Cibuli nakrájíme na plátky a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme nakrájený salám a krátce podusíme. Necháme vychladnout, přidáme na kolečka...
více o Svačinový salát
Kuře s kůží rozdělte na malé úhledné kousky. Do většího kastrolu dejte olej a do horkého oleje vložte kuře. Smažte na prudkém ohni několik minut....
více o Kuře na červeno
Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Postupně přidáváme vanilkový cukr, skořici, kakao, osolenou mouku, prášek do pečiva, červené víno a dobře...
více o Vinný koláč
Z mouky, žloutků, tuku, špetky soli a cukru vypracujeme těsto: je-li tužší přilejeme trochu vlahé vody a necháme v chladu odpočinout. Těsto na plechu...
více o Sněhový koláč
Mrkev nastrouháme najemno, vajíčko také. Pórek nakrájíme najemno a smícháme s mrkví, vajíčkem pak přidáme jogurt, Lučinu, opepříme a osolíme....
více o Letní pomazánka
Hovězí maso pokrájíme na malé kostky, mrkev na kolečka a cibuli nahrubo a vše osmahneme na másle. Potom podlijeme vínem, přidáme sůl, pepř, bobkový...
více o Burgundský kotlík
Maso pokrájíme na nudličky, osolíme a prudce opečeme na oleji. Když se vytvoří kůrčička, přidáme rajčata pokrájená na osminky a papriky na nudličky,...
více o Kotlík čarodějky Andrey
Na sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a mouku dozlatova, přidáme na kolečka nakrájené uzeniny a ještě krátce opečeme, podlijeme pivem a...
více o Pivní kotlík
Brambory uvaříme v osolené vodě a osmastíme čerstvým máslem.
Ředkvičky pokrájíme na velmi drobné kousky a vmícháme do brambor. Tavený sýr rozpustíme...
více o Labužnické brambory
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a spolu s nadrobno krájenou cibulí a pórkem na kolečka osmahneme na oleji. Potom podlijeme, přidáme zbytek...
více o Kari kotlík
Špagety uvaříme v osolené vodě a dáme okapat. Vařené drůbky (např. z polévky) pokrájíme na malé kousky a spolu s nadrobno pokrájenou cibulí je lehce...
více o Drůbkové špagety
Cuketu si nakrájíme na slabé plátky a pak na hranolky, papriku nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky a rajčata také.
Vše dáme do hrnce, podlijeme...
více o Kotlík
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměka, a když vychladne, lehce z ní vymačkáme vodu a pokrájíme na nudličky. Potom ji smícháme s mletým masem,...
více o Nedělní kapustové karbanátky
Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
Pekáček vymažeme máslem, na dno rozložíme vrstvu nahrubo pokrájené cibule, na ni...
více o Brambory s koprem
Do rozpáleného oleje nasypeme mletou papriku a syrovou rýži, krátce osmahneme, zalijeme osoleným drůbežím vývarem a uvaříme doměkka.
Do hotové rýže...
více o Rizoto Sicilský klan
Kuře vykostíme a i s kůží pokrájíme na větší kousky, které osolíme, obalíme v hladké mouce a spolu s cibulí pokrájenou na kolečka lehce osmahneme na...
více o Kuře v nudlích
Z těsta umícháme těsto a upečeme asi 12 tenkých palačinek, které necháme vychladnout. Špenát dáme vařit do malého množství mléka a asi po 20 minutách...
více o Špenátové palačinky zapečené
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo a přisypeme...
více o Květáková polévka s mrkví
Brambory pokrájené na kolečka uvařené v osolené vodě, omastíme máslem. Syrečky pokrájíme na větší kousky a s drobně pokrájenou cibulí vmícháme do...
více o Olomoucké brambory
Karotku pokrájíme na malé kostičky a na másle dusíme do poloměkka. Těsně před dokončením přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat.
Hotovu mrkev i se...
více o Rizoto karamelka
Nudle uvaříme v osolené vodě a dáme okapat.
Houby pokrájíme na menší kousky (sušené předem namočíme) podusíme doměkka v hovězím vývaru s kmínem a...
více o Krkonošské nudle
Krupičku namočíme do mléka asi na 20 minut, potom přidáme špetku soli a za stálého míchání uvaříme řídkou kaši.
Hrneček s kaší pak přendáme do vodní...
více o Krupicový pudink s malinami
Smetanu ušleháme s vejci, cukrem a špetkou soli do pěny a postupně vmícháváme mouku s práškem do pečiva.
Pekáč vymažeme olejem, poprášíme moukou a...
více o Mramorová bublanina
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku, jablka nakrájená na plátky,...
více o Vepřové s jablky na kmíně
Květy černého bezu dobře opereme, odřízneme z nich tuhé části a kvítky s asi 2 cm stopkami smícháme s osolenými vejci, přidáme hladkou mouku, pepř a...
více o Kosmaticové omelety
Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku vše pokrájené na kostičky. Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy a přidáme...
více o Voňavé knedlíky
Brambory pokrájíme na kolečka a v osolené vodě s kmínem vaříme asi 2 minuty. Potom je vyjmeme a dáme okapat.
Pekáček vymažeme olejem, dno vyložíme...
více o Voňavé brambory
Droždí rozpustíme s cukrem, přidáme asi 2 lžíce mléka a trochu mouky, promícháme a necháme vykynout.
Mezitím smícháme mouku se solí a rozpuštěným...
více o Žemličky dobré mysli
Brambory uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme vidličkou, promícháme se špenátovým protlakem, nadrobno pokrájenou cibulí, utřeným česnekem, strouhaným...
více o Rusalka
Cibuli pokrájíme na kolečka, jablko na menší kostičky a houby na větší kousky a vše společně osmahneme na oleji.
Potom podlijeme vývarem, přidáme sůl...
více o Hejkalův guláš
Rýži uvaříme v osolené vodě. Slaninu pokrájíme na nudličky a pomalu opékáme. Když zesklovatí a pustí tuk, vmícháme jemně pokrájené cibulky i s natí a...
více o Vílí rizoto
Brambory uvaříme v osolené vodě, prolisujeme a necháme vyhladnout. Potom do nich rozsekáme máslo, přidáme mouku, sůl, pepř, papriku a prášek do pečiva...
více o Čertovské sušenky
Sýry, uzeniny i papriky pokrájíme na kostky, promícháme s olejem, kořením a solí a urovnáme na mísu.
Zobeme vidličkou s chlebem nebo bez ničeho a...
více o Zákusek k mariáši
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, mírně z nich vymačkáme šťávu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, rozšlehaná vejce, sůl, koření a...
více o Pravý upírský bramborák
Na třech lžících másla necháme zrůžovět nakrobno pokrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a vše ještě krátce osmahneme.
Potom podlijeme vývarem,...
více o Polívčička pro skřítky
Do misky dáme vlažné mléko, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut vykynout. V míse smícháme hladkou...
více o Langoše - expres
Nakrájíme na drobné kostičky salám, sýr, okurky, cibuli a smícháme se spojkou, necháme v lednici odležet a pak už jen ujídáme a zapíjíme a zapíjíme....
více o Salát "Palivec"
Nakrájený salám nakrájíme na nudličky, přidáme na drobno nasekanou cibuli a okurku. Smícháme se spojkou, kterou si připravíme tak, že olej, ocet,...
více o Sloní žrádlo II.
Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s vejcem, máčeným škrobem, solí a necháme odležet (stačí 30 minut, ale může to být taky do druhého dne)....
více o Vepřové Kung - Pao
Na drobno nakrájíme cibuli a dámena rozehřátou pánev s olejem.Osolíme kuřecí maso a nakrájíme na kostičky.Smažíme asi 15 min.Ke konci přídáme...
více o Zeleninová ďábelská pánev
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na rozehřátém oleji nebo na grilu opékáme, až je maso měkké....
více o Vepřová kýta Ježibaba
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu...
více o Barevná rýže se slaninou a žampiony
Do vymazaného pekáče narovnáme po vrstvách na plátky nakrájené brambory, na malé kostičky krájený salám a polovinu strouhaného sýra. Poslední vrstva...
více o Štrasburské brambory
Maso smícháme s vejci, solí, lisovaným česnekem a pepřem. Vymícháme hmotu, do níž vmícháme vločky a necháme asi 15 minut v lednici.
Poté připravíme...
více o Vločkové smaženky s masem
Omyté, otřené roštěnky naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na sádle. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a dusíme doměkka.
Mezitím si...
více o Ruské roštěnky
Bramborovou moučku rozmícháme ve studené vodě, nalijeme do vařícího mléka a krátce povaříme. Přidáme sůl, cukr, odstavíme a zahustíme žloutkem...
více o Banánová polévka
Do prejtu přidáme změklé máslo nakrájenou cibuli, česnek rozetřený se solí, spojíme se 2 lžícemi hořčice (kremžské nebo francouzské), a nakonec...
více o Zabijačková pomazánka
Maso nakrájíme na kostky. Nasekané cibule orestujeme na oleji, přidáme sladkou papriku, nakrájenou papriku a rajče, sůl, pepř, nasekaný česnek....
více o Maďarský guláš