• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl

Sůl

Podobné ingredience

  • Alpská bylinná sůl
  • Bylinková sůl
  • Celerová sůl
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Smaženky z jitrnic

Smaženky z jitrnic

Jitrnice vymačkáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, trochu osolíme a opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvoříme malé... více o Smaženky z jitrnic

Bůček k slavnostní večeři

Bůček k slavnostní večeři

Větší kus bůčku uvaříme asi hodinu s kuličkami pepře, nového koření, solí a bobkovými listy. Připravíme si marinádu ze stroužků česneku utřených se... více o Bůček k slavnostní večeři

45 minut
Jednoduchý boršč z Podkrkonoší

Jednoduchý boršč z Podkrkonoší

Do hrnce s vodou dáme pokrájené (kdo chce proprané) zelí, na kostičky nakrájené maso a na velmi malé kostičky pokrájenou zeleninu. Zalijeme kečupem,... více o Jednoduchý boršč z Podkrkonoší

Babiččiny pochválené rohlíčky

Babiččiny pochválené rohlíčky

Uděláme kvásek z trošky vlažného mléka a kvasnic, pak smícháme s ostatními surovinami (Heru musíme nechat předem změknout) a necháme trochu vykynout.... více o Babiččiny pochválené rohlíčky

Ostatkové koblihy (masopustní)

Ostatkové koblihy (masopustní)

V míse zaděláme řidší těsto - musí se při zpracovávání lepit na stěny mísy - zasypeme trochou mouky, zaděláme utěrkou a dáme kynout na teplé místo.... více o Ostatkové koblihy (masopustní)

60 minut
Koláč z brokolice

Koláč z brokolice

Listové těsto vyválíme na plech (s vyšším okrajem). Brokolici povaříme a rozebereme na drobné růžičky a poklademe na těsto, posypeme na drobno... více o Koláč z brokolice

Zmrzlé koláče

Zmrzlé koláče

Z droždí, cukru, trošky mouky a vlažného mléka uděláme kvásek a dáme kynout. Mezitím si na vál prosyjeme mouku, rozdrobíme máslo, přidáme špetku soli,... více o Zmrzlé koláče

60 minut
Kotlety plněné petrželkou a sýrem

Kotlety plněné petrželkou a sýrem

Kotlety nařízneme a naklepeme tak, abychom mohli vytvořit kapsu. Petrželku nakrájíme nadrobno a smícháme se sýrem. Naklepané kotlety posolíme,... více o Kotlety plněné petrželkou a sýrem

Smažená rýže s kuřecím masem

Smažená rýže s kuřecím masem

Kuřecí maso (krevety) uvaříme a nakrájíme na kostičky. Mrkev, cibuli, žampiony, slaninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme lžičku... více o Smažená rýže s kuřecím masem

Vepřový řízek plněný hermelínem

Vepřový řízek plněný hermelínem

Maso naklepeme, osolíme a položíme půlku hermelínu. Přeložíme a okraje přiklepneme. Naplněné řízky obalíme v mouce, namočíme ve vejci rozšlehaným s... více o Vepřový řízek plněný hermelínem

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Smícháme mouku, sůl a zalijeme mlékem ve kterém jsme rozpustili droždí a špetku cukru. Uhněteme těsto, které necháme vykynout. Z těsta tvoříme tenké... více o Rychlé langoše

Jablka v těstě

Jablka v těstě

Smícháme mouku, cukr, tuk (olej), sůl, mléko do kterého nadrobíme droždí, vše smícháme v řídké těsto, které necháme kynout (35 minut). Jablka oloupeme... více o Jablka v těstě

Zapečená cukína

Zapečená cukína

Cukínu nakrájíme na kolečka, vyloupeme jádřince, cibuli nakrájíme na kolečka, která dozlatova osmažíme na pánvi a dáme na talíř. Cukínu obalíme v... více o Zapečená cukína

Bramboráky s čerstvým zelím

Bramboráky s čerstvým zelím

Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, sůl, pepř, kmín a těsto zahustíme moukou. Bílé zelí nadrobno nakrájíme a spaříme horkou vodou,... více o Bramboráky s čerstvým zelím

Musaka

Musaka

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky (asi 2cm), cibuli nakrájíme na proužky a rajčata z plechovky na malé kousíčky. Rozpálíme tuk na pánvi,... více o Musaka

Tvarůžky na placičkách

Tvarůžky na placičkách

Připravíme klasické bramborové těsto na bramboráky, smažíme asi 10-ti centimetrové kulaté placičky. Na usmažené placičky dáme kolečko tvarůžek a... více o Tvarůžky na placičkách

Květákové kuličky s nivou

Květákové kuličky s nivou

Květák uvaříme do měkka, dáme do misky, rozmačkáme, přidáme nastrouhanou nivu (brynzu), na kostičky nakrájenou šunku, pepř (pozor na sůl, niva je... více o Květákové kuličky s nivou

Obrácené řízky II.

Obrácené řízky II.

Kotlety naklepeme osolíme. Do misky rozmícháme vejce, přidáme kari, pepř (popř. trošku vegety)promícháme, kotlety obalíme v mouce a vajíčku s... více o Obrácené řízky II.

10 minut
Perník II.

Perník II.

Vše dobře vymícháme (aby nebyly hrudky) a nalejeme na vyšší, vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě 25-30 minut. Do základního receptu... více o Perník II.

Flamendr

Flamendr

Maso nejdříve silně naklepeme a pak rozkrájíme na tenké nudličky, osolíme a posypeme pálivou paprikou. Promícháme se solamylem, bílkem a kapkou vody a... více o Flamendr

Kuře na jablkách a celeru

Kuře na jablkách a celeru

Kuře rozporcujeme a osolíme, jablka nastrouháme na tenké plátky, celer nastrouháme na jemné nudličky. Na oleji a másle necháme zpěnit na drobno... více o Kuře na jablkách a celeru

Diplomat

Diplomat

Rybí fié osolíme, pokapeme citrónem, obalíme v hladké mouce a na oleji osmažíme dozlatova. Dáme na vymaštěný pekáč. Mezitím si uvaříme ve vodě... více o Diplomat

Bramborák s kysaným zelím

Bramborák s kysaným zelím

Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, utřený česnek, majoránku, sůl a hrubou mouku (těsto má být hustší). Do těsta... více o Bramborák s kysaným zelím

Polovnická mísa

Polovnická mísa

Pekáč trochu vymažeme olejem, dno pekáče poklademe anglickou slaninou nakrájenou na plátky. <BR>1 vrstva: na slaninu dáme trochu naklepané kotlety,... více o Polovnická mísa

Čínské masové kuličky

Čínské masové kuličky

Do masa vmícháme vodu a rozšlehané vejce. Přidáme koření a rozmačkané brambory a nakonec kypřicí prášek. Vytvoříme kuličky a smažíme do zlatova. Jsou... více o Čínské masové kuličky

Mansaf

Mansaf

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a v hrnci necháme zesklovatět. Přidáme naporcované kuře, zhlehka opečeme, přidáme vodu, sůl a koření podle... více o Mansaf

10 minut
Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Rajčata nakrájíme na malé kostičky, to samé uděláme i s vajíčkama a salámem(junior, ale může být i jiný) nakonec přidáme majolku. Podáváme s chlebem.... více o Rajčatový salát IV.

Křehké lívance z podmáslí

Křehké lívance z podmáslí

Do velké mísy prosijeme mouku, postupně do ní vmícháme vejce. Přidáme podmáslí, vodu a sůl a vymícháme hladké těsto, které necháme na chladném místě... více o Křehké lívance z podmáslí

Krůtí řízky s mangem

Krůtí řízky s mangem

Manga oloupeme a dužinu vdílcích odkrojíme od pecky. Goudu zbavíme kůry, najemno nastrouháme a smícháme s bylinkami. Řízky omyjeme pod tekoucí vodou a... více o Krůtí řízky s mangem

Kuře na talíři

Kuře na talíři

Kuře na prsní straně rozřízneme, osušíme, posolíme a pokmínujeme, popřípadě posypeme kořením. Rozříznutou stranou položíme na hluboký porcelánový... více o Kuře na talíři

10 minut
Salát ze zavináčů

Salát ze zavináčů

Zavináče i se zeleninou uvnitř nakrájíme na kousky, přidáme nakrájená rajčata a papriky, majolku, osolíme a opepříme. Necháme vychladit a podáváme s... více o Salát ze zavináčů

45 minut
Kuřecí prsa v sýrové omáčce se žampiony

Kuřecí prsa v sýrové omáčce se…

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky a osolíme a na oleji orestujeme doměkka. Mezi tím si uvaříme těstoviny. Když jsou prsíčka měkká, tak přidáme... více o Kuřecí prsa v sýrové omáčce se žampiony

Těstoviny se smetanovou omáčkou a šunkou

Těstoviny se smetanovou omáčkou a…

Těstoviny uvaříme dle návodu. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme nasekaný česnek. Chvíli společně restujeme a pak přilijeme... více o Těstoviny se smetanovou omáčkou a šunkou

20 minut
Míchaný salát s kuřecím masem

Míchaný salát s kuřecím masem

Zeleninu a ovoce nakrájíme nadrobno, salát natrháme na malé kousky, zakapeme oliv. olejem, osolíme a necháme v chladu odležet než bude hotové maso.... více o Míchaný salát s kuřecím masem

Zapečená kuřecí prsíčka II.

Zapečená kuřecí prsíčka II.

Zapékací misku vymazanou olejem vyložíme anglickou slaninou, na ni položíme mírně osolené a opepřené maso potřené česnekem, na nej vrstvíme na kolečka... více o Zapečená kuřecí prsíčka II.

Italské "in salmi"

Italské "in salmi"

Očistíme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a vše na drobno pokrájíme. Maso nakrájíme na drobné kousky a necháme ho macerovat s vínem, sklenkou octa,... více o Italské "in salmi"

60 minut
Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízky, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme. Prudce opečeme na rozpáleném oleji, zalejeme vodou, ochutíme podravkou,... více o Kuřecí prsa v nivové omáčce

90 minut
Vepřové kotlety se smetanou a sýrem

Vepřové kotlety se smetanou a sýrem

Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme citrónovým pepřem a rychle na oleji osmažíme. Maso pokládáme do zapékací mísy a pokládáme na něj kolečka... více o Vepřové kotlety se smetanou a sýrem

Langoše mé maminky

Langoše mé maminky

Uděláme kvásek, mírně osolíme. Do mouky přidáme kvásek, kmín, zaděláme řidší těsto. Po vykynutí odkrajujeme menší kousky a rukama uděláme tenké placky... více o Langoše mé maminky

Koláč z kysaného zelí

Koláč z kysaného zelí

Listové těsto rozválíme do picové nebo kulaté koláčové formy (lehce vymazané) a propícháme vidličkou. Na nakrájené anglické slanině podusíme cibulku,... více o Koláč z kysaného zelí

30 minut
Česneková bramborová polévka

Česneková bramborová polévka

Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel nastrouháme na struhadle najemno,... více o Česneková bramborová polévka

60 minut
Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Plech vyložíme listovým těstem (trochu i přes okraje). Do mísy dáme mléko, tvaroh, sůl, drcený kmín, vše zamícháme a dáme na těsto. Na másle osmažíme... více o Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

30 minut
Milionová polévka

Milionová polévka

V hrnci, ve kterém chceme uvařit polévku, rozpustíme asi polévkovou lžici másla, na másle orestujeme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu (celer,... více o Milionová polévka

Kotlety na tompě

Kotlety na tompě

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na slabé proužky a vyložíme jí pekáč. Vložíme maso a zalijeme šlehačkou a tompou. Když je maso... více o Kotlety na tompě

Pepřové řízky s meruňkovou omáčkou

Pepřové řízky s meruňkovou omáčkou

Zrnka pepře a nového koření nahrubo rozdrtíme a vsypeme na talíř. Maso omyjeme, osušíme a obalíme v rozdrceném koření. V pánvi rozehřejeme olej a... více o Pepřové řízky s meruňkovou omáčkou

Višňové taštičky

Višňové taštičky

Z tvarohu, cukru, soli a mouky s kypřícím práškem vypracujeme těsto. Zabalené do fólie uložíme na 3 hodiny do chladu. Tvarohové těsto tence vyválíme,... více o Višňové taštičky

60 minut
Rybí filety s listovým špenátem

Rybí filety s listovým špenátem

Omyté rybí filety osolíme, pokapeme citrónem, necháme chvilku odležet. Filety naskládáme do pekáčku, poklademe plátky másla, přidáme nasekanou... více o Rybí filety s listovým špenátem

Omáčka z cuket na těstoviny či do masa

Omáčka z cuket na těstoviny či do masa

Cuketu, papriky a cibuli nakrájíme na velikost jaká nám chutná. Pak vše podusíme do poloměka, přidáme kečupy a omáčky, plníme za tepla do sklenic.... více o Omáčka z cuket na těstoviny či do masa

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rozpuštěné máslo a hladkou mouku vymícháme, když je hladká, přidáme rajský protlak zamícháme a po troše přidáváme studenou vodu a mícháme, aby se nám... více o Rajská polévka pro děti i dospělé

60 minut
Mrkvová polévka - rychlá

Mrkvová polévka - rychlá

Na rozpuštěné máslo dáme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, přidáme trochu soli a celého kmínu mícháme až nám mrkev pustí barvu. Zaprašíme moukou... více o Mrkvová polévka - rychlá

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • ...
  • 380
  • Další stránka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

53
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …
47
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
40
Linecké cukroví II.
Linecké cukroví II.
31
Dýňová tortila
Dýňová tortila
26
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Nedávno navštívené recepty:

Zeleninové rizoto Bílkový chlebíček Fantozziho bavorské karbanátky
Žampionová pomazánka Hovězí Stroganoff Mazanec vánočka III.
Koule Raffaelo Kuřecí plátky s Dijonskou omáčkou Ředkvičkový salát se šunkou
Bůčkový holandský řízek Kávový dort (řez) s pudinkem Sirup z meduňky

Další doporučené ingredience:

Strouhaný křen Strouhaný parmazán Středozemní dressing Střídka Studená voda
Studentská pečeť Suchar Suché sherry Suchý led Suchý salám
Sultánky Sumach Sunar Sunarka Suroviny na oblohu
Sushi rýže Sušená cibule Sušená jablka Sušená máta Sušená nať
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact