Vejce rozmícháme, osolíme a nalejeme na rozpálenou pánev na trochu oleje. Uděláme klasickou omeletu a když je hotová, roztrháme ji vařečkou v pánvi na...
více o Čínská omeleta s rajčaty
Z přísad vypracujeme těsto, dáme do ledničky nejméně na hodinu a půl. Pak smícháme mleté ořechy, marcipán a želé. Z těsta odštípneme malé kuličky, do...
více o Oříškové překvapení
Z bílků a 1 lžíce studené vody ušleháme sníh, zašleháme cukr, zapracujeme ořechy, solamyl a sůl. Vymastíme ořechové formičky, pomoučíme a vysteleme...
více o Punčové ořechy II.
Z mouky, tuku, vejce, kůry, prášku a soli vypracujeme těsto, které odložíme na 4 hodiny do chladu. Na pomoučené desce promísíme a vyválíme na sílu 4...
více o Pistáciová kolečka
Změklý nugát vymícháme s máslem, vejcem, práškovým a vanilkovým cukrem, přidáme mouku s práškem a solí a lískové oříšky. Vypracujeme těsto a dáme na 2...
více o Nugátové růžky
Mouku, tvaroh a vejce zpracujeme, přidáme prášek do pečiva, sůl, rozinky a rum. Vypracujeme těsto, ze kterého vykrajujeme malé bochánky, které smažíme...
více o Tvarohový foukánek
Uvaříme 2 litry slepičího vývaru v tlakovém hrnci a do něj dáme přes noc namočit fazole.
Druhý den přidáme do hrnce 3 nožičky klobásy, 1 stehno a 250...
více o Francouzské fazole
Vymícháme máslo, cukr, žloutky, skořici a sůl, zapracujeme mouku s práškem a vymícháme. Odložíme na hodinu do chladu. Potom vyválíme, vykrajujeme...
více o Malinová srdíčka
Přísady na těsto smícháme a rozválíme. Posypeme čerstvým sýrem a na něj rozetřeme náplň. Závin stočíme, potřeme vajíčkem a pečeme asi 30 minut při...
více o Šunkový štrúdl
Maso nakrájíme na kousky. Všechno ostatní smícháme, přidáme nakrájené drůbeží a necháme uležet přes noc. Napichujeme na gilovací jehly a grilujeme...
více o Červené špízy
Podusit cibuli na olivovém oleji, přidat žampiony, pak papriku, baklažány, rajčata, okořenit a dusit. Přidat passata a dodusit do měkka, promíchat s...
více o Těstoviny s lilkem
Osmažíme cibuli, přidáme okru, koření, rajčata, česnek a dusíme do měkka. Je-li potřeba, podlijeme vývarem. Podáváme okru ve středu kruhu rýže (po...
více o Okra po kreolsku
Maso (už nejlépe ve skleněné zapékací míse) potřeme obyčejnou hořčicí, pak posolíme, popepříme, posypeme paprikou, kari kořením a tymiánem, zasypeme...
více o Skvělé maso na tymiánu
Mleté maso okořeníme, pikatně! Do zapékací misky navrstvíme maso, na to zelí, a opakovat - nahoře by mělo být maso. Nakonec zalijeme šlehačkou tekutou...
více o Mleté na poli
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme v klasickém trojobale, jen polovinu strouhanky nahradíme kokosem (v poměru 1:1). Osmažíme a podáváme jako...
více o Střapaté řízky
Rybu vykostíme a nakrájíme na porce. Do vody dáme sůl, ocet a kousky ryby a táhneme na ohni asi 7 minut. Vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do smetany...
více o Vánoční ryba
Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme tři lžíce chladné vody, cukr a sůl. Našleháme je do pevné pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a promícháme...
více o Šarlota s pudinkem
Krabí tyčinky a cibuli nadrobno nakrájíme, přidáme majonézu, smetanu, dochutíme solí, pořádně smícháme a mažeme na bagetu, rohlíky, jako jednohubky....
více o Krabí pomazánka IV.
Maso si necháme naříznout na plát a naklepeme na placku silnou asi 5 milimetrů, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Dáme ochucené mleté...
více o Roláda mňam-mňam
Všechno pomeleme, pokud chceme mít paštiku jemnou, vše meleme alespoň 3 krát! Osolíme, trochu opepříme a dobře promícháme a plníme do 3/4 sklenic....
více o Domácí játrovka
Zelí nakrouháme na nudličky, papriky, okurku, rajčata na kostičky, 2 cibule na půlkolečka, lehce pokapeme olejem, trochu opepříme, trochu osolíme,...
více o Zelný salát s cibulí a hořčicí II.
Maso lehce rukou naklepeme, posypeme grilovacím kořením a vložíme do zapékacího pekáčku vymazaného olejem. Poklademe oloupanými a na čtvrtky...
více o Zapečená dobrota
Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 30 minut v chladu rozležet. Mrkev a celer očistíme a omyjeme, nakrájíme na jemné...
více o Losos ve smetanové omáčce
Bůček rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a kmínem. Jednu cibuli a česnek nakrájíme na drobno a posypeme po plátu masa...
více o Furmanská kola
Řízky z prsou na tenko naklepeme, osolíme, opepříme, na polovinu dáme náplň, přeložíme, sepneme párátkem, obalíme v těstíčku a smažíme z obou stran....
více o Krůtí řízky v pivním těstíčku
Plátky lososa omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Vložíme do zapékací misky vymazané máslem. V míse smícháme rozdrobený...
více o Losos s hořčičnou kůrkou
Celý květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Necháme odkapat. Maso smícháme s vejcem, namočenou a vymačkanou žemlí nebo rohlíkem, osolíme, opepříme...
více o Plněný zapékaný květák
Smícháme přísady na placky, necháme chvíli odstát. Potom děláme malé placičky, které smažíme z obou stran.
I. omáčka: hořčici prudce orestujeme,...
více o Masové placky s omáčkou
Maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm.
Nakrájenou cibuli opražíme na oleji, přidáme protlak, a chvilku podusíme. Potom přidáme zelí, zalejeme 100 ml...
více o Uzené s kysaným zelím
Celé kuře očistíme, opláchneme a rozčtvrtíme. Posypeme grilovacím kořením, špetkou soli a pepře. Vložíme do pekáčku, podlejeme trochou vody a dáme...
více o Maminčino kuře
Kuřecí prsa opláchneme, nakrájíme na nudličky a naložíme do oleje s pepřovým kořením, poté osmažíme na hluboké pánvi.
Z pánve sundáme a na zbytek...
více o Kuře na útěku
Mouku dáme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme ocet, žloutek, nastrouháme tuk, rozdrobíme tvaroh a zpracujeme vláčné těsto. Bochánek...
více o Závin na dva způsoby
Tuk nastrouháme do mouky, přidáme tekutinu, ocet a sůl a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme chvíli v ledničce odležet ...
více o Domácí "listové" těsto
Tuk nastrouháme do mouky, zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet ( stačí, než oloupeme a nakrájíme jablka)....
více o domácí lístkové těsto
Na přibližně 5 řízků: do třetiny hrnku dáme plnotučnou hořčici a přidáme nalisovaný česnek - alespon 5 velkých stroužků a pořádně promícháme. Česnek...
více o Kuřecí prsíčka a la Špageta
Vyškvaříme tučné z bůčku, na sádle zpěníme cibuli. Přidáme zbylý bůček nakrájený na kostky a osmažíme. Dále přidáme nakrájenou mrkev, rajčata, papriky...
více o Džuveč v tlakovém hrnci
Máslo s ostatními surovinami zpracujeme v pevné těsto, které necháme několik hodin v chladu. Před zpracováním ho nechte dojít pokojové teploty. Nesmí...
více o Vanilkové nebe
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho za občasného zamíchání trochu vychladnout. Větší polovinu těsta rozválíme a vyložíme jím...
více o Štrůdlička s pudinkem
Brambory nakrájíme na tenké plátky, cibulku a česnek nasekáme a papriku a klobásku pokrájíme na kostičky. Vše dáme do zapékací misky, přimícháme...
více o Zapečené brambory se zakysanou smetanou
Na kvásek rozpustíme ve vlažném mléce rozdrobené droždí a 1 lžičku cukru. Přikryté necháme asi 10 minut kynout. Do mísy dáme mouku, 180 g másla, sůl,...
více o Klasická vánoční štóla
Na oleji opečeme na kolečka nakrájenou mrkev (asi 5 minut), přidáme na kostky nakrájenou dýni, osolíme, ochutíme sójovou omáčkou, zázvorem, skořicí a...
více o Micky dýně
Na oleji do světla opražíme mouku, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme hřebíčky a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vmícháme rajčatový protlak...
více o Rajská polévka s krupicovými haluškami
Dopředu namočené fazole uvaříme skoro do měkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme, dokud nejsou brambory...
více o Fazolová polévka II.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a podusíme do měkka. V mléce...
více o Zeleninový štrůdl
Křidélka naskládáme do pekáčku, osolíme, posypeme grilovacím kořením, přidáme kousek másla, podlijeme vodou a pečeme do zlatova.
Nádivka: rohlíky...
více o Křidélka pod peřinou
Na olivovém oleji osmažit vepřové maso. Zvlášt do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu a seškvaříme. Potom přidáme osmažené maso a nakrájené...
více o Vepřové na žampionech se slaninou
Základní: dobře, nejlépe v mixéru, smíchat všechny ingredience a rozdělit na 3 stejné díly
1. varianta: do jednoho základního dílu vmíchat čedar a...
více o Sýrové koule na 3 způsoby
Všechny ingredience smíchat v míse a dát do ledničky, aby hmota byla ztuhlá. Pak vytvořit velikou kouli nebo bochánek, obalit v sekaných mandlích. Na...
více o Paštiková koule
Křížem nařízneme cibule a vršek paprik, celer nakrájíme na 1 cm plátky, menší hlávky zelí na čtvrtky, květák na růžičky. Svaříme vodu se solí (1 l...
více o Kvašená zelenina - přírodní
Na oleji nechám zesklovatět 1 a půl cibule, potom přidám na větší kousky nakrájená kuřecí játra, lehce zasypu mletou paprikou a kmínem a orestuji. Po...
více o Kuřecí játra na víně