V hlubokým hrnci rozpálíme olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Lehce osmahneme. Pak přidáme slaninu nakrájenou na tenčí plátky a (poklademe jí...
více o Ragú podle detektivky
Kuřecí prsíčka odblaníme a nakrájíme na řízky. Nenaklepáváme je, ale vložíme je do marinády, kterou si připravíme z oleje, sójové omáčky, pepře,...
více o Kuřecí prsíčka s brokolicí
Maso den předem naklepeme a namočíme do mléka, aby bylo ponořené. Druhý den maso osušíme, posolíme, potřeme česnekem, posypeme kořením, obalíme v...
více o Kotlety v mléce
Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Mouku, pivo, žloutky a sůl dáme do mísy a metlou umícháme do hladkého těstíčka. Necháme zhruba 15 minut...
více o Jablečné kroužky v pivním těstíčku
Vepřový mozeček odblaníme a naplníme jím pergamenový či silonový rukáv na výrobu tlačenky, poté jej dáme zmrazit do mrazničky. Z takto připraveného...
více o Smažený vepřový mozeček
Maso nakrájíme na 2 cm velké kousky a 10 minut restujeme na oleji. Přidáme koření, rozmačkaný česnek, rajský protlak a horký vývar. Vaříme pod poklicí...
více o Maso s rýží po balkánsku
Plátky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí a obalíme v mouce - klasická příprava roštěnek. Dáme na...
více o Zakryté hovězí plátky
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, vložíme do větší mísy, posolíme, propasírujeme dva stroužky česneku, posypeme kmínem a pokropíme olivovým...
více o Rychlé brambory v mikrovlnce
Do pekáče nalijeme trochu oleje, dáme nakrájenou cibuli a na ni vložíme osolená, sladkou paprikou poprášená kuřecí prsa, přikryjeme pokličkou a pečeme...
více o Bylinkové kuře Diana
Celer oloupeme, nastrouháme najemno spolu s mrkví. Salám se nastrouhá na hrubém struhadle. Zamíchá se, osolí, opepří, přidá se zakysaná smetana a...
více o Celerová pomazánka na chlebíčky
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Slijeme vodu, přidáme vejce, sůl, strouhanku a polohrubou mouku, tak aby těsto bylo husté. Strouhanky dát o...
více o Chlupaté knedlíky III.
Z brambor, mouky, soli a vejce se udělá klasické bramborové těsto. Rozválí se pruh, aby se do něho dal zabalit salám. Salám rozkrájíme asi na 8 cm...
více o Bramborové krokety III.
Na másle se rozpustí kvasnice a přidá se na kolečka nakrájená část pórku, pak se přidá hladká mouka a udělá se jíška. Zalije se vývarem, přidá se...
více o Pórková polévka III.
Krabí tyčinky a cibuli pokrájíme, smícháme s rýží a kukuřicí, spojíme majonézou napůl s bílým jogurtem. Osolíme, opepříme, vychladíme.
Pozor, jenom s...
více o Rýžový salát s krabími tyčinkami
1/2 kg vepřového masa nakrájíme na nudličky, vhodíme na zpěněnou cibulku /hoodně/, přidáme lžíci podravky / pokud nemám, dávám gulášové koření/ a...
více o Dřevorubecký guláš II.
Mouku, sůl, semínka a na okurkovém struhadle nastrouhaný salám smícháme ve velké míse, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme kvasnice, pocukrujeme...
více o Dalamánky III.
Celer oloupene a nakrájíme na centimetrové kousky, které dámě vařit spolu s částí celerové natě a lžičkou oleje a solí a směsí koření. Až celer změkne...
více o Celerové pyré
Na másle zpěníme jemně pokrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme fazolky, promícháme a pak rozkrájená rajčata a krátce...
více o Fazolková polévka s rýží
Kadeřávek očistíme a dáme na 15 minut vařit do osolené vody. Pak vyjmeme, drobně usekáme a dáme na nakrájenou zpěněnou cibuli, lehce osmažíme a...
více o Dušený kadeřávek s ovesnými vločkami
Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem, a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem,...
více o Zapražená pórková polévka se sýrem
Brambory uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout. Očištěnou růžičkovou kapustu vaříme v menším množství osolené vody asi 10 minut. Na oleji necháme...
více o Salát z růžičkové kapusty a brambor
Kapustičky uvaříme ve slané vodě (5-7 minut). Vyjmeme, dáme okapat. Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájený česnek a cibuli, osmahneme přidáme...
více o Orientální růžičková kapusta
Na oleji osmahneme ovesné vločky a jemně nasekanou cibuli, zalijeme 1 l vody, přidáme asi 100 g strouhaného celeru, povaříme 10 minut. Přidáme...
více o Sedmikrásková polévka
Do hrnce dáme olivový olej, asi tak 2 deci. Oloupanou cibuli na jemno nakrájíme a na oliv. oleji necháme zesklovatět a přidáme sekaná rajčata,...
více o Ragů s mušlemi
Tmavé bagety nakrájíme asi na 10 cm dlouhé kusy, které ještě podélně rozpůlíme. Vzniklé "chlebíčky" lehce potřeme nejprve rostlinným tukem a poté...
více o Skvělé rajčatové chlebíčky
Listové těsto vyválíme na slabší placku. Žloutek, sůl a utřený česnek rozkvedláme a placku asi polovinou směsi potřeme. Poté ji poklademe 1 vrstvou...
více o Mňamózní šnečci
Vývar: maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažit na oleji. Přidat protlak, sůl a zeleninu. Nechat 5-10 minut vařit a pak dochutit
<BR>Bešamel: z...
více o Lasagne pana Monte Castelloniho
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe do pekáčku. Na ně dáme na kolečka nakrájený pórek a na plátky nakrájené žampiony, osolíme,...
více o Bezmasé zapékané brambory
Brambory stejné velikosti umyjeme kartáčkem a dáme vařit do měka. Když se uvaří, omyjeme je studenou vodou a rozpůlíme. Vydlabeme vnitřek skoro na...
více o Plněné brambory
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky (budou se pak opékat na pánvi, tak abyste se neupekli zaživa, nařezejte si je přiměřeně pozn. J.Werich) a pak vše...
více o Babiččiny rarášky
Očištěné brambory, pastinák nakrájíme na kostky, a cibuli jemně usekáme. Na oleji nejdříve osmažíme cibuli, přidáme pokrájený pastinák a brambory,...
více o Příloha z pastináku a brambor
Brambory uvaříme ve slupce, fazolky ve slané octové vodě. Oloupané horké brambory nakrájíme na plátky smícháme s uvařenými pokrájenými fazolkami....
více o Fazolkový salát s brambory
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kari, promícháme a vsypeme očištěné a pokrájené fazolky. Zalijeme vodou a podusíme doměkka. Oslolíme,...
více o Fazolky na smetaně s kari
Slaninu pokrájíme na drobnější kousky, vše ostatní na větší kostky. Na pánvi bez oleje orestujeme cibuli, po chvilce přidáme slaninu a vysypeme do...
více o Allambre
Namočenou čočku uvaříme a necháme vychladit. Do mísy zamícháme na kostičky nakrájená vejce (natvrdo uvařená), papriku, rajčata, okurky, cibulku,...
více o Čočkový salát
Na pánvi osmahneme na kolečka nakrájený pórek, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou šunku. Tortellini uvaříme dle návodu. Omáčku připravíme ze...
více o Sýrové těstoviny
V pánvi na dvou lžících oleje osmahneme uzeninu. Poté přidáme zeleninu a lehce orestujeme. Po chvíli přidáme uvařené těstoviny, promícháme, dochutíme...
více o Chalupářské těstoviny
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a rozdrobený sýr, přilijeme kondenzované...
více o Těstoviny Fudži
Rozmačkáme brambory, vmícháme do nich vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Slaninu, cibuli a česnek orestujeme na oleji. Přidáme oloupané a...
více o Houbový dort
Nejprve si přichystáme marinádu. Promícháme kečup s cukrem, worchestrem a nadrobno nakrájenou cibulí. Oloupaný česnek utřeme nebo nasekáme a vmícháme...
více o Pikantní kuře II.
Játra očistíme a odblaníme, opláchneme je a nakrájíme na menší kousky (např. na menší nudličky). Všechnu cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme ostrým...
více o Játra na česneku
Rýži přebereme a několikrát propláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do kastrolu, zalijeme ji horkou vodou, osolíme a vaříme asi 15-20 minut doměkka....
více o Rychlé rizoto
Křen s jablky pomeleme na masovém strojku nebo ustrouháme na robotu a smícháme s cukrem, solí a octem. Směs naplním do dobře vymytých skleniček a...
více o Jablečný křen II.
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Do skleničky odlijeme trochu olivového oleje, do kterého přidáme prolisovaný česnek (můžeme dát i víc...
více o Brambory s česnekem a tymiánem
Maso rozklepeme přes folii posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně je posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí řízky obalíme NEJDŘÍVE v jemné...
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Marinádu připravíme smícháním za studena: hořčice, kečupu, oleje, směsi "Koření od Antonína" a soli.
Celé kuře opláchneme a naporcujeme na čtvrtky a...
více o Kuře dobré
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
Omáčka: najemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý...
více o Pečený steak ze žraloka s omáčkou