Čtverce alobalu lehce potřeme olejem. Na každý položíme lehce naklepaný, osolený, opepřený a grilovacím kořením okořeněný plátek masa. Poklademe...
více o Kuřecí plátky v alobalu
Všechny ingredience smícháme, rybu potřeme vně i zevnitř, zabalíme do alobalu a necháme minimálně 2 hodiny uležet v lednici.
Pak dáme péct do trouby...
více o Černomořský úhoř
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a potřeme bílkem smíchaným s kokosem. Poklademe plátky šunky, půlkou banánu, přehneme a okraje...
více o Kuřecí prsa plněná banánem
Na dno pekáče položíme plátky okořeněné krkovice. Ve vrstvách na sebe pokládáme oloupané a na kolečka nakrájené brambory. Každou vrstvu brambor...
více o Zapečené brambory IV.
Nakrájíme brambory na kostky. Přidáme česnek a cibuli. Necháme to chvíli a pak dáme kari, trochu soli a sladkou papriku a chvíli podusíme....
více o Brambory s česnekem a cibulí
Maso jemně umeleme, promícháme se solí, kořením, vajíčkem, strouhankou a moukou a tvoříme placičky, do kterých balíme klobásy. Vše zabalíme do plátků...
více o Slovácké klobásky
Maso protáhneme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme.
Na oleji osmahneme cibuli, na kousky nakrájenou mrkev, česnek, pak vložíme maso a chvíli...
více o Korčulanska pastičada
Postup: Omyté kuře /stehna/ naporcujeme, osolíme, opečeme na tuku, podlijeme a v troubě necháme péct do měkka. Měkké maso vyjmeme.
Šťávu vydusíme na...
více o Drůbež - Stydlivé kuře
V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce a rozmačkané
banány s vodou. Prošleháme a vsypeme
promíchané všechny ostatní ingredience
a nakonec...
více o Moučníky - Banánová bábovka
Osolenou vodu uvedeme k varu. Podmáslí rozkvedláme s trochou mouky a poté přilijeme do vroucí vody. Vše dobře promícháme, aby polévka lehce zhoustla....
více o Podmáslová polévka
Velmi chutná úprava kuřecích prsou dle Francouzské kuchyně. Obzvláště efektní je temto pokrm, pokud je podáván přímo v zapékacích miskách na stůl....
více o Gratinovaná kuřecí prsa
Maso, papriky, pórek a cibuli nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, přidáme worscester, sojovou omáčku, kari, olej,...
více o Čína z vepřového masa
Kotlety odřízneme od kosti, nařízneme, osolíme,opepříme, zprudka opečeme. Do zapékací mísy dáme kotlety, přelijeme výpekem,posypeme cibulí a necháme v...
více o Kotlety zapečené se sýrem
Cibulku se slaninou osmažíme do hněda, posypeme podravkou, potom přidáme mraženou zeleninu a rajčata, které necháme se sýrem podusit do měkka....
více o Mlsné fazole
Omyté maso nakrájíme na proužky a vložíme do mísy. Zalijeme cca 1 dcl oleje, vínem, silně sójovou omáčkou, tak aby maso mělo hodně tmavou barvu, hustě...
více o Výborná čína
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Poté z obou stran silně potřeme hořčicí a necháme chvíli odležet. Z prudka opečeme na...
více o Kotletky na hořčici
Hřbet vykostíme, maso osolíme, přelijeme rozpuštěným máslem a opepříme.
Maso pak dáme odležet.
Na oleji orestujeme cibuli, česnek, divoké koření,...
více o Zaječí hřbet a pepřovo-brusinkovou omáčkou
Na sádle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření v plátěném pytlíčku.
Přidáme na malé nudličky nakrájené a...
více o Divočák na pivě a zelí
1.Připravíme si menší kastrolek, do kterého nalijeme olej,aby nám pokryl celé dno.
2.Na oleji si zlehka osmahneme nakrájenou cibulku.
3.Na cibulku...
více o Bramborový guláš III.
Kuřecí maso naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme houbovým kořením a kořením gyros. Orestujeme na pánvi. V druhé pánvi...
více o Kuřecí prsa se zeleninou
Cuketu, papriky, rajčata a cibuli nakrájíme na malé kostky a dáme do většího hrnce. Přidáme cukr, sůl, worchestrovou a sojovou omáčku, olej, sladký a...
více o Dakenbers
Brambory a pohanku uvaříme zvlášť v osolené vodě. Brambory, uzené maso, klobásu, cibuli nakrájíme na kostičky. Vše smícháme, vložíme do sádlem...
více o Zbojnický kontrabáš
V osolené vodě uvaříme na kostičky nakrájené brambory a zvlášť pohanku. Na sádle opečeme kolečka klobásy. Cibuli nastrouháme, česnek utřeme. Poté vše...
více o Kontrabáš z pohanky
Řízky naklepeme, osolíme. Připravíme těstíčko a v něm obalujeme řízky, které pak obalujeme ve strouhance a dáme na 25-30 minut smažit na tuk. Podáváme...
více o Přerovský krůtí řízek
Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na másle nebo na sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, na to...
více o Haračumparajda
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou a dáme odležet. Na hluboké pánvi rozehřejeme na drobno nakrájenou slaninu,...
více o Mexický kruťák
Smícháme tuk, mléko, mouku a sůl, necháme 12 hodin v lednici. Vyválíme těsto, naplníme jablky, skořicí atd., rozehřejeme troubu na 170 stupňů, ze...
více o Maminčin štrůdl II.
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající věci. Do studené vody vložíme na...
více o Pravý ukrajinský boršč
Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením. Rozporcujeme. Cibule nakrájíme na větší kousky a dáme do pekáče. Posypeme chilli kořením (kdo nemá rád tak...
více o Pikantní kuře
Plátky masa naklepeme, osolíme opeříme, a posypeme barbecue. Na ně položíme chřest, povařený v osolené vodě, a kousek nivy. Celé zabalíme. Chřest...
více o Vepřové maso s chřestem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a okořením barbecue. Osmahneme na rozehřátém oleji, slijeme olej. Přidáme na kousky nakrájené...
více o Kuřecí Cachos
Čerstvou zeleninu pomlít na masovém mlýnku a míchat se solí. Rozložiz na cca 4-5 plechů a dát sušit, třeba i na radiátor. Ráno a večer zamíchat....
více o Domácí Vegeta II.
Na másle osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a na silnější plátky nakrájený fenykl. Podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut. Podáváme k...
více o Fenyklové chutney
Chilli papričky, česnek, cukr (možno vynechat) a podle chuti sůl dáme do šlehače nebo mixéru a za stálého přilévání vody zpracujte na kaši. Skladujeme...
více o Chutney z červených chilli papriček
Na hustou kaši rozvaříme rajčata s cibulí a česnekem. Necháme rozpustit cukr, přidáme ocet, sůl a koření. Do chutney nasypeme rozinky, které necháme...
více o Indické chutney
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme olejem. Klademe střídavě plátky brambor a kolečka cibule, osolíme opepříme, a přidáme...
více o Brambory zapečnené se smetanou
Kuřecí maso prořízneme a rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Osolíme a opepříme. Sýr utřeme s protlačeným česnekem a bazalkou. Touto směsí potřeme...
více o Kuřecí rolky s česnekem a sýrem
Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme hovězí maso, gulášové koření a dusíme cca 10 min, pak přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, sojovou a...
více o Masíčko po námořnicku
Ušleháme výše uvedené přísady. Kuřecí stehýnka vykostíme, stáhneme kůži, nakrájíme na malé plátky a promícháme s připravenou směsí a necháme nejméně 3...
více o Kuřecí rarášky
Z přísad vypracujeme těsto, do kterého podle chuti přidáme rozinky. Lžící vykrajujeme bochánky, které smažíme na rozpáleném tuku, a teplé obalujeme v...
více o Tvarohové koblihy II.
Nejdříve dáme vařit těstoviny, poté na pánvi rozehřejeme olej, kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky, posypeme kořením, obalíme ve škrob. moučce a...
více o Těstoviny s curry omáčkou
Špagety uvaříme. Bratislavu osmažíme na panvi, přidáme špagety a 6 vajec. Osmažíme to tak ,aby vajíčka byla hotová. Posolíme.
Vhodné na večeři...
více o Špagety po uhlířsku
Brambory uvaříme ve slané vodě bez slupky a po vychladnutí pomačkáme.
Nádobu vymažeme máslem, na to dáme maso (posypané solí, kari, paprikou), pečeme...
více o Opilecká pečeně
Na oleji orestujeme cibulku odstavíme a přimícháme česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa společně z rozšlehaným vejcem...
více o Italské masové kuličky se špagetami
Zpracujeme těsto, pokud je řidší, přidáme strouhanku. Necháme 20 minut odležet a pak děláme kulaté knedlíky, neplníme.
Vaříme 3-5 minut podle...
více o Tvarohové knedlíky s borůvkami
Houby na másle a na cibulce opražíme a dusíme, než se odpaří voda, kterou houby obsahují. Před odstavením z plotny osolíme a lehce opepříme. Těstoviny...
více o Těstoviny s houbami II.
Maso nakrájíme na kostičky a zalijeme olejem, nakořeníme, promícháme a necháme asi 20 minut odstát.
Mezitím uvaříme špagety, které po vychladnutí...
více o Pravá čína