhance
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme ze všech stran osolené, okmínované a opepřené telecí maso, které jsme provázkem zpevnili do špalíku, podobně... více o Rozmarýnové telecí na houbách
Na sádle nebo oleji si osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme a dále smažíme do zezlátnutí.... více o Srbské rizoto
Drobně pokrájenou cibuli krátce osmažíme dosklovata. Přidáme na menší kousky pokrájené kuřecí maso, které jsme osolili a okořenili kari kořením a na... více o Kuřecí směs s rýží a zeleninou
Do vymazaného pekáčku, na jemně pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem a snítkou tymiánu, položíme osolené a opepřené plátky libovější krkovičky.... více o Krkovička pod peřinkou z mozzarelly
Knedlík si před přípravou svačinky nebo večeře vyndáme z chladničky dříve., aby se nám s ním dobře pracovalo, nelámal se a nedrolil. Je lepší, mít ho... více o Knedlíkové nebo toustové kapsy
Těstoviny dle vlastního výběru dáme uvařit dle návodu do osolené vody. Po uvaření scedíme a hned nasypeme do sýrového bešamelu společně s drobně... více o Šunkové těstoviny zapečené v sýrovém bešamelu
Na rozpuštěném másle osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Po osmažení přidáme rozvonět jemně nasekaný nebo nastrouhaný česnek, drcený... více o Dýňová polévka ala bramboračka
Okapané zelí pokrájíme na kratší kousky, šunku nebo slaninu na drobno, sýr s česnekem nastrouháme na jemno. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu,... více o Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Na rozpuštěném másle si osmažíme do povadnutí na nudličky pokrájenou kapustu, ke které následně přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek a muškátový... více o Kapustovo-dýňová polévka
Drobně pokrájenou cibuli necháme na oleji osmažit dosklovata. Poté přidáme mleté kuřecí (nebo vepřové) maso, osolíme, opepříme a restujeme. Poté... více o Milánské špagety z mletého masa
4 portobello žampiony zbavíme nožiček a vydlabeme vnitřní mřížku. Nožičky a vnitřek pokrájíme na malé kousky a dáme stranou. Na lžičce ghí či jiném... více o Portobello žampiony plněné kuřecím masem
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které během smažení mícháme a rozebereme na kousky. Když je maso zatažené,... více o Tousty s masovou směsí
V míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a přilijte horkou vodu. Vypracujte těsto, které bude kompaktní a tuhé. Naplňte jím zdobící sáčkek s... více o Churros
Nejprve si připravte těsto na korpus. Mouku dejte do mísy se špetkou soli a přidejte studené máslo nakrájené na kostky - jakmile se obalí moukou,... více o Cheesecake s passion fruit omáčkou
Telecí maso v celku (například plec) osolíme, opepříme, zpevníme provázkem do úhledného špalíčku a potřeme polovinou hořčice. Očištěnou kořenovou... více o Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, mírně osolíme a více opepříme. Očistíme hrušky. Pokud mají jemnou slupku, nemusíme je loupat, stačí... více o Kuřecí s hruškou
Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky ramekin. Vymažte je máslem a vysypte cukrem, aby se vám suflé nepřichytilo a takto připravené... více o Čokoládové suflé
Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečícím papírem. Filet lososa položte na plech a připravte si bylinkovou krustu. V misce smíchejte... více o Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Prorostlé vepřové pokrájíme na menší špalíčky a podlijeme vodou. Když se voda vyvaří, přilijeme směs ze sójové omáčky, vína, soli, cukru a zázvoru.... více o Vepřové maso v sójové omáčce s vejci
Smíchejte mouku, sůl a cukr. Odměřte 300 ml studené vody, přidejte sušené droždí a smíchejte. Hněťte 10 minut. Poté vytvarujte z těsta bochánek a... více o Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme. Papriku a kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, fazolky taktéž (pokud máme čerstvé). Na olivovém... více o Pohankové rizoto s kuřecím masem
Kozí sýr rozkrájejte na 12 kousků a každý obalte nejprve v mouce, v rošlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Obalený sýr nechte odpočívat zhruba 20... více o Salát s fíky a smaženým kozím sýrem
Těstíčko: vejce vyšleháme se solí a pepřem, přilijeme mléko, přisypeme mouku a vymícháme hladké těstíčko, do kterého přisypeme drobně pokrájenou šunku... více o Řízky v šunkovém těstíčku
Kotlety osolíme, opepříme a položíme do pekáčku na drobně pokrájený uzený špek s pokrájeným pórkem, případně cibulí. Kotlety posypeme pokrájeným... více o Obložené kotlety na smetaně
Na rozpuštěném másle si osmažíme na plátky pokrájenou mrkev a celer, kterou následně zasypeme moukou s troškou drceného kmínu, nasekaným česnekem a... více o Bramborová polévka s pohankou
Droždí rozmíchejte v malé misce s vlažným mlékem, dejte stranou a nechte vzejít kvásek. Ve velké míse smíchejte cukr, kardamom, sůl a mouku, ke směsi... více o Kringel
Do mísy přidáme vejce, mléko, olej, sůl, cukr a mouku. Vše smícháme v mixéru až bude těsto řídké. Rozpálíme pánev, dáme do ní olej a necháme až se... více o Palačinky