Čekankový košťál klínovitě vyřízněte. Do 3 l vody dejte 3 lžíce soli a citronovou šťávu, přiveďte k varu, potom vařte vždy 3-4 kusy čekanky 3 minuty....
více o Čekanka v sýrové omáčce
Nejdříve krátce osmahneme na pánvi rybí filety. Potom filety přendáme do mírně vymaštěného pekáčku, osolíme, posypeme grilovacím kořením, na to dáme...
více o Zapečené rybí filety
Do mísy dáme bůček nakrájený na kostky, osolíme, opepříme, přidáme česnek nakrájený na plátky, posolíme, popepříme a poprášíme majoránkou.
Zakápneme...
více o Bůček zase jinak
Tence vyválíme listové těsto (asi 2 mm) a nakrájíme na čtverce o velikosti asi 8x8 cm a na každý dáme lžíci náplně. Těsto přeložíme a okraje dobře...
více o Listové taštičky plněné mletým masem
Kuřecí játra odblaníme. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, zpěníme na oleji, přidáme játra a za stálého míchání je opečeme. Mírně je podlijeme vodou,...
více o Kuřecí játra na hrášku
Jemně pokrájenou cibuli a pórek nakrájený na kolečka osmažíme na oleji, postupně přidáváme sojovou omáčku, bílé víno, sůl, worchestrovou omáčku, ocet...
více o Houby s cibulí a pórkem
Uvaříme brambory ve slupce skoro do měkka, oloupeme a nakrájíme na plátky. Mezitím si vymažeme pekáček, nakrájíme pórek na jemné kroužky a nastrouháme...
více o Zapečené brambory s pórkem
Na tuku osmažíme cibulku, maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a vložíme na cibuli, přidáme sušené houby,...
více o Pikantní omáčka
Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, okořeníme rozmarýnem (na každou kotletu stačí špetka, je velmi aromatický), naskádáme do...
více o Kotlety na rozmarýnu
Hermadur nakrájíme na kostičky, dáme do misky a utřeme dohladka se změklým máslem a lučinou. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a koření. Podle chuti...
více o Pikantní pomazánka z Hermaduru
Osolené filé podlijeme trochou vody a podusíme. V hrnci si připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme vodou (do půlky hrnce), přidáme...
více o Norská rybí polévka
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme. Maso naklepeme a obalíme ve smíchaných paprikách se solí. Na vymazaný pekáč dáme cibuli a na ní poklademe...
více o Masíčko pod peřinkou
V tlakovém hrnci uvaříme společně ovesné vločky a zeleninovou směs - ne příliš do měkka (cca 3-4 minuty). Před uzavřením hrnce přidáme nové koření,...
více o Zeleninové placičky s vločkami
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme koření, osolíme a dáme vařit asi do 1,5 litru studené vody. Když jsou brambory skoro měkké,...
více o Jihočeské friko
Nakrájenou cibulku osmažíme na lžíci másla, přidáme na kostičky pokrájené tvarůžky a necháme je roztavit. Přilijeme víno, prohřejeme a zalijeme asi...
více o Polévka ze syrečků
Drůbeží maso nakrájíme na kostičky, cibuli také a smícháme se všemi ingrediencemi. Necháme odležet nejméně 2 hodiny.
Smažíme jako placičky. Jsou...
více o Drůbeží placičky
Sóju umeleme na masovém strojku společně s vlašskými ořechy, přidáme malou špetku soli a 5 lžič tekutého medu. Dobře promícháme.
Výborná a rychlá...
více o Sójová pomazánka s ořechy
Připravíme kuskus podle návodu na obalu, přidáme drobně nakrájenou zeleninu, rozdrobíme sýr a promícháme. Přilijeme lžíci za studena lisovaného...
více o Salát s kuskusem a fetou
Mouku smícháme s hodně kari a přiměřeně soli a pepře.
Porce kuřete mírně osolíme a potřeme celou hlavičkou rozmačkaného česneku a pak obalíme ve směsi...
více o Faustovo kuře
Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přidáme cibuli a česnek. Znovu osmahneme, zalijeme 1/4 l piva, přidáme 1/2 láhve kečupu, feferonky,...
více o Hovězí na černém pivu
Cibuli a okurku nakrájíme na malé kostičky, papriky na nudličky, rajčata na plátky a vše promícháme v míse. Přidáme rybičky i se šťávou, pokrájené na...
více o Paprikový salát s rybičkami
Špekáčky a kyselé okurky nakrájíme na čtvrtky, cibuli a pórek na kolečka, žampióny na plátky, papriku na proužky, slaninu na malé kostičky, přidáme 1...
více o Pikantní špekáčky na pivu
Z droždí, cukru a mléka zamícháme v hrnečku kvásek a necháme vzejít. Na vále prosijeme mouku přidáme prášek do pečiva změklý tuk, vejce, špetku soli a...
více o Plněné šátečky
Maso nakrájíme na nudličky nebo malé kostičky, zprudka orestujeme na oleji, maso osolíme a opepříme a chvíli podusíme. Po chvíli přidáme na drobno...
více o Masová minutka
Maso nakrájíme na platky a naklepeme. Do rozšlehaných vajec přidáme sůl,koření,solamyl,utřený česnek, zamícháme. Směsí polijeme maso a necháme 24...
více o Pikantní plátky
Cuketu omyjeme a oloupeme (mladou cuketu nemusíme loupat). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli stát, až pustí vodu....
více o Cuketové bramboráky
Na vále zpracujeme mouku, tuk, sýr, prášek do pečiva, sůl a 1-2 lžíce mléka. Vyválíme těsto na placku a rádýlkem vykrajujeme různé tvary. Klademe na...
více o Křehké slané pečivo se sýrem
Do vlažného mléka postupně přidáváme oloupané a najemno nastrouhané brambory bez vody, vejce, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku,...
více o Bramborka
Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené kuřecí maso, osolte, poprašte sladkou paprikou a nechte dusit do měkka. Pokud chcete...
více o Kuřecí ňamka s nivou
Připravíme vývar z bujónu a asi 12 minut v něm vaříme květák rozebraný na malé růžičky. Pak dáme polovinu růžiček stranou a zbytek rozšleháme s...
více o Květáková polévka s kysanou smetanou
Vejce uvaříme nahniličku, pak je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a v prosáté strouhance. Smažíme je na tuku dočervena.
Obkládáme dušenou zeleninou ...
více o Vařená vejce - smažená
Papriku podélně rozkrojíme, pouze na jedné straně, aby se dala naplnit. Vnitřek vymažeme solí, třeným česnekem (může být větší množství česneku, pak...
více o Papriky plněné česnekem a nivou
Připravíme si cibulovou omáčku - na másle osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka nebo proužky, přidáme papriky a zalijeme vínem a vývarem a vaříme do...
více o Kuře v cibulovém kabátku
Na másle zesklovatíme pokrájenou cibuli. Na přichystaný pekáč, cibuli rozdělíme na 4 hromádky na každou hromádku dáme lžíci kečupu.
Osolíme a opepříme...
více o Kuřecí prsa na cibulce
Maso nakrájíme na velikost hranolků a na malé kostičky, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici,...
více o Guláš speciál II.
Uvařené, oloupané brambory nastrouháme a smícháme s moukou a vejci. Vypracujeme těsto, kterým obalíme kolčka salámu. Potřeme bílkem a posypeme...
více o Zapečený Poličan v sezamovém kabátku
Hlavu kapra zbavenou střelí a jakékoliv odřezky uvaříme po 10 min. Slijeme a prochladlou rybu dobře obereme, a dáme stranou. Vývar dáme vařit s žlutým...
více o Rybí polévka II.
Na nudličky nakrájíme měkký salám, větší cibuli, pár okurek, papriku či kozí rohy. Přidáme sůl, pepř, chilli a pár lžic majolky. Povaříme olej,...
více o Domácí Rumcajs
Smichat mouku, cukr, olej, vodu příp. štávu, vanilkový cukr, kůru a štávu z citronu, sůl, celá vejce (bílky možno našlehat komu se chce), prášek do...
více o Výborná rychlá hrnková buchta
Kuřecí maso osolíme a naložíme na několik hodin (nejlépe přes noc) do marinády a můžeme i občas promíchat, aby se vůně dostaly pěkně do masa....
více o Dietní karibské kuře
Kuřecí maso nakrájíme na kousky (nudičky, kostičky). Na rozpáleném sádle necháme zesklovatět cibuli a poté přidáme kousky masa, které osolíme a...
více o Kuřecí na divoko se smetanou
Nahrubo nakrájenou cibuli se špetkou drceného kmínu zpěníme na tuku a přidáme na kostky nakrájené maso hustě posypané adžikou. Podlijeme vývarem a...
více o Vepřové na adžice
Očištěného kapra potřeme citronem a lechce osolíme a opepříme. Do břicha kapra vložíme slaninu a plátek másla.
Pečeme asi 30 minut, poté kapra...
více o Kapr na anglické slanině
Do mouky vmícháme trochu soli, rozemneme v ní máslo, přidáme cukr a kůru z citrónu, kvásek z droždí, vlažného mléka a cukru, vypracujeme tuhé lesklé...
více o Vánočka bez vajec
Droždí rozmícháme se lžící cukru, dvěma lžícemi mouky a trochou vlažného mléka a necháme na teplém místě vykynout. Změklé máslo napěníme s cukrem,...
více o Máslová vánočka
V mouce uděláme důlek, dáme do něho rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky, špetka soli, špetka cukru a...
více o Babiččina vánočka
Maso nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením a restujeme rozpáleném oleji asi na 2 minuty a pak přidáme nakrájenou...
více o Kuřecí guláš II.
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kostičky, promícháme s cukrem a citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme těsto. V míse...
více o Jablkové knedlíčky
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, na proužky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájené maso. Podusíme, poprášíme hladkou moukou a...
více o Kuřecí guláš