• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl

Sůl

Podobné ingredience

  • Alpská bylinná sůl
  • Bylinková sůl
  • Celerová sůl
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Roláda z pečeného kolena

Roláda z pečeného kolena

Koleno uvaříme do měkka ve slané vodě s novým kořením. Necháme vychladnout, vyklepneme a potřeme směsí z mletého masa, soli, pepře, česneku, natě a... více o Roláda z pečeného kolena

Originální protlak

Originální protlak

Rajčata spaříme a oloupané povaříme s nastrouhanou mrkví a jablkem. Přidáme nasekanou petrželovou nať, cibuli, česnek, bobkový list (ten po uvaření... více o Originální protlak

Salát z červené řepy s klobásou

Salát z červené řepy s klobásou

Řepu nakrájíme na tenoučké plátky. Zalijeme ji nálevem ze 2 lžic octa, 4 lžic oleje, tymiánu, soli a pepře. Necháme 30 min odležet. Ze zbytku octa,... více o Salát z červené řepy s klobásou

Pestrý paprikový salát

Pestrý paprikový salát

Papriky nakrájíme na proužky, rajče na tenké měsíčky, cibulku na kolečka. Přidáme kukuřici a promícháme. Smícháme ocet, olej, sůl, pepř a přelijeme... více o Pestrý paprikový salát

Bramborový salát se sójou

Bramborový salát se sójou

Brambory nakrájíme na plátky, přidáme sóju, na jemno nasekanou cibuli a na jemné plátky nastrouhanou okurku. Osolíme, opepříme. Promícháme s tatarkou... více o Bramborový salát se sójou

Pestrý fazolový salát

Pestrý fazolový salát

Klobásu nakrájíme na tenká kolečka, přidáme fazole, na malé kousky nakrájenou papriku, nakrájenou cibuli. Ocet ochutíme solí, pepřem a cukrem,... více o Pestrý fazolový salát

Kuřecí salát IV.

Kuřecí salát IV.

Maso opečeme na pánvi z každé strany asi 4 min. Potom ho osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Salát natrháme na kousky, přidáme na nudličky... více o Kuřecí salát IV.

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a necháme uložené v chladu 15-20... více o Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Uzená husa nebo kachna

Uzená husa nebo kachna

Husu nebo kachnu rozdělíme na porce, důkladně nasolíme a necháme 1-3 dny proležet. Před uzením oklepeme sůl a udíme podle velikosti porcí doměkka 6-8... více o Uzená husa nebo kachna

Bramborovo-šunkové pusinky

Bramborovo-šunkové pusinky

Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory scedíme a rozmačkáme. Do bramborové masy přidáme nakrájenou šunku, sůl,... více o Bramborovo-šunkové pusinky

Hovězí křenová roláda

Hovězí křenová roláda

Plát masa naklepeme a osolíme. Křen smícháme s máslem a rozetřeme na maso. Svineme do rolády a převážeme. V pekáči na oleji zpěníme na kostičky... více o Hovězí křenová roláda

Rýžové placky

Rýžové placky

Rýži uvaříme v mléce se špetkou soli na velmi hustou kaši. Vmícháme cukr a vanilkový cukr a horkou kaši navrstvíme na mokrou desku do výšky 1 cm.... více o Rýžové placky

Kuřecí prsíčka v karamelu

Kuřecí prsíčka v karamelu

Smícháme vše sypké koření. Polovinou směsi potřeme prsíčka a grilujeme po obou stranách 5 minut. Polovinu směsi společně s cukrem necháme na mírném... více o Kuřecí prsíčka v karamelu

Kuřecí špízy s ovocem

Kuřecí špízy s ovocem

Prsíčka nakrájíme na kostky a se švestkami a 300 g meruněk střídavě napichujeme na jehly. Olej se šťávou smícháme s chili a špetkou soli a špízy touto... více o Kuřecí špízy s ovocem

Křupavý bůček

Křupavý bůček

První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme ho na asi... více o Křupavý bůček

Tatarský biftek z brambor

Tatarský biftek z brambor

Na biftek použijeme stejné ingredience jako na Tatarský biftek ze svíčkové, pouze místo masa dáme vařenou na drobno nastrouhanou bramboru.... více o Tatarský biftek z brambor

Dýně po čínsku

Dýně po čínsku

Dýni omyjeme, oloupeme, jádřinec i s měkkou dužinou odstraníme, zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli,... více o Dýně po čínsku

Žampionový salát

Žampionový salát

Všechny ingredience zamícháme a necháme alespoň přes noc uležet v chladničce.... více o Žampionový salát

Chalupářská jehla

Chalupářská jehla

Maso nakrájíme na kousky o velikosti 3x3 cm, vložíme do porcelánové misky, zalijeme olejem, přidáme bobkový list a všechno koření, dle uvážení osolíme... více o Chalupářská jehla

Prezidentský guláš

Prezidentský guláš

Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce a prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbydou jen středně... více o Prezidentský guláš

Zeleninová směs s houbami

Zeleninová směs s houbami

Všechno nakrájíme, česnek na tenké plátky. Necháme zesklovatět cibuli, podusíme s paprikou a žampiony, přidáme sůl, česnek a vegetu. Do hotové směsi... více o Zeleninová směs s houbami

Játra na fazolích

Játra na fazolích

Na omastku orestujeme na půlkolečka krájenou cibuli. Po zrůžovění cibule přidáme pokrájená a případně i odblaněná játra. Krátce orestujeme, okořeníme... více o Játra na fazolích

Zapečená brokolice s balkánem

Zapečená brokolice s balkánem

Předem uvaříme brambory ve slupce a krátce povaříme brokolici, kterou můžeme při vaření mírně osolit a ochutit podravkou. Na dno zapékací mísy kápneme... více o Zapečená brokolice s balkánem

Chlebodědek

Chlebodědek

Chleba, točeňák, cibuli pokrájíme na kostky. Chlebem vyložíme spodní část zapékací misky. Na omastku necháme zpěnit cibulku, posléze přidáme točeňák,... více o Chlebodědek

45 minut
Zelené halušky s nivovou omáčkou

Zelené halušky s nivovou omáčkou

Špenát rozmrazíme, ochutíme solí a pepřem. Do vychladlého vmícháme vejce, a mouky tolik, aby jsme měli husté těsto a mohli házet halušky do osolené... více o Zelené halušky s nivovou omáčkou

20 minut
Kuře mnoha vůní

Kuře mnoha vůní

Dobře omyté kuře vytřeme uvnitř utřeným česnekem a okořeníme. Dutinu vyplníme pokrájenými syrečky promíchanými se slaninou a opět okořeníme. Přidáme... více o Kuře mnoha vůní

Bylinkové brambory

Bylinkové brambory

Menší nové brambory omyjeme, i se slupkou nakrájíme na osminky a krátce (asi 8-10 minut) je povaříme. Pomazánkové máslo smícháme s bylinkami, solí a... více o Bylinkové brambory

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Z veky rozmočené ve vodě, mletého masa, cibule, vejce, soli, pepře, saturejky, petržele uděláme hmotu a vytvarujeme malé knedlíčky, obalujeme je v... více o Bulharská polévka s masovými knedlíčky

40 minut
Boží milosti

Boží milosti

Na vále dobře vypracujeme vláčné hladké těsto (alespoň 15 minut). Těsto rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme plát o síle asi 2 mm. Rádýlkem... více o Boží milosti

15 minut
Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Brambory jemně nastrouhat, cibuli nakrájet na drobno a přidat ostatní suroviny. Vše dobře promíchat. Světovou dobrou chuť!... více o Světová pomazánka na chlebíčky

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby, masox,... více o Houbová omáčka II.

Zeleninovo-masové lasagne

Zeleninovo-masové lasagne

Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme zrníček. Cibuli nakrájíme najemno, cukety, mrkev a rajčata na menší kousky. Ve větším kastrolu osmahneme cibuli,... více o Zeleninovo-masové lasagne

30 minut
Teplé slané vdolky s čedarem

Teplé slané vdolky s čedarem

Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl dát do kuchyňského robotu a promísit. Přidat máslo a pulzovat pár vteřin, až vznikne drobenka. Přidat vejce, 2... více o Teplé slané vdolky s čedarem

Salát z červené řepy III.

Salát z červené řepy III.

Předvařené řepy nastrouháme na hrubo, cibule nakrájíme na jemno, oloupaná jablka na kostičky. Uděláme zálivku z oleje, octa, soli a cukru a vše... více o Salát z červené řepy III.

50 minut
Kuře na medu

Kuře na medu

Kuře nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme 1 lžičku kari, sojovou omáčku a dusíme do měkka. Přidáme 1/2 hlávky zelí, znovu dusíme. Přidáme na... více o Kuře na medu

30 minut
Cibuláčky

Cibuláčky

Propracovat těsto, nechat 30 minut odpočinout. Poté vyválet, vykrajovat kolečka. Dáme na plech, potřeme vejcem a posypeme cibulí, solí a kmínem.... více o Cibuláčky

90 minut
Roláda Josefa Cardy

Roláda Josefa Cardy

Umeleme libový vepřový bůček, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce solamylu, necelý čtvrtlitr mléka, zamícháme a necháme uležet v chladničce do druhého... více o Roláda Josefa Cardy

Plněný bramborák

Plněný bramborák

Syrové brambory nastrouháme, vodu slijeme, přidáme mouku, celá vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, jestli je husté těsto, přilijeme trochu mléka. Do... více o Plněný bramborák

60 minut
Zapékaní chrousti

Zapékaní chrousti

Smícháme mleté maso s vejci, strouhankou nebo rozmáčenou houskou, rozetřeným česnekem, 2 vajíčky. Okořeníme (pepř, majoránka, kmín) a osolíme.... více o Zapékaní chrousti

40 minut
Květákový bramborák

Květákový bramborák

Květák rozvaříme do měkka - skoro až rozvaříme, aby se lépe rozmačkával. Rozmačkáme buď ručně nebo mixérem. Přidáme rozkvedlané vejce - podle množství... více o Květákový bramborák

60 minut
Fazolačka s amoletou

Fazolačka s amoletou

Prvním krokem vrhneme fazole do mísy a zalijeme dostatečným množstvím vody. K fazolím rozdrobíme hovězí bujon a lehce zastříkneme tabascem. Můžeme... více o Fazolačka s amoletou

30 minut
Krůtí ragú se zeleninou

Krůtí ragú se zeleninou

V hrnci na několika kapkách oleje zkaramelizujeme krystalový cukr, na cukr vložíme cibule rozkrájené na čtvrtky, promícháme a přidáme rajčatový... více o Krůtí ragú se zeleninou

Jogurtové špagety s pórkem

Jogurtové špagety s pórkem

Špagety uvaříme a scedíme. Na drobno nakrájený pórek orestujeme na olivovém oleji, odstavíme ze sporáku. Přidáme špagety a bílý jogurt, nakonec... více o Jogurtové špagety s pórkem

Játra - super

Játra - super

Játra opereme, odstraníme blány a nakrájíme na větší plátky (drůbeží necháme tak jak je koupíme), cibuli nakrájíme na hrubo jak hranolky. Všechen... více o Játra - super

Filé na česneku se sýrem

Filé na česneku se sýrem

Filé pokapeme citronem, osolíme a obalíme v mouce, potřeme rozetřeným čenekem a dáme do vymazaného pekáče. Nastrouhaný sýr smícháme s vejci, přidáme... více o Filé na česneku se sýrem

45 minut
Makovec III.

Makovec III.

Všechny suroviny najednou dobře promícháme a těsto dáme do většího, vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme při 180 °C. dokud povrch nezrůžoví (pro... více o Makovec III.

Kuřecí pochoutka na těstoviny

Kuřecí pochoutka na těstoviny

Těstoviny uvaříme ve slané vodě obvyklým způsobem, já používám nejraději vřetena a nebo mašličky. Na pánev dám olej, kuřecí prsíčka pokrájíme na... více o Kuřecí pochoutka na těstoviny

50 minut
Croissant

Croissant

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme 4 lžíce mouky a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme špetku soli. Necháme 30 minut vzejít. Do velké mísy... více o Croissant

Vánoční krůta

Vánoční krůta

Očištěnou krůtu osolíme, prsa a stehna prošpikujeme nudličkami slaniny a volátko, včetně kůže pod krkem naplníme nádivkou. Rohlíky nakrájíme na... více o Vánoční krůta

300 minut
Vánočka našich babiček

Vánočka našich babiček

Nejprve si uděláme kvásek z mléka droždí a trochu cukru. Prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru špetku soli,... více o Vánočka našich babiček

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 287
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • ...
  • 380
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Poslední sledované recepty

68
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
48
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
48
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
36
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Nedávno navštívené recepty:

Pomazánka na chlebíčky Pařížský dort Čokoládový nepečený dort
Polévka z hlívy ústřičné Sekaná pečeně s paprikou Marinované plátky s bramborem-zapečené
Jehněčí pečeně Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Jahodová roláda II. - rychle a chutně Brokolicové tagliatelle Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Další doporučené ingredience:

Strouhaný křen Strouhaný parmazán Středozemní dressing Střídka Studená voda
Studentská pečeť Suchar Suché sherry Suchý led Suchý salám
Sultánky Sumach Sunar Sunarka Suroviny na oblohu
Sushi rýže Sušená cibule Sušená jablka Sušená máta Sušená nať
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact