Uvaříme těstoviny a propláchneme je studenou vodou. Osmahneme cibulku a přidáme nahrubo nakrájené žampiony, taktéž osmahneme, poté podlijeme trochou...
více o Těstovinový salát se žampiony a špekem
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno krájenou cibuli, opečeme na ní mleté maso, osolíme, opepříme a vmícháme utřený česnek a majoránku. Za stálého...
více o Prima špagety s mletým masem
Maso nakrájíme na jemno, cibuli na menší kolečka, vše smícháme a necháme 24 hod v lednici odležet.
Lžící děláme na pánvi placičky a smažíme na oleji...
více o Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Kuře den dopředu naporcujeme na 10 kusů (kůži necháme) a nasolíme. Druhý den každý kousek obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích (rozhodně...
více o Kuře na šlehačce
Pórek včetně zelené části nakrájíme na kolečka, přidáme okapaný celer a ananas a dále půlené odpeckované hroznové víno. Spojíme majonézou a ochutíme...
více o Celoroční lahůdkový salát
Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme. Potom přidáme oloupaná rajčata (spařená), nakrájená...
více o Vepřové maso v zelí s rajčaty
Vepřové maso nakrájíme na plátky, dobře naklepeme a pak nakrájíme na širší nudle. Na rozehřátém sádle za stálého míchání prudce opečeme. Pak přidáme...
více o Podžárka
Smícháme všechny suroviny a připravíme marinádu do které naložíme naklepané plátky masa. Uzavřeme do nádoby a necháme uležet v lednici alespoň 48...
více o Kotlety pro labužníky
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, pepř, lisovaný česnek, žloutky, solamyl, (asi 1 lžíci), a smícháme (můžeme nechat chvíli proležet v chladu)....
více o Eishu
V misce rozšleháme vejce se solí, přidáme nastrouhaný sýr, dle pořeby trošku mléka a zamícháme. Hmotou potřeme plátky veky a klademe je na olejem ...
více o Zapečené sýrové toasty
Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme. Vejce nastrouháme najemno a...
více o Tuňáková pomazánka na Moničin způsob
Margarín, tavený sýr a pomazánskové máslo šleháme elektrickým šlehačem asi 3-4 min. Poté zašleháme česnek utřený se solí. Přidáme nastrouhaný sýr a už...
více o Česnekovo-sýrová pomazánka
Na velké pánvi zprudka osmažíme na olivovém oleji mleté maso (asi 10 minut), přidáme drobně nakrájenou cibuli a stále restujeme. Až je cibule osmažená...
více o Mexická směs
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy, zalejeme jogurtovou majonézou, přidáme 3 lžíce grilovací hořčice, na kostičky nakrájený sýr Matador,...
více o Pikantní rajčatový salát
Ze strouhané mrkve, másla, mouky promíchané s kypřicím práškem do pečiva a soli vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 3 mm....
více o Mrkvovníky
Kuře rozřízneme na poloviny, osolíme, vetřeme sojovou omáčku, pepř, skořici, podlijeme vínem, přidáme hřebíček a pečeme ve vyhřáté troubě. Před...
více o Kuřátko pěti vůní
V hrnci na olivovém oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme kari koření, na kostky nakrájenou dýni, lehce osmahneme a...
více o Dýňová polévka s kari
Kotlety maklepeme, osolíme, potřeme česnekem, trošku posypeme tymiánem - nesmí ho být moc, nebylo by to dobré, pouze pár snítek - a posypeme hladkou...
více o Kotlety po židovsku
Cuketu najemno nastrouháme a vymačkáme z ní vodu. Podle chuti a potřeby přidáme utřený česnek, hladkou mouku, majoránku, vejce, trochu mléka - všechno...
více o Bramboráky z cukety
Řepu oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Dáme vařit s kostmi nebo ve vývaru. Až řepa změkne, zesvětlá a obarví vývar (na fialovorůžovou barvu), tak...
více o Polská polévka z červené řepy
Nálev: všechny suroviny svaříme a necháme 3 hodiny louhovat přikryté a pak přecedíme. Zelí nakrájíme a spaříme 1 minutu ve vroucí vodě, do které jsme...
více o Sterilovaná zeleninová směs s houbami
Zeleninu nakrájíme na kousky, trochu podlijeme vodou, přidáme koření, ocet, sůl a cukr a vaříme doměkka. Poté necháme směs vychladnout a rozmixujeme....
více o Halali
Celé brambory omyjeme, kartáčkem očistíme, nakrájíme na měsíčky, z jedné brambory cca 6 měsíčků. Tyto naklademe na suchý plech - tou částí, kde je...
více o Pěčoky
Hermelín nakrájíme na kolečka, vnitřní strany potřeme hořčicí a naklademe šunku čim víc tim líp, posolíme a složíme do původního tvaru. Celý tento ...
více o Hermelín se šunkou
Marináda: do vody dáme vařit ocet, sůl, koření, bobkový list a na plátky pokrájenou cibulku a pivo.
<BR>Rybu očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na...
více o Nakládaná ryba - pečenáče
Z citronu vymačkáme šťávu (na 4 - 6 kotletek dávám šťávu z půlky citronu) a připravíme si majoránku.
Kotlety naklepeme, osolíme a z obou stran poměrně...
více o Kotlety na citronu a majoránce
Brambory nakrájíme na tenké plátky, vyskládáme do pekáče, osolíme, opepříme, zakapeme olejem, nejlépe olivovým. Graťáky přikryjeme alobalem a vložíme...
více o Gratinované brambory
Cibuli zpěníme na oleji, vložíme na kostky nakrájené špekáčky a orestujeme. Do základu přidáme oloupaná nakrájená rajčata, okořeníme paprikou, solí a...
více o Pivařský guláš
Vodu uvedeme do varu, přidáme bujón, oloupanou rozkrájenou cibuli a plátky česneku a asi 10 minut vaříme. Přidáme chleba a dle chuti - asi 2 lžíce...
více o Chlebová smetanová polévka
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, smícháme s trochou olivového oleje a na kolečka nakrájeným pórkem, osolíme, přidáme kari a špětku pepře, dle...
více o Kuřecí nudličky na kari se smetanou
Nejprve si naklepeme vepřové kotlety jako na řízky, osolíme a opepříme.
Nakrájíme si syrové oloupané bramory na plátky
Maso vložíme do spodu pekáče a...
více o Kotlety na smetaně V.
Do připravených otvorů v panence naplníme směs z vepřového masa, ananasu na kostičky, šalvěje, soli a pepře. Zprudka opečeme a necháme zapéct v troubě...
více o Vepřová panenka s ananasem
Pytel brambor oloupeme a nastrouháme, škrob odlejeme, nakrájíme salám na velice malinké kostičky a přidáme k bramborům, přidáme vejce, sůl, pepř,...
více o Hana's strapaci
Asi 3/4 kg zadního hovězího masa nakrájíme na velikost hranolků na smažení, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky...
více o Guláš speciál
Na dno pekáčku nebo remosky poklademe kysaným zelím (můžete posypat lžící cukru), na zelí naskládáme křídla, která posolíme a hodně posypeme...
více o Kuřecí křidélka a la Józa
Nejprve připravíme dle návodu polovinu balení špenátu, který následně co nejvíc zcedíme a necháme vychladnout. Dále nakrájíme kuřecí prsíčka na malé...
více o Roláda z listového těsta
Do vymazané zapékací misky dáme na dno plátky slaniny, na ně pak vrstvíme na plátky nakrájené syrové brambory, které osolíme, opepříme a posypeme...
více o Klárky zapečené brambory
Plody moře orestujeme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, rozdrcená rajčata, bambusové výhonky a podlijeme portským vínem. Podusíme, zakapeme...
více o Toast fruti di mare
Těstoviny nasypeme do většího množství vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Slijeme je a propláchneme chladnou vodou. Zatímco se vaří, připravíme si...
více o Gratinované těstoviny
Uděláme kvásek (droždí, trochu vody, špetku cukru a trochu mouky) a vypracujeme kynuté těsto, spíš řidší. 1 hodinu necháme vykynout, potom tvoříme...
více o Langoše z vařené brambory
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a sůl. Podle potřeby (a konzistence...
více o Lilková omáčka na těstoviny
Omyté větší okurky necháme asi hodinu namočené ve vodě a znovu očistíme. Povrch promícháme vidličkou. Potom je skládáme do větších láhví, prokládáme...
více o Kysané okurky
Změklé máslo utřeme s hrubě strouhaným sýrem, drceným pepřem, lisovaným česnekem, solí a sekanými ořechy. Směs dáme ztuhnout do lednice. Mokrýma...
více o Pažitkové kuličky
V kastrolu osmahneme na sádle pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, kmín, papriku, sůl, podlijeme vodou a 10 minut dusíme. Oloupané...
více o Mrkvový kastrol
Vychladlý květák rozebereme na malé růžičky, čerstvou okurku nakrájíme na kostičky. Promícháme se zálivkou s oleje, cukru, soli, pepře nebo pálivé...
více o Salát z květáku a okurky
Červenou řepu uvaříme a oloupeme, nastrouháme nahrubo.
Na lžíci sádla osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vývarem, povaříme,...
více o Dušená červená řepa se smetanou
Uvařenou červenou řepu oloupáme a nakrájíme na hranolky. Máslo rozpustíme, vmícháme hořčici, med, pepř, worchester, sůl, promícháme a přidáme červenou...
více o Pikantní červená řepa