Připravíme běžné těsto na palačinky, jen bude slané chuti. Na pávni z těsta upečeme silnější palačinky. Každou z nich naplníme trochou nastrouhaného...
více o Plněné smažené palačinky
Bílé zelí nakrouháme nadrobno, propláchneme a necháme dobře okapat, cibule nakrájíme na kostičky.
Sádlo rozehřejeme a cibuli na něm osmahneme, potom...
více o Tyrolské nudle se zelím
Do zapékací mísy poklademe rovnoměrně na dno plátky šunky,tak aby jí bylo celé dno pokryté.
Na šunku položíme vedle sebe očesnekované a osolené kuřecí...
více o Řízky podle tety Lidy
V salátové míse promícháme ocet, olej, sůl a pepř. Přidáme nakrouhané zelí, cibuli, mrkev a červenou papriku.
Dobře promícháme, přikryjeme a necháme...
více o Zelný salát s mrkví a paprikou
Krabí tyčinky nechte téměr rozmrznout, odstrante papíry a nakrájejte je asi na centimetrové kostičky.
Smíchejte je se zakysanou smetanou a majonézou ...
více o Krabí tyčinky s ananasem
Rýži propláchneme a uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali lžíci oleje.
Na másle orestujeme žampiony a zeleninu.
Slijeme uvařenou rýži,...
více o Žampionové rizoto II.
Palačinky: z mléka, 3 vajec a mouky uděláme řídké těsto, které necháme chvíli odležet, přidáme sůl, kypřicí prášek a pečeme tenké palačinky. Ty...
více o zapečené palačiny se sýrem
Prsa nakrájíme na kostičky, orestujeme na rozpáleném oleji, zaprášíme kari kořením, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou, petrželku,...
více o Prsíčka na kari s hlívou
Krůtí prsa nakrájíme na řízky, mírně naklepeme, osolíme a obalíme v těstíčku, které jsme připravili z vajec, mléka, mouky a bílého vína, do něhož...
více o Krůtí prsa v těstíčku
Žebírka nasekáme na kousky, opereme, krátce orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, celer a petržel, na kostičky nakrájenou cibuli a...
více o Jehněčí žebírka na majoránce
Česnek s cibulí krátce osmahneme na olivovém oleji, vložíme do mísy, přidáme namočenou a posléze vymačkanou žemli, mleté maso, protlak, olivy, papriky...
více o sekaná s olivami
Maso nakrájíme na menší kousky a jemně naklepeme rukou, okořeníme tymiánem, jalovcem a bobkovým listem, opepříme, zakápneme worchestrem a zalejeme...
více o Kančí špíz
Sýr utřeme se smetanou a rozsekanými bylinkami, citrónovou šťávou a ochutíme
Prsíčka rozřízneme do tvaru motýlka, vložíme mezi dvě slabě naolejované...
více o Pastevecké kuřecí závitky
Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme a vysypeme malý pekáček nebo použijeme pergamenový papír, aby se těsto nelepilo. Na klasický český obdélníkový...
více o Americký čokoládový koláč
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, okořeníme částí koření a opečeme na oleji. Přidáme česnek nakrájený na plátky, cibuli nahrubo, oloupaná...
více o Kuře v jogurtu III.
Čerstvý omytý pórek nasekáme na drobné kousky a šunku na kostičky. V misce si promícháme prášek do pečiva s moukou. Na pánvi si zvolna rozpustíme...
více o Šunkové mufiny
V hlubší míse smícháme sýr, změklé máslo, trochu oleje, prolisované vařené brambory, vejce, sůl, pepř, grilovací koření. Přimícháme mouku a opět dobře...
více o Bramborové tyčinky s kozím sýrem
Játra poprášíme mletým pepřem a hladkou moukou a z obou stran opečeme na sádle nebo oleji. Potom je osolíme, vyjmeme z tuku a udržujeme v teple. Ve...
více o Játra po tyrolsku
Očištěná játra obalíme v opepřené mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, když začne pěnit vložíme játra a opečeme po obou stranách.
Opečená játra...
více o játra na tymiánu
Nakrájenou slaninu rozpustíme na pánvi.Přidáme nadrobno překrájené zelí a česnek. Necháme zchladnout. Nastrouháme brambory, přidáme zelí, koření,...
více o Zelňáky z brambor
Na rozpuštěném sádle orestujeme nakrájenou cibuli se salámem. Přidáme zelí, česnek a dochutíme solí a pepřem. Těstoviny uvaříme v osolené vodě do...
více o Těstoviny se zelím - kysaným
Na oleji restujeme nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Zpěníme kari a přidáme nahrubo nakrájené zelí. Ochutíme vegetou, krátce podusíme a zjemníme...
více o Těstoviny se zelím III.
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu. Když slanina zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené stroužky česneku....
více o Cikánský guláš III.
Chléb i zeleninu necháme společně uvařit, prolisujeme, přidáme koření a nakonec zlepšime rozšlehaným vejcem a rozškvařenou slaninou. Dochutíme solí a...
více o Chlebová polévka s vejcem
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Na něj vsypeme kolečka cibule, mleté maso, rajčatový protlak a vše mírně...
více o Fazolová s mletým masem
Cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme na másle. Když zesklovatí, přidáme nastrouhaný celer a zalijeme vodou. Vaříme dokud celer nezměkne. Pak přidáme...
více o Celerová polévka VI.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme hrubě posekané škvarky nebo maso. Odstavíme, přidáme předem uvařené kroupy, krevní tučnici,...
více o Krvavý prejt
1. Rozdrobíme droždí a s cukrem i trochou mouky rozmícháme ve 100 ml vlažného mléka. Necháme kynout asi 15 min. Poté kvásek smícháme se zbylou moukou,...
více o Chlebové placky se sýrem a olivami
Do osoleného žloutku z jednoho vejce přikapáváme za stálého mícháni olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza.
Druhé vejce uvaříme natvrdo, oloupeme...
více o Studená vaječná omáčka
Do osoleného žloutku přikapáváme za stálého míchání olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza.
Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle a...
více o Studená křenová omáčka
Zelné listy omyjeme a spaříme vařící vodou, necháme okapat.
Orestujeme cibuli a česnek, přidáme mleté maso, sůl, pepř a rajský protlak. Rýži...
více o Cikánovo zelné závitky
Pekáč vymastíme sádlem, nakrájíme brambory na plátky, posolíme, okořeníme, přidáme vegetu, na plátky nakrájený česnek a posypeme kmínem
Na takto...
více o Cikánovo žebírko s plackami
Uvařené brambory rozkrojíme a vydlabeme. To, co jsme vydlabali, smícháme se solí, pepřem nastrouhanou nivou, kysanou smetanou, spařenými rajčaty,...
více o Plněné brambory IV.
Uvařené brambory rozkrojíme a vydlabeme. To, co jsme vydlabali z brambor, smícháme se solí, pepřem, 20% nastrouhaným sýrem, jogurtem, spařenými...
více o Plněné brambory I.
Maso si upravíme do tvaru plátu a důkladně ho osolíme.
Uvaříme si 0,2 l vývaru z uzeného masa a uvařené uzené nakrájíme na kostičky. Smícháme si...
více o Velikonoční roláda s nádivkou
Omyté slovenské papriky opečeme na oleji dozlatova. Osolíme je, přiklopíme poklicí a asi 3 minuty dusíme.
Na poslední minutu vymačkáme na papriky...
více o Pečené papriky s česnekem
Dno pekáče pokryjeme zelím, které posypeme cukrem a kořením. položíme kuře naplněné nádivkou a pečeme přikryté cca 50 minut. Potom odkryjeme a...
více o Kuře s nádivkou na kysaném zelí
Brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, namočené houby, krupici, majoránku, osolíme.
Zamícháme těsto lžící a vykrajujeme na půl lžíce knedlíčky a...
více o Chlupaté houbové knedle se zelím
Brambory uvaříme a vychladlé nastrouháme na hrubém struhadle. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme rozmačkaný česnek, nastrouhané...
více o Bramborový prejt
Z tohoto množství upečeme dvě veky (10 porcí).
Z vlažného mléka, cukru, droždí a lžíce mouky uděláme hustší těstíčko (kvásek) a necháme je na teplém...
více o Veka z bramborového těsta
Do 500g mouky přidáme kvásek z 25g droždí, po lžičce cukru, soli, vlažné vody a z trochy mouky. Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout....
více o Bramborová pizza III.
Nejprve nakrájíme rohlíky na kostičky. Potom oloupeme syrové brambory, nastrouháme na silnějším struhadle, přidáme vejce, sůl, solamyl a vmícháme...
více o chlupté knedlíky
V míse třeme 30g másla se solí, po částech přidáváme a zatřeme tvaroh, vejce a pak střídavě mléko a mouku. Vláčné těsto lehce vyválíme v placku,...
více o ovocné knedlíky tvarohové II.
Večer nakrájíme na kostky pečivo a salám, sýr nahrubo nastrouháme a vše promícháme s vejci rozšlehanými s trochou mléka. Směs osolíme, opepříme,...
více o Slaná zemlbába
Syrové i uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme škvarky, sádlo, zalijeme horkým mlékem a necháme vychladnout. Pak...
více o bramborový kynutý koláč
Oloupané brambory nastrouháme a smícháme se smetanou. Těsto nalijeme do vymaštěné formy a dáme péct na 30 minut.. Rajčata a čedar nakrájíme na kolečka...
více o bramborový koláč s čedarem
Do teplého mléka vmícháme rozdrobené kvasnice a necháme v teple kynout. Potom zpracujeme s vlažnými nastrouhanými brambory, moukou prosátou se solí,...
více o Bramborové langoše II.