Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, posolíme a osmahneme na troše oleje. Okořeníme kari kořením. Do zapékací mísy dáme podélně rozříznuté banány, na...
více o Kuřecí prsa na banánech
Na pánvi rožškvaříme kostičky slaniny, pokrrájenou cibuli a česnek. Přidáme plátky brambor, posypeme solí a opékáme pod pokličkou asi 10 minut....
více o Španělské brambory
Dopředu namočenou čočku (nemusí být, jde to v tlakáči) uvaříme do měkka ve vodě a s kostkou slepičího bujónu. Mezitím osmahneme cibulku, kabanos...
více o Zapečená čočka bleskovka
Ze všech surovin připravíme těsto - nesmí být lepivé, je lepší tužší. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme odpočinout asi 20 minut. Pak vyválíme...
více o Piadina romagnola
Buřty rozkrojíme na polovic, zeleninu na slabé plátky. Vymažeme pekáč olejem. Na dno pekáče dáme vrstvu nakrájené cibule, oloupané buřty, dále...
více o Buřty na pivu III.
Uhněteme těsto a rozválíme na placku z které vykrajujeme trojúhelníky. Na ně poklademe náplň a srolujeme do rohlíčků. Dáme na plech vyložený pečícím...
více o Rohlíčky z Landstuhlu - slané
Brambory uvaříme ve slupce, studené najemno nastrouháme, přidáme uzené nakrájené na kostičky, vajíčka a ostatní ingredience. Mléka jen tolik, aby...
více o Bramborová paštika
Na másle necháme dozlatova osmahnout ovesné vločky, zalijeme vodou a přidáme masox, pokrájenou nebo ustrouhanou zeleninu, mírně osolíme, chvilku...
více o Vločková polévka se salámem
Do 4 l sklenice nakrájíme malé hlávky zelí na čtvrtiny, proložíme nakrájenou cibulí, novým kořením, česnekem a chilli papričkami. Zalijeme osolenou...
více o Banátské zelí
Všechno sušené ovoce nakrájíme na malé kostičky, zalejeme whisky a necháme půl hodiny odstát. Potom ho necháme okapat, whisky odložíme. Smícháme mouku...
více o Dort se sušeným ovocem
Těsto rozválíme na obdélník, potřeme náplní, stočíme do rolády a nakrájíme na kousky široké asi 4 cm. Uložíme je těsně vedle sebe do vymazaného pekáče...
více o Bramboroví šneci
Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře.
Brambory na jemno nastrouháme, dáme do...
více o Kachna plněná brambory
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme po chvilce maso a řádně orestujeme. Přihodíme sladkou i pálivou papriku, rozdrcený česnek a...
více o Pikantní guláš
Citronát, kůru a rum rozmixujeme. Máslo, cukr a žloutky vymícháme, přidáme mouku s práškem a solí a rozmixovanou směs. Zpracujeme na těsto a 2 hodiny...
více o Citronové hvězdičky II.
Houby povaříme v 1 l osolené vody. Houby scedíme a s kysané zelí umeleme. Zalijeme vodou, v které se houby vařily, přilejeme šťávu z kysaného zelí a...
více o Kozárovica
Uzené maso uvaříme do měkka, jak máme rádi. Z vývaru zcedíme část, která nám stačí na zvolené množství omáčky. Vývar přivedeme k varu a v tom okamžiku...
více o Babiččina šafránová omáčka
**Příprava ořechů:** troubu předehřejeme na 175-180 °C. Lískové ořechy dáme na plech a 8-12 minut pražíme, občas plechem zatřeseme.
Plech vyndáme,...
více o Královna sněhového pečiva
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi orestujeme lečo s nakrájenými žampiony(odpařít co nejvíce vody). Na další pánvi orestujeme také maso....
více o Gratinované kotlety se sýrem a žampiony
Tenčí plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vyložíme alobalem, do kterého položíme maso, pod každý kousek dáme oříšek másla. Každý plátek...
více o Magdiny plátky
Cibulku osmahout do zlatova na másle, rozmačkat brambory a smíchat mouku v trošce vody. Dobře promíchat všechny ingredience a tvořit větší kuličky....
více o Masové kuličky z Ikea
Do hrnce vložíme nastrouhanou mrkev, kousek celeru, na malé kostičky nakrájené brambory, utřený česnek, kmín, sůl, kostku zeleninového bujónu (nemusí...
více o Česnečka pana Fořta
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, osolíme. Vymícháme těstíčko ze 2-3 vajec (podle množství masa), hladké mouky a mléka. Ochutíme vegetou. Nudličky...
více o Holandské kuřecí řízky
Maso dáme vařit do piňáku, přidáme rozkrojenou cibuli, česnek, sůl, nové koření, celý pepř. Vaříme asi 1 hodinu, dle masa. Maso vyndáme, vývar zcedíme...
více o Hovězí polévka s houbami
Z makrely vybereme kosti a sloupneme kůži. Maso rozkrájíme na malé kousky, přidáme máslo nebo margarín, posekanou cibuli, trošku majolky, lžičku...
více o Pomazánka z makrely
Omyjeme fenykl - odstraníme tuhé povrchové zdužnatělé listové řapíky a nakrájíme. Oloupeme a nakrájíme pomeranč, přidáme nakrájenou cibuli, černé...
více o Italský salát
Rajčata, papriky a lilky rozkrojíme na polovinu a trochu osolíme. V misce nebo hlubokém talíři (podle množství zeleniny) smícháme strouhanku s...
více o Zapečená zelenina III.
Maso a párek nakrájíme na kostky, dáme do pekáče, přidáme protlak, kečup a sterilovanou zeleninu i s nálevem. Okurku ze zeleniny pokrájíme a...
více o Maso na Moravance
Tvaroh romícháme na hladký krém, osolíme, opepříme. Přidáme hořčici, sekanou pažitku a mleté datle.
Datle vypeckujeme a jemně roztlačíme. Naplníme...
více o Slavnostní datle
Kačenu okořeníme, osolíme. Na másle opražíme cibuli, přidáme na kostky nakrájená jablka, strouhanku, přilejeme kalvados a koření. Vmícháme na kostky...
více o Pečená kachna s kalvadosem
Po opečení kuliček na pánvi, přidat 2 dl vody nebo hovězího vývaru a krátce povařit. Přecedit a přidat šlehačku. Zahustit moukou a dochutit sójovou...
více o Krémová omáčka z Ikea
Syrové brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme - brambory a špekáčky na kolečka, cibuli na osminky (vnější plátky ještě přepůlíme), slaninu na čtverečky...
více o Bramborové ražniči II.
Rýži uvaříme podle návodu, na trošce oleje osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme houby (jesliže máme sušené, nejprve je povaříme ve vodě nebo v mléce a...
více o Rýžový kuba
Silnější plátek hovězího roštěnce rozřízneme a rozevřeme, takže vznikne veký plát který naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Doprostřed...
více o Masový měšec
Maso nakrájíme na plátky a zprudka na oleji krátce osmahneme. Maso vložíme do pečící mísy, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a přidáme nakrájený...
více o Zapečená kýta na česneku se smetanou
Jablka omyjeme, osušíme, rozčvrtíme, odstraníme jádřince a nahrubo nastrouháme. Jablka pak promícháme se strouhankou, citronovou štávou, trochou soli...
více o Závitky s jablečnou náplní
Rajčátka odřízneme u stopky, vydlabeme. Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na oleji do zlatova, přidáme dužinu rajčat, lilek na kostičky a vydusíme...
více o Babiččina plněná rajčátka na pátek
Chobotnici nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, česnek na plátky.
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, mírně orestujeme. Přidáme...
více o Chobotnice na cibulce
Chobotnice necháme z volna rozmrazit, nakrájíme na kousky. Cibuli, rajčata, papriku nakrájíme na plátky i s česnekem. V kastrolu rozehřejeme olej,...
více o Dušená chobotnice
Maso uvaříme do měkka. Hrubě umeleme, přidáme jemně umletá játra a v mléce namočené a rovnějž rozemleté žemle. Okořeníme a pečlivě rozmícháme, dle...
více o Domácí prejt
Droždí promícháme a trochou vody a mouky špetkou cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek (asi 30 minut).
Jakmile vykyne, promícháme ho se...
více o Šunkové grissini
Na drobno nakrájené kuřecí maso osmahneme na oleji zprudka, osolíme a ochutíme drcenou papričkou. Maso stáhneme z ohně, přidáme drobně nakrájenou...
více o Pita s kuřecím masem
Vepřový mozeček odblaníme a obalíme v trojobalu.
Na pánev dáme olej, obalený mozeček smažíme jako řízky. Dáme si vařit brambory. Pokud je obalený...
více o Obalovaný mozeček
Studené brambory na vánoční bramborový salát oloupeme, kořenovou zeleninu uvaříme v okyselené vodě do poloměkka. Vše nakrájíme na kostičky. Na drobno...
více o Vánoční bramborový salát
Uvaříme do měkka brambory v celku a ve slupce.
Na tuku osmahneme cibulku přidáme na drobno nakrájený párek, maso a zelí, opékáme na pánvičce. Nakonec...
více o Francouzské brambory trochu jinak
Smícháme mouku, žloutky, mléko, osolíme, přidáme kostičky housky a najemno nakrájenou uzeninu a nakonec opatrně vmícháme sníh ze 2 bílků. Hrnky...
více o Hrnkové knedlíky s uzeným
Nadrobno pokrájíme cibuli a zpěníme na oleji. Když zesklovatí, přidáme drůbeží játra (musíme je předem prohlédnout a vyříznout z nich žluč) a trochu...
více o Drůbeží játra mojí mámy
Do vody dáme vařit na kousky nakrájený chléb, když přejde varem a je dost rozmočený, tak ho prolisujeme, přidáme dle chuti majoránku a ještě chvíli...
více o Chlebová polévka mojí mámy - rychlá a levná
Lososa nakrájíme na menší kousky a třikrát na jemno umeleme. Přidáme sůl, pepř, šťávu, smetanu a sekaný kopr. Vše spolu promícháme na pěnu. Dvěma...
více o Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Žloutky a 1,5 dl vína ušleháme nad párou na hustou omáčku. Zašleháme rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a přibarvíme kurkumou. Odložíme ze sporáku a...
více o Losos s citronovou omáčkou