1) Zeleninová: kedlubnu, mrkev a květák uvařit a rozmačkat. Na másle podusíme zeleninu i s hráškem, osolíme a zahustíme vejcem.
2) Chlebová: kostičky...
více o Trochu jiné nádivky do kuřete
Maso nakrájíme na menší kostky, posypeme grilovacím kořením a na trošce oleje opečeme. Necháme vychladnout. Smícháme nakrájený a spařený celer ...
více o Kuřecí salát s řapíkatým celerem
Nakrájenou cibuli opražíme na oleji, přidáme nakrájenou zeleninu, orestujeme, osolíme, podlijeme trochou horké vody a dusíme (zbytečně dlouho nedusíme...
více o Restovaná játra s celerem
Těstoviny uvaříme a scedíme, necháme vychladnout. Přimícháme na osminky nakrájená rajčata, nakrájený celer, natrhaný salát. Přidáme kapary,...
více o Těstovinový salát s tuňákem a celerem
Fazole mungo uvaříme a scedíme (pozor na rozvaření, jsou uvařené rychle). Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený celer a na kolečka...
více o Zelenina na kari II.
Stonky celeru nakrájíme na cca 10 cm kousky, zbytky celeru nakrájíme na drobno.
Tvaroh vymícháme s mlékem, solí, pepřem, přidáme 2/3 nastrouhaných...
více o Řapíkatý celer s tvarohem
Na trošce oleje za stálého míchání opražíme propláchlou rýži, zalijeme vodou tak, aby se její výška nad rýží rovnala výšce rýže a přikryté dusíme ...
více o Rizoto II.
Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli a bobkové listy, přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na malé kostky, pórek na kolečka. Chvíli podusíme,...
více o Špagety s boloňskou zeleninou
Syrové brambory nastrouháme na kaši, vybereme co nejvíc vody a toto množství nahradíme mlékem, přidáme vejce, koření, anglickou slaninu nakrájenou na...
více o Cmunda na pekáči
Na vymaštěný plech naskládáme veku nakrájenou šikmo na plátky, na každý plátek dáme plátek cibule, salám pokrájený na drobné kostičky, nebo...
více o Tousty s lečem
Rybí filé osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Porce pak naskládáme vedle sebe do pekáčku, přidáme kousek másla. Podléváme bílým vínem s...
více o Filé na bílém víně
Oddělíme dvě brambory a ostatní dáme vařit na bramborovou kaši. Tu připravíme obyčejným způsobem, jen podle chuti místo mléka dáme sladkou smetanu a...
více o Minikarbanátky po Carigradsku
Smísíme přísady na těsto a dáme na 30 minut do chladu. Potom z něho vyřízneme dva kruhové pláty s průměrem 26 cm a upečeme. Jeden z nich ještě teplý...
více o Šlehačkový dort s vínem
Brambory uvaříme ve slupce, prolisujeme je a smícháme s ohřátým mlékem. Necháme vychladnout. Zapracujeme 3 lžíce smetany, vejce, opepříme, osolíme a...
více o Bramborové palačinky se zeleninou
Celer uvaříme ve slané vodě do měkka, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme majonézu, citronovou šťávu, koření a polovinu...
více o Koktejl z krabího masa
Máslo vymícháme se sýrem, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a salám, nakrájená vejce, nadrobno nasekanou cibuli a nať, osolíme. Plátky sýra...
více o Sýrová roláda III.
Kuře vcelku nasolíme, posypeme důkladně gyros kořením, trochu sušeným česnekem. Dáme do pekáčku, pokladeného máslem na plátky, do pekáčku nalijeme...
více o Pavlovo gyros kuře
Kuřecí prsa omyjeme, osolíme a nakrájíme na menší kostičky. Na půl hodinky naložíme ve worchestrové omáčce. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka....
více o Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou
V misce rozmícháme kečup s olejem, šťávou z citronu, cukrem a worchestrem. Osolíme, opepříme a vyšleháme s jogurtem. Přidáme kapary a zlehka...
více o Krabí salát s kapary
Brambory uvaříme a s vroucím mlékem, máslem a solí vymícháme na hladkou kaši. Necháme vychladnout a potom vmícháme sýr a vejce. Brambory dáme do...
více o Bramborový věnec
Smícháme mouku, teplé mléko, rozdrobené droždí a 15 minut necháme stát. Potom smícháme rozpuštěný margarín, sůl a vejce, přidáme k mouce a spolu...
více o Sýrovo-šunkový dort
Z chleba odkrojíme vrch a potom ho vodorovně přeřízneme na polovinu.
Tvaroh dobře rozšleháme se sýrem, osolíme, přidáme na jemno nakrájenou cibuli,...
více o Pikantní dort pro muže
Smícháme víno, sojovou omáčku, cukr, dijonskou hořčici a pepř (nesolit). Do této marinády vložíme na nudličky nakrájené kuřecí řízky. Pokud použijete...
více o Výborné marinované kuře na toustech
Do mísy nasypeme mouku, sůl, práškový cukr a nastrouhanou kůru. Z vlažného mléka odebereme tři lžíce a spolu s kvasnicemi a lžící cukru připravíme...
více o Bábovka kynutá - rozinková
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a v rozpáleném oleji opékáme do měkka. Před dokončením přidáme k masu na nudličky nakrájenou cibuli,...
více o Hněv blanických rytířů
Sendvič nakrájíme, každý krajíc natřeme džemem a po dvou slepujeme natřenou stranou k sobě a zlehka přitlačíme.
V misce rozmícháme vejce, špetku soli...
více o Bundáše
Na omáčku, rozpustit máslo a přidat šalotku a usmažit do sklovata. Přidat 120 ml šampaňského, přivést k varu a vařit 2 minuty, potom přidat rybí vývar...
více o Lososové eskalopy na šampaňském
Špagety uvaříme al dente. Během varu si na větším množství olivového oleje zpěníme cibulku a přihodíme na plátky nakrájené celé 4 paličky česneku (na...
více o Česnekové špagety
Mouku dejte do mísy a postupně přilévejte vodu. Těsto zpracovávejte nejprve vařečkou a nakonec na válu rukama asi 5-10 minut. Pak ho nechte pod mísou...
více o Placky s cibulí
Sýr nastrouháme na jemném struhadle a smícháme se strouhankou, vejci, mlékem, žloutkem a kořením. Vypracujeme těsto, které rozválíme na plát asi 1 cm...
více o Sýrové řezy
Kostky osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na oleji, aby se maso zatáhlo. Přendáme do pekáčku, hustě zasypeme porkem nakrájeným na kolečka, posypeme...
více o Vepřové zapečené s pórkem
Kuře osolíme, okořeníme a dáme péct. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme žampiony, orestujeme, přidáme zeleninu, orestujeme, nakonec osolíme...
více o Kuře na žampionech a zelenině
Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a pomalu je na másle opečeme. Přidáme jogurty rozředěné mlékem a ochucené česnekem utřeným se solí, maso...
více o Kuřecí řízky v jogurtu
Dejte nadrobno pokrájenou cibuli zesklovatět, poté přidejte pokrájené maso z konzervy a prohřejte. Mezitím dejte vařit zelí, které po změknutí přidáte...
více o Falešný segedin
Tento recept je spíše nápadem, kterak se zbavit starého chleba, než jídlem na sváteční stůl, takže nečekejte zázraky, nicméně jedlé to je a mně osobně...
více o Velšský králík
Prsíčka podélně rozkrojíme na dva plátky a namočíme přes noc do osoleného podmáslí (může být i biokys, zakysaná smetana a podobně). Potom je obalíme v...
více o Kuře v bramboráku se špenátem
Maso naklepeme, nasolíme, opepříme a necháme odležet do druhého dne v lednici. Odleželé maso narovnáme na sebe na suchý pekáč (plech), hustě posypeme...
více o Královský langet
Na vále smícháme všechny ingredience v hladké nelepící se těsto (v případě potřeby přidáme trochu hrubé mouky). Těsto rozdělíme na dva kusy a z...
více o Tvarohové noky s borůvkami
Kuře si naporcujeme na co nejvíc menších kousků - cca 8 ks. Na rozpáleném oleji narychlo osmahneme kuřecí kousky, aby se zatáhly. Vyjmeme a do výpeku...
více o Kuře a la Dubrovník
Kapustu očistíme a omyjeme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Obojí vložíme do vroucí vody a vaříme asi 15 minut. Scedíme, necháme okapat a...
více o Brambory s růžičkovou kapustou a uzeným
K varu přivedeme vodu, do ní rozpustíme bujón (i víc podle množství), nasypeme jáhly - na 1 l vývaru tak 100-150 g (já dávám 3 plné hrsti jáhel na 1,5...
více o Vynikajíci jáhlová česnekačka
Rozmícháme vejce, mouku, sůl a necháme 10 min odstát. Vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka, šťávu a postupně upečeme na oleji z obou stran 4 omelety....
více o Zapékané omelety
Ve větším hrnci rozpustíme tuk, přidáme nakrájenou cibuli, opražíme, vložíme na kolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájenou mrkev a na kostky...
více o Pórek s klobásou
Tvaroh smícháme s vejci, solamylem a krupicí, ochutíme muškátem, solí, pepřem. Dvěmi lžícemi vykrajujeme větší noky (ve velikosti lžíce), které vaříme...
více o Tvarohové noky v rajčatové omáčce
Máslo, vejce a sůl dobře vymícháme, přidáme mouku s práškem, vodu a sýr. Ochutíme paprikou a pečeme vafle ve vaflovači. Podáváme teplé posypané sýrem...
více o Sýrové vafle
Namočený a vymačkaný rohlík smícháme s masem, jemně nasekanou cibulí a 2 vejci. Ochutíme solí, pepřem a paprikou. Těsto rozválíme asi půl cm vysoké a...
více o Šátečky z listového těsta
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, necháme zpěnit a postupně za stálého míchání přiléváme studené mléko a vývar, přivedeme do varu...
více o Vaječné ragú
Listové těsto rozválíme na plech. Na pánvi si ohřejeme máslo a přidáme 6 nakrájených cibulí a až cibule trochu zesklovatí přidáme nakrajený lilek....
více o Cibulový koláč II.