• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl

Sůl

Podobné ingredience

  • Alpská bylinná sůl
  • Bylinková sůl
  • Celerová sůl
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

40 minut
Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Oloupané brambory pokrájíme na silnější plátky a rozložíme na dno tukem vymazaného pekáče. Pokmínujeme, osolíme a pokryjeme očištěnými a na plátky... více o Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pikantní salát z vepřových jazyků

Pikantní salát z vepřových jazyků

Opláchnuté jazyky vložíme do teplé vody, přidáme sůl a uvaříme doměkka. Měkké jazyky zchladíme studenou vodou, zbavíme podjazyčí, oloupeme, nakrájíme... více o Pikantní salát z vepřových jazyků

30 minut
Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Orestované mleté maso zamícháme se sýrem, nastrouhaným vejcem, okurkou, nadrobno nasekanou cibulkou a prolisovaným česnekem. Dle chuti přidáme kečup,... více o Pomazánka na topinky a toasty

Pravá tatarská omáčka

Pravá tatarská omáčka

Do majonézy vmícháme směs fines herbes (najemno nasekané kyselé okurky, šalotka, sardelky, kapari, petrželová nať, žampióny nebo hřiby, citrónová kůra... více o Pravá tatarská omáčka

120 minut
Polévka do posilovny

Polévka do posilovny

Předem společně namočené opláchnuté luštěniny před úpravou necháme namočené ve vodě nejméně 2 hodiny. Na mírném ohni vaříme asi 1 hodinu. (Je-li třeba... více o Polévka do posilovny

40 minut
Čočková polévka s bůčkem

Čočková polévka s bůčkem

Předem namočenou čočku přelijeme i s vodou do většího hrnce, přid8me bůček (vcelku), nadrobno nakrájenou zeleninu a stejně pokrájené brambory, vše... více o Čočková polévka s bůčkem

Čočková zelňačka

Čočková zelňačka

Nejdříve spaříme houby a přidáme k předem namočené čočce spolu s trochou kminu a bobkovým listem a vše uvaříme do poloměkka. Dále přidáme zelí a... více o Čočková zelňačka

Fazolová polévka s vepřovými žebírky

Fazolová polévka s vepřovými žebírky

Do půldruhého litru vody namočíme fazole. Potom k nim přidáme česnek a 2 cibule a uvaříme doměkka. Vedle uvaříme doměkka žebírka a obereme maso. Mrkev... více o Fazolová polévka s vepřovými žebírky

30 minut
Fazolky na smetaně II.

Fazolky na smetaně II.

Očištěné lusky šikmo překrájíme a uvaříme ve slané a octem okyselené vodě do měkka. Uděláme si světlou jíšku (olej, mouka) utřeme česnek a vmícháme do... více o Fazolky na smetaně II.

Fazolový guláš II.

Fazolový guláš II.

Nejméně 2 hodiny namočené fazole uvaříme doměkka. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky krájené maso, posypeme kmínem,... více o Fazolový guláš II.

Hrachová polévka ze zbytků

Hrachová polévka ze zbytků

Hrách podlijeme trochou vody a rozmačkáme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na rozehřátém sádle, přidáme hrách, zalijeme asi... více o Hrachová polévka ze zbytků

Hrachové rizoto

Hrachové rizoto

Hrách a rýži (každé zvlášť) uvaříme doměkka a scedíme. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, ke konci přidáme většinu škvarků. Hrách, rýži a... více o Hrachové rizoto

Tatarská omáčka

Tatarská omáčka

Oloupanou cibuli a okurky nakrájíme a rozmixujeme s troškou worchesteru, solí, cukrem. Dáme do misky nebo skleničky a vmícháme hořčici a majonézu.... více o Tatarská omáčka

Maďarská pomazánka

Maďarská pomazánka

Kečup, ocet, pepř a sůl přivedeme do varu a necháme vychladnout. Salám, sýr, feferonky, cibuli a okurky umeleme na masovém strojku. Vmícháme kečupovou... více o Maďarská pomazánka

Slepičí rarášci

Slepičí rarášci

Vykostěné maso ze slepice umeleme, dáme do misky, zalijeme mlékem a necháme nejlépe do druhého dne odležet. Rohlíky pokrájíme na kostičky a zvlhčíme... více o Slepičí rarášci

Slepice na čínský způsob

Slepice na čínský způsob

Marináda: Do misky dáme olej, žloutek, sojovou a worchestrovou omáčku, sůl, koření a promícháme. Očištěnou slepici vložíme do osolené vody, přidáme... více o Slepice na čínský způsob

Slepice v pikantní úpravě

Slepice v pikantní úpravě

Slepici očistíme a uvaříme ve slané vodě doměkka (z vývaru lze připravit výbornou polévku) Maso obereme, nakrájíme na menší kousky a poprášíme... více o Slepice v pikantní úpravě

Slepice ála španělské ptáčky

Slepice ála španělské ptáčky

Prsíčka a vykostěná stehýnka naklepeme, opepříme a osolíme. Potřeme hořčicí a poklademe špalíčkem slaniny, kouskem párku i okurky a stočíme. Upevníme... více o Slepice ála španělské ptáčky

Slepice v bílé omáčce

Slepice v bílé omáčce

Očištěnou slepici rozdělíme na porce. Vložíme ji do osolené vody, přidáme jednu cibuli, několik kuliček pepře a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme a... více o Slepice v bílé omáčce

Květák s rajčatovou omáčkou

Květák s rajčatovou omáčkou

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat. Na másle nebo na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.... více o Květák s rajčatovou omáčkou

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Růžičkovou kapustu očistíme a odstraníme uvadlé listy. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou... více o Růžičková kapusta na kari

30 minut
Zapékaný celer se sýrem

Zapékaný celer se sýrem

Celer oloupeme a nakrájíme na slabší plátky, které uvaříme v osolené vodě doměkka. Celer vyjmeme, necháme okapat, polovinu rozložíme do máslem... více o Zapékaný celer se sýrem

Mrkev zapečená s balkánským sýrem

Mrkev zapečená s balkánským sýrem

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na slabá kolečka. Podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka. V mléce nebo ve smetaně rozšleháme vejce a nastrouhaný... více o Mrkev zapečená s balkánským sýrem

Čachochbili z kuřete

Čachochbili z kuřete

Kuře naporcujeme na větší kousky, na rozpáleném oleji prudce opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru, přidáme protlak a třený česnek a... více o Čachochbili z kuřete

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Koleno vykostíme. Z francouzské hořčice, trošky piva, drceného česneku a soli uděláme kašičku. Koleno posolíme potřeme kašičkou a necháme 1 den v... více o Vepřové koleno mňam

Chlebový beefsteak

Chlebový beefsteak

Z krajíce chleba okrájíme kůrky lehce opečeme jako topinku, pokapeme z obou stran maggi, potřeme hořčicí a posypeme cibullkou na to položíme volské... více o Chlebový beefsteak

Australský česnekový chléb

Australský česnekový chléb

Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z obou stran. Veku spojíme a... více o Australský česnekový chléb

Trnčená máčka

Trnčená máčka

Na rozehřáté máslo nasypeme hladkou mouku a uděláme zápražku, přidáme hřebíček, skořici a švestková povidla. Poté rozředíme vodou a necháme provařit.... více o Trnčená máčka

Spařované topinky s česnekem

Spařované topinky s česnekem

Nakrájíme chléb na krajíce a opečeme v topinkovači nebo na plotně do světlehněda. Předem si připravíme do kastrůlku vroucí vodu, současně jemně... více o Spařované topinky s česnekem

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Tvaroh vyšleháme se změklým tukem a s pivem. Přidáme koření, sůl a nakonec vmícháme nakrájenou cibuli.... více o Ostrá pomazánka s pivem

Vepřové maso dušené v zelí

Vepřové maso dušené v zelí

Nakrájenou cibuli necháme zpěnit, přidáme na kousky nakrájené maso, osolíme a dusíme. Mezitím nakrájíme zelí, přidáme k masu a dusíme. Zaprášíme... více o Vepřové maso dušené v zelí

Čína ze slepice

Čína ze slepice

Slepici stáhneme z kůže, naporcujeme a vložíme na 3 dny do marinády z oleje, sojové omáčky, vegety, sladké papriky, vajec, soli a pepře. Maso je po... více o Čína ze slepice

Nudle s tvarohem a medem

Nudle s tvarohem a medem

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a upravíme na talíře. Posypeme tvarohem, slabě cukrem a pokapeme medem s rozpuštěným máslem.... více o Nudle s tvarohem a medem

Zelné knedlíky I.

Zelné knedlíky I.

Kyselé zelí vymačkáme a posekáme. V trošce kyselé smetany rozkvedláme 2 vejce, přidáme mouku, trochu vody, sůl a zpracujeme v těsto. Nakonec přidáme... více o Zelné knedlíky I.

75 minut
Loupežnická roštěná

Loupežnická roštěná

Nakrájené roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na horkém oleji do měkka. Roštěnky vyjmeme, do... více o Loupežnická roštěná

Tostones - smažený zeleninový banán

Tostones - smažený zeleninový banán

Banán nakrájíme i se slupkou na špalíčky vysoké asi 2 cm. Slupku nožem na každém kousku z boku po délce nařízneme až k dužině a od dužiny nožem... více o Tostones - smažený zeleninový banán

Obložené pita toasty

Obložené pita toasty

Chléb potřeme máslem aby nám pita chléb udělal výbornou kurčičku, poklademe plátky šunky a plátky pokrájenými rajčaty, která osolíme a ochutíme... více o Obložené pita toasty

Boloňské nudle

Boloňské nudle

Rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na hrubší nudličky nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a... více o Boloňské nudle

Fazole s kysaným zelím

Fazole s kysaným zelím

Předem namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme překrájené zelí i s lákem a udusíme doměkka. K zelí... více o Fazole s kysaným zelím

Pikantní bramborová kaše

Pikantní bramborová kaše

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Smetanu přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem... více o Pikantní bramborová kaše

Těftěly v rajčatové omáčce

Těftěly v rajčatové omáčce

Žemle nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a necháme prosáknout. Rozmělníme je, promícháme s mletým masem, drobně nakrájenou cibulí, osolíme a... více o Těftěly v rajčatové omáčce

45 minut
Vepřová nebo drůbeží játra po čínsku

Vepřová nebo drůbeží játra po čínsku

Játra odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky. Škrobovou moučku rozmícháme se lžičkou vody, vejcem a zázvorem, přidáme játra a necháme chvíli odležet.... více o Vepřová nebo drůbeží játra po čínsku

Pizza z kynutého těsta s mletým masem a houbami

Pizza z kynutého těsta s mletým masem…

Z droždí, cukru a trochy mléka uděláme kvásek, vlijeme do osolené mouky, přimícháme olej a vejce a zbylým mlékem vypracujeme hladké těsto, které... více o Pizza z kynutého těsta s mletým masem a houbami

Smažené nudle na čínský způsob

Smažené nudle na čínský způsob

Nudle uvaříme v osolené vodě se lžící oleje. Uvařené scedíme a osmažíme na oleji a dáme do tepla. Zpěníme cibuli a pórek nakrájené na kolečka,... více o Smažené nudle na čínský způsob

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Na malé kousky rozkrájenou nebo na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev podusíme na tuku, přidáme kari koření, sůl, pepř a malé množství vody a... více o Mrkev po indicku

Císařský trhanec

Císařský trhanec

V mléce rozmícháme žloutky, cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a mouku, přidáme pevný sníh z bílků a lehce promícháme, až nám vznikne těsto... více o Císařský trhanec

Špenát z mladých kopřiv

Špenát z mladých kopřiv

Oprané kopřivy spaříme několik minut v horké vodě. Necháme okapat a na jemno rosekáme. Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vložíme posekané... více o Špenát z mladých kopřiv

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou na drobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a se... více o Vepřová játra na smetaně

Zadělávaný vepřový jazyk

Zadělávaný vepřový jazyk

Omyté jazyky dáme vařit spolu s očištěnou zeleninou a cibulí a solí. Měkké jazyky očistíme, oddělíme podjazyčí, oloupeme a nákrájíme na široké nudle... více o Zadělávaný vepřový jazyk

Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

Ve větší nádobě (nejlépe kameninové) rozmícháme tvaroh s kořením a solí, zalijeme pivem a necháme přikryté proležet (zrát) při teplotě 18 °C tři až... více o Domácí pivní sýr

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 322
  • 323
  • 324
  • 325
  • 326
  • ...
  • 380
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Dýňová tortila
Dýňová tortila
39
Máslové řízky
Máslové řízky
36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
34
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bučková selektuje potencionální partnery pomocí dotazníku! Stránská a Beránek mají jasný recept na šťastný vztah

Bučková selektuje potencionální partnery pomocí dotazníku! Stránská a Beránek mají jasný recept na šťastný vztah

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

Nedávno navštívené recepty:

Mangold - Balkán Tvarohové knedlíky Úplně obyčejný hrnkový chleba
Pařížské rohlíčky od Dáši Kuře po kreolsku Vepřová panenka se žampiony-minutka
Jehněčí kotlety - grilované Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou
Masové koule na zelenině Risotto s medvědím česnekem Hráškový prívarok (přívarek)

Další doporučené ingredience:

Strouhaný křen Strouhaný parmazán Středozemní dressing Střídka Studená voda
Studentská pečeť Suchar Suché sherry Suchý led Suchý salám
Sultánky Sumach Sunar Sunarka Suroviny na oblohu
Sushi rýže Sušená cibule Sušená jablka Sušená máta Sušená nať
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact