Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části). Mléko smícháme s...
více o Mramorové maso
Cibuli nakrájíme na kolečka, krátce opražíme, přidáme kari a mouku a za stálého míchání upražíme do bleda. Přilejeme vývar a mléko v poměru 1:1 ...
více o Cibulová omáčka s kari
Zelí uvaříme v 1 litru vody do měkka. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme nakrájené kapie, opět trochu osmahneme a odstavíme. Hned do směsi zamícháme...
více o Babiččino kysané zelí na pátek
Smícháme vše v těsto,u děláme dlouhý válec, nakrájíme na 60 stejných dílků a ručně vyválíme kuličky. Obráceným koncem vařečky děláme do každé kuličky...
více o Mandlové koláčky
Troubu předehřejeme na 180 °C. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mandle nasekáme na velmi jemno a dáme do mísy. Přidáme sníh, cukr, skořici, oloupanou...
více o Amaretti
Vejce vymícháme s cukrem, medem a máslem do pěny, přidáme koření, sodu, sůl a mouku. Vypracujeme těsto a odložíme nejméně na 12 hodin do chladu. Potom...
více o Medová roláda II.
Smíchat mouku, droždí, cukr a sůl. Mléko (vždy si trochu oddělíme, abychom "neutopili mlynáře"), máslo a žloutky hodně nahřát v micro (musí být...
více o Tradiční vánočka - nová technika
Smícháme 200 g mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva, soli. Přidáme nakrájené chladné máslo, 1 vejce a rychle zpracujeme. Zabalíme do fólie a...
více o Jemný jablečný páj
Papriky, rajčata, lilek a feferonku umeleme na masovém strojku, zamícháme s ostatními ingrediencemi dohromady a za občasného míchání vaříme na slabém...
více o Ajvar tety Milice
Na zpěněném másle z obou stran osmahneme plátky lososa, lehce osolíme a opepříme, přidáme švestkovou omáčku a lehce podusíme. Poté zalejeme troškou...
více o Losos na švestkách
Brambory uvaříme v slupce, oloupeme a dáme stranou. Do velkého hrnce dáme kysané zelí, zalijeme vodou ze zelí, dáme maso, bujón, houby (když jsou...
více o Vánoční Kysucká kapustnice - kyselica
Zaděláme dobré neslazené těsto jako na buchty, ale nedáme vůbec cukr (jen lžici do kvásku na vzejití kvasnic) a necháme vykynout. Po vykynutí...
více o Klobásové tyčinky - Ohavečské
Kotlety naříznout a naklepat. Potom osolit, opepřit a posypat mletou paprikou (druh zvolit podle chuti). Potom potřít jednu stranu hořčicí (pouze...
více o Kotlety na hořčici
Do pekáčku nasekáme na větší špalíčky mrkev a několik stonků řapíkatého celeru, přidáme velkou lžíci másla, sůl, 4-5 hřebíčků a velkou špetku...
více o Mražená treska jinak
Nakrájíme čínské zelí na kostičky, přidáme kysanou smetanu, jogurt, koření Tzaziky, cukr, sůl pepř a zákapneme olejem a důkladně promícháme. Necháme...
více o Salát s čínským zelím
Na pánvi rozpálíme olej, vejce rozkloktáme v hlubokém talíři, osolíme a z obou stran v nich rychle námáčíme přepůlené plátky chleba. Ihned smažíme do...
více o Chléb ve vajíčku
Vyklepeme tvaroh do hluboké mísy a mícháme v jednom směru dřevěnou vařečkou - přidáváme olej po lžičce než se vytvoří majonéza - nebo to hodíme do...
více o Ochucená bezvaječná majonéza z tvarohu
Kýtu nakrájíme na řízky (já raději menší kusy) a naklepeme. 2 vejce rozšleháme se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Soli dáváme kávovou lžičku,...
více o Povedené řízky z kýty
Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky a osmahneme na sádle. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibulku a promícháme než zesklovatí. Přidáme scezené...
více o Kuřecí kousky v bramboráku
Necháme svařit vodu, ocet, sůl a cukr, odstavíme a necháme úplně vychladnout. Mezitím si kapie očistíme od semínek, nekrájíme! Dáme zahřát olej skoro...
více o Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
Všechny ingredience smícháme do misky a přidáme na nudličky nakrájené játra a prsíčko. Necháme hodinu uležet a potom zprudka opečeme na pánvičce....
více o Kuřecí či vepřová játra po indicku
Cibuli nakrájíme na drobno, rozpustíme máslo na kterém cibuli necháme zesklovatět. Cibule musí být hodně, aby byla polévka hustější. Zalejeme vodou 3...
více o Super cibulačka
Máslo utřeme s čokoládou a cukrem, přidáme vejce a vanilkový cukr, sůl a pečlivě promícháme. Pak postupně přisypeme mouku s kypřícím práškem a...
více o Čokoládové rohlíčky
Mleté maso smícháme se solamylem, mlékem a ochutíme solí a pepřem. Vše pořádně propracujeme a mokrýma rukama rozprostřeme na igelit (stačí igelitový...
více o Masová roláda
Na tuku či oleji zpěníme nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, když trochu změkne, přidáme mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku. Pak zajileme vodou...
více o Cibulová omáčka
Dám vařit těstoviny, mezitím nakrájím velmi na jemno cibuli a do zlatova na velké pánvi usmažím a přidám velmi na jemno nakrájené maso (nebude se...
více o Těstoviny s brokolicí III.
Maso nakrájíme na kostky, syrové brambory na plátky, párky na kolečka. Vložíme do pekáčku, přidáme Moravanku i s nálevem, kečup, olej, osolíme a...
více o Vepřové na Moravance
Kuřata naporcujeme na malé kousky, osolíme je a okořeníme. Osmahneme v hlubokém pekáči, aby se udělala kůrčička. Vyjmeme je a dáme stranou. Ve výpeku...
více o Dimovo bulharské kuře
Jatýrka očistíme, pokrájíme na drobno, přiměřeně osolíme a promícháme se dvěma vajíčky. Směs nacpeme do plastových krabiček a dáme zmrznout. Po...
více o Řízek z kuřecích jater do čtverečku
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opékáme (můžeme přidat i tochu oleje, když je málo tučná), po minutce přidáme nakrájenou cibuli na kostičky,...
více o Mňam špagety s houbami
Hnětené těsto: máslo s cukrem utřete do pěny a přimíchejte žloutek. Přidejte mouku, vypracujte hladké těsto a rozválejte je na pomoučeném válu....
více o Ovocný dort
Nejprve si připravíme kvásek. Ohřejeme mléko, přidáme do něho cukr, 1 lžíci mouky a rozdrobíme droždí. Mezitím do mísy prosijeme mouku, přidáme špetku...
více o Plněné šátečky nekynuté
Osolenou a opepřenou rybu opečeme na oleji. Posypeme směsí ze strouhanky, sýra, petželky a citronové kůry. Zapečeme v troubě. Před podáváním zakápneme...
více o Strouhankové filé
Uzené maso nakrájíme na kostičky, v míse smícháme s rohlíky a moukou, přidáme mléko, vejce, petrželku, osolíme. Cibulku osmažíme na sádle a přidáme k...
více o Krakonošovy knedlíky
Vezmeme krajíc chleba. Vykrojíme vnitřek tak , abychom ho neporušili. Kůrku položíme na rozpálený olej a vsypeme dovnitř nakrájenou cibulku, kousky...
více o Námořnický chleba (topinka s náplní)
Brambory a brokolici uvaříme, poté rozmačkáme a smícháme. Osolíme, opepříme, dáme do zapékací misky, zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.
Kdo...
více o Zapečená brokolice III.
Droždí necháme v mléce nakynout a zpracujeme s ostatními přísadami na těsto. Uděláme bochník, zabalíme ho do alobalu a přes noc necháme v chladničce....
více o Záviny s vepřovým sádlem
Koleno očistit, vykostit a posolit. Dát do širokého kastrolu dusit spolu s cibulí nakrájenou na hrubo, hořčicí a zalít 1/2 piva. Za stálého míchání...
více o Koleno na pivu
Kapra necháme rozmrazit v hrnci s vodou, který necháme přes noc stát v lednici. Maso je pak křehké a neporušené.Kousky kapra omyjeme,osolíme, opepříme...
více o Kapr schovaný v zelenině
Panenku omyjeme, odblaníme a na rozpáleném oleji zprudka z každé strany opečeme. Poté vyjmeme.
Do oleje a šťávy z masa přidáme máslo, nakrájenou...
více o Rychlé špalíčky
Z přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části.
Každou část rozválíme a potřeme náplní. Těsto zatočíme jako roládu, tedy uděláme závin....
více o Česnekové buchty
Postup přípravy: Cibulku nasekáme hodně na drobno a smícháme se změklým máslem, kořením kari, strouhankou, citronovou šťávou a hořčicí. Plátky filé...
více o Filé v alobalu
Maso pokrájet na kostky, osolit, okmínovat a péct podlité vodou do měkka. Mezitím propláchnout kroupy a nechat okapat. Orestovat na sádle posekaný...
více o Vepřové s kroupami na česneku
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a část česneku, přidáme nakrájený salám, osmahneme, přidáme mletou papriku (kdo rád přidá si pálivou), kmín,...
více o Guláš z uzeniny s paprikami
Ovesné vločky spaříme ve slané vodě, po vychladnutí zamicháme vejce, přidáme strouhaný sýr, sůl, maggi, majoránku, uzeninu a mouku. Celé to pomícháme...
více o Ovesné karbenátky
Nechte vykynout, vyjde asi 6 pizz jako talíř, opékejte na grilu. Nejdřív 1 stranu potřete olejem a dáme na gril. Po opečení do křupava, potřeme druhou...
více o Pizza na grilu
Oloupané hrušky po délce rozkrojíme, odstraníme jádřice a z každé půlky vyjmeme lžičkou dužinu. Aby hrušky nezhnědly, pokapeme je citronovou štávou....
více o Plnění ježci z hrušek
V pekáčku necháme rozehřát máslo. Kuřecí čtvrtky osolíme ze všech stran, posypeme kořením na kuře a provensálským kořením. Mrkev očistíme a nakrájíme...
více o Kuře na mrkvi
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, naskládáme vedle sebe do pekáčku vytřeného olejem, zasypeme strouhaným sýrem a polijeme (spíš lžící pokecáme, je...
více o Zapečené kotlety s kyselou šlehačkou a sýrem