Umytý salát natrháme do mísy a přelijeme smetanou, do které jsme zamíchali cukr, ocet a sůl, na zředění můžeme použít kapku mléka, nebo podmáslí, ale...
více o Ledový salát se smetanou
Kuře nejprve uvaříte na polévku, ale pozor, ne do naprostého změknutí... (aby se nerozpadlo). Pak jej vyjmete, vložíte do zapékací mísy s trochou...
více o Nadívaný vrabec
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené papriky a maso a opékáme asi 5 minut. Vsypeme rýži a necháme ji...
více o Rýžový dort s krůtím masem
Do plátu umytého a osušeného masa vetřeme sůl a pepř, stočíme do rolády a převážeme. Na pekáč dáme trochu oleje a maso ze všech stran opečeme....
více o Pivní roláda
Přísady na těsto smícháme, vyložíme jím okrouhlou formu s okrajem, propícháme vidličkou. Dno a okraje z těsta potřeme hořčicí, vyložíme plátky sýra,...
více o Francouzský hořčičný dort
Z mouky, droždí, cukru, soli, skořice, kardamonu a citronové kůry připravíme kynuté těsto, do kterého vmícháme rozinky. Necháme 45 minut kynout. Potom...
více o Rozinkové žemličky
Necháme rozmočit střídku veky v mléce a spolu s nadrobno nasekanou petrželkou, cibulí, česnekem, kořením a vejcem přidáme k mletému masu a dobře...
více o Albondigas - Španělsko
Nastrouháme hermelíny, přidáme tavený sýr, máslo a smetanu utřenou do pěny, a potom vše zamícháme. Přimícháme na tenoučké nudličky nakrájenou šunku,...
více o Hermelínová pomazánka s česnekem
Stehenní řízky osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi. Potom je vložíme do vymaštěného pekáčku, na každý řízek naneseme vrchovatou lžíci jemně...
více o Kuřecí lahůdka
Kuřecí prsíčka rozřízneme tak, jako bychom chtěli udělat 2 tenčí řízky, ale nedořízneme, rozevřeme, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plát...
více o Rolky s uzeným lososem
Do misky dáme majolku, najemno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, celé balení nízkotučných sýrů, pak nadrobno, velice nadrobno nakrájíme tvarůžky,...
více o Pikantní pomazánka ze zrajících sýrů
Smíchat, plnit do tlačenkového papíru, vařit 2 hodiny. Po půl hodinách obracet, za studena krájet. (Pokud nejsou vajíčka, umím to trochu ošidit, dám o...
více o Mortadela
Uvařené brambory oloupeme, necháme vychladnout a pak je nahrubo nastrouháme. Vmícháme nakrájenou cibuli, tvaroh, vejce, škrobovou moučku a sůl. Placky...
více o Bramborové placky s tvarohem
Bagety rozkrojíme a potřeme česnekem. Celou papriku dáme do trouby a pečeme asi 10 minut středně. Po 10 minutách vytáhneme papriku z trouby,...
více o Sendviče
Brambory uvařím ve vodě po dobu 20 minut, dokud nezměknou, mezitím si na pánvičce na cibulce osmažím vysočinu a přidám tak 2 velké polévkové lžíce...
více o Zapečená mňamka s lutěnicí
V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm do zlatova cibulku, přidáme utřený česnek a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Pak přidáme...
více o Polévka z bílých fazolí
Mražené kalamáry necháme rozmrazit, chlazené i rozmražené v každém případě prohlédneme a pokud nejsou očištění, tak je očistíme a to tak, že je pod...
více o Los Calamares con arroz
Rohlík sladký patří do skupiny jemného pečiva pro vysoký obsah cukru a tuku. Je to sortiment sladkého pečiva vhodný ke snídani nebo dětem na...
více o Sladký rohlík
Kuřecí prsa uvaříme v asi litru vody se třemi lžícemi Podravky.
Na trošce oleje orestujeme cibuli, až začne zlátnout, přidáme pokrájené brambory a...
více o Polévka alá svíčková
200 ml kompotové šťávy smícháme se skořicí a solamylem, necháme přejít varem, aby zprůsvitněla a zhoustla. Vmícháme vypeckované třešně a likér (pro...
více o Mátové palačinky s třešněmi
Na mísu rozdělíme salátová srdíčka, oloupané avokádo nakrájené na plátky, okurku na plátky a promícháme. Na lžíci oleje opékáme klobásky nakrájené na...
více o Horký salát
Žemle rozkrojíme a dáme opéct dozlatova. Smícháme česnek se čtvrtkou másla a bazalkou a potřeme upečené žemle. Rajčatům sloupneme dužinu, nakrájíme je...
více o Bruschetta
Do mísy dáme nakrájená rajčata (na plátky), nakrájenou cibuli (na kostičky), přidáme prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme, dáme trochu octa, trochu...
více o Rajčatový salát
Do mísy nakrájíme čínské zelí, rajčata, papriku, okurku a ředkvičky.
Vše osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a promícháme....
více o Zeleninový salát II.
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Ty obalíme v trojobalu a důkladně osmahneme z obou stran na oleji. Poté osolíme a opepříme.
Podáváme...
více o Játra jako řízek
Osmahneme slaninu, přidáme cibuli, do tmava osmažit, posypat kmínem, přidat česnek, kapustu, zalít 3/4 l vody, přidat masox. Po uvaření kapustičky...
více o Zimní polévka s kapustičkami
Těstoviny vložíme do mírně osolené vroucí vody a vaříme podle návodu několik minut. Cibulku nakrájíme nadrobno a restujeme na rozpáleném oleji. Až je...
více o Leniččiny špagety
Z přísad kromě kapusty vymícháme hmotu. Kapustu spaříme a necháme pak vychladnout. Poté s ní vyložíme formu na dort a pak vložíme připravené maso, ale...
více o Masový dort
Brambory se oloupou a nakrájí na kostičky, vaječné bílky také, žloutky se rozdrobí. Osolíme, opepříme, přidáme kostičky sterilované zeleniny, olivy ...
více o Ensaladilla rusa
Připravíme si kvásek z mléka, droždí a 1 lžičky cukru. Smícháme mouku, sůl, cukr, vejce, nakrájené máslo, kvásek a mléko dle potřeby. Vypracujeme...
více o Závin jako bábovka
Maso po obvodu několikrát nakrojíme. Naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách. Řízky vyjmeme, na...
více o Kuřecí řízky na pepři
Do cca 1,5 litru slané vody dáme vařit houby a kroupy. Na pánvi osmažíme slaninu na kostičky, na drobno nakrájenou cibuli orestujeme do růžova a...
více o Mrvenica
Do mísy rozdrobím droždí, přidám sůl, rozmíchám, až se droždí rozpustí, přidám prosátou mouku, sádlo, vlažné mléko, žloutky a vypracuji vláčné těsto,...
více o Karásci
Z ingrediencí vytvoříme hladké těstíčko. Nivu nakrájíme na hranolky, cibuli na tenká kolečka. Na každé kolečko salámu položíme nivu, cibuli, přehneme,...
více o Tajemství v těstíčku
V mouce vytvoříme důlek, rozdrobíme droždí, pocukrujeme, zalijeme trochou vlažné vody a necháme "ožít". Pak dodáme ocet, sůl, kmín a zbytek vody a...
více o Zelák
Maso na sekanou připravíme obvyklým způsobem. Z půlky hlávky zelí ostrým nožem vyřízneme vnitřní listy tak, aby nám vznikla jakási miska. Vytřeme ji...
více o Neobvyklá sekaná
Hranolky, zeleninu a na kostičky nakrájený salám smícháme, dáme do pekáčku, pokapeme olejem, okořeníme a za občasného zamíchání pečeme. Ke konci...
více o Rychlá večeře II.
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku a necháme cca 3 hodiny v chladničce uležet. Pak...
více o Zbojnická mladosť
Mouku, vejce, mléko, sůl a prášek do pečiva důkladně prošlehejte metličkou v míse, až vznikne hladké těsto, ve kterém nejsou hrudky. Připravené těsto...
více o Celestýnské nudle do polévky
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme, ale trochu vody necháme. Brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla, trochu mléka, přisypeme hrst...
více o Bramborová kaše nasladko
Vltavíny rozkrojíme podélně napůl, obalíme šunkou (pokud máme kolečka, stačí je přitisknout k řezné straně) a namočíme v hustějším těstíčku, které...
více o Smažený Vltavín v těstíčku
Krajíčky chleba opečeme na oleji (nebo sádle) z obou stran. V hrnečku rozšleháme vejce se špetkou soli a pepře. Opečený chléb vyjmeme a na pánev...
více o Topinky s vaječnou omeletou
Do mísy vsypeme polohrubou mouku, osolíme, přidáme vejce, zředíme mlékem (postupně přidáváme) a vymícháme. Těsto musí být řidší než na buchty. Necháme...
více o Noky k masu na šťávě
Mezitím co se vaří těstoviny, nakrájíme rajčata na malé kousky, přidáme tuňák, opepříme, osolíme. Přidáme těstoviny a promícháme. Je to velmi rychlé a...
více o Tuňákový salát Mexico
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, pokud s kostí, uděláme zářez u kosti. Potřeme česnekem, proložíme do nakládací mísy s cibulí a...
více o Maso na gril
Do kastrůlku dáme všechny suroviny, kromě kuřete a vaříme zvolna asi 10 minut. Vychladíme. Očištěné a jemně nasolené kuře potřeme marinádou zvenku i...
více o Kuře na grilu
Uvařenou řepu, vaříme ji s trochou octa a soli, oloupeme a nahrubo nastrouháme na nudličky. Salám nakrájíme na malé kostičky a rovněž tak cibuli....
více o Pomazánka z červené řepy
V osolené vodě uvaříme makarony al dente. V hrnci rozpálíme olivový olej a do něj nakrájíme na plátky česnek. Vyklopíme tuňáka z konzervy a přidáme...
více o Makaróny podle EU
Máslo, cukr a žloutky utřeme v zadělávací míse do pěny, z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, citronovou kůru, sůl, kvásek a přiléváme...
více o Mazanec - vánočka