• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl

Sůl

Podobné ingredience

  • Alpská bylinná sůl
  • Bylinková sůl
  • Celerová sůl
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

prejt

prejt

Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová... více o prejt

italské masové knedlíčky

italské masové knedlíčky

Na oleji orestujeme najemno krájenou cibulku, odstavíme a přimícháme jemně krájený česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa... více o italské masové knedlíčky

Papriky na česneku

Papriky na česneku

Omyté slovenské papriky opečeme na oleji dozlatova. Osolíme je, přiklopíme poklicí a asi 3 minuty dusíme. Na poslední minutu vymačkáme na papriky... více o Papriky na česneku

Bramborové pusinky II.

Bramborové pusinky II.

Nastrohané brambory smícháme s moukou,solí,vejcem a pepřem ,dáme do cukrářského pytliku a do fritáku dávkujeme po kouskách.Smažíme do zlatova.... více o Bramborové pusinky II.

Zapečené brambory s uzeným masem

Zapečené brambory s uzeným masem

Pekáč vymažeme a na dně vytvoříme vrstvu z brambor pokrájených na plátky – použijeme asi polovinu všech brambor. Osolíme, přidáme nakrájenou cibuli,... více o Zapečené brambory s uzeným masem

Zapékané brambory s cibulí

Zapékané brambory s cibulí

Oloupané brambory nakrájíme na tenčí plátky. Cibuli nakrájíme najemno a nivu na kostičky. Vezmeme zapékací mísu a na dno nalijeme melinko oleje. Poté... více o Zapékané brambory s cibulí

pomazánka z makrely - francouzská

pomazánka z makrely - francouzská

Makrelu pečlivě vykostíme a umeleme. Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme umletou makrelu, nadrobno nakrájenou cibuli, okurku a kapary. Pomazánku... více o pomazánka z makrely - francouzská

Pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z uzené makrely

Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí a jemně posekanými vařenými... více o Pomazánka z uzené makrely

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Maso nakrájíme na nudličky a na oleji opečeme ze všech stran, případně použijeme vařené maso z polévky. Maso rozmixujeme s cibulí, osolíme, opepříme a... více o pomazánka - z krůtího masa

halušky s pomazánkou z brynzy

halušky s pomazánkou z brynzy

8 větších syrových brambor umeleme na masovém strojku, vodu nesléváme. Přidáme vejce, trochu soli, polohrubé mouky tolik, aby těsto bylo hustější, ne... více o halušky s pomazánkou z brynzy

aspik - základní recept

aspik - základní recept

Aspik: Sůl rozpustíme ve vodě, přidáme koření, nakrájenou cibuli, cukr, ocet a vše povaříme. Roztok vychladíme asi na 60°C a rozpustíme v něm želatinu... více o aspik - základní recept

Koprovka

Koprovka

V troše mléka rozšleháme mouku a vmícháme do části vroucího vývaru se zbylým mlékem. Vaříme s přidáním cukru, octa, případně soli. Podle potřeby... více o Koprovka

Studená omáčka z kopru k rybě

Studená omáčka z kopru k rybě

Ricottu rozmícháme se všemi surovinami na hladkou omáčku. Podáváme na polití salátů, ke smažené rybě nebo studeným masům... více o Studená omáčka z kopru k rybě

česneková omáčka k vařenému masu

česneková omáčka k vařenému masu

Na 2/3 dávky tuku zpěníme usekanou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme. opepříme a povaříme. Na zbytku tuku osmahneme... více o česneková omáčka k vařenému masu

Jalovcová omáčka k divočině

Jalovcová omáčka k divočině

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli, šunku, přilijeme víno a vaříme z... více o Jalovcová omáčka k divočině

Omáčka k masům - Salsa verde

Omáčka k masům - Salsa verde

Vařené žloutky třeme za postupného přidávání oleje. Když nabudou, přidáme drobně rozsekaný bílek, ochutíme octem, solí, špetkou cukru a pepřem.... více o Omáčka k masům - Salsa verde

Zálivka z nivy

Zálivka z nivy

Sýr nastrouháme a s uvedenými přísadami dobře promícháme. Používá se k ochucení zeleninových salátů.... více o Zálivka z nivy

Salát s řapíkatým celerem

Salát s řapíkatým celerem

Rajčata spaříme a oloupeme. Nakrájíme syrový řapíkatý celer, rajčata, brambory, červenou cibuli a suroviny promícháme s černými olivami. Zálivkou z... více o Salát s řapíkatým celerem

Salát z jablek a celeru

Salát z jablek a celeru

Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kostky a zakapeme citronovou šťávou. Celer uvařený ve vodě s přidáním soli a octa necháme vychladnout.... více o Salát z jablek a celeru

těstovinový salát s tuňákem X.

těstovinový salát s tuňákem X.

Těstoviny uvaříme, přecedíme, zalijeme trochou olivového oleje, aby se neslepily a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na... více o těstovinový salát s tuňákem X.

těstovinový salát s mrkví

těstovinový salát s mrkví

Uvařené, propláchnuté a odkapané těstoviny necháme vychladnout. Šunku a očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky a promícháme s těstovinami a olivami. Z... více o těstovinový salát s mrkví

25 minut
těstovinový salát se salámem II.

těstovinový salát se salámem II.

Těstoviny uvaříme běžným způsobem v dostatečně osolené vodě. Slijeme je, propláchneme a necháme okapat. Rozpůlíme papriky a odstraníme semeníky. Lusky... více o těstovinový salát se salámem II.

Zelený salát s olivami

Zelený salát s olivami

Vejce uvaříme natvrdo, salát důkladně omyjeme, nakrájíme na proužky, přidáme olivy a opatrně promícháme. V misce smícháme pepř, sůl a ocet a za... více o Zelený salát s olivami

bramborový salát s matjesy II.

bramborový salát s matjesy II.

Oloupané brambory a jablka nakrájíme na kostičky, přidáme jemně nakrájené kapary, a matjesy nakrájené na slabé proužky. Jeden řez ryby rozmačkáme... více o bramborový salát s matjesy II.

bramborový salát italský s kapari

bramborový salát italský s kapari

Uvařené brambory sloupneme a nakrájíme na kolečka. Nasekáme petrželku, cibuli, bazalku a vejce natvrdo a vše promícháme s bramborami. Přidáme omyté... více o bramborový salát italský s kapari

45 minut
bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Ve slané vodě s kmínem uvaříme čisté brambory i se slupkou. Nepřevařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, ještě vlažné smícháme s cibulí... více o bramborový salát bavorský

slavnostní paštika

slavnostní paštika

Vepřové maso, telecí játra, polovinu husích jater a polovinu slaniny umeleme, přidáme žemli namočenou ve víně a znovu umeleme. Vmícháme vejce, koření... více o slavnostní paštika

paštika z divočiny

paštika z divočiny

Zvěřinové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme a necháme zpěnit na oleji, přidáme maso, sůl, část koření a podusíme ve vlastní šťávě.... více o paštika z divočiny

90 minut
králičí paštika

králičí paštika

Králičí maso vykostíme, odblaníme a nakrájíme na proužky. Očistíme a omyjeme mrkve, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na tenká kolečka. Králičí maso... více o králičí paštika

Vánočka V.

Vánočka V.

Droždí v hrnku rozdrobíme, smícháme s trochou cukru, zalijeme polovinou vlahého mléka a zakryté čistou utěrkou dáme kynout do tepla. Změklé máslo... více o Vánočka V.

bramborové šátečky

bramborové šátečky

Dáme vařit brambory a než se uvaří připravíme si náplně do šátečků. Smícháme brynzu s bílým pepřem, osmahneme uzené nakrájené na kostičky, na... více o bramborové šátečky

kapustové závitky IV.

kapustové závitky IV.

Zdravé kapustové listy omyjeme a necháme asi 3-5 minut povařit ve slané vodě. Připravíme si masovou náplň (mleté maso, rýže, drcený česnek, strouhaná... více o kapustové závitky IV.

bramborové palačinky II.

bramborové palačinky II.

V mléce rozšleháme nastrouhané studené brambory, přidáme žloutky, sůl, cukr a podle potřeby hrubou mouku. Těsto dobře rozšleháme a necháme chvilku... více o bramborové palačinky II.

Světlá tlačenka

Světlá tlačenka

Veškeré maso dáme vařit do mírně osolené vody, přidáme celou cibuli. Po uvaření nakrájíme maso na kostky, podle druhu na různé velikosti. Kůže... více o Světlá tlačenka

kynutý jablkový koláč

kynutý jablkový koláč

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme asi 4 lžíce mouky, špetku cukru a necháme na teplém místě. Mouku smícháme s cukrem a solí. Přidáme vejce,... více o kynutý jablkový koláč

játra na víně II.

játra na víně II.

Játra nakrájíme asi na 1cm silné plátky, obalíme je v mouce a po obou stranách prudce opečeme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, petrželku a mícháme... více o játra na víně II.

fazolky s česnekem

fazolky s česnekem

Do pánve s vyšším okrajem vlijeme 2 lžíce olivového oleje, lusky omyjeme a vložíme do pánve když je olej rozpálený. Fazolky osolíme a necháme pod... více o fazolky s česnekem

špekové knedlíky II.

špekové knedlíky II.

Rozpustíme nakrájenou slaninu a osmažíme kostičky žemlí. Vysypeme do mísy, zalijeme mlékem a rozkvedlanými vejci, přimícháme mouku. Vypracujeme těsto... více o špekové knedlíky II.

chlupaté knedlíky V.

chlupaté knedlíky V.

Syrové a vařené brambory nahrubo nastrouháme, smícháme s hrubou moukou a osolíme. Hmotu prohněteme rukama a dáme chvíli odpočinout. Potom polévkovou... více o chlupaté knedlíky V.

Naložený kozí sýr

Naložený kozí sýr

4 sklenice (po 350 ml) na sklenici asi 640 kcal, 35 g bílkovin, 37 g tuků, 36 g sacharidů 1. Kozí sýr nakrájíme na hranolky. Lahůdkovou cibulku... více o Naložený kozí sýr

jablkové livanečky

jablkové livanečky

Do prosáté mouky vlijeme mléko a přidáme rozmíchané žloutky s cukrem. Do směsi postupně přidáme sůl, nastrouhanou kůru, prášek do pečiva a vše pečlivě... více o jablkové livanečky

Smažená jablka

Smažená jablka

Do mísy vlijeme mléko, olej, přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl, cukr, malé množství citronové kůry. Vše společně zamícháme. Oloupaná, jadřinců... více o Smažená jablka

bagety

bagety

5 baget (Jedna bageta ma asi 2.875 kJ = 685 cal.) Plech poprasime moukou. Mouku prosijeme do misy, uprostred vyhloubime dulek a z drozdi, vody a... více o bagety

chléb pitta

chléb pitta

Rozpustit kvasnice v teplé vodě a nechat je vzejít. Přesít mouku na vál, udělat do ni důlek a do toho nalít kvasnice, olej a trochu osolit. Přidávat... více o chléb pitta

houby na česneku

houby na česneku

Klobouky hub potřeme česnekem se solí a obalíme v mouce. Cibuli na hrubá kolečka zpěníme na omastku a vyjmeme. Místo ní vložíme houby a dozlatova... více o houby na česneku

houbovec II.

houbovec II.

Starší housky nakrájíme na plátky a namočíme v mléce. Sušené houby máčíme asi 2 hodiny ve vodě, potom vodu slijeme, houby nakrájíme na plátky a... více o houbovec II.

houbové pirohy

houbové pirohy

1. Listové těsto rozmrazíme. Rozšleháme 1 vejce. 2. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nadrobno nakrájíme a na rozehřátém másle os­mahneme... více o houbové pirohy

chobotnice po řecku

chobotnice po řecku

Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi půl hodiny doměkka. Zvlášť opečeme na plátky krájenou cibuli a česnek, přidáme k... více o chobotnice po řecku

ovocné knedlíky tvarohové

ovocné knedlíky tvarohové

Změklé máslo utřeme s vejci a cukrem, vmícháme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme mléko a vypracujeme vláčné,... více o ovocné knedlíky tvarohové

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Křehké těsto: všechny přísady dáme do misky a ručním hnětačem zpracujeme v hladké těsto. Těsto vložíme na hodinu do chladničky. Vyválíme na pomoučeném... více o Sýrové pečivo

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 333
  • 334
  • 335
  • 336
  • 337
  • ...
  • 380
  • Další stránka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

115
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
74
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
45
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
34
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
27
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Nedávno navštívené recepty:

Karpatská roštěná z jelena Pórková pomazánka Pivovarská bašta
Selská omeleta Zapečené mleté maso Šťouchaná buchta
Lahodné profiteroles Lemon Pie / Citronový koláč Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Pepřový rostbíf Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Další doporučené ingredience:

Strouhaný křen Strouhaný parmazán Středozemní dressing Střídka Studená voda
Studentská pečeť Suchar Suché sherry Suchý led Suchý salám
Sultánky Sumach Sunar Sunarka Suroviny na oblohu
Sushi rýže Sušená cibule Sušená jablka Sušená máta Sušená nať
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact