Pracovní postup:
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky a naložíme jako maso na čínu (den předem). Do mističky dáme dvě polévkové lžíce sojové omáčky, 1...
více o Martinčiny špagety
1. Osmazime slaninu az se zbavi tuku, pridame cibuly a brambory a varime asi 10 minut na mirnem plamenu, aby nedoslo ke zhnednutil. Osolime a opeprime...
více o Dusena ryba
1. Osmazime cibuly a cesnek do mekka asi 5 minut
2. Pridame rajcata, bazalku, cukr, vino a privedeme k varu a zvolna varime az smes zacne houstnout...
více o Krupava treska s tomatovou omackou
Rozmícháme 1 lžíci oleje, sojové omáčky a džusu. Ryby položíme na plech a zalijeme touto směsí. Ryby vyjmeme z marinády a pečeme na pánvi (cca každou...
více o Ryba s pomerančovo-kaparovou omáčkou
Na cibulce uděláme špenát (nejdříve z něho vymačkat tekutinu) a necháme vychladnout.
Přidáme fetu, ořechy, muškátový oříšek, sůl, pepř.
Vložíme do...
více o Sýrovo-špenátové šátečky
Osmažíime cibuli a celer na másle do měkka. Přidáme bramboru, mrkev, závor a vývar a vaříme asi 20 minut.
Po té vše rozmixujeme a dochutíme...
více o Mrkvová polévka V.
Roštěnky naklepeme, osolíme, opečeme na sádle, vyjmeme a potřeme hořčicí. Do zbylého tuku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli,...
více o Roštěnky na smetaně
Kuřecí prsa nakrojíme, osolíme, opepříme a na olivovém oleji osmažíme do zlatova. Na druhé pánvičce osmahneme nakrájenou cibuli, žampiony a nakonec...
více o Kuřecí prsa zapečená se špenátem
Do uvařených těstovin zamícháme udušenou zeleninu a tuňáka, osolíme, opepříme dle chuti. Na talíři zasypene strouhaným sýrem....
více o Těstoviny se zeleninou a tuňákem
Krabí tyčinky nasekáme a na jemno rozdrobíme, přidáme majolku, jogurt, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Mažeme na plátky veky a zdobíme...
více o Jemná krabí pomazánka
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky nejlépe přes speciální sítko. Přidáme olej, čerstvý...
více o Chorvatský bramborový salát
Mouku nasypeme do mísy a uděláme důlek. Do důlku přidáme mléko (vodu) a lžičku cukru. Řádně promícháme a necháme 30 minut kynout. Přidáme sůl,...
více o Grahamový chléb
Avokáda musí být zralá tzn. na omak lehce měkká. Z avokád vyjmeme pecky a jednu schováme. Vidličkou rozmixujeme na pastu, přidáme nasekané rajče,...
více o Omáčka Cilantro
Na másle zpěníme do měkka cibuli. Přidáme mrkev, rajčata, vývar a bylinky a přivedeme k varu. Vaříme asi 15-20 minut až je zelenina hotová....
více o Tradiční rajčatová polévka
Na pánev do oleje přidáme mrkev, zelí, celer, a pastinák a vaříme asi 10 - 15 minut za občasného míchání.
Přidáme kuřecí vývar a přivedeme k varu....
více o Zimní zeleninová polévka
Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu uvařených...
více o Plněná kotleta s houbami
Na rozpáleném oleji osmahneme na malé kousky nakrájená játra s cibulkou, trochu osolíme, opepříme, zakapeme worcesterem, přidáme sekanou petrželku,...
více o Plněné vepřové plátky s játry
Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli, majoránku a česnek jemně...
více o Nákyp z kyselého zelí
Uvaříme hustou krupicovou kaši, kterou rozetřeme na plech do výše asi dvou centimetrů a dáme do chladničky ztuhnout.
Pak kaši nakrájíme na odélníčky ...
více o Smažená krupicová kaše po švýcarsku
Kapustu uvaříme ve slané vodě a pak jemně nakrájíme.
V misce umícháme máslo, vejce, na másle usmaženou cibulku, sůl, pepř, muškátový květ a uzené maso...
více o Kapustové karbanátky III.
**Holandská omáčka**: žloutky vložíme do mísy nad vroucí vodu. Dno mísy se nesmí dotýkat vody, jinak začneme dělat míchaná vejce. Postupně přidáváme...
více o Benediktinská vejce
Smícháme mouku a margarín až je z toho posypka.
Přidáme studenou vodu a rozvalíme. Těsto pečeme 15 minut v předehřáté troubě.
Osmažíme cuketu s pepřem...
více o Quiche zeleninový
Orestujeme maso do hněda.
Česnek, cibuli, mrkev, skořici, pomerančovou kůru a bobkový list smažíme až je cibule mekká, ale ne hnědá.
Přidáme maso,...
více o Dušené hovězí na červeném víně
Omyjeme a odblaníme králičí maso, osolíme, opepříme a mírně pomoučíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji na pánvi zprudka opečeme ze všech stran....
více o králičí hřbet s mandlemi
Zelí nakrájíme na nudličky a necháme 10 minut povařit. Vodu slijeme. Uděláme si nálev z octa, soli, pepře, cukru a vody. Na teplé zelí dáme cibuli,...
více o Teplý zelný salát se špekem
V míse smícháme mleté maso, nakrájenou anglickou slaninu, nadrobno nakrájené papriky, rajčata, cibuli a koření. Připravíme si několik kousků alobalu....
více o Karbanátky se zeleninou II.
Rozmražené kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na alobal a na prso přidáme plátek eidamu, uděláme ještě jedno patro a vrhneme se na...
více o Kuřecí prsíčka v alobalu
Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme trošku vody, na...
více o zálesácký guláš
Česnek rozetřeme, smícháme s nasekanými bylinkami a pepřem, posypeme jím maso, přitlačíme a pokapeme olejem. Vložíme do pekáče tučným okrajem dolů,...
více o rostbíf s bilinkama
Na masovém strojku semeleme maso, vložíme na horký olej a za stálého promíchávání opékáme. Dříve, než je maso měkké, přidáme nakrájené žampiony,...
více o myslivecká topinka
Roštěnec zbavíme tuku a blán, lojovitou část nařežeme šikmými řezy na čtverečky, osolíme, opepříme a necháme hodinu proležet. Maso opečeme po všech...
více o anglický rostbíf
Nakrájené plátky masa nařízneme, naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a na horkém tuku po obou stranách prudčeji opečeme. Maso vyjmeme,...
více o hověží na jalovci
Kuře naporcujeme, osolíme a v rendlíku na másle za občasného podlití upečeme do měkka.. Jednotlivé porce vyjmeme, do výpeku vložíme veškerou zeleninu...
více o kuře se zeleninovou omáčkou II.
Kuře rozdělíme na porce, osolíme, vložíme do porcelánové mísy a posypeme tymiánem. V kastrolku smícháme suroviny na marinádu a svaříme. Do vychladlé...
více o Kuře na tymiánu III.
Kuře nakrájíme na porce, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na nudličky, rozpustíme ji, vložíme na ni porce kuřete, podlijeme troškou vody a pečeme...
více o Kuře na víně se žampiony
Mírně ztuhlá játra nakrájíme na menší kostky nebo širší nudličky. Jemně nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme...
více o kuřecí játra s mandlemi
Pečené drůbeží maso (lhostejno jaké) odkostíme, z poloviny nakrájíme na kostičky a z poloviny umeleme. Z mouky, tuku a mléka si připravíme bílou...
více o Nákyp z pečeného kuřete
Dobře očištěnou a opranou kachnu osolíme, vložíme na pekáč a pečeme s cibulí a máslem. Při pečeni mírně podlijeme vodou a občas přeléváme vypečenou...
více o Kachna s nudlemi
Kuře osolíme a potřeme kari kořením.
Z mléka, housky, nakrájených a podušených hub, petrželky cibule a jater uděláme nádivku a naplníme kuře.
Vložíme...
více o Kuře s houbovou nádivkou
Špagety nalámeme a uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou.
Do misky nastrouháme sýr, vejce rozšleháme, osolíme, okmínujeme a přidáme nasekanou...
více o Špagetová hnízda III.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném sturhadle.
Přidáme cibuli, česnek a ostatní ochucovadla, promícháme.
Podáváme...
více o Falešný tatarák z brambor
Okurky, ředkvičky, jablko nakrájíme na tenké hranolky, osolíme, přidáme hořčici, jemně posekanou pažitku a kopr. Pro vylepšení můžeme přidat lžičku...
více o Letní polévka z čerstvé zeleniny
Maso nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme také na nudličky a rozškvaříme na oleji. Přidáme maso a za stálého míchání prudce opékáme asi 2 minuty....
více o Minutkový kuřecí guláš
Houby pokrájíme na plátky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě. Drobně pokrájenou cibuli osmahneme na sádle za přidání sladké mleté papriky.
Přidáme...
více o Houbový guláš se smetanou
Mléko mixujeme s vařenými bramborami a brynzou, vejcem (bez skořápky) a solí. Zahustíme pak moukou, vykrajujeme nočky, které vaříme až vyplavou....
více o Brynzové noky
Kýtu a játra nakrájíme na nudličky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a játra.
Krátce osmahneme, zasypeme mletou paprikou,...
více o Masová směr s játry a žampiony
Kýtu a játra nakrájíme na nudličky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso a játra. Krátce osmahneme, zasypeme mletou paprikou,...
více o Špindlerovské masíčko