Mléko nalejeme do mísy, trošku osolíme, přidáme vejce a zašleháme. Přidáme hotový kvásek a hladkou mouku, ale už nemícháme, jen necháme na teplém...
více o Kynuté lívance mojí babičky
Roštěnky naklepeme, osolíme, popepříme, mírně potřemě hořčicí a poklademe nudličkami klobásky, okurky, slaniny, špeku, cibule a kůrky z chleba....
více o Španělské ptáčky po moravsku
Roštěnky naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Na sádle mírně osmažíme nakrájenou cibuli a opečeme plátky roštěnky dost...
více o Roštěnky na hořčici
Prsa na nakrájíme nudličky, osolíme, opepříme a okořeníme chilli. Přidáme sójovou omáčku, solamyl a bílé víno, promícháme. Necháme alespoň 2 hodiny...
více o Bombajské kuřecí masíčko
Uvařený celer nastrouháme na hrubém struhadle, rovněž jablka bez slupek. Smícháme s ostatními přísadami a necháme v chladničce několik hodin rozležet....
více o Celerový salát s křenem
Nudle uvaříme podle návodu na obalu a propláchneme studenou vodou. Nakrájenou cibuli na kostičky a plátky česneku osmažíme na oleji, přidáme...
více o Římské nudle
Avokado rozříznout na půl, zabodnout nůž do pecky, trochu se pootočí a pak se lehce vyndá. Polévkovou lžící objet těsně mezi slupkou a dužinou a tím...
více o Guacamole
Smíchat všechno dohromady, nechat stát 1 hodinu a pak znova promíchat. Může se skladovat v ledničce minimálně 1 týden. Servíruje na např. v kompotové...
více o Salsa
Do větší mísy dáme jen 250 g hladké mouky, sádlo, sůl a zpracujeme nejprve tak, aby to byla jemná drobenka. Pak pomalu přidáváme vlažnou vodu a...
více o Mexické placky tortillas z mouky
Do pekáče s trošičkou oleje vkládáme na hrubá kolečka nakrájenou cibuli. Posolíme. Na toto položíme všechno omyté kysané zelí (syrové). Osolíme. Na to...
více o Prostě skvělé kuře
Vločky namočíme přes noc do vlažné vody. Zeleninu uvaříme s masoxem, obojí dáme okapat a smícháme v míse. Přidáme sýr, vejce, solamyl, sůl a česnek....
více o Vločkové karboše
Opláchnuté kousky krůty osolíme a opepříme, poté kousky poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na oleji. Po chvilce podlijeme vínem, přikryjeme...
více o Mlsná krůta
Po dlouhých diskuzích odborníků - kuchařů okolo hranolek v USA shodli se na tomto postupu: brambory nakrájet na velikosti hranolek 1/2-1 cm, dát do...
více o Americké smažené hranolky
Libové vepřové maso uvaříme spolu se solí, mrkví a celerem klasicky jako polévku.<BR>Měkké maso vyjmeme, necháme zchladit a rozkrájíme na kostičky....
více o Zelná polévka II.
Hlávkový salát omyjeme, dobře osušíme v utěrce a natrháme na kousky, pažitku nebo cibulku nakrájíme nadrobno. Do mísy, ve které budeme salát dělat...
více o Listový salát
Myslím, že celá procedura trvá podle zručnosti asi 20-30 minut. Na kostičky nakrájíme dvě střední cibule a zpěníme je na tuku. Přidáme rovněž na...
více o Kuřecí rychlá a lehká pánev
Maso rozřízneme na velký, tenký plátek (na roládu) osolíme a opepříme. Potřeme vinnou klobásou a hořčicí, posypeme najemno nakrájenou cibulí a...
více o Evíkova pečínka
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Na sádle osmahneme drobně nakrájený česnek, potom přidáme...
více o Brambory po římsku
Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky, osolíme, okořeníme a obalíme ve strouhance. Rozehřejeme olej, rozbijeme vajíčka, osolíme a vyšleháme. Ve vejcích...
více o Kuřecí řízek Martin
V mléce rozkvedláme vejce, sůl a mouku. Na tuku osmahneme jemně pokrájenou cibuli, později přidáme vařenou pokrájenou zeleninu, osolíme a odstavíme....
více o Zeleninové palačinky
Kuřecí prsíčka rozklepeme, osolíme, opepříme a alespoň na 2 hodiny naložíme do oleje. Pak je obalíme napřed ve strouhance a pak v rozšlehaném vajíčku....
více o Zapečené řízky naruby
Ve velké míse rozmícháme jogurt s libečkem, solí a na plátky nakrájeným česnekem, arabským kořením a trochou oleje. Do této hmoty dáme kuřecí špičky a...
více o Kuřecí špičky s libečkovým jogurtem
Kuře uvaříme v osolené vodě. Ještě teplé ho obereme a s kůží nakrájíme. Smícháme s kolečky cibule a přelijeme horkou zálivkou (svaříme cca 2 dl vývaru...
více o Kuřecí salát podle Magdalény Rychlíkové
Nakrájíme papriku a salám na kostičky, na drobno cibuli a na plátky (tenké) česnek. Na pánev nalijeme trošku oleje a na něm podusíme doměkka papriku,...
více o Špagetová omáčka
Cuketu nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka, přidáme 1 rovnou lžíci soli, promícháme a necháme minimálně 3 hodiny zaležet. Pak přidáme 0,5 dcl...
více o Cuketové matesy
Všechny ingredience nakrájíme na úhledné kousky, osolíme, opepříme a zamícháme s předem ochucenou majonézou kari kořením. Chuť je zajímavá, salát je...
více o Divný salát
Brambory nakrájíme podélně na čtvrtky, lilek a cuketu na kousky zhruba 2x2 cm, rajčátka na osminky, cibule na půlměsíčky, papriku na proužky. Dáme na...
více o Babiččin gjuvec na pátek
Výše uvedené ingredience používám, když se někdy stane, že mi zbyla jedna sklenice okurek, ale již nezbyl nálev....
více o Nálev na okurky na 1 sklenici
Zelené výhonky česneku omyjeme a 2x umeleme na masovém strojku, promícháme se solí a plníme do skleniček, které dobře uzavřeme a dáme do lednice....
více o Česneková pasta ze zelených výhonků
Čočku předem namočíme. Zelí propláchneme a překrájíme na menší. Cibuli zpěníme na oleji přidáme mouku, lžičku pálivé papriky a 3 lžičky sladké papriky...
více o Polévka čočková ze zelím
Zelí necháme okapat - neproplachovat!! Nakrájíme salám, přidáme sůl, pepř a tatarku. Nejlepší je nechat 1 den odležet.
Je to skvělé a hned hotovo....
více o Zelný salát
Zeleninu nakrájíme na jemno, smícháme se szecenými fazolemi a ochutíme.
<BR>Rychlé a jednoduché, lze podávat vychlazené v létě k večeři....
více o Fazolový salát IV.
Nakrájíme pórek na jemno, smícháme se scezenými fazolemi a rajským protlakem (ochutíme podle vlastní libosti octem, olejem, solí a cukrem).
V...
více o Fazolový salát II.
Všechny ingredience nakrájíme na malé kousky, smícháme se scezenými fazolemi a ochutíme. Lze podávat jako přílohu v létě k pečenému nebo grilovanému...
více o Fazolový salát I.
Maso (celá prsa) osolíme, opepříme. V pekáčku rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibulku, nakrájené žampióny a vše do zlatova osmahneme. Do této...
více o Kuřecí prsa s žampiónovým přelivem
Do smetany rozmícháme solamyl, žloutek a za stálého míchání ve vodní lázni vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme sekaný kopr, ochutíme solí a octem...
více o Koprová omáčka expres
Hlávku kapusty ponoříme do velkého hrnce s horkou vodou, listy spaříme a opatrně je odřízneme tak abychom je nepoškodily a list byl připraven na...
více o Kapustové závitky II.
Brambory oloupeme, nakrájíme tak na 3mm silné plátky, které můžeme ještě přepůlit. Posolíme, popepříme a dáme restovat na pánvičku buď na oleji nebo...
více o Rychlé brambůrky
Oloupeme jablka (počet podle jejich velikosti), zbavíme jadřinců a vnitřek (otvor po jadřinci) napěchujeme náplní. Máslo + cukry + sůl utřeme do pěny....
více o Zimní koláč
Játra pokrájíme na nudličky a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji osmahneme na tenká kolečka pokrájenou cibuli s utřeným česnekem, přidáme játra a ze...
více o Vepřová játra na celeru
Uděláme cibulovou jíšku, zalejeme ji studenou vodou, osolíme, přidáme bobkový list (na 1 litr vody) a povaříme. Vyndáme bobkové listy a podle chuti...
více o Vajíčková polévka na kyselo
Ze surovin na krustu uděláme drobenku. 250 ml ji odebereme stranou, zbytek namačkáme na dno a stěny otevírací dortové formy o průměru 23 cm. Nastavíme...
více o Australský ovocný dort - koláč
Do hrnce dáme máslo a mouku a smažíme jíšku. Když je světle hnědé barvy, přidáme vejce a rychle zasmažíme. Vzniknou i malé hrudky tím, jak se vejce...
více o Blesková vajíčková polévka
Maso nakrájíme na větší kousky, posypeme paprikou, solí, položíme na každý kousek trochu tučného z masa nebo sádlo, přidáme nakrájené cibule,...
více o Vepřové s hlávkovým zelím
Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na cibulce. Když se zatáhnou póry, přidáme nastrouhaná jablka, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Dusíme...
více o Kuře po soluňsku
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a smícháme. Přidáme asi 1 lžíci majolky a 1 lžíci zakysané smetany. Podle chuti...
více o Pórková pomazánka se sýrem
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě asi 10 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli, česnek a papriky na malé kousky, a podusíme...
více o Maďarská bramboračka
Studené vařené brambory ve slupce oloupeme a nahrubo nastrouháme. Okořeníme dle chuti solí a pepřem a promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a hmotu...
více o Opečenky z vařených brambor