Maso nakrájíme a smícháme s vejcem a solamylem. Zeleninu podusíme na cibulce jako při přípravě leča a ochutíme kečupem. Maso osmažíme na malém...
více o Bramboráky s masovou směsí I.
Lehce ohřeji trochu tuku a přidám půl kostky droždí a rozmíchám, až se droždí začne tavit, přidám celé vajíčko a udělám míchaná vajíčka - zaleju vodou...
více o Rychlá polévka na léto
Těstoviny uvaříme, scedíme a přidáme hrášek (asi půl plechovky), ananas (celou plechovku), na kostičky nakrájený salám, na kostičky nakrájené okurky ...
více o Těstovinový kari salát
Cukety podélně rozkrojíme na polovinu a vydlabeme semeníky. Opečeme na oleji z obou stran, když zvláční, vyndáme a dáme na vymazaný plech. Na oleji...
více o Cukety plněné mletým masem
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm kousky. Z obou odstraníme na...
více o Penne s hráškem a chřestem
Na tuku osmažíme cibulku, přidáme 3 lžičky mouky a až zrůžoví, zalejeme ji vodou a smetanou.
Mícháme než se zavaří, pak přidáme na kostičky nakrájené...
více o Něžná cuketová polévka
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vytřeme olejem a naskládáme do něj vrstvu brambor, osolíme. Maso naklepeme, posypeme kořením a...
více o Zapečené masíčko
Do mletého masa rozklepneme vejce, prolisujeme 1 stroužek česneku, přidáme nadrobno nasekanou půlku cibule, koření, sůl a tolik strouhanky, abychom...
více o Prázdninové placičky
Česnek utřeme, všechny ingredience smícháme dohromady. Podle hustoty přidáváme tatarku, podle chuti osolíme a ochutíme ďábelským kořením....
více o Pikantní česneková pomazánka
Salát očistíme, nakrájíme na kusy a dáme do mísy. Vejce uvaříme na tvrdo, necháme vystydnout a nakrájíme na drobno. Papriku, okurky, cibuli také...
více o Salát tisíce ostrovů
Maso 2x nameleme (poprvé a pak po druhé, aby bylo co nejjemnější). Při druhém mletí, přidáme do mlýnku i šunku. Směs osolíme, opepříme a přidáme...
více o Fantozziho bavorské karbanátky
Těsto vyválíme a vyložíme jím suchý plech. Celé obložíme plátky mozzarelly (může to být i ta obyčejná česká, která není v nálevu), navrch položíme...
více o Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou
Do vroucí osolené vody nasypeme sojové kostky, přidáme masox, bobkové listy, nové koření, vaříme dle pokynů na obalu kostek. Na oleji orestujeme...
více o Sójový segedín
Na oleji osmažíme jemně krájenou cibuli, přidáme krájené vařené maso, rozmražený špenát, okořeníme česnekem a chilli kořením dle chuti, povaříme a...
více o Šátečky se špenátem a slepičím masem
Kotlety opepříme a osolíme. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Kotlety vložíme do pekáčku a dáme do předehřáté trouby.
Cca...
více o Kotlety ve šlehačce
Fazolky opláchneme, přebereme, dáme do velkého hrnce a zalejem vodou. Dáme vařit spolu s olivovým olejem a ihned přidáváme všechny ostatní ingredience...
více o Letní bulharské fazole
Z mléka, dvou vajec, žloutku a hladké mouky připravíme těstíčko a nepatrně je osolíme. Na rozehřátém oleji děláme na pánvi tenké palačinky.
Zmrazený...
více o Špenátové palačinky
Kuře nařízneme podél páteře a ostrým nožem snímáme maso ze žeber. Vykostíme křídla a stehna a na jejich kůži uděláme uzel, aby nádivka nevytékala.
Na...
více o Kuřecí roláda V.
Hovězí maso omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme zeleninu, pepř a sůl, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka.
Mezitím si připravíme...
více o Hovězí polévka s knedlíčky
Kuře osmahneme ze všech stran, osolíme, přidáme celý pepř, rozsekanou cibuli a dusíme asi 15 minut.
Potom rozmícháme pivo s kečupem a octem a vlijeme...
více o Kuře na pivní omáčce
Mouku osolíme, zaděláme vzešlým kváskem, přidáme vlažné mléko, rozpuštěný tuk, vejce, žloutek a citrónovou kůru. Vypracujeme těsto a necháme vykynout....
více o Posvícenské koláčky II.
Do pekáče dáme olej, nasypeme hranolky, pak pokrájené houby, osolíme opepříme a zalijeme šlehačkou. V troubě asi 15 minut zprudka pečeme.
Pak přidáme...
více o Hranolková bašta
Čočku namočíme na 2 hodiny.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhané mrkve a ke konci přidáme nakrájenou papriku.
Potom přidáme čočku...
více o Čočková polévka silvestrovsko-novoroční
Mléko, máslo a sůl uvedeme do varu, vsypeme mouku a mícháme, až se těsto přestane lepit na vařečku.
Po vychladnutí do těsta vmícháme vejce. Lžící...
více o Máslové noky
Uvaříme fleky. Podusíme zelí.
Osmažíme cibulku, zaprášíme moukou a tím zahustíme zelí.
Osmažíme na kostičky nakrájenou uzeninu.
Vše smícháme a...
více o Fleky
Prsíčka si naklepeme, osolíme, opepeříme a rozřízneme tak, aby nám vznikla kapsa. Tuto kapsu vymažeme kečupem a hořčicí a naplníme po jednom plátku...
více o Plněná kuřecí kapsa s broskví
Utřete 2 žloutky s cukrem, máslem a špetkou soli, po částech zatřete tvarohem, zahustěte postupně s moukou polohrubou, až získate vláčné těsto, které...
více o Tvarohové knedlíky s čokoládou
Těstoviny uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody. Měkké propláchneme teplou vodou, abychom vyplavili škrob, a potom scedíme. Hned je...
více o Těstoviny se žampiony II.
Na sádle osmahneme cibulku, přidáme nakrájené zelí, brambory, klobásy a povaříme.
Přídáme masox, papriku, koření a 30 minut povaříme....
více o Jiříkův mls
Kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Jednotlivé díly opékáme dozlatova na oleji ve větším hrnci, lépe ve velké a hluboké pánvi. Když máme opečené...
více o Kuře na oreganu
Řepu namočte přes noc do vody. Ráno kartáčkem omyjte, přelijte vařící vodou a 2 hodiny vařte. Potom prudce zchlaďte, oloupejte a nahrubo nastrouhejte....
více o Nakládaná červená řepa
Těstoviny uvaříme podle návodu. Do misky s uvařenými těstovinami dáme tuňáka, kukuřici bez nálevu, hořčici a jogurt (případně majonézu nebo jinou...
více o Těstovinový salát s tuňákem a kukuřicí
Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a dáme péci do pekáčku. Podlejeme troškou vody. Nivu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme provensálské koření dobře...
více o Kuře žiguli
Na hrubém struhadle nastrouhám točený salám. Na jemném struhadle přistrouhám jablko. Přidám zakysanou smetanu, majolku, horčici a ochutím solí. Dám do...
více o Salámová majonéza na chlebíčky
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Na tuku zpěníme cibulku, na ní rozpustíme špenát, přidáme sůl, pepř, česnek, popř. mléko a vajíčko (každý podle...
více o Špagety se špenátem a s nivou
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky stejně jako hermelín, nivu, šunkový salám. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Vše smícháme opepříme mírně...
více o Hermelínové brambory
Svaříme mléko s vanilkovým cukrem a solí. Přisypeme mák a podusíme.O chutíme skořicovým cukrem, kůrou z citronu a rumem. Dáme vychladit.
Těsto: mouku...
více o Makové knedlíčky
Studené uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli také nakrájíme na kolečka. Přidáme rozetřený česnek, sůl, olej, pepř a...
více o Chorvatský bramborový salát z Dolače
Těstoviny uvaříme al dente (na zkousnutí), na oleji osmažíme cibulku a přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme a okmínujeme. Smažíme do měkka....
více o Těstoviny se žampiony
Osolené porce rybího filé dáme do pekáčku, "pocákáme" olejem, potřeme kečupem a hořčicí, přidáme nové koření + pepř a navrch hustě zasypeme cibulí...
více o Pikantní rybí filé II.
Na sádle nebo oleji podusíme hodně cibule nakrájené na malé kostičky, přidáme cuketu(oloupanou a vydlabanou) na kostičky nakrájenou, trochu podlejeme...
více o Cuketový kotlík II.
Plátek z kýty naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, hořčicí a přidáme plátek šunky, na talířek rozklepneme vejce, rozšleháme a v něm maso obalíme z...
více o Švýcarský řízek
Cibule oloupat a rozkrojit na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpálit olej s máslem. Hrnec by neměl být...
více o Cibulová polévka
Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a ty potom ještě na půlky, zlehka osolíme, přidáme nahrubo nastrouhanou cibuli a zalijeme horkým...
více o Bramborový salát po Švýcarsku
Lilek nejprve nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme 10 minut stát, pak z něj vymačkáme přebytečnou vodu (nutné, jinak by mohl být hořký)....
více o Lilek na česneku