Rajčata nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy, zalejeme jogurtovou majonézou, přidáme 3 lžíce grilovací hořčice, na kostičky nakrájený sýr Matador,...
více o Pikantní rajčatový salát
Ze strouhané mrkve, másla, mouky promíchané s kypřicím práškem do pečiva a soli vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 3 mm....
více o Mrkvovníky
Kuře rozřízneme na poloviny, osolíme, vetřeme sojovou omáčku, pepř, skořici, podlijeme vínem, přidáme hřebíček a pečeme ve vyhřáté troubě. Před...
více o Kuřátko pěti vůní
V hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme kari koření, na kostky nakrájenou dýni, lehce osmahneme a...
více o Dýňová polévka s kari
Kotlety maklepeme, osolíme, potřeme česnekem, trošku posypeme tymiánem - nesmí ho být moc, nebylo by to dobré, pouze pár snítek - a posypeme hladkou...
více o Kotlety po židovsku
Cuketu najemno nastrouháme a vymačkáme z ní vodu. Podle chuti a potřeby přidáme utřený česnek, hladkou mouku, majoránku, vejce, trochu mléka - všechno...
více o Bramboráky z cukety
Řepu oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Dáme vařit s kostmi nebo ve vývaru. Až řepa změkne, zesvětlá a obarví vývar (na fialovorůžovou barvu), tak...
více o Polská polévka z červené řepy
Nálev: všechny suroviny svaříme a necháme 3 hodiny louhovat přikryté a pak přecedíme. Zelí nakrájíme a spaříme 1 minutu ve vroucí vodě, do které jsme...
více o Sterilovaná zeleninová směs s houbami
Zeleninu nakrájíme na kousky, trochu podlijeme vodou, přidáme koření, ocet, sůl a cukr a vaříme doměkka. Poté necháme směs vychladnout a rozmixujeme....
více o Halali
Celé brambory omyjeme, kartáčkem očistíme, nakrájíme na měsíčky, z jedné brambory cca 6 měsíčků. Tyto naklademe na suchý plech - tou částí, kde je...
více o Pěčoky
Hermelín nakrájíme na kolečka, vnitřní strany potřeme hořčicí a naklademe šunku čim víc tim líp, posolíme a složíme do původního tvaru. Celý tento ...
více o Hermelín se šunkou
Marináda: do vody dáme vařit ocet, sůl, koření, bobkový list a na plátky pokrájenou cibulku a pivo.
<BR>Rybu očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na...
více o Nakládaná ryba - pečenáče
Z citronu vymačkáme šťávu (na 4 - 6 kotletek dávám šťávu z půlky citronu) a připravíme si majoránku.
Kotlety naklepeme, osolíme a z obou stran poměrně...
více o Kotlety na citronu a majoránce
Brambory nakrájíme na tenké plátky, vyskládáme do pekáče, osolíme, opepříme, zakapeme olejem, nejlépe olivovým. Graťáky přikryjeme alobalem a vložíme...
více o Gratinované brambory
Cibuli zpěníme na oleji, vložíme na kostky nakrájené špekáčky a orestujeme. Do základu přidáme oloupaná nakrájená rajčata, okořeníme paprikou, solí a...
více o Pivařský guláš
Vodu uvedeme do varu, přidáme bujón, oloupanou rozkrájenou cibuli a plátky česneku a asi 10 minut vaříme. Přidáme chleba a dle chuti - asi 2 lžíce...
více o Chlebová smetanová polévka
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, smícháme s trochou olivového oleje a na kolečka nakrájeným pórkem, osolíme, přidáme kari a špětku pepře, dle...
více o Kuřecí nudličky na kari se smetanou
Nejprve si naklepeme vepřové kotlety jako na řízky, osolíme a opepříme.
Nakrájíme si syrové oloupané bramory na plátky
Maso vložíme do spodu pekáče a...
více o Kotlety na smetaně V.
Do připravených otvorů v panence naplníme směs z vepřového masa, ananasu na kostičky, šalvěje, soli a pepře. Zprudka opečeme a necháme zapéct v troubě...
více o Vepřová panenka s ananasem
Pytel brambor oloupeme a nastrouháme, škrob odlejeme, nakrájíme salám na velice malinké kostičky a přidáme k bramborům, přidáme vejce, sůl, pepř,...
více o Hana's strapaci
Asi 3/4 kg zadního hovězího masa nakrájíme na velikost hranolků na smažení, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky...
více o Guláš speciál
Na dno pekáčku nebo remosky poklademe kysaným zelím (můžete posypat lžící cukru), na zelí naskládáme křídla, která posolíme a hodně posypeme...
více o Kuřecí křidélka a la Józa
Nejprve připravíme dle návodu polovinu balení špenátu, který následně co nejvíc zcedíme a necháme vychladnout. Dále nakrájíme kuřecí prsíčka na malé...
více o Roláda z listového těsta
Do vymazané zapékací misky dáme na dno plátky slaniny, na ně pak vrstvíme na plátky nakrájené syrové brambory, které osolíme, opepříme a posypeme...
více o Klárky zapečené brambory
Plody moře orestujeme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, rozdrcená rajčata, bambusové výhonky a podlijeme portským vínem. Podusíme, zakapeme...
více o Toast fruti di mare
Těstoviny nasypeme do většího množství vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Slijeme je a propláchneme chladnou vodou. Zatímco se vaří, připravíme si...
více o Gratinované těstoviny
Uděláme kvásek (droždí, trochu vody, špetku cukru a trochu mouky) a vypracujeme kynuté těsto, spíš řidší. 1 hodinu necháme vykynout, potom tvoříme...
více o Langoše z vařené brambory
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a sůl. Podle potřeby (a konzistence...
více o Lilková omáčka na těstoviny
Omyté větší okurky necháme asi hodinu namočené ve vodě a znovu očistíme. Povrch promícháme vidličkou. Potom je skládáme do větších láhví, prokládáme...
více o Kysané okurky
Změklé máslo utřeme s hrubě strouhaným sýrem, drceným pepřem, lisovaným česnekem, solí a sekanými ořechy. Směs dáme ztuhnout do lednice. Mokrýma...
více o Pažitkové kuličky
V kastrolu osmahneme na sádle pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, kmín, papriku, sůl, podlijeme vodou a 10 minut dusíme. Oloupané...
více o Mrkvový kastrol
Vychladlý květák rozebereme na malé růžičky, čerstvou okurku nakrájíme na kostičky. Promícháme se zálivkou s oleje, cukru, soli, pepře nebo pálivé...
více o Salát z květáku a okurky
Červenou řepu uvaříme a oloupeme, nastrouháme nahrubo.
Na lžíci sádla osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vývarem, povaříme,...
více o Dušená červená řepa se smetanou
Uvařenou červenou řepu oloupáme a nakrájíme na hranolky. Máslo rozpustíme, vmícháme hořčici, med, pepř, worchester, sůl, promícháme a přidáme červenou...
více o Pikantní červená řepa
Oloupanou červenou řepu jemně nastrouháme, jablka na hrubší nudličky. Smícháme s ostatními přísadami.
Salát můžeme doplnit jogurtem nebo kysanou...
více o Salát ze syrové červené řepy
Jablko a červenou řepu oloupáne a nakrájíme na nudličky. Cibuli drobně posekáme, zpěníme na másle, přidáme červenou řepu, podlijeme sklenicí vody,...
více o Dušená červená řepa s jablkem
Vařenou prochladlou řepu nastrouháme na širší nudličky, smícháme s jemně nastrouhaným křenem, ochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme k pečením....
více o Salát z červené řepy s křenem
Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme k nim vejce, sůl a mouku a rukama vypracujeme těsto. Z těsta uděláme delší...
více o Šulánky s mákem
Červenou řepu oloupeme a jemně nastrouháme. Uvaříme v 1,5 l osolené vody. Když je řepa měkká, přidáme jogurt rozšlehaný s vejcem.
Ochutíme čerstvým...
více o Polévka z červené řepy s jogurtem
Česnek oloupeme, stroužky podélně rozpůlíme a podusíme na dvou lžících oleje. Přidáme bílý chléb, vodu, mléko, bobkový list a povaříme asi 15 minut....
více o Česneková polévka s paprikou
Očistíme zeleninu. Salám, vejce, okurku nakrájíme na kostičky. Čínské zelí, rajčata nakrájíme na malé kousíčky.
Přidáme tatarku a mléko a vše...
více o Salát z čínského zelí III.
Z ingrediencí zpracujeme těsto, mléko přidáme jen pro vláčnost těsta, po zpracování ho dáme chvilku uležet a z obou sýrů a másla vymícháme náplň....
více o Slaní sýroví šnečci
Do mísy dáme nadrobno nakrájené kuřecí maso, přidáme máslo, majonézu (jogurt). Osolíme a promícháme. Pomazánku namažeme na chleba nebo tousty....
více o Pomazánka z kuřecího masa
Jemně nakrájené maso a cibuli smícháme se všemi ostatními surovinami. Přikryjeme a dáme na 24 hodin do lednice uležet.
Druhý den na pánvi rozpálíme...
více o Bramborák bez brambor
Mleté maso s nastrouhanými brambory a cibulí smícháme, osolíme, opepříme.
Rukama namočenýma v oleji tvarujeme 8 bifteků, které smažíme na rozpáleném...
více o Biftek z mletého masa
Pekáč polijeme olejem (více), dno posypeme nakrájenou cibulí na kterou poskládáme osolené a opepřené rozporcované kuře. Maso obložíme na čtvrtky...
více o Arabské kuře
Z omyté cukety odkrojíme konce a nakrájíme ji na špalíky dlouhé 3-4 cm. Z každého válečku vykrojíme vnitřek tak, aby kolem slupky zůstal asi 1 cm...
více o Cuketové soudečky
Lučinu utřeme s máslem, v případě potřeby zředíme trochou mléka, přidáme prolisovaný česnek, nasekané černé olivy, okořeníme oreganem a osolíme....
více o Provensálská pomazánka
Z kuřete odřízneme prsa a stehna, prsa přepůlíme, stehna rozdělíme na 2 části, odstraníme kůži a přebytečný tuk. V hrnci rozpálíme olej, přidáme...
více o Řecké kuře