Je zapotřebí velká pánev (průměr 28 cm). Cibuli rozčtvrtit a nakrájet na proužky, osmažit na oleji a másle do sklovata. Přidat na plátky nakrájené...
více o Zdravý rocker
Do zakysané smetany nastrouháme okurku, naklájíme na drobno cibulku, přidáme hořčici, sůl a pepř.
Vše promícháme a můžeme podávat ke smaženým pokrmům....
více o Tatarka ze zakysanky
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a na pánvi na trošce oleje z jedné strany lehce opečeme. Do velkého pekáče dáme na dno trochu...
více o Prezidentské maso
Oloupané brambory zalijeme osolenou vodou a vaříme do měkka. Vodu slijeme do jiné nádoby, brambory rozšťoucháme s horkým mlékem a vymícháme na kaši....
více o Francouzská česnečka
Kolínka uvaříme dle návodu na obalu, scedíme. Špenát podusíme, ochutíme česnekem, mleté maso osmahneme na pánvičce. Osolíme a okořeníme dle chuti.
Do...
více o Kolínka s mletým masem a špenátem
Z hladké mouky, cukru, rozpuštěného másla, špetky soli a teplé vody (tolik, aby se těsto nelepilo, ale bylo krásně vláčné!) zaděláme těsto, které...
více o Tradiční tažený štrůdl
Kotlety omyjeme a mírně naklepeme. Osolíme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi rozpustíme a zahřejeme máslo a olej. Maso opékáme dozlatova asi 5 minut...
více o Kotlet s cibulovou omáčkou
Halušky: smícháme jedno vejce, 150 g polohrubé mouky a 150 g špenátu (pozor, dobře scedit vodu!) a špetku soli. Kdo nemá rád špenát, jednoduše přidá k...
více o Špenátové halušky tety Vieročky
Vejce uvaříme natvrdo. Na kousku másla rozpustíme droždí a mícháme, dokud zase trochu nezhoustne (doporučuji teflonové nádobí), pak odstavíme -...
více o Drožďová pomazánka - úplně jinak
Uvařený květák nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nakrájenou cibuli, vejce, trochu mléka, mouku a strouhanku- okořeníme. Ze směsi lžící nabíráme...
více o Květákové placičky
Z uvedených surovin vypracujeme v míse těsto, z něhož lžící na vále vykrajujeme malé buchtičky, které plníme náplní, klademe na vymazaný plech,...
více o Zadělávané nekynuté buchtičky
Kotlety naklepeme, osolíme a okořeníme. Je dobré obyčejné grilovací koření nebo koření Gyros. Opečeme na pánvi a naskládáme do pekáčku. Cibuli...
více o Kotletky s křenem a jablky
Čistou mrkev nastrouháme na jemné nudličky, cibuli jemně pokrájíme a přidáme na dílky nakrájená rajčata.
Promícháme mírně osolíme a opepříme, zalijeme...
více o Mrkvový salát s rajčaty
Oloupané, omyté brambory nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s bobkovým listem, celým pepřem a tymiánem do poloměkka. Uděláme z másla, cibule...
více o Brambory na kyselo
Vepřové plátky rozklepeme do šířky, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme paprikou a částí cibule, kterou jsme drobně nakrájeli, stočíme v...
více o Závitky s paprikou - dietní
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme moukou, připravíme světlou jíšku, vodou doplníme na objem půl litru, rozšleháme a vaříme 10 minut....
více o Špenátová polévka - dietní
Vepřovou kýtu rozkrojíme na dvě porce, vložíme je na rozehřátý olej, lehce opečeme a podlijeme vodou. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, rozetřený...
více o Kořeněná kýta - dietní
Vepřovou kýtu vložíme do vařící osolené vody, přidáme koření a cibuli, uvedeme do varu a dále vaříme na malém plaménku, až maso změkne. Podáváme s...
více o Vařená vepřová kýta - dietní
Vepřové maso nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli drobně nakrájíme, usmažíme do růžova na oleji, přidáme maso, poprášíme je moukou a za stálého...
více o Liboví moravští vrabci - dietní
Vepřovou kýtu nakrájíme na stejně velké kostky, poprášíme je moukou, vložíme do kastrolu na rozehřátý olej a za stálého míchání krátce opečeme....
více o Vepřová kýta v hrášku - dietní
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme bazalkou. Rozkvedláme vejce s hořčicí a maso naložíme do této směsi na dvě hodiny.
Na sádle...
více o Mildovo vepřové v hořčici
Nejdříve si nakrájíme na malé kousky anglickou slaninu a chlebové kůrky. Nakrájenou slaninu opečeme dozlatova, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a...
více o Chlebová omáčka
Pórek po délce rozkrojíme na čtvrtiny, nakrájíme na jemné nudličky a přidáme nastrouhaná vejce a salám (struhadlo s velkými oky).
Vše spojíme...
více o Pórková pomazánka
Sušené houby dáme přes noc namočit do vody. Cibuli a česnek dáme spěnit do 4 lžic oleje. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky a dáme...
více o Babiččina zelňačka II.
Bůček uvaříme s přísadami. Játra nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou. Vše rozemeleme a přidáme 4 žloutky, sůl, pepř, česnek a kousek cibule....
více o Játrová paštika z vepřového masa
Zpěníme cibulku na sádle. Potom přidáme vyprané zelí, sůl, kmín a drobet vody. 1/2 hodinky dusit. Dolít vodou a přidat klobásu. Vaříme do změknutí.
Do...
více o Rychlá zelňačka II.
Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme. Rajčata, usekané přísady, sůl a papriku za občasného míchání...
více o Indické čatní
Cibulu a slaninu nakrájenou na kostky orestujeme, přidáme na proužky nakrájané dršťky, zalijeme vodou a dusíme asi 15 - 20 minut.
Z oleje a mouky si...
více o Držky po štajersky
Musaka I.: Lilky nakrájíme na tenké podélné plátky, osolíme a necháme cca 30 minut vypotit. Potom je opláchneme studenou vodou a dobře osušíme.
Cibuli...
více o Musaka z lilku - Balkán
Palačinky: do mléka rozkvedláme celé vejce a přidáváme hladkou mouku dokud těsto nezhoustne tak, aby bylo stále mírně tekuté. Hotové palačinky...
více o Plněné palačinky II.
Syrové kuře osolíme a břišní dutinu vymažeme rozetřeným česnekem se solí (alespoň jednu paličku). Z plátků šunky a sýra uděláme roličky, kterými...
více o Brněnské kuře
Na polovině másla osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme doměkka. Osolíme, opepříme, zakapeme citronem, vmícháme 3...
více o Italské brambory
Cibulku nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme do zlatova, přidáme nakrájenou klobásu a 1/2 kávové lžičky pálivé papriky a 4-5 lžiček sladké...
více o Zelňačka trochu jinak
Kuře rozdělíme na porce a osolíme. Zeleninu pokrájíme na kostky či kolečka a vložíme do vymazaného pekáče přidáme divoké koření podlijeme trochou vína...
více o Jiříkovo kuře
Kotlety očistíme, okraje nařízneme aby se nekroutily a zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme olej, dáme na něj...
více o Pochoutka s nivou
Hermelín podélně rozřízneme na dva plátky. Každý navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce.
Potom namáčíme v rozšlehaném vejci osoleném špetkou soli a...
více o Smažený hermelín
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v mléce. Osolíme, okořeníme, přidáme...
více o Kapustové karbanátky
Rýži uvaříme, jemně nasekanou cibuli zpěníme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ s paprikou vložíme maso pokrájené na menší...
více o Rizoto s masem
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe plátky šunky, plátky sýra a přehneme na polovinu. Okraje sklepeme paličkou, pak obalíme v trojobalu a...
více o Řízek se sýrem
Suroviny na palačinky dobře promícháme a na sádle nebo oleji usmažíme palačinky ve velikosti zapékací ohnivzdorné misky, kterou máme doma. (Aby byl...
více o Zapékané palačinky
Maso nakrájíme na kousky, které semeleme na masovém strojku. Takto pomleté maso ještě aspoň 1x pomeleme. Lístky rozmarýnu nakrájíme na co nejmenší...
více o Čevab - Balkán
Porce kuřete umyjeme, usušíme. Vidličkou jej důkladně propícháme. Promícháme přísady na marinádu a vše zahřejeme. Touto (teplou) marinádou zalijeme...
více o Filipínské kuře
Růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olejem, posypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka,...
více o Zapékaná růžičková kapusta
Na troše tuku osmažíme cibuli, potom na ní rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit, droždí se rozteče po celé pánvi.
Až se začne srážet a vytváří...
více o Drožďová pomazánka II.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a necháme vychladnout. Smícháme se steril. zeleninou Kunovjanka (bez nálevu), vmícháme majolku, dochutíme...
více o Těstoviny á la Kunovjanka
Kuřecí prsa prokrojíme a naklepeme na velký plátek, osolíme. Na plátek klademe slaninu, nivu a olivy. Opepříme, posypeme tymiánem a důkladně zabalíme....
více o Kuřecí závitek se slaninou a nivou
Ve vyšší nádobě vyšleháme sníh ze tří bílků. Potom stejným nástrojem rozmícháme mouku, moučkový cukr, vanilinový cukr, žloutky, olej a mléko. Ke konci...
více o Olejová bábovka II.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na půl centimetru silná kolečka. Na pánvi osmažíme na drobno pokrájenou cibulku,...
více o Francouzské brambory III.