• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl

Sůl

Podobné ingredience

  • Alpská bylinná sůl
  • Bylinková sůl
  • Celerová sůl
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

45 minut
Dračí oheň

Dračí oheň

Na oleji prudce opečeme kostky masa, přidáme nakrájenou cibuli, papriky, celé houby (pokud jsou větší, rozkrojíme je na poloviny), kostky ananasu.... více o Dračí oheň

Masové rizoto s paprikou

Masové rizoto s paprikou

Nakrájíme asi 2 velké cibule na kostičky, vložíme do zapékací mísy, vepřové maso (krček, plecko) osolíme, pokmínujeme, posypeme majoránkou a trochou... více o Masové rizoto s paprikou

Sladkokyselé vepřové s ananasem

Sladkokyselé vepřové s ananasem

Maso nakrájíme na plátky a ty na kostičky (plátky lze lehce naklepat). Smícháme se solamylem a vejcem nebo bílkem (vejce lze vynechat). Ananas... více o Sladkokyselé vepřové s ananasem

60 minut
Bochánky do polévky

Bochánky do polévky

Vodu s máslem a solí přivedeme do varu, přidáme mouku a mícháme, dokud se těsto nechytá kastrolku - uděláme odpalované těsto. Necháme vychladnout,... více o Bochánky do polévky

10 minut
Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka z tuňáka

K tuňákovi přidáme na jemno nakrájenou cibulku s okurkou. Spojíme majonézou a plnotučnou hořčicí, vše důkladně promícháme a ochutíme špetkou soli a... více o Rybí pomazánka z tuňáka

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu podlejeme a dusíme do měkka. Umyté kroupy opražíme na oleji,... více o Sedlácké kroupy

Trikolóra

Trikolóra

Všechny druhy mas nakrájíme na nudličky a dáme každé zvlášť do mísy. Vepřové nudličky posypeme grilovacím kořením, přidáme 1 na drobno nakrájenou... více o Trikolóra

Škvarková roláda

Škvarková roláda

Z přísad vypracujeme kynuté těsto a necháme ho kynout. Náplň připravíme smícháním všech přísad. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části, každou vyválíme a... více o Škvarková roláda

20 minut
Zelňáky III.

Zelňáky III.

Těsto: do misky dáme mouku, přidáme rozdrobené droždí, vlažné mléko, cukr, rozpuštěné vlažné sádlo, žloutek, sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho na... více o Zelňáky III.

15 minut
Rychlá tuňáková pomazánka II.

Rychlá tuňáková pomazánka II.

Do misky dáme tavený sýr, apetito, majolku, scezený tuňák (pokud možno úplně bez oleje), sůl, pepř. Vše vyšleháme robotem nebo rozetřeme vydličkou do... více o Rychlá tuňáková pomazánka II.

20 minut
Pomazánka z Herkulesu

Pomazánka z Herkulesu

Do mísy nastrouháme na hrubém struhadle herkules nebo jej pomeleme. K tomu přidáme máslo, tavený sýr, majolku, česnek, sůl, pepř. Vyšleháme, aby se... více o Pomazánka z Herkulesu

5 minut
Pomazánka z vepřové konzervy

Pomazánka z vepřové konzervy

Do mísy dáme vepřové maso (snažíme se, abychom maso nabrali bez tuku), k tomu přidáme změklé máslo, majolku hořčici, kečup. Osolíme, opepříme a... více o Pomazánka z vepřové konzervy

45 minut
Mleté maso jinak

Mleté maso jinak

Dáme vařit brambory ve slupce spolu s mrkví. Mezitím si na pánvi na troše oleje orestujeme mleté maso, které osolíme, opepříme, pak přilejeme vodu a... více o Mleté maso jinak

Prasečí brambory

Prasečí brambory

Brambory ve slupce pečlivě omyjeme, aby nebyly vidět žádné nečistoty a poté překrojíme na 1/2 nebo 1/4 záleží na velikosti brambor. Takto připravené... více o Prasečí brambory

Bombajské masíčko

Bombajské masíčko

Maso nakrájíme na kousky a nejméně 2 hodiny marinujeme ve směsi oleje, koření, mouky a soli. Pak postavíme na oheň a pražíme asi 10 minut. Přidáme... více o Bombajské masíčko

40 minut
Masové karbanátky

Masové karbanátky

Rohlík natrháme a namočíme do mléka. Po jeho rozmočení lehce vymačkáme a 2x (!) semeleme na masovém strojku spolu s masem, slaninou a cibulí. Poté... více o Masové karbanátky

Americké bochánky "popovers"

Americké bochánky "popovers"

Všechna vejce rozbijeme do hlubší misky a přidáme další ingredience. Promícháme lehce lžící, aby vznikla kašička, ve které mohou zůstat i malé žmolky.... více o Americké bochánky "popovers"

Filé zapečené s brokolicí a bramborem

Filé zapečené s brokolicí a bramborem

Filé opečeme na oleji, osolíme, pokapeme citronem, opepříme. Přikryjeme pokličkou a chvíli dusíme. Do zapékací misky dáme vrstvu oloupaných a na... více o Filé zapečené s brokolicí a bramborem

Peciválky dle tetičky

Peciválky dle tetičky

Uvařené oloupané brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku - vypracujeme bramborové těsto. Z těsta vypracujeme na vále... více o Peciválky dle tetičky

Bramborové krokety "bracháčky"

Bramborové krokety "bracháčky"

Vařené brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku, vypracujeme bramborové těsto. Po rozválení koblihovou formičkou (nebo... více o Bramborové krokety "bracháčky"

Bochánky k zelí

Bochánky k zelí

Připravíme si kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl, vzešlý kvásek, přidáme tvaroh, máslo, vodu a vypracujeme těsto - buď ručně nebo hnětačem. Necháme... více o Bochánky k zelí

Kuře pod peřinou

Kuře pod peřinou

Kuře rozkrájíme na menší kousky, osolíme, opaprikujeme a rozložíme do vymazaného pekáče. Bůček, rohlíky, cibuli a česnek pomeleme, osolíme, přidáme... více o Kuře pod peřinou

30 minut
Ztracené kuře

Ztracené kuře

Žemle nakrájíme na kostky, zalejeme horkým mlékem, a zakryté chvíli necháme odstát. Játra, cibuli a česnek umeleme a přidáme k žemlím. Osolíme,... více o Ztracené kuře

Marinovaná vejce

Marinovaná vejce

Vodu s octem, solí a kořením 5 minut povaříme, přidáme na nudličky nakrájené papriky a necháme přejít varem. Ihned papriky vyjmeme. Oloupaná vejce... více o Marinovaná vejce

Výborná harula

Výborná harula

Zpracujeme těsto jako na klasický bramborák, tj. syrové brambory na jemno nastrouhané osolíme, přidáme trochu mléka, hladké mouky, rozmačkaný česnek... více o Výborná harula

Tvarohové knedlíky podle tetičky

Tvarohové knedlíky podle tetičky

Máslo, sůl, žloutky (já dávám rovnou celá vejce) a citronovou kůru umícháme. Přidáme tvaroh (pokud nedáme celá vejce, tak sníh), strouhanou housku a... více o Tvarohové knedlíky podle tetičky

Křupané těstoviny

Křupané těstoviny

Suroviny na marinádu smícháme a uložíme do ní na kousky nakrájené maso, minimálně 2 hodiny předem. Zeleninu nakrájíme na menší kousky a zprudka... více o Křupané těstoviny

Houstičky s uzeným masem

Houstičky s uzeným masem

Z 3/4 vlahého mléka, droždí, cukru a lžičky mouky uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, zbytek mléka, rozpuštěné a schladlé sádlo, na kostičky... více o Houstičky s uzeným masem

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli... více o Karbanátky z ovesných vloček

Brynzovníky

Brynzovníky

Z přísad vypracujeme kynuté těsto, dáme ho vykynout. Potom těsto vyválíme 1 cm silné a sklenicí povykrajujeme bochníčky (asi 5 cm průměr) a uložíme na... více o Brynzovníky

Kuře na studentský způsob

Kuře na studentský způsob

Kuře osolíme a uvnitř i opepříme. Do kuřete vložíme plátek másla. 2 cibule rozkrájíme na drobno a smícháme s hořčicí. Touto směsí naplníme kuře. Zbylé... více o Kuře na studentský způsob

Tatarský Biftek - pravý

Tatarský Biftek - pravý

Nejdříve nameleme svíčkovou nebo naškrábeme - podle možností, nicméně platí zde, čím jemnější, tím lepší. Cibuli nakrájíme co možná nejvíce najemno a... více o Tatarský Biftek - pravý

Lívance s borůvkami a medovou omáčkou

Lívance s borůvkami a medovou omáčkou

Mouku s práškem do pečiva a solí promícháme v míse. Podmáslí rozšleháme s vejcem a spojíme s moukou. Vymícháme těsto, do kterého zašleháme rozpuštěné... více o Lívance s borůvkami a medovou omáčkou

Kuře po Farsku

Kuře po Farsku

Čtvrky kuřete stáhneme z kůže, osolíme a obalíme v trojobalu. Pekáč vymažeme změklým máslem a naskládáme do něj obalené čtvrtky. Zalijeme šlehačkou ... více o Kuře po Farsku

Pečené rybí filety na bramborách

Pečené rybí filety na bramborách

Filety necháme polorozmrznout, brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, kterými vyložíme pekáč. Zalijeme vínem a trochou vody. Brambory... více o Pečené rybí filety na bramborách

Pomazánka z červeného zelí

Pomazánka z červeného zelí

Zelí zcedíme a necháme okapat, vejce uvařená na tvrdo a salám postrouháme na hrubo, okapané zelí překrájíme na drobno přidáme majolku. Dobře... více o Pomazánka z červeného zelí

Zapečená bramborová kaše se zelím

Zapečená bramborová kaše se zelím

Uděláme standartní bramborovou kaši. Smícháme s 1/3 sterilované zelí podušeného s cibulkou, narovnáme do zapékací misky, pokryjeme zbývajícím zelím,... více o Zapečená bramborová kaše se zelím

Kuře na zelených fazolkách v římském hrnci

Kuře na zelených fazolkách v římském…

Římský hrnec namočíme na 10 min. do studené vody. Připravíme si směs ze šťávy s grepu, mandarinek a limetky (citronu) s medem, zázvorem a sójovou... více o Kuře na zelených fazolkách v římském hrnci

Zelné placičky jednoduché

Zelné placičky jednoduché

Kyselé zelí zcedíme, překrájíme. Přidáme celé vejce, osolíme a mouku přidáme dle potřeby, promícháme. Rozpálíme olej, lžící tvoříme placičky, které... více o Zelné placičky jednoduché

Bramborové karbanátky

Bramborové karbanátky

Uvařené bramrory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, osolíme, přidáme podravku (nemusíme, ale doporučuji pro lepší chuť). Přisypáváme... více o Bramborové karbanátky

20 minut
Hummus

Hummus

Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme nebo rozmačkáme. Dáme do misky, zalijeme olivovým olejem a poprášíme paprikou. (V oleji mohou být osmažené... více o Hummus

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Listové těsto na tenko vyválíme a osolíme. Připravíme si směs z rajčatového protlaku, bazalky a česneku podle chuti. Potřeme těsto připravenou směsí a... více o Chutní šnečci

Tuňáková mňamka

Tuňáková mňamka

Cibuli nakrájíme najemno, osmahneme na trošce oleje, přidáme prolisovaný česnek, tuňáka, lečo, chilli papričky nakrájené najemno. Na mírném ohni... více o Tuňáková mňamka

Cibulačka pro přátele

Cibulačka pro přátele

Kolečka cibule necháme zesklovatět na oleji, osolíme, opepříme, přidáme lžíci másla a až se rozpustí, zaprášíme moukou, promícháme a lehce opražíme.... více o Cibulačka pro přátele

Tvarohový nákyp s tofu

Tvarohový nákyp s tofu

V míse smícháme tvaroh, vejce, mléko, mouku, sůl, bazalku, poté přidáme tofu nakrájené na kostičky, promícháme a nalejeme do nepřilnavé zapékací misky... více o Tvarohový nákyp s tofu

Filé na kari II.

Filé na kari II.

Na zpěněnou cibulku a česnek dáme koření kari, zamícháme a 3-4 minuty smažíme. Mícháme! Přidáme protlak, nebo nakrájená rajčata (raději bez slupek),... více o Filé na kari II.

Jihočeské zelňáky podle Věry Martinové

Jihočeské zelňáky podle Věry Martinové

Vypracujeme těsto husté jako na bramborové knedlíky, vyválíme, vykrajujeme kolečka (nebo libovolné tvary) a pečeme na plechu v troubě.... více o Jihočeské zelňáky podle Věry Martinové

10 minut
Zapečená zelenina v jogurtu

Zapečená zelenina v jogurtu

Ze všech surovin kromě zeleniny smícháme zálivku, zeleninu dáme do pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme směsí a zapečeme. Nejdříve zprudka a pak... více o Zapečená zelenina v jogurtu

Krůtí řízky v mandlovém těstíčku

Krůtí řízky v mandlovém těstíčku

Z vajec, mléka a hladké mouky si připravíme těstíčko, osolíme a vmícháme jemně nakrájenou cibuli, oprané rozinky a oloupané nadrobno nakrájené mandle.... více o Krůtí řízky v mandlovém těstíčku

80 minut
Jehněčí s nivou na bílém víně

Jehněčí s nivou na bílém víně

Kýtu přes noc necháme vymáčet v mléce, ráno prošpikujeme česnekem, osolíme, opepříme, potřeme tymiánem a zprudka opražíme na oleji. Poté podlijeme... více o Jehněčí s nivou na bílém víně

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • ...
  • 382
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Poslední sledované recepty

62
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
26
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
25
Česneková pomazánka se sýrem
Česneková pomazánka se…
22
Domácí veka
Domácí veka
17
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí mojí babičky

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Záchranka u Bohdalové: Krvavé zranění od psa! Ale bylo to z lásky....

Záchranka u Bohdalové: Krvavé zranění od psa! Ale bylo to z lásky....

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Nedávno navštívené recepty:

Česnekové brambory Jidášky našich babiček Rychlý, levný oběd
Veselá prošívaná deka Dort s ovocem a želatinou Halušky podle Martinky
Zapečený plněný chleba Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře
Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky) Hovězí pečeně na červeném vínu Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Další doporučené ingredience:

Strouhaný křen Strouhaný parmazán Středozemní dressing Střídka Studená voda
Studentská pečeť Suchar Suché sherry Suchý led Suchý salám
Sultánky Sumach Sunar Sunarka Suroviny na oblohu
Sushi rýže Sušená cibule Sušená jablka Sušená máta Sušená nať
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Sůl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact