Zelí pokrájíme na menší kousky, slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme...
více o Zelná polévka s jablky
Rajčata nakrájíme na plátky, cibule na kolečka. Housky rozpůlíme, pokapeme olivovým olejem a obložíme rajčaty a cibulí. Osolíme, opepříme, posypeme...
více o Housky s rajčaty a cibulí
Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, osolíme a necháme odležet. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndáme a...
více o Dušené kuře po římsku
Maso opereme, odblaníme a odstraníme z něj lůj. Pak je potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Opečeme ve velkém kastrolu na rozehřátém sádle,...
více o Skopová bačovská pečeně
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme.. Přidáme nakrájenou karotku, párek a okurku. Vytvarujeme na měšec a převážeme režnou nití. Vložíme do...
více o HOVĚZÍ MASO - Rychtářský měšec
Vepřové maso nakrájíme na velmi tenké plátky (nejlépe se krájí maso zpola zmrzlé), osolíme, posypeme škrobem, vyklepneme vejce a dobře promícháme....
více o VEPŘOVÉ MASO - Vepřové maso a´la čína
Očištěné rozpracované kuře osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme asi hodinu odležet v chladnu. Pak je v oleji ze všech stran rychle osmahneme....
více o Kuře - Pečené kuře pro labužníky
Z droždí, cukru, trošky mouky a vody uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak z udaných ingrediencí uděláme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout na...
více o Domácí chléb II.
Rybí filé dáme do pekáče. Polijeme máslem osolíme a posypeme petrželkou. Dáme péct do trouby.
Uděláme jíšku na cibulce. Zalejeme vodou, chvíli vaříme....
více o Rybí filé s rajčatovou omáčkou
Troubu předehřejte na 200 °C, filety z lososa omyjeme, rozkrájíme na porce, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou, papriky očistíme,...
více o Losos s paprikami
Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a...
více o Nakládané ryby na kyselo
Jogurt vlijeme do hlubokého talíře, ochutíme solí a utřeným česnekem. Pak připravíme ztracená vejce a to tak, že do kastrolku dáme asi 2 cm vody,...
více o Ztracená vejce v bílém jogurtu
Česnek jemně nasekáme. Mrkev, tuřín, celer a brambory nakrájíme na malé kostky. Zelí nakrájíme na malé proužky. Česnek, celer, mrkev a tuřín podusíme...
více o Zimní polévka
Maso pokrájíme na kostičky nebo na nudličky a smícháme se všemi přísadami. Hmotu necháme chvilku odležet a na rozpáleném oleji smažíme placky jako...
více o Cikánský řízek II.
Tvaroh s máslem utřeme do pěny. Přimícháme smetanu, drobně nasekanou cibuli, na malé proužky nakrájenou papriku, ochutíme sladkou paprikou a solí....
více o Budapešťská pomazánka
Prsíčka rozkrojíme a naklepeme.Trochu osolíme, posypeme kořením a opečeme na oleji po obou stranách. Půlku broskve nakrájíme na měsíčky, poklademe na...
více o Zapečená kuřecí prsíčka s nivou
Vepřové řízky naklepeme,osolíme a poklademe plátkem šunky a sýra, řízek přeložíme na polovinu, okraje ještě sklepeme.
Řízky obalíme v mouce,vejci a...
více o Zagrebački odrezak - záhřebský řízek
Sýr pokrájíme na kostičky, přidáme nudličky papriky, jemně pokrájenou cibuli a vše spojíme zakysanou smetanou. Dochutíme hořčicí, pepřem, citronovou...
více o Salát "Hermelín" III.
Čínské zelí nakrájíme na nudličky. Zelenou papriku, rajče, okurek a cibulku nakrájíme nadrobno. Osolíme, opepříme. Necháme odležet. Majonézu smícháme...
více o Kuřecí salát XI.
Na oleji na mírném ohni zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme čistá nakrájená játra, pepř a kmín a opékáme. jakmile jsou játra opečená, vyndáme...
více o Kuřecí dušená játra
Vepřové maso rozkrájíme na kostky, na rozehřátém tuku je ze všech stran důkladně opečeme, osolíme, opepříme a zalité.vývarem velmi mírně 30 minut...
více o GULÁŠ Z VEPŘOVÉHO MASA A ZELENINY
Na oleji opražíme cibulku, maso nakrájíme na kostičky a přidáme na pánev. Kdo chce, může přidat česnek. Když je maso skoro hotové, nalijeme kečup dle...
více o Monika Absolonová - Kuřecí Stroganoff
Nakrájené houby osolíme, pokmínujeme a dusíme na cibuli.
K udušeným houbám přidáme v mléce namočenou žemli, okořeníme podle chuti, přidáme vejce a...
více o Houbové karbanátky IV.
Brambory nastrouháme do mísy, lehce vymačkáme, přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme vejce, mouku, sůl, mléko, prolisovaný nebo se solí utřený česnek,...
více o Cmunda se škvarky
Kuře očistíme, omyjeme, rozdělíme na 10 malých porcí a osolíme. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, přidáme kuřecí porce a osmahmeme...
více o Kuře s ořechovou omáčkou po Vimpersku
Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Lžící vhazujeme do vroucí...
více o Bosáky
Mouku s pivem, žloutkem a trochou soli smícháme a trochu vyšleháme. Z bílku ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těstíčka....
více o Těstíčko na zeleninu, ryby
Nejdříve připravujeme omáčku. Základ tvoří bešamel - rozpustíme máslo (margarín) za stálého míchání metlou přisypáváme hladkou mouku a potom pomalu za...
více o Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou
Šunku naskládáme na malý talířek pak jí potřeme směsí a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v mikrovlné troubě asi cca 3 minuty, aby byl...
více o Pirátská šunka
Do hrnce s dvojitým dnem nalijeme obě šlehačky, dochutíme solí. Pak nasypeme 3 lžíce polohrubé mouky a počkáme na začátek varu, pak přisypeme celý...
více o Koprová omáčka rychle a jednoduše
Z droždí, teplé vody a cukru připravíme během asi během 10 - 15 minut obvyklým způsobem kvásek. Do čtyř šálků mouky přidáme trochu oleje, sůl pepř,...
více o Italská pizza II.
Na sádle osmahneme ciblku a na ní dozlatova porce kuřete, zasypeme sladkou i pálivou paprikou, osolíme přidáme nakrájené papriky a podlejeme dusíme do...
více o Kuře po selsku (vitana)
Postup přípravy: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, smícháme s cibulí nakrájenou na kostičky a česnekem (4 stroužky česneku nakrájíme na plátky, 2...
více o Kuřecí prsa s česnekem II.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, smícháme s cibulí nakrájenou na kostičky a česnekem (4 stroužky česneku nakrájíme na plátky, 2 stroužky česneku...
více o Kuřecí prsíčka ala iNDY
Plátky sýra stočíme do kornoutku a upevníme párátkem.
Změklé máslo utřeme, přidáme prolisovaný tvaroh a s trochou smetany vyšleháme v hladký krém,...
více o Sýrové kornoutky plněné pikantním tvarohem
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky.
Okapaná játra utřeme se sýrem na hladkou pěnu, ochutíme solí, naneseme na rohlíky...
více o Chuťovky s tresčími játry
Odleželé maso nakrájíme na sousta o hraně asi 2 cm, a to těsně před přípravou, aby zbytečně nepouštělo šťávu. Maso má být suché, osušíme je proto...
více o Silvestrovské fondue
Příliš tučný vývar necháme vychladnout a přebytečný tuk sebereme. V rozehřátém tuku osmahneme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme obojí papriku,...
více o Ovarová silvestrovská polévka
brambry uvaříme zvlášť
Dáme vařit zelí s kořením až je měkké přidáme klobásky nakrájené, 1 kostku masoxu, uděláme na tuku cibulku do sklovata a...
více o Zelňačka červená
Pekáček s máslem vložíme do rozpálené trouby. Po rozehřátí másla vložíme opláchnuté krevety a posypeme drceným pepřem. Po patnácti minutách přidáme na...
více o Krevety na česneku III.
Zelné listy uvaříme ve vodě, necháme zchladnout a nasekáme je nadrobno. Cibuli také drobně nasekáme. Oboojí dáme osušit do lněné utěrky. Mleté vepřové...
více o Japonské Šumai
Zelí, cibuli, papriku a feferonku nakrájíme na co nejjemnější proužky. Smícháme s oloupanými arašídy, ochutíme olejem a octem, osolíme a podle chuti...
více o Zelný salát s arašídy
Vodu osolíme, přidáme kmín a vložíme oloupané, na kostky nakrájené brambory, předem namočené sušené houby a vaříme. Z másla mouky připravíme světlou...
více o Bramborová polévka ze syrovátky s vejci
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, prochladlé nakrájíme na kolečka, promícháme s kmínem a se solí utřeným česnekem. Zalijeme majonézou, kterou...
více o Bramborový salát s česnekem
Cibuli jemně nasekáme a slabě osmažíme tak, aby zůstala bílá. Přidáme uvařené, oloupané a jemně nakrájené brambory, dušenou rýži, rozetřený kousek...
více o Polévka Solferino
Na rozehřátém másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, za stálého míchání přisypeme trochu mouky, osmahneme a jíšku zředíme vývarem. Přidáme na...
více o Polévka Čedar
Postup přípravy: Výše uvedené ingredience smícháme v misce. Do této hmoty naložíme maso minimálně na hodinu. Smažíme na rozpáleném oleji.
Počet porcí:...
více o Žraločí ploutve