Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme po žebírkách, nebo na větší hranolky asi 3x3 cm, záleží jaké maso použijeme. Nakrájíme špek na menší kostičky a...
více o Bigmanův hrnec
Brokolice se rozdělí na růžičky a minutu povaří v osolené vodě. Poté se vyždíme (nechá okapat) a obalí v rozkvedlaném vejci a frituje. Z pánve...
více o Smažená brokolice II.
Přes noc namočenou čočku uvaříme úplně doměkka s bobkovým listem, až nabude podoby husté polévky. Přidáme zázvor, citronovou š»ávu a cukr a ještě...
více o Čočka nakyselo
šunku nakrájíme na nudličky. Vejce oloupeme, bílky rovněž pokrájíme na nudličky a žloutky nahrubo posekáme (část odložíme na ozdobu). Rozehřejeme...
více o Pekařčina pomazánka
Příprava těsta: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme 1 lžíci cukru, zaprášíme hladkou moukou a necháme v teple vykynout. Do mísy nasypeme...
více o Vánočka IV.
Syr nakrajime nadrobno, pridame nasekane vejce, majonezu a kecup, osolime, ochutime mletou paprikou a radne promichame.
Sýr nakrájíme nadrobno,...
více o Pomazánka ze strouhaného sýra
Pokud vam zbyly testoviny od vcerejsiho obeda, ci vecere, dnes se vam budou hodit. Promichejte je s maslem, soli, vajickem a smetanou, dobra je i...
více o Zapecene testoviny-RYCHLE
Topí se dřevem. Vaření je úděsné, musí se to umět, ale bramborové placky jsou bomba. Nastrouhané brambory se osolí a trošku zahustí moukou. Nic víc....
více o Zbojnické placky na sucho
Brambory se jen nastrouhají na hrubém struhadle a rozloží se na pánev s tukem v tenké vrstvě. Smažením se z toho stane celkem jednolitá placka, ta se...
více o Bramborové placky jinak
Brambory se oškrábou, najemno nastrouhají, přidá se sůl, vejce a hrubá mouka. Z hustého těsta se čajovou lžičkou vykrajují kousky, které se vaří v...
více o Chlupaté knedlíky se zelím
UVAŘÍME RÝŽI, VYSYPEME DO MÍSY, JEŠTĚ DO TEPLÉ VMÍCHÁME OLIVOVÝ OLEJ, SŮL A MAJORÁNKU. NECHÁME VYCHLADNOUT.
SALÁT NATRHÁME NA MENŠÍ KOUSKY, NAKRÁJÍME:...
více o LEDOVÝ SALÁT S RYŽÍ A OLIVOVÝM OLEJEM
Do všech přísad přidáme kvásek, který jsme připravili z vlažného mléka,kvasnis, trochy mouky a cukru, špetky soli, a vypracujeme tužší těsto- nesmí se...
více o VÝBORNÉ VELKÉ KOLÁČE
filé omyjeme, osušíme, posolíme a pokapeme citronovou štávou. Smícháme česnek, olej a koření. Směsí rybu potřeme. Troubu předhřejeme a dáme grilovat...
více o grilované filé z tresky
Maso nakrájíme na cca 1,5 cm široké a 5 cm dlouhé nudličky, osolíme. Vejce rozšleháme s vínem, zašleháme mouku, sýr a nakonec oba druhy papriky a sůl....
více o Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
Do 1l vody vložíme rybí odřezky a koření,osolíme a uvaříme doměkka. Scedíme a rybí maso obereme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na másle a...
více o Vánoční rybí polévka
Tvaroh, mouku a nastrouhaný tuk zpracujeme rychle v těsto. Necháme odpočinout.
Potom vyválíme plát potřeme vejcem, posypeme solí, kmínem, sezamem nebo...
více o Tvarohové křupky na 2 způsoby
Během vaření těstovin (samozřejmě v osolené vodě s trochou oleje) nastrouháme celou paličku česneku. Po uvaření těstoviny smícháme s česnekem,...
více o Drsňákovy těstoviny
Maso nakrájíme na plátky, opečeme na slanině s cibulkou a mírně podlijeme vodou.
Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev s petrželí, koření, podle chuti...
více o Vepřové plátky na zelenině II.
Tofu rozmačkáme vidličkou a třeme společně s olejem tak dlouho, dokud jej tofu přijímá.
Po nasycení, třeme dalších asi 20 minut a nakonec dochutíme...
více o Sójová majonéza
Zmarazený špenát podusíme, scedíme a necháme okapat.
V misce utřeme máslo a žloutky se solí, přidáme v mléce namočený a vymačkaný rohlík, špenát,...
více o Špenátový nákyp s uzeným masem
Očištěné brambory a mrkev nakrájíme na plátky. Do sádlem vymazaného pekáčku klademe plátky brambor tak, že po zaplnění každé vrstvy brambory posolíme,...
více o Příloha ke kuřecím řízkům
Kuřecí řízky jemně naklepeme a podélně rozřízneme tak, aby se vytvořila kapsa.
Pak je osolíme a do vytvořené kapsy dáme plátky šunky, tvrdého sýra a...
více o Plněné kuřecí řízky II.
Anglickou slaninu orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek.
Až cibule zesklovatí, přidáme houby, lehce osolíme a...
více o Smaženice z hub
Maso protkneme proužky slaniny a párků. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a pepř. Opečeme po všech stranách, zalijeme vývarem, a...
více o Debrecínská pečeně
Maso smícháme s vejcem, kořením a moukou, přidáme na kostičky nakrájený sýr a pokrájené houby, které před přípravou namočíme do horké vody....
více o Curry kuličky se sýrem
Mrkev omyjeme a oškrábeme, nastrouháme na jemnějším struhadle a promícháme s oloupanými a nastrouhanými jablky, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme...
více o Mrkvový salát s jablky a jogurtem
Oškubané bažanty vykucháme, opálíme, vypereme, prošpikujeme slaninou, osolíme, dáme do zeleninového základu, připraveného z kořenové zeleniny...
více o BAŽANT S OLIVAMI
Očištěného vykuchaného bažanta opálíme nad plamenem, omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme.
Na sádle a másle osmáhneme zbylou slaninu s...
více o BAŽANT PO ČESKU
Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte a osolte a opepřete na povrchu i uvnitř.
Do bažanta...
více o Bažant na smotane
Bažanta očistíme a naporcujeme na 1/4. Osolíme, prošpikujeme nebo dáme celý špalík pod kůži, opečeme na slanině, přidáme koření a zalijeme vývarem....
více o Bažant s hamburským zelím
Z přísad na těsto připravíme kynuté těsto, které necháme v teple vykynout.
Brokolici chvíli povaříme a rozebereme na růžičky. Šunku nakrájíme na...
více o Pizza čtyř ročních období
Sítem protlačený tvaroh smícháme s jemně nastrouhanými brambory, přidáme vejce, sůl a nakrájenou šunku. Pečeme na oleji křupavé bramboráky. Podáváme...
více o Bramboráky s tvarohem a šunkou
Brokolici očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky.
Česnek nasekáme a podusíme na tuku s nakrájenými košťály....
více o Brokolicová polévka
Mleté maso okořeníme, smícháme s předvařenou rýží a směsí naplníme papriky. Necháme odpočívat.
Omáčka: Cibule nakrájíme na kolečka, česnek nakrájíme...
více o Plněné papriky II.
Maso osolíme, obalíme hladkou moukou a posypeme mletou paprikou, po obou stranách potřeme plnotučnou hořčicí. Osmažíme na rozpáleném tuku. Ještě na...
více o Vepřové plátky
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme ve strouhance a ve vajíčku a opečeme na oleji, naskládáme do pekáče a proložíme slaninou. Vše posypeme...
více o Řízky naruby s pečeným bramborem
Z nastrouhaných brambor, mouky, vejce, česneku a koření připravíme bramborákové těsto. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpálený olej dáme...
více o Maso v bramboráku se směsí
Kuře naporcujeme, nasolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Nakrájenou slaninu rozškvaříme a kuře na ní opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka....
více o Krupské kuře s bramboráčky
Zeleninu krátce podusíme a smícháme s nabobtnalými ovesnými vločkami. Přidáme vajíčko, sojovou mouku, škrobovou moučku, cibuli nakrájenou nadrobno,...
více o Hornické karbanátky
Z tvarohu vytvoříme šištičky o velikost cca 1-2 cm a osmažíme v rozpáleném oleji. Dáme stranou a v témže oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku,...
více o Matar Paneer
Oloupejte cibuli a česnek a nadrobno je nakrájejte. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
Přidejte mleté...
více o Boloňské špagety III.
Čtverce alobalu lehce potřeme olejem. Na každý položíme lehce naklepaný, osolený, opepřený a grilovacím kořením okořeněný plátek masa. Poklademe...
více o Kuřecí plátky v alobalu
Všechny ingredience smícháme, rybu potřeme vně i zevnitř, zabalíme do alobalu a necháme minimálně 2 hodiny uležet v lednici.
Pak dáme péct do trouby...
více o Černomořský úhoř
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a potřeme bílkem smíchaným s kokosem. Poklademe plátky šunky, půlkou banánu, přehneme a okraje...
více o Kuřecí prsa plněná banánem
Na dno pekáče položíme plátky okořeněné krkovice. Ve vrstvách na sebe pokládáme oloupané a na kolečka nakrájené brambory. Každou vrstvu brambor...
více o Zapečené brambory IV.
Nakrájíme brambory na kostky. Přidáme česnek a cibuli. Necháme to chvíli a pak dáme kari, trochu soli a sladkou papriku a chvíli podusíme....
více o Brambory s česnekem a cibulí