Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory scedíme a rozmačkáme. Do bramborové masy přidáme nakrájenou šunku, sůl,...
více o Bramborovo-šunkové pusinky
Plát masa naklepeme a osolíme. Křen smícháme s máslem a rozetřeme na maso. Svineme do rolády a převážeme. V pekáči na oleji zpěníme na kostičky...
více o Hovězí křenová roláda
Rýži uvaříme v mléce se špetkou soli na velmi hustou kaši. Vmícháme cukr a vanilkový cukr a horkou kaši navrstvíme na mokrou desku do výšky 1 cm....
více o Rýžové placky
Smícháme vše sypké koření. Polovinou směsi potřeme prsíčka a grilujeme po obou stranách 5 minut. Polovinu směsi společně s cukrem necháme na mírném...
více o Kuřecí prsíčka v karamelu
Prsíčka nakrájíme na kostky a se švestkami a 300 g meruněk střídavě napichujeme na jehly. Olej se šťávou smícháme s chili a špetkou soli a špízy touto...
více o Kuřecí špízy s ovocem
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme ho na asi...
více o Křupavý bůček
Na biftek použijeme stejné ingredience jako na Tatarský biftek ze svíčkové, pouze místo masa dáme vařenou na drobno nastrouhanou bramboru....
více o Tatarský biftek z brambor
Dýni omyjeme, oloupeme, jádřinec i s měkkou dužinou odstraníme, zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli,...
více o Dýně po čínsku
Maso nakrájíme na kousky o velikosti 3x3 cm, vložíme do porcelánové misky, zalijeme olejem, přidáme bobkový list a všechno koření, dle uvážení osolíme...
více o Chalupářská jehla
Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce a prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbydou jen středně...
více o Prezidentský guláš
Všechno nakrájíme, česnek na tenké plátky. Necháme zesklovatět cibuli, podusíme s paprikou a žampiony, přidáme sůl, česnek a vegetu. Do hotové směsi...
více o Zeleninová směs s houbami
Na omastku orestujeme na půlkolečka krájenou cibuli. Po zrůžovění cibule přidáme pokrájená a případně i odblaněná játra. Krátce orestujeme, okořeníme...
více o Játra na fazolích
Předem uvaříme brambory ve slupce a krátce povaříme brokolici, kterou můžeme při vaření mírně osolit a ochutit podravkou.
Na dno zapékací mísy kápneme...
více o Zapečená brokolice s balkánem
Chleba, točeňák, cibuli pokrájíme na kostky. Chlebem vyložíme spodní část zapékací misky. Na omastku necháme zpěnit cibulku, posléze přidáme točeňák,...
více o Chlebodědek
Špenát rozmrazíme, ochutíme solí a pepřem. Do vychladlého vmícháme vejce, a mouky tolik, aby jsme měli husté těsto a mohli házet halušky do osolené...
více o Zelené halušky s nivovou omáčkou
Dobře omyté kuře vytřeme uvnitř utřeným česnekem a okořeníme. Dutinu vyplníme pokrájenými syrečky promíchanými se slaninou a opět okořeníme. Přidáme...
více o Kuře mnoha vůní
Menší nové brambory omyjeme, i se slupkou nakrájíme na osminky a krátce (asi 8-10 minut) je povaříme.
Pomazánkové máslo smícháme s bylinkami, solí a...
více o Bylinkové brambory
Z veky rozmočené ve vodě, mletého masa, cibule, vejce, soli, pepře, saturejky, petržele uděláme hmotu a vytvarujeme malé knedlíčky, obalujeme je v...
více o Bulharská polévka s masovými knedlíčky
Na vále dobře vypracujeme vláčné hladké těsto (alespoň 15 minut). Těsto rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme plát o síle asi 2 mm. Rádýlkem...
více o Boží milosti
Brambory jemně nastrouhat, cibuli nakrájet na drobno a přidat ostatní suroviny. Vše dobře promíchat. Světovou dobrou chuť!...
více o Světová pomazánka na chlebíčky
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby, masox,...
více o Houbová omáčka II.
Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme zrníček. Cibuli nakrájíme najemno, cukety, mrkev a rajčata na menší kousky. Ve větším kastrolu osmahneme cibuli,...
více o Zeleninovo-masové lasagne
Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl dát do kuchyňského robotu a promísit. Přidat máslo a pulzovat pár vteřin, až vznikne drobenka. Přidat vejce, 2...
více o Teplé slané vdolky s čedarem
Předvařené řepy nastrouháme na hrubo, cibule nakrájíme na jemno, oloupaná jablka na kostičky. Uděláme zálivku z oleje, octa, soli a cukru a vše...
více o Salát z červené řepy III.
Kuře nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme 1 lžičku kari, sojovou omáčku a dusíme do měkka. Přidáme 1/2 hlávky zelí, znovu dusíme. Přidáme na...
více o Kuře na medu
Propracovat těsto, nechat 30 minut odpočinout. Poté vyválet, vykrajovat kolečka. Dáme na plech, potřeme vejcem a posypeme cibulí, solí a kmínem....
více o Cibuláčky
Umeleme libový vepřový bůček, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce solamylu, necelý čtvrtlitr mléka, zamícháme a necháme uležet v chladničce do druhého...
více o Roláda Josefa Cardy
Syrové brambory nastrouháme, vodu slijeme, přidáme mouku, celá vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, jestli je husté těsto, přilijeme trochu mléka. Do...
více o Plněný bramborák
Smícháme mleté maso s vejci, strouhankou nebo rozmáčenou houskou, rozetřeným česnekem, 2 vajíčky. Okořeníme (pepř, majoránka, kmín) a osolíme....
více o Zapékaní chrousti
Květák rozvaříme do měkka - skoro až rozvaříme, aby se lépe rozmačkával. Rozmačkáme buď ručně nebo mixérem. Přidáme rozkvedlané vejce - podle množství...
více o Květákový bramborák
Prvním krokem vrhneme fazole do mísy a zalijeme dostatečným množstvím vody. K fazolím rozdrobíme hovězí bujon a lehce zastříkneme tabascem. Můžeme...
více o Fazolačka s amoletou
V hrnci na několika kapkách oleje zkaramelizujeme krystalový cukr, na cukr vložíme cibule rozkrájené na čtvrtky, promícháme a přidáme rajčatový...
více o Krůtí ragú se zeleninou
Špagety uvaříme a scedíme. Na drobno nakrájený pórek orestujeme na olivovém oleji, odstavíme ze sporáku. Přidáme špagety a bílý jogurt, nakonec...
více o Jogurtové špagety s pórkem
Játra opereme, odstraníme blány a nakrájíme na větší plátky (drůbeží necháme tak jak je koupíme), cibuli nakrájíme na hrubo jak hranolky. Všechen...
více o Játra - super
Filé pokapeme citronem, osolíme a obalíme v mouce, potřeme rozetřeným čenekem a dáme do vymazaného pekáče. Nastrouhaný sýr smícháme s vejci, přidáme...
více o Filé na česneku se sýrem
Všechny suroviny najednou dobře promícháme a těsto dáme do většího, vymazaného a vysypaného pekáče.
Pečeme při 180 °C. dokud povrch nezrůžoví (pro...
více o Makovec III.
Těstoviny uvaříme ve slané vodě obvyklým způsobem, já používám nejraději vřetena a nebo mašličky.
Na pánev dám olej, kuřecí prsíčka pokrájíme na...
více o Kuřecí pochoutka na těstoviny
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme 4 lžíce mouky a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme špetku soli. Necháme 30 minut vzejít. Do velké mísy...
více o Croissant
Očištěnou krůtu osolíme, prsa a stehna prošpikujeme nudličkami slaniny a volátko, včetně kůže pod krkem naplníme nádivkou.
Rohlíky nakrájíme na...
více o Vánoční krůta
Nejprve si uděláme kvásek z mléka droždí a trochu cukru.
Prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru špetku soli,...
více o Vánočka našich babiček
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky (používám mraženou - směs určenou pod svíčkovou) a osmažíme na másle. Přisypeme hladkou mouku a umícháme...
více o Polévka rybí - štědrovečerní
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na oleji opečeme dozlatova. Přendáme na misku a přikryjeme talířem. Ve větším kastrolu opečeme...
více o Vepřové kotlety v kyselém zelí
Připravíme směs z česneku, pepře, soli a dvou lžic oleje. Tím pomažeme rybky hlavně zevnitř a necháme uležet alespoň 12 hodin v ledničce. Nakrájíme...
více o Babiččina ryba na pátek
Na pánvi osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a na drobno česnek. Tak pět minut necháme vařit. Osolíme, opepříme a nalijeme na pekáč...
více o Panenky St. Tropez
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek dle chuti, 2 lžičky plnotučné...
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidáme k tomu vykynutý kvásek a ostatní suroviny a...
více o Valašské frgále
Osmažíme cibulku, přidáme maso a dusíme do měkka. Pak přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a mandle a necháme dusit. Přidáme rozinky, koření, dobře...
více o Čína z cukety
Špenát uvaříme na mírném ohni. Posekáme. Polovinu sýra smícháme s tvarohem a vejci. Vmícháme mouku a špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým...
více o Špenátové noky
Náplň: špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli...
více o Cannelloni se špenátem