Pórek nakrájet na šikmá kolečka, na směsi oleje a másla osmahnout. Řízky osolit a bohatě posypat směsí Pollo. Dát na pórek, až se začnou připékat,...
více o Pollo na pórku
Na pánvi rozehřejeme pár lžic oleje, přidáme naklepaná, osolená, opepřená kuřecí prsa a z obou stran osmahneme. Když jsou téměř hotová, přilijeme...
více o Kuřecí prsa na šlehačce
Kolena lehce osolíme (nepřehánět, bujón je slaný), opepříme, namažeme hořčicí smíchanou s medem. Do kameninové nádoby (nemusí být, ale je v ní...
více o Bolavá kolena
Rozpustíme sádlo, na které rozdrobíme kvasnice. Necháme rozpustit a mícháme tak dlouho, až začnou vonět. Potom stáhneme z ohně a necháme trochu...
více o Kvasnicové knedlíčky do polévky
Do uvařené sóji (necháme vychladit, ale ne úplně, protože takhle se ingredience lépe proloží) vmícháme ostatní přísady, dobře promícháme a dáme...
více o Sojový salát III.
Pomleté maso a sóju smícháme dohromady, přidáme vejce, sůl,pepř dle chuti, cibulku nasekanou najemno (nebo ji můžeme pomlít), rozmačkaný česnek, kmín...
více o Masovo-sojové karbanátky
Cibuli nakrájíme a opražíme na trošce oleje. Vklepneme vejce a uděláme smaženici. Maso rozkrojíme na plát, natenko ho naklepeme, potřeme olejem,...
více o Velikonoční kotouč
Mrkev a chřest 5 minut povaříme v osolené vodě. Hrášek necháme rozmrazit. Šunku, sýr a mrkev nakrájíme na kostky s hranou 1 cm, chřest na malé kousky,...
více o Šunkový salát
Rohlíky nakrájíme, polejeme mlékem, přidáme pomleté maso pečené i uzené, pomletou mrkev, cibuli i česnek. Vmícháme 4 celá vejce a 1 bílek, hrášek,...
více o Velikonoční nádivka v listovém těstě
Kotlety okořeníme, osolíme, natřeme prolisovaným česnekem, posypeme tymiánem, pokapeme olejem a uložíme do mísy. Necháme přes noc naložené v oleji v...
více o Jehněčí kotlety
Okraje žebírek 2x mírně nakrojíme, aby se žebírka nekroutila a rukou naklepeme. Přísady na marinádu smícháme, zalijeme žebírka a v chladničce necháme...
více o Jehněčí žebírko s Nivou
Maso umeleme, smetanu vyšleháme a maso do ní jemně vmícháme. Osolíme, opepříme. Pěnu ozdobně nastříkáme na plátky rohlíků nebo krekry a ozdobíme...
více o Uzená pěna
Všechny suroviny na omáčku promícháme na hladkou omáčku. Na talíře klademe po 1 plátku z každého druhu uzeného masa, přidáme studenou omáčku. Podáváme...
více o Uzené maso s křenovou omáčkou
Na trošce oleje opražíme rýži, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, podlejeme částí vývaru, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Z trošky oleje a...
více o Uzená polévka s rýží
Uzené maso zalejeme vodou a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nastrouhaný celer a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, zalejeme...
více o Čočková polévka s uzeným masem
Brokolici dáme do mléka, necháme přejít varem a rozmixujeme. Osolíme, opepříme, přilejeme smetanu a povaříme. Šunku nakrájíme na tenoučké plátky,...
více o Brokolicový krém
Uděláme vývar z uzených kostí tak, že nalijeme do velkého hrnce jen tolik vody, aby byly kosti ponořené a postupně, jak se voda odpařuje, ji doléváme...
více o Česnečka z uzených kostí
Na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené maso, přidáme rozdrobené kvasnice, tavený sýr a necháme roztavit. Zalejeme cca...
více o Kvasnicová polévka s uzeným masem a celerem
Na pánvičku dáme olej a nadrobíme droždí. Čekáme, než se droždí oddělí od tuku a přidáme na kostičky nakrájenou cibulku, smažíme, až cibule má...
více o Vejce s kvasnicemi
Uvedené suroviny na těsto smícháme dohromady, prohněteme a vzniklé těsto než připravíme náplň zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky. Do hrnce...
více o Slaný koláč se zakysanou smetanou
Ledový salát natrháme na malé kousky do mísy. Přidáme nakrájená rajčata, okurku a papriky, vše posypeme trochou pepře, zakápneme olivovým olejem a...
více o Jednoduchý lehký zeleninový salát
Listové těsto rozdělit na dva pláty a vyválet.
Připravit si deset cibulí, nakrájet na půlkolečka, na sádle do růžova osmažit, prolisovat česnek,...
více o Slaný štrůdl III.
Varianta A): pórek nakrájíme na kusy zhruba 7 cm. Ponoříme do vařící osolené vody a necháme povařit 2 minuty. Vyjmeme, prostředek vytlačíme a...
více o Marokánská fantazie
Cibuli nakrájíme na hrubé proužky, mrkve na špalíčky. Na másle (oleji) zpěníme cibuli, pak velmi krátce kari (může ho být poměrně dost). Přidáme mrkev...
více o Mrkev s kari
Vše promícháme a uskladníme ve sklenici nebo uzavřené nádobě. Spotřebujeme do 3-4 měsíců. Recept na Palačinky z instantního mix následuje......
více o Instantní palačinky
Do hrnce dáme vařit fazole (ty propereme a nemusíme je přednamáčet). V žádném případě nesolíme! Vložíme také uzené kosti nebo žebra. Přidáme koření...
více o Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle, přidáme maso, na prudko, zatáhneme a vmícháme papriku. Přilijeme část...
více o Gulášovka speciál
Mleté maso umícháme s oblíbeným kořením a rozděláme na talíř. Poklademe slaninou, plátky sýru a cibulí. Pokapeme kečupem a dáme do mikrovlnky na 5...
více o Rychlovečeře z mikrovlnky
Upozornění - jen pro labužníky a žádné dietáře. Dáme vařit kysané zelí s kmínem a solí. Ve vetším kastrolu rozpálíme sádlo, osmažíme cibulku a přidáme...
více o Segedín
Všechny přísady dáme do hrnce a vaříme asi 10 minut. (Po zavaření). Necháme dobře vychladit a přecedíme do nakládací nádoby. Vložíme maso a zatížíme...
více o Naložené plecko
Filety položíme na pečící plech, který předtím potřeme slabě tukem, nebo bez tuku na papír na pečení. Trochu osolíme, opepříme, a posypeme nejdříve...
více o Jednoduchá pečená ryba
Alobal potřeme rozpuštěným máslem, na každý čtverec položíme plátek filé, osolíme, posypeme nakrájenou cibulí, česnekem a sušenou bazalkou. Pokapeme...
více o Rybářská pochoutka v alobalu
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme do poloměkka. Cibuli, okurku a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Slaninu dáme opéci na rozehřátý...
více o Pánev pikant
Vše smícháme v míse a rozetřeme na plech, pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme při 190 °C asi 15 minut, nebo až je to světle hnědé. Necháme...
více o Jednoduchý kokosek
Omytého králíka naporcujeme, každý kousek potřeme z obou stran hořčicí, narovnáme do pekáčku či remosky, posypeme kořením, mletým kmínem a osolíme....
více o Králík nakládaný
Listové těsto rozválíme, potřeme hořčicí, míchanými vejci, poklademe žampiony, kapií, plátky šunky, sýra. Do středu položíme párky a srolujeme v závin...
více o Velikonoční závin
**Náplň:** všechny suroviny pokrájíme na kostičky (kromě sýra). Pokrájená vejce dáme do mísy a utřeme ručním šlehačem s máslem, postupně přidáváme...
více o Sýrová roláda V.
Rýži uvaříme zvlášť klasickým způsobem. Na oleji osmažíme salám na kostičky nakrájený, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, okurky, kapii, hrášek,...
více o Bohničína
Nakrájené kůžičky rozvaříme ve vodě. Den předem namočené fazole uvaříme do měkka a smícháme s rozvařenými kůžičkami. Osolíme. Na sádle opečeme skopové...
více o Cassoulet
Hlávkový salát rozdělíme, vypereme, vymačkáme vodu a nakrájíme na menší proužky. Z másla a mouky uvaříme zlatavou jíšku. Přidáme salát, lehce osmažíme...
více o Salátová omáčka
Brambory nakrájíme na kolečka a uvaříme je. Pak je osmažíme na oleji. Rýži uvaříme. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a obalíme ve strouhance, pak...
více o Alimantanský sen
Uvařené těstoviny smícháme nakrájenými rajčaty a olivami, Nivou, kukuřicí a dvěma vejci. Posolíme, dochutíme a zapečeme v troubě. Na rozehřátém másle...
více o Těstoviny Helenka
Fazole propláchneme, přidáme na drobno nasekaného tuňáka, rajčata na kostičky a cibuli na malé kostičky. Zalijeme dobře promíchanou zálivkou,...
více o Fazolový salát s tuňákem
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1 vejce, vymícháme a přidáme...
více o Amolety z kynutého těsta
Rajčata, cibuli a salám nakrájíme, osolíme, opepříme a přidáme majonézu (2 malé krabičky). Promícháme a dáme vychladit.
Podáváme s pečivem....
více o Jednoduchý rajčatový salát
Na zesklovatělou cibulku dáme nakrájenou brokolici (celou, nejen hlavičky), zalijeme vodou, přidáme koření a česnek nakrájený na plátky. Přidáme na...
více o Brokolicová kari polévka
Maso jemně naklepeme, okořeníme a obalíme v mouce. Na oleji opékáme asi 3 minuty z každé strany. Osolíme a udržujeme teplé. Papriky nakrájíme na...
více o Vepřový plátek s paprikami
Maso osolíme a prošpikujeme proužky slaniny. Vložíme do pekáče s olejem a pečeme při 250 °C. Otáčíme a po chvilce přidáme nakrájenou na kostičky...
více o Hovězí pečeně s rychlo knedliky
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na na polovině tuku, opečeme maso, osolíme, okořeníme...
více o Segedínský guláš maďarské babičky
Nikoliv běžný, chuťově však vynikající rychlý pokrm.
Nejprve si klasickým způsobem a podle své chuti připravíme špenát: viz např. recept "Dušený...
více o Topinky se špenátem