Játra očistíme a odblaníme, opláchneme je a nakrájíme na menší kousky (např. na menší nudličky). Všechnu cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme ostrým...
více o Játra na česneku
Rýži přebereme a několikrát propláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do kastrolu, zalijeme ji horkou vodou, osolíme a vaříme asi 15-20 minut doměkka....
více o Rychlé rizoto
Křen s jablky pomeleme na masovém strojku nebo ustrouháme na robotu a smícháme s cukrem, solí a octem. Směs naplním do dobře vymytých skleniček a...
více o Jablečný křen II.
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Do skleničky odlijeme trochu olivového oleje, do kterého přidáme prolisovaný česnek (můžeme dát i víc...
více o Brambory s česnekem a tymiánem
Maso rozklepeme přes folii posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně je posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí řízky obalíme NEJDŘÍVE v jemné...
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Marinádu připravíme smícháním za studena: hořčice, kečupu, oleje, směsi "Koření od Antonína" a soli.
Celé kuře opláchneme a naporcujeme na čtvrtky a...
více o Kuře dobré
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
Omáčka: najemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý...
více o Pečený steak ze žraloka s omáčkou
Na rozpáleném oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a přidáme nerozmražený špenátový protlak. Průběžně špenát mícháme a jakmile povolí, zahustíme...
více o Špenátový štrůdl
Plátky krkovice naklepeme, mírně osolíme, posypeme grilovacím kořením a nakrájíme na menší kousky. Vezmeme přiměřeně velký pekáček, na dno dáme kousek...
více o Krkovička na kečupu
Na 2 krajíce chleba: do misky dáme dvě vrchovaté lžičky margarínu(nejlépe flora), rozlisujeme 2 stroužky česneku a pořádně promícháme.Dále přidáme asi...
více o Zapečený česnekový chléb se sýrem a rajčaty
Maso:
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
Omáčka:
Na jemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý...
více o Pečený steak ze žraloka s bernskou omáčkou
Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, odstraníme z nich jádřince, rozkrájíme je na menší kostičky. Osolíme a necháme na cedníku asi půl hodiny...
více o Motýlci z ráje
1. Do misky vložíme nadrobno nakrájené kapary,změklé máslo, jemně nasekanou petrželku, plnotučnou hořčici, přidáme šťávu z jednoho citronu a směs...
více o Královská pečeně
Oloupané, na kostičky nakrájené brambory uvaříme do měkka ve slané vodě. Ponorným mixérem rozmixujeme. Na pánvi na másle osmažíme pórek osolíme,...
více o Pórková polévka II.
Cibuli nakrájíme na kostičky opečeme do růžova a přidáme kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme, opečené maso podlijeme vínem, přidáme nakrájenou...
více o Kuřecí nudličky na víně
Připravíme si vývar z kuřecí kostry nebo špalíčku do kterého dáme sůl a nové koření. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a uvaříme. Na pánvičce s...
více o Kuřecí polévka s drožďovými knedlíčky
Vymažeme alobal máslem, osolený, opepřený, potřený česnekem, paprikou, naložený do smetany plátek masa vložíme na alobal. Poklademe plátek potřený...
více o Labužnické kotlety
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě.
Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,...
více o Drážďanský guláš II.
Zeleninu, uzeninu a brambory nakrájíme na kostky. Do 2 litrového hrnce dáme osmahnout párek s cibulí.
Do půllitru s vodou vsypeme polévku a rozmícháme...
více o Boršč speciál pro celou rodinu
Brambory umyjeme a ve slupce uvaříme do poloměka, kuřecí maso očistíme, vymažeme plech a maso na něj poklademe. Osolíme, opeříme a posypeme bylinkami,...
více o Kuřecí řízky zapečené v bylinkách
Nivu nastrouháme nahrubo do misky, přidáme celá vejce, nepatrně osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku - asi 1 velkou lžíci, mléko a strouhanku...
více o Karbanátky z nivy
Na pánvi necháme rozpustit sádlo (zahřejeme olej), poklademe dno na kolečka nakrájené brambory o síle asi 0,5 cm, brambory se mohou překrývat, aby...
více o Zapečené brambory
Na oleji necháme zesklovatět cibulku a přidáme tuňáka, kterého jsme před tím nechali okapat. Za stálého míchání prohřejeme a přidáme Lučinu. Jakmile...
více o Těstoviny s tuňákem
Na oleji osmažíme cibulku a přidáme mleté maso. Vysmažíme za stálého míchání a potom přidáme na proužky nakrájenou papriku, okořeníme mletou paprikou,...
více o Mleté maso s kysaným zelím
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme stroužek česneku přeříznutý na půl, chvíli restujeme a přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, osolíme,...
více o Kuřecí kousky s těstovinami a špenátem
Houby nakrájíme a svaříme 3 minuty ve slané vodě. Zchladíme a dáme do mísy. Přidáme nakrájené papriky, cibuli a vše uvedené v ingrediencích,...
více o Houbové Uncle Bens
Na másle osmažíme sekanou petrželku, sekanou cibulku, rohlíky nakrájené na kostičky (rohlíky můžeme dát na plech do trouby a pak přimícháme osmaženou...
více o Slaninové knedlíky
Klobásy opečeme ze všech stran na másle, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme a vše zalijeme pivem. Osolíme...
více o Klobásy v pivní omáčce
Porce kuřete omyjeme a osolíme. Oloupaný česnek nasekáme na malinké kousky. Do zapékací mísy nalijeme smetanu, do ní nasypeme kari koření, lehce...
více o Kuře v kari omáčce - rychlé
Kuřecí prsíčka omyjeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, osolíme, opepříme a nasypeme tak 1/4 až 1/2 sáčku kari koření, zamícháme a pro lepší...
více o Kuře na kari II.
Z mouky, cukru, mléka a droždí vymícháme těsto, dle potřeby přilijeme olej, mírně osolíme necháme nakynout. V průběhu kynutí těsto dvakrát prohněteme...
více o Loupáčky
Na rozpuštěném másle osmažíme jemně krájenou cibuli s cukrem a mícháme až lehce zkaramelizuje. Poprášíme moukou a zalijeme masovým vývarem a pivem....
více o Cibulová pivní omáčka
Kuře naporcujeme, osolíme, lehce posypeme tymiánem a dáme na plech. Porce obložíme zeleninou - mrkev, petržel a cibuli rozřízneme podélně a klademe...
více o Kuře po řecku
Máslo rozehřejeme ve větším hrnci při střední teplotě. Přidáme na jemno nasekanou cibuli a vaříme 2-3 minuty za stálého míchání. Přidáme rýži a 1-2...
více o Pilaf rýže
Tavený sýr, utřený česnek a pepř zpracujeme do pomazánky. Pomazánku mažeme na jednotlivé krajíce chleba. Chleba obalíme v rozkvedlaném osoleném...
více o Mňam topinky
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme papriku, dolejeme vodou. Přidáme překrájené kysané zelí, nové koření, bobkový list a pepř...
více o Zelňačka mojí maminky
Maso promícháme s mlékem, solamylem, solí, pepřem a dáme na noc odležet do lednice.
Druhý den mokrýma rukama na mokrý igelit udělat dvě placky, které...
více o Roláda z mletého masa
Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle a poklademe na pánev s rozpáleným olejem. Rozprostřeme, osolíme.
Nastrouhaný sýr nasypeme dokola po...
více o Americký bramborák
Vše nakrájíme na kousky a vrstvíme do pekáče. Snažíme se vrstvy barevně hezky střídat. Na vrstvu s masem přijde čubrica. Nesmí se jí dát ale mnoho!...
více o Kuřecí překvapení "Hofi"
Cuketu nakrájíme na tenší plátky, posolíme a počkáme až pustí vodu. Potom jí obalíme v mouce a na oleji prudce osmažíme. Cibuli nakrájíme na kolečka a...
více o Řecký cuketový nákyp
Oloupeme okurky, najemno nastrouháme a necháme chvíli odležet. Mezitím smícháme dohromady lučinu a jogurt v misce. Poté z nastrouhaných okurků...
více o Tzatziki V.
Do mixéru dáme bazalku, olej, česnek, trochu soli a oříšky, mixujeme až vznikne pyré. Pak směs přendáme do mísy, kde ji smícháme se strouhaným...
více o Bazalkové pesto
Omyté cukety překrojíme na dvě poloviny a vydlabeme z nich dužinu. Mleté maso smícháme s vejcem, strouhaným sýrem, osolíme, opepříme (můžeme přidat...
více o Plněné špalíčky z cukety
Vše dáme vařit asi na 4 min. Potom vyndáme na mísu a necháme vychladnout.
Paprika se narovná do sklenic, zatíží se špejlí, dá se cibule a zalije se...
více o Papriky v oleji
Rajčata a česnek rozmixujeme, vmícháme sůl. Vlijeme do sklenic, nezavařujeme, pouze pevně zavřeme a uložíme do chladna. Vhodné do veškerých omáček,...
více o Rajčatová omáčka
Do hlubokého pekáče či kastrolu nalijeme olivový olej (čím méně tím lépe) a vložíme do trouby vyhřáté cca na 200 °C. Přidáme cibuli nakrájenou na...
více o Rajská trochu jinak