Croissanty natrhejte na větší kusy, dejte je do zapékací mísy, zalijte dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C,...
více o Zapečené croissanty s kadeřávkem
Cuketu pořádně omyjte a nastrouhejte najemno. Slabě osolte a nechte cca 15 minut odležet. Mezitím si nakrouhejte mrkev. Z cukety vymačkejte...
více o Cuketové placky
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a společně smažíme lehce dozlatova. Přidáme mleté maso...
více o Mletá směs s červenou čočkou
Palačinky: vejce vyšleháme se špetkou soli, přilijeme mléko a vmícháme mouku. Hladké těstíčko necháme alespoň 20 minut odstát, je-li třeba přilijeme...
více o Palačinky se zeleninovou náplní a sýrem
Na tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Během smažení si maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při...
více o Krkovice s uzeným a kedlubnou
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje dozlatova. Maso z pánve...
více o Masové nudličky se smetanovou kari cuketou
V rozehřáté pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmažíme drobně pokrájené uzené. Poté přilijeme vajíčka, které jsme si během smažení uzeného masa,...
více o Nedělní míchaná vajíčka
Květák rozeberte na růžičky a ty pokrájejte na plátky. Kadeřávek zbavte tuhých stonků, listy natrhejte na kousky velikosti sousta, dejte do cedníku,...
více o Pizza z arabského chleba
Slaninu pokrájejte na nudličky, žampiony očistěte a pokrájejte na plátky. Slaninu dejte vypéct na rozpálenou pánev takřka dokřupava. Pokud nepustí...
více o Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Brambory vydrhněte a podélně překrojte na poloviny. Rozložte je na plech a řeznou stranu potřete olivovým olejem. Dejte je do trouby předehřáté na 180...
více o Pečené brambory s brynzou a slaninou
Vločky si rozmixujte na menší kousky. Trochu si odsypejte stranou na pozdější vysypání formy. V míse utřete máslo s cukrem a přidejte rozemleté vločky...
více o Ostružinovomalinový ovesný koláč
Nejprve si připravte marinádu. V hrnci prošlehejte med společně se sójovou omáčkou a zbylými přísadami. Vše společně promíchejte a nechte slabě ohřát,...
více o Jehněčí kotlety
Zelí nakrájejte na proužky, cibuli na jemno, rajčata, vejce a okurku na kostičky, vše dejte do mísy a přidejte kapari a lžičku oregana.
V jiné misce...
více o Řecký salát s olivami
Mouku prosijte práškem do pečiva a cukrem, přidejte mandle, citronovou kůru, skořici a špetku soli. Pak ke směsi přilijte prošlehané žloutky a vše...
více o Třešňový koláč z lineckého těsta
Česnek a zázvor nasekejte najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Stonek citronové trávy rozklepněte střenkou nože a...
více o Voňavé asijské Ossobuco
Švestky zalijte brandy a nechte nasáknout.
V pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm osmažte dozlatova kuře, 10 minut.
Kuře přesuňte na talíř a...
více o Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce
Maso nakrájejte na kostky asi 3 x 3 cm a orestujte je na rozpáleném oleji v hrnci se silným dnem. Poté maso vyndejte na talíř a do oleje nasypte...
více o Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Nejprve zpracujte těsto. Droždí, cukr, sůl a mouku promíchejte v míse. Přilijte mléko s rozšlehanými vejci a vypracujte hladké pružné těsto. Zhruba 8...
více o Briošková roláda s masem a sýrem
Bobkové listy, omytý nahrubo nakrájený pórek a mléko zahřejte v hrnci těsně pod bod varu, poté odstavte ze sporáku a nechte hodinu extrahovat....
více o Mac and cheese
Očištěné maso nakrájejte na kostky velké 5 x 5 cm. Slaninu nakrájejte na kostky a dozlatova ji orestujte v silnostěnném kastrolu zastříknutém olejem....
více o Hovězí bourguignon
Maso vyndejte chvíli před přípravou z ledničky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a maso restujte, až zezlátne a bude sypké. Nadrobno nasekejte cibuli...
více o Lasagne se třemi druhy sýra
Kotlety po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. Není nutné je naklepávat, maso kotlety je křehké a snadno se propeče i bez naklepání. V rozpálené...
více o Přírodní kotlety s paprikovým sosem
Pohanku propláchneme a dáme vařit dle návodu, do vývaru nebo osolené vody s rozmáčknutým česnekem a snítkou bylinek dle chuti. Po uvaření doměkka...
více o Žampionová směs s pohankou
Rýži propláchneme, nasypeme do hrnce, přilijeme cca litr mléka, přidáme špetku soli, osladíme podle sladkosti (kyselosti) ovoce a podle toho, zda...
více o Zapečená sladká rýže s pudinkem a ovocem
Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Naskládejte je do sklenic a prokládejte snítkami tymiánu.
Suroviny na nálev dejte do hrnce, přiveďte k...
více o Nakládaná červená cibule
Rajčata pokrájejte na poloviny, rozložte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte...
více o Karamelizovaná rajčata v olivovém oleji
Cukety omyjte a škrabkou na zeleninu nakrouhejte na tenké pátky. Dejte je do cedníku, důkladně osolte, rukama opatrně promíchejte, ať je nepolámete, a...
více o Cuketové pickles s koprem
Oloupané brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Přidáme čerstvě nastrouhaný křen najemno, vejce, drobně pokrájenou slaninu, osolíme a...
více o Křupavé bramboráčky s křenem
Vejce vyšleháme v misce, přilijeme pivo, přisypeme mouku, koření a sůl. Solíme o trošku více nebo po osmažení řízečky ještě osolíme. Vše dobře...
více o Cuketové řízečky v kořeněném těstíčku
Troubu předehřejte na 170°. Lososa zbavte kůže a naporcujte na filety. Umyjte chřest, dobře osušte a ořízněte asi 1,5 cm od konců. Plech vyložte...
více o Zapečený losos s chřestem
V kastrůlku si rozpusťte máslo a smíchejte s rozdrcenými sušenkami, přidejte špetku soli a citrónovou kůru a vzniklou hmotu důkladně promíchejte....
více o Nepečený borůvkový cheesecake
Troubu předehřejte na 190 °C a plech vyložte alobalem. Batáty i se slupkou vydrhněte, propíchejte vidličkou, potřete olejem a solí a dejte péct do...
více o Plněné batáty
Bylinky omyjte, nasekejte najemno a smíchejte se strouhankou. Na pánvičce rozehřejte olivový olej. Cibulku nakrájejte nadrobno, utřete česnek a spolu...
více o Těstoviny s piniovými oříšky a bylinkami
Mladé neloupané cukety nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, kde je smícháme s jemně nastrouhaným křenem, vejci, solí, pepřem a moukou dle potřeby,...
více o Cuketové placičky s křenem
Pro lepší chuť si připravte kohouta den předem následujícím způsobem. Maso osolte a opepřete.
V hrnci rozehřejte máslo a osmažte šalotku, česnek a...
více o Kohout na víně
Na jehly nebo špejle s ostrým hrotem napichujeme střídavě jak masovou, tak i přílohovou součást špízu, kterou ještě mezi sebou prokládáme plátkem...
více o Špízy i s přílohou
Silnější plátky krkovice osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku, do kterého jsme na dno nasypali jemně pokrájený uzený špek. Pak je zasypeme na...
více o Krkovice v cuketovém sosu
Jablka oloupejte a najemno nastrouhejte. Cibuli nasekejte najemno, zázvor nastrouhejte. Polovinu chilli papričky nakrájejte na kolečka, polovinu...
více o Kari omáčka z jablek
Zelí nakrájejte na velmi jemné proužky. V kastrolu rozehřejte polovinu másla, vsypte zelí a restujte ho asi 2 minuty. Přidejte drcený česnek, osolte a...
více o Reuben sendvič s červeným zelím
Cibuli nakrájejte nadrobno, celer, mrkve a brambory na 1,5 centimetrové kostky. Zelí nakrájejte na proužky, řepu nastrouhejte najemno.
V hrnci...
více o Vegetariánský boršč
Cibuli nasekejte najemno, mrkev s celerem nakrájejte na kostky, česnek a žampiony na plátky.
Na rozehřátém másle zpěňte cibuli a za mírné teploty 15...
více o Pastýřský koláč