Papriky a houby očistíme, cibuli oloupeme. Maso nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, papriky na čtvrtky a houby na silnější plátky. Střídavě...
více o Houby s uzeným
Celé papriky opečeme na grilu ze všech stran, až slupka zčerná. Ještě horké je vložíme do mikrotenového sáčku a necháme vychladnout. Pak slupku...
více o Grilované papriky s česnekem
Maso smícháme s žemlí namočenou v mléce, se dvěma žloutky, kostičkami hermelínu, škrobovou moučkou, pepřem a solí, nakonec vmícháme sníh z bílků....
více o Hermelínové kuličky
Banán rozčtvrtíme,zabalíme do plátku šunky, namočíme do marinády z koňaku, oleje a koření a nakonec obalíme v sýru. Závitek zabalíme do naklepaného a...
více o Kuřecí řízky po filipínsku
Maso, sýr a játra nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka a střídavě napichujeme na jehly. Špíz potřeme olejem s paprikou a každý zvlášť zabalíme do...
více o Tatranský špíz
Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady. Maso zlehka naklepeme a na 24 hodin naložíme do marinády. Poté grilujeme....
více o Maso na medvěda
Maso nakrájíme na nudličky a společně s nakrájenou cibulí opečeme na oleji. Osolíme, přidáme drcený kmín, nastrouhanou citronovou kůru, zázvor, trochu...
více o Kočičí křik
Množství je na malou nebo dortovou formu.
Smícháme mouku s práškem do pečiva a krupicí. Pomeranče řádně omyjeme a spaříme vřelou vodou. Ostrouháme z...
více o DIA pomerančové kostky
Housky nakrájejte na kostičky, zalijte je mlékem s rozšlehanými vejci a nechte nasáknout. Nakrájenou cibulku s petrželkou spařte máslem a přidejte k...
více o Tyrolské knedlíky
Do masa připraveného na pečení vetřeme rozmarýn, pepř, česnek a trochu oleje (nejlépe olivového). Necháme odležet v chladu. Poté kýtu opečeme, osolíme...
více o Jehněčí pečeně na rozmarýnu
Fazole namočíme do vývaru (alespoň na 4 hodiny) a poté uvaříme s nakrájenými bramborami (vaříme-li pouze ve vodě, přidáme bujón).
Ještě před koncem...
více o Fasolada - řecká fazolová polévka
Tyčinky a arašídy nahrubo nasekáme. Máslo s cukrem, solí a vanilkovým cukrem našleháme, postupně zašleháváme vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva...
více o Snickers muffiny
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme vykostěná a nasolená kuřecí stehna a orestujeme. Potom přidáme najemno nastrouhanou mrkev, petržel...
více o Kuřecí stehna na zelenině
Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách osolíme, z jedné strany hodně posypeme drceným kmínem, trochou vegety a mletého pepře. Plátky zprudka...
více o Vepřové maso "načerveno"
Zelí nakrouháme, přidáme na kousky nakrájená rajčata, papriku, pórek, okurek, cibuli, salám. Dále přidáme kukuřici (bez nálevu), majonézu a podle...
více o Letní salát s majonézou
Ocet, sůl, cukr a vodu dáme do hrnce, přihodíme pórek nakrájený na asi 5 cm špalíčky, koření a povaříme asi 8 minut. Vmícháme olej a necháme...
více o Naložený pórek
Uvařený květák rozebereme na růžičky. Namočíme do těstíčka z vajec, hladké mouky a mléka, osmažíme. Na oleji osmažíme i na drobno nakrájenou cibuli,...
více o Květáková musaka
Kuře omyjeme, osušíme a vložíme nejlépe do druhého dne do jogurtové zálivky s kořením. Poté buď rožníme (údajně je to lepší) nebo pečeme v pekáči na...
více o Jogurtové kuře
Kotlety osolíme, opepříme, zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, mírně podlijeme, zakapeme pár kapkami worchestru a maggi dle chuti....
více o Bifteky na smetaně
Každé prsíčko hustě prošpikujeme jednou z výše uvedených ingrediencí, osolíme a okořeníme každé jiným kořením podle chuti. Koření by ale nemělo...
více o Kuře 5x jinak
Med, sojovou omáčku a prolisovaný česnek smícháme. Kuřecí křidélka posypeme sušeným zázvorem, naskládáme do vymazaného pekáčku a prolijeme marinádou....
více o Mexická kuřecí křidélka
Lilky nakrájíme podélně na plátky silné zhruba 0,7 cm, posolíme, po dvou hodinách šťávu slijeme a plátky zasmažíme obalené v hladké mouce. Uvaříme si...
více o Studená svačinka z horkého Maroka
Na polovině oleje osmažíme lilky nakrájené na 6 cm hranolky, asi 5 minut do měkka (bude to na dvakrát). Dáme stranou.
Na zbylém oleji osmažíme česnek,...
více o Italský předkrm z lilku
Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme na kostičky nakrájené syrové brambory, které osolíme, okmínujeme a necháme smažit. Až jsou brambory...
více o Bramborová pánev (omeleta)
Na olej dáme pokrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev a necháme smažit. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso a na proužky nakrájený salám a...
více o Selská směs
Kuřecí maso pokrájíme na kostky, případný sterizovaný hrášek procedíme a necháme okapat, zmražený krátce podusíme.
Na oleji opečeme na proužky...
více o Těstoviny s kuřecím masem II.
Játra osušit, zalít mlékem a nechat ležet.
Oloupat 1 pomeranč, nakrájet na plátky, zbytek pomerančů vymačkat. Oloupat cibuli, nakrájet na drobné...
více o Játra s pomerančovou omáčkou
Osmahneme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, orestujeme, než se maso zatáhne. Zalijeme vodou a dusíme do měkka.
Když je už...
více o Maso na zelenině
Cibuli a špekáčky nakrájíme na kolečka a papriku na proužky.
Pivo, vodu, ocet, sůl, cukr, koření svaříme.
Do sklenic skládáme vrstvu špekáčků, cibule...
více o Pivní utopenci pro dědečka
Omyté a oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, okořeníme...
více o Nové brambory s rajčaty pro děti
Mléko osolíme, přidáme kousíček másla, přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme krupici. Povaříme do zhoustnutí.
Podáváme politou osmaženou...
více o Slaná krupicová kaše pro děti
Oloupané kedlubny povaříme v malém množství osolené vody a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané zapékací misky urovnáme polovinu plátků kedluben,...
více o Zapékané kedlubny pro děti
Omytý pórek povaříme 15 minut v osolené vodě. Necháme okapat a nakrájíme na 2 cm dlouhé špalíky, které urovnáme do malé zapékací misky, pokapeme...
více o Pórek v jogurtové omáčce pro děti
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a po krátkém orestování zalejeme vývarem, přidáme koření a dobře rozvaříme.
Potom omáčku přecedíme,...
více o Dršťky s hořčičnou omáčkou
Uvařené dršťky nakrájíme na čtverce velké asi jako dlaň, necháme dobře okapat. Každý kus posypeme po jedné straně pálivou paprikou, po druhé potřeme...
více o Lucemburské dršťky
Na trošce oleje vyškvaříme nakrájenou slaninku, přidáme nakrájenou cibuli a šunku, nastrouhanou mrkev a celer a za stálého míchání 5 minut smažíme....
více o Římské dršťky
Máslo ušleháme do pěny, vmícháme do něj mouku, osolíme a postupně vmícháme smetanu.
Vejce nadrobno rozsekáme a důkladně vmícháme do máslové směsi. Z...
více o Bezmasé karbanátky
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme pokrájené maso a na chvíli smažíme. Osolíme, opepříme a posypeme gulášovým kořením....
více o Guláš na pivu
Do vlažného mléka přidáme cukr a droždí na kvásek. Zamícháme do mouky s vajíčkem, olejem, solí a zbylého mléka. Těsto musí mít konzistenci jako na...
více o Tutmanik
Na oleji osmažím cibuli, pak přisypu mletou papriku.
Za chvíli přidáme vločky, které zalijeme vodou a necháme okapat a krátce osmahneme za stálého...
více o Drštková polévka z ovesných vloček II.
Primátor a vejce nastrouháme, přidáme cibuli a nastrouhané okurky.
Do majolky zamícháme hořčici a promícháme vše dohromady. Nakonec osolíme. Mažeme na...
více o Primátorská pomazánka
Rybí filé částečně rozmrazíme, osolíme, okořeníme a vložíme do tukem vymazané zapékací misky.
Přidáme předem podušené žampiony (nebo sterilované),...
více o Rybí filé zapečené s rajčaty a žampiony
Brokolici krátce povaříme (nejlépe v páře). Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do poloměkka.
Obojí vložíme do máslem vymazané zapékací...
více o Zapečená brokolice se žampiony
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a opět v mouce a na rozpáleném oleji je rychle osmažíme.
Mezitím na...
více o Kuřecí řízky po Italsku
Na oleji uděláme klasické topinky a přendáme na talíř.
Na tu samou pánev dáme na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené okurky, osolíme a...
více o Pálivá topinka cibulka
Rohlíky nakrájíme na kostičky a polijeme mlékem. Změklé máslo utřeme se žloutky do pěny, okořeníme muškátovým květem a petrželkou, vmícháme namočené...
více o Kuřecí poklad
Bůček jemně umeleme, přidáme celá vejce, sůl, mléko a šlehačku.
Vše dobře promícháme, aby se hmota spojila. Do této směsi lehce vmícháme na kostičky...
více o Krůtí roláda
Droždí rozdrobte do hrnku, přidejte mléko s trochou soli, v míse smíchejte mouku, cukr, bílý jogurt a vejce, vlijte vzešlé droždí a vařečkou zpracujte...
více o Pražský koláč
Cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu cibule vrhneme do rozpálené pánve s olejem a lehce necháme zpěnit.
Následně přidáme vymačkané jelítko a...
více o Jelítková roládka